Free Essay

Cartier

In:

Submitted By d0m1ngo
Words 3393
Pages 14
------------------------------------------------- ------------------------------------------------- Nom i cognoms de l'estudiant Domingo Borraz Lopez

-------------------------------------------------
Prova d'avaluació continuada 2. “ Cartier: Prestigi i glamur amb accent francès”

-------------------------------------------------
Criteris d'avaluació

La segona prova d'avaluació continuada avaluarà: * ------------------------------------------------- La comprensió i aplicació pràctica dels coneixements adquirits en els mòduls 2 i 3. * ------------------------------------------------- La cerca d'informació i la seva correcta referència en el text segons els criteris de citació. NOTA IMPORTANT: Totes les aportacions i respostes han d'estar raonades i argumentades.

-------------------------------------------------
Format i data de lliurament

El document que conté l'activitat d'avaluació continuada 2 ha d’acomplir els següents requisits formals: • La vostra resposta no pot excedir les 5 pàgines. Heu de presentar la vostra proposta de solució en aquest mateix arxiu Word prescindint de l'enunciat del cas pràctic. En aquest document figuraran només els enunciats de les preguntes en negreta i les vostres respostes a les preguntes en text normal.

• La font ha de ser arial de 10 punts, amb paràgrafs justificats i interlineat senzill. • Les pàgines del document han d'estar numerades. També haurà de constar el nombre de pàgines totals del document (5 en aquest cas). • Les imatges, els quadres i els gràfics s'hauran de proporcionar en pàgines addicionals al final del document. La seva extensió no contarà en el nombre màxim de pàgines que s'ha fixat.

• El propi sistema s'encarrega d'assignar un nom als fitxers enviats al Registre d'Avaluació Contínua (RAC). No obstant això, és important indicar en el peu de pàgina del document la PAC i els cognoms. Així, per a aquesta assignatura i aquesta prova serà PAC2_cognom1_cognom2.

El lliurament s'ha de realitzar com a màxim en la data límit assenyalada en el pla docent: 30/03/2015. Així, es consideraran com “no lliurats” tots aquells exercicis enviats en una data posterior.

-------------------------------------------------
Enunciat

Segurament, per a molts el nom de Cartier evoca un món de riquesa, de princeses, d'actrius i d'alta joieria. I és que, des de fa més d'un segle i mig, lluir una de les seves peces –ja sigui un rellotge o una joia- és signe de distinció i classe a tot el món. El que poca gent sap és que aquesta marca, nascuda a París el 1847, també és la principal responsable que el rellotge de polsera es popularitzés entre els homes a principis del segle XX, i és una de les marques que més ha influït en l'evolució estètica dels rellotges. Tot va començar quan Louis-François Cartier (1819-1904) es va fer càrrec del taller de joieria del seu mestre Adolphe Picard, situat en el número 29 de la Rue Montorgueil de París. Les seves obres no van trigar a cridar l'atenció de la noblesa i les classes acomodades de la ciutat, i el 1856 la princesa Mathilde, neboda de Napoleó I, adquiria les seves primeres peces elaborades per Cartier, igual que faria tres anys més tard l'emperadriu Eugenia, coincidint amb el trasllat del taller al Boulevard des Italiens. El 1874 Alfred Cartier va prendre les regnes del negoci. Ell va ser el responsable d'expandir l’empresa, i va ser també qui va començar a prendre's de debò el tema de la rellotgeria, que per al seu pare era secundari. Precisament, el 1888 trobem la primera referència de models de polsera elaborats per Cartier. Concretament, es tracta de rellotges-joia per a dona, doncs els homes utilitzaven estrictament rellotges de butxaca: així doncs, els primers models de polsera eren estrictament femenins, i estaven més aprop d'una polsera decorativa que del què avui entenem com un rellotge. El prestigi del taller no parava de créixer, i el 1899 Cartier es va instal·lar a la Rue de la Paix, que al llarg del segle XIX s'havia convertit en el veritable centre del luxe i l'elegància a París, al costat de la Place Vêndome. És molt probable que Alfred Cartier prengués aquesta decisió per la insistència del jove Louis Cartier (1875-1942), que només un any abans s'havia associat amb el seu pare. El germà de Louis, Pierre (1878-1964), també es va incorporar al negoci familiar obrint una boutique de Cartier a Londres, amb motiu de la coronació del rei Eduard VII, el 1902. El monarca nomenaria a la marca, dos anys després, proveïdora oficial, igual que va fer a Espanya el rei Alfons XIII.

Primer rellotge de polsera El fet més important a la història de Cartier –i un dels més significatius de la rellotgeria moderna- va ser la creació del mític rellotge Santos, el primer model masculí ideat per ser portat al canell amb corretja de cuir. La gènesi d'aquesta peça es troba en l'amistat de Louis Cartier amb el brasiler Alberto Santos Dumont, un dels pioners de l'aviació, famós entre altres coses per ser el creador del primer avió capaç d’enlairar-se, volar i aterrar pels seus propis mitjans. Parlant amb Santos sobre un dels molts rècords de velocitat obtinguts per aquest, Louis Cartier es va sorprendre que el pilot no sabés que havia aconseguit la seva gesta fins que l'hi va comunicar el jurat. Santos va replicar que li era impossible consultar el seu rellotge de butxaca, ja que havia de mantenir les mans en els comandaments del seu dirigible en tot moment. Immediatament, Cartier es va posar a la feina per aconseguir un rellotge que permetés al seu amic cronometrar els seus vols. El fruit d'aquest treball, que amb el seu nom honra la memòria del pilot brasiler, no només li va ser útil a aquest en els seus futurs reptes; es va convertir en la peça preferida de l'alta societat parisenca quan va començar a ser comercialitzat el 1911, fins al punt de revolucionar el concepte que es tenia de com havia de ser un rellotge masculí. La caixa quadrada i els estilitzats numerals romans es van convertir en una icona que expressa els valors estètics de la marca. Cartier ho va recuperar el 1978, i encara avui el Santos és un dels rellotges més valorats pels amants de la alta relojería en qualsevol de les seves múltiples versions.

Rellotge Cartier Santos París, 1916.
El 1912 Cartier va llançar una altra de les seves peces clàssiques destinada al públic femení, el rellotge Bagnoire (encara que no va rebre aquest nom fins el 1973), característic pel seu disseny oval i que ha estat objecte de múltiples versions al llarg de la història. Aquest mateix any, la marca va començar a encastar diamants de talla baguette en algunes de les seves peces femenines.

Es tracta, sens dubte, del període més creatiu de la marca parisenca, que va tenir continuïtat el 1919 amb el llançament d'un altre dels seus models iconogràfics, el rellotge Tank. Inspirat per la secció horitzontal d'un tanc militar Renault, el model Tank juga amb el contrast entre la forma quadrada de l'esfera i el rectangle que forma la caixa amb les rosteixes, situades en els angles anteriors i superiors. Les formes quadrades del rellotge trencaven totalment amb la moda barroca en voga en aquell moment, i era una premonició de la tornada de les línies pures i l'elegància estilística, i s'ha convertit al llarg de les dècades en el model preferit de moltes celebritats, des de Catherine Deneuve a la princesa Diana de Gal·les.

El 1972, un grup d'inversió liderat per Joseph Kanoui va comprar Cartier París i es va proposar rellançar la marca. El President de la companyia, Robert Hocq, va crear el concepte “Els Must de Cartier” (“must have” és un terme anglès referit a aquells productes imprescindibles) en col·laboració amb el nou Director General de la marca, Alain Dominique Perrin. Sota aquesta denominació van llançar nous productes representatius dels principis estètics i dels estàndards de qualitat de Cartier, com la nova i renovada versió del clàssic Santos, dotat per a l'ocasió d'una corretja d'or i acer. En els anys successius, els nous responsables de Cartier recompraren les filials de Londres (1974) i Nova York (1976), un moviment imprescindible per poder unificar-les jurídicament a totes sota la denominació Cartier Monde, cosa que va succeir finalment el 1979. Robert Hocq havia de ser el Director Executiu de la companyia resultant, però un accident mortal va fer que aquest càrrec recaigués en Joseph Kanoui.

La dècada dels anys 80 es caracteritza per una major varietat de productes (amb el llançament de nous perfums, ulleres de sol i altres productes de luxe) i, sobretot, per dues grans peces rellotges de tall clàssic, com són el Panthère i el Tank Américaine. Si el primer, de 1983, era una revisió del clàssic Santos, dotat de corretja articulada d’or groc o d'acer, el segon va ser el Tank Américaine, de 1989, inspirat en el Tank Cintrée, i la tradicional caixa del qual corbada era, per primera vegada, resistent a l'aigua. Aquest mateix any, la marca celebrava la seva primera gran exposició retrospectiva a París, en el museu del Petit Palais.
El 1984, es va crear la Foundation Cartier pour l’Art Contemporain, i dos anys més tard va ser designada pel Ministre de Cultura Francès per liderar la “Mission sur le mecenat d’enterprise”, relacionada amb el patrocini d'artistes. En el camp de la rellotgeria, va fundar el 1991 el Comite Internacional de l'Haute Horlogerie (CIHH) per organitzar el primer saló internacional de l'Alta Rellotgeria, que va tenir lloc a Ginebra a l'abril d'aquest mateix any.

El 1994, la “Foundation Cartier pour l’Art Contemporain” s'instal·lava en un espectacular edifici dissenyat per Jean Nouvel, situat al boulevard Raspaill, a la “rive gauche” de París. És el preludi perfecte a la celebració del 150º aniversari de la marca parisenca, el 1997, amb motiu d'aquesta onomàstica la marca va el·laborar excepcionals conjunts d'alta joieria, entre els quals, un collaret format per una serp encastada amb diamants i adornada amb dues maragdes talla pera.

Fermall Pantera, en platí i diamants, amb l'ull de maragda i les taques en onyx.

Actualitat

L'ampli catàleg de marques adquirides per Cartier, integrada com a marca a la Vendome Luxury Group – el 1993 - i després a la Richemont Group- el 1997 -, l'han convertit en l'empresa d'alta joieria més important del món per davant de Tiffany´s i Bulgari.

Des de 2007 el Richemont Group integra la marca de rellotges de luxe Roger Dubuis i actualment Cartier es centra en la creació de calíbres propis d'alta qualitat en els quals no falten els prestigiosos Tourbillon.

En els últims anys, la signatura ha continuant llançant col·leccions de rellotges que, sovint, recuperen les velles formes i els elements de disseny que durant un segle i mig han configurat la inconfusible imatge de Cartier (com per exemple el Tank Divan, de 2002). Però també l'esperit estèticament innovador que sempre ha caracteritzat a la marca pot veure's en dissenys com La Donya (2006), una peça femenina, amb la seva polsera en forma de trena; o l'elegant Ballon Bleu, llançat un any després, que recorre a una forma pràcticament rodona –lleugerament ovalada, en realitat-, rematada amb un protector de corona en forma d'arc. Peces com aquestes, al costat de les luxoses i espectaculars col·leccions de joies, fan que Cartier segueixi sent avui una marca de referència dins de la indústria del luxe, eternament lligada a la reialesa, artistes i celebritats. O, tal com la va definir el Príncep de Gal·les en una ocasió, "El Joier de Reis, Rei dels Joiers”.

La marca està en constant evolució però es manté fidel a un estil clàssic i una marcada individualitat. Sens dubte Cartier és una de les marques de luxe més completes i selectes del panorama del luxe mundial.
Fonts utilitzades

* http://www.cartier .com

* http://www.inforeloj.com

* http://www.lujoria-relojes-especiales.com

* http://www.estilojoyero.com

Preguntes a resoldre

1. Definiu el concepte de missió d'una empresa. Identifiqueu quin és el negoci principal, els objectius i els valors corporatius de l'empresa Cartier.

La missió d’una empresa es el punt de partida de planificació estratègica de la mateixa i el que defineix l’objectiu d’aquesta.

Les empreses, des de el seu inici han de comptar, encara que sigui de forma una mica abstracta amb un pla, que dictamini quines son les necessitats que volen satisfer de cara els seus consumidors, evitant caure en la miopia del màrqueting. Teoria de T.Lewis (1966) economista americà i professor de la Harvard Business School. Que remarcava la idea que “els productes no es venen per la funció que compleixen, si no per les necessitats que satisfan”. Amb aquesta visió, Louis Cartier, va cobrir la necessitat del seu amic Alberto Santos Dumont, creant un rellotge que li permetis cronometrà els temps que feia mentre volava pel aires, mantenint les mans als comandaments. Fet que provocà la seva ràpida comercialització i revolució estètica de com havia de ser un rellotge pràctic.

La seva missió, era i es la distinció, creant joies que perduressin en el temps, que fossin exclusives, creatives i que fessin justícia a la bellesa que ens envolta.

El negoci principal de Cartier, la joieria de luxe, com be podem observar en les seves peces i amb els materials amb que hi conten. No només cobria les necessitats de Cartier d’Autorealització, si no que a demes, cobria necessitats de pertinença a un grup social, la elit; que volien mostrar els seus guanys de forma bella y funcional, tal i com s’ha fet des de l’antiguitat.

L’excel·lència, i la distinció van ser els objectius de Cartier, que mitjançant l’elegància, i unes formes imbuïdes per les tradicions, i la natura, observades en els seus viatges (Rusia, India...), conferien a les seves peces la categoria d’art.

En tot procés de planificació, també s’han d’establir els els valors corporatius que aquesta representarà i que marcaren les seves polítiques internes; presents i futures que en cap cas hauran de contradir-se en el seu procés evolutiu. Cartier, l’any 2005 va ser un dels fundadors del Consell de Joieria responsable. Que tracta entre d’altres coses, de promoure, facilitar, mantenir i controlar unes practiques ètiques, morals i mediambientals a la industria de l’or i els diamants. Fet que li va fer obtenir una certificació al 2010, ratificant practiques acord als drets humans en la seva empresa, reflexats en la seva política de responsabilitat corporativa.

Fonts

2. Definiu les estratègies de desenvolupament, creixement i competitives que pot seguir una empresa. A la vista de la informació del cas, així com d'una altra informació que podeu localitzar, descriviu les estratègies de creixement i desenvolupament que ha seguit Cartier des del principi.

Abans de definir les estratègies de màrqueting d’una empresa, m’agradaria incidir en el fet que, dites estratègies, són un conjunt d’accions que aniran encaminades a satisfer les necessitats i desitjos dels seus consumidors.

Les estratègies de desenvolupament, són les que s’encarreguen, analitzar el seu producte (costos, tipus de bé), de posicionar-les en el mercat; diferenciant-les dels seus competidors. Aquestes diferencies poden venir creades per avantatges interns (estratègia de lideratge en costos); produïdes per costs directes inferiors als seus competidors o per avantatges externs (estratègies de diferenciació); que tenen més a veure amb la singularitat dels bens, provocant un augment del valor d’aquests. En alguns casos, també en podem trobar, empreses que es desenvolupen, mitjançant l’especialització (estratègia d’especialització), quan centren els seus esforços en un segment més concret del mercat.

Les estratègies de creixement, son les que s’encarreguen d’estudiar l’entorn, per decidir cap a on volen invertir els seu capital, en el seu procés d’expansió. H.Igor Ansoff (1976), va classificar aquestes estratègies segons els productes a vendre i els mercats cap a on dirigir-los. Ens trobem amb estratègies de penetració, que volen incrementar les vendes dels seus productes a clients habituals; estratègies de desenvolupament de mercat, que miren d’augmentar les vendes obrint-se a noves àrees geogràfiques; estratègies de desenvolupament de producte, que transformant o afegint nous conceptes als seus productes miren d’ampliar les seves vendes; o estratègies de diversificació, que ampliant el seu ventall de productes miren de diversificar les seves fonts de guany, ja siguin aquestes concèntriques (relacionades amb el producte matriu) o pures (completament alienes)

De la mateixa forma, també ens podem trobar amb empreses que vulguin desenvolupar el seu creixement, mitjançant adquisicions o fusions de/amb altres empreses. Dintre de les quals ens trobaríem integracions amb firmes de la competència (horitzontals) o firmes no competidores (verticals) que poden dividir-se igualment entre les que tenen a veure amb empreses que poden ser alhora proveïdores (integració cap a l’origen) o distribuïdores (integració cap a la destinació)

Les estratègies competitives, tenen la seva resposta quan actuen altres forces que volen ocupar el mateix espai empresarial. Kotler i Keller (2005) classifiquen aquestes en funció de la posició que ocupen i a la que volen arribar.

Així doncs, en podem trobar amb empreses líders, que vulguin augmentar la demanda global del seus productes o defensar i/o augmentar la quota del mercat. Empreses competidores que segueixin de ben a prop els moviments de les empreses líders i utilitzin atacs frontals o laterals per mirar de desbancar-les en futur o d’altres empreses s’especialitzin més en un sector, el qual coneixen be, per evitar confrontaments amb els líders. A tenor del comentat abans, i tenint en compte el mercat en qual Cartier competeix (Bulgary, Tiffany, Boucheron, Van Cleef & Arpels...) de joieria de luxe. Podríem dir que les seves estratègies són de desenvolupament per diferenciació. Això es pot entendre encara més, si observem que Cartier forma part del Richemont Group, empresa que mitjançant adquisicions compte en el seu haver, amb algunes del les empreses abans esmentades. Així com també estratègies d’especialització cap un mercat amb un alt nivell adquisitiu, fet demostrat en la tasació inicial de 1.1 milions d’euros, a l’any 2012; de la polsera de diamant i perles rosades que Cartier va crear al 1920, per la Reina Victoria Euguenia i que es va adjudicar en una subasta per 2.36 milions.

El seus productes, de línies més clàssiques i tradicionals que la resta, aposten per la continuïtat, afegint-hi petits canvis o versions del mateixos i utilitzen els millors materials . El fet de ser els pioners en la creació del primer rellotge de polsera Santos) i d’haver creat peces pel la reialesa, amb moltes histories al darrera, encara el diferencia més de la resta. Col·locant-los com el numero 1 de la llista Top10 de bens de luxe.

Les estratègies de creixement de Cartier, al llarg de la seva historia, han sigut varies. La més important en el temps i en el volum, ha sigut la de desenvolupament de mercat. Quan Louis, Pierre i Jacques Cartier es van encarregar d’expandir la marca a nivell mundial. Obrint primer una primera filial a la rue de Paix (Paris), un dels barris més prestigiosos y cosmopolites del segle XIX; per continuar a Londres (1902) i Nova York (1909); que amb integracions verticals cap a l’origen, com la de Jaeger-Lecoultre (rellotger suís) en el seus inicis o la integració horitzontal cap a la destinació amb Richemont Grup (2012), de la que ara forma part. La han erigit com el gran referent mundial, que a hores d’ara opera a 125 països del món.

Després de la mort de Pierre Cartier al 1964, el seus fills van vendre la empresa a un grup liderat per Joseph Kanoui, que de mans del seu director General Alain Dominique Perrin introdueix nous productes, com la Nouvelle Joaillerie, de caire més innovador i fundà la Fundació Cartier d’Art Contemporani, relacionant i reformulant els seus productes a l’alçada d’obres d’art, com a estratègies de desenvolupament de producte, Més tard, amb la de Piaget i Baume & Mercier), va reforçar molt més aquest aspecte oferint la primera exhibició de la Col·lecció Cartier arreu del món, trencant records d’assistència.

Altre de les formules emprades en la historia del desenvolupament de Cartier, ha sigut la diversificació concèntrica dels seus productes com la primera Collecció de Pell (1974), el primer bolígraf oval (1976) els primers mocadors (1978) i els primer perfum (1981); que a dia d’avui, compte des de 2005 amb un servei de perfum individualitzat.

3. A partir de la cerca d'informació en les bases de dades a les quals dóna accés el cercador de recursos electrònics de la Biblioteca de la UOC, localitzeu fonts d'informació que permetin justificar l'estratègia de creixement que s'ha identificat a la pregunta 2. Busqueu i citeu correctament 3 articles.

4. Descriviu el màrqueting-mix dut a terme per Cartier en l'actualitat.

5. Realitzeu una anàlisi del macroentorn de la companyia Cartier per al mercat espanyol.

Similar Documents

Premium Essay

Henri Cartier-Bresson

...JH Prof. J.TL ARH 107 April. 9, 2013 Henri Cartier-Bresson Introduction If there has been a personification of photojournalism, the best attribute goes to Henri Cartier–Bresson by all means. This legendary photographer’s contribution in the field of filming the scenes into stills is a perfect reference for almost all the brilliant hands that worked behind camera from the very time he encrypted the depth of this creative art. It is needless to say that the lovers of the art of photo shooting and the audience across the world have equally praised his glory that stretched throughout the twentieth century. Any amount of congratulation and the height of honor bestowed to his creative craftsmanship will not be sufficient to reflect his excellence and dedication in this fine art. This biography tries to make a journey through his life that was all about making a history of photography with outstanding moments of achievements from the rarest events in the chronicle of world politics and his revolutionary vision in the future of photojournalism. Early life Henri Cartier-Bresson was the first of the five children born to a rather wealthy family based on textile manufacturing industry on August 22, 1908 in Chanteloup-en-Brie in France. His hometown and the support of his family provided him with the facilities required for his choosing the desired path; and the young Henri embraced the art of sketching at every free minute-probably as a foundation for his development as a photographer...

Words: 1638 - Pages: 7

Premium Essay

How Did Jacques Cartier Represent France

...Jacques Cartier A portrait of Jacques Cartier. Jacques Cartier was born in Saint-Malo, France on December 31st, 1491 and died September 1st, 1557. During Cartier’s life he brought glory to his country, France, as he was one of the first explorers to represent France. He was a strong and persistent man who wanted to find a water route through North America to be able to reach the Pacific Ocean. Cartier went to the New World and founded Canada: in particular Quebec, and met the natives of Canada, hoping to find riches. Voyages A map of Jacques Cartier routes to modern-day Canada. Jacques Cartier had three voyages to the New World, in particular, to Quebec, Canada and within that region. In 1534, King Francis I commissioned Cartier to lead...

Words: 1251 - Pages: 6

Free Essay

Cartier

...world of luxury, there are certain which stand out from the rest, Cartier is one such company which is truly world-renowned and has so much to offer with regard to their elegant designs excellent craftsmanship. It is basically a well-known French jewelery and watch maker founded in Paris, France in 1847 by Louis-François Cartier, and the company is now a wholly owned subsidiary of Compagnie Financière Richemont SA. The following will detail the reasons why Cartier is so popular among the customers and why it is one of my favorite luxury brands. Heritage could be the most precious fortune of a luxury brand, as an originally jewelery maker, its history dated from 1847, Louis-Francois Cartier took over the jewelry workshop from his master, which meant Maison Cartier was born. In 1899, Maison Cartier was moved to its current address: 13 rue de la Paix and afterwards it was controlled by the Cartier Three Brothers: Louis, Pierre and Jacques. They travelled around the world, setting up branches in London and New York in 1902 and 1909 respectively, which laid the cornerstone of the Maison Cartier. Before long, Cartier gained the reputation among European courts. The Prince of Wales (became King Edward VII in 1902), praised Cartier as "the jewelery of King and King of jewelers". Some of Cartier’s most well known jewelery collections include Trinity, LOVE and Panthère de Cartier. “LOVE” bracelet, born design studio Cartier New York, which provides the screw as media, and originality ad...

Words: 487 - Pages: 2

Free Essay

Montreal

... Quebec is one of the places in Canada where this language is primary. This is the largest city in Quebec and the second largest city in the country of Canada. Along with 60.5% of the population speaking French, English is the second most popular with 21.2% of the population speaking it. Many people declare this city at the best in Canada since it complex, and has an electrifying energy which is why I nominate it as the World’s Best Francophone City. This city also has a history behind it, along with the rest of Canada. Montreal is an island located in the Saint Lawrence River with a 230 meter mountain placed in the center. This city was originally inhabited by the Iroquois, who named it Tiogtiake Tsi or Ka-we-no-te. In 1535, Jacques Cartier was one of the first Europeans to set foot on the island and he and his men climbed up the mountain and named it Mont-Royal. Augustin Hebert and Adrienne DuVivier were the founders of the first Mass of Ville-Marie of Montreal, which took place in 1637. Montreal is the World’s Best Francophone City due to several different reasons. It was rated as one of the world’s most livable cities and it was also named one of the top hub cities. Montreal was also named a UNESCO City of design, which is one of the three in the world due to its designed community. This city was is also referred to as “Canada’s Cultural Capital” by a magazine published throughout the country. There are also numerous attractions in the city which its 50 National Historic...

Words: 573 - Pages: 3

Free Essay

Humanities

...Humanities Essay: Age of Exploration Jacques Cartier Jacques Cartier was born on December 31st 1491 in Saint-Malo Brittany . Cartier’s career in exploration began in 1524 when he accompanied the Italian-born French explorer Giovanni da Verrazano on his explorations of the Atlantic Coast of Canada and the United States. Cartier first discovered the Gulf of St. Lawrence in 1534, he also discovered the St. Lawrence River in 1535. King Francis I of France decided in 1534 to send and expedition to explore the northern lands in the hope of discovering gold, spices, and a passage to Asia. Cartier received charge. He sailed from St. Malo on April 20th 1534 with two ships and 61 men. They reached North America after about three weeks. Cartier traveled along the west coast of Newfoundland. He discovered Prince Edward Island, and explored the Gulf of St. Lawrence. (“Jacques Cartier Facts.”) ("Cartier, Jacques." The Columbia Encyclopedia, 6th Ed.. 2014) Jacques Cartier was a great explorer during the age of exploration. He was a great explorer because of the things he did.. Cartier was less damaging unlike Christopher Columbus who killed thousands of people and even cities. He first saw indigenous people of Newfoundland (which joined Canadian Confederation in 1949). From Newfoundland he sailed into the Gulf of St. Lawrence in search of a passage to China. At Prince Edward Island, he and his crew spotted a single...

Words: 660 - Pages: 3

Free Essay

Cartier Marketing Research Paper

...Xiang Ji 03/04/2015 MK221 Marketing Principles Professor Miscowski Cartier Cartier is the one of the famous luxury jeweler and watch manufacturer in the world. In the world of jewelry, the Cartier name has long-standing cachet. It is the world’s top five jewelry manufacturers. The other four include Bulgari, Harry Winstonm, Van Cleef&Arpels, and Tiffany&Co. The company started business in Paris in 1847, founded by Louis-Francois Cartier when he took over his master Adolphe Picard’s workshop. The first Cartier workshop is on the 29 Montorgueil Street in Paris. It was a sign of the growth jeweler kingdom by opening this shop. Louis is a brilliant designer and a sagacious businessman with highly art taste. Cartier has always focus on its production orientation most. They want every jeweler that they design can count on a masterpiece. Cause the company wants to satisfy every customer who brought their product. Designers of Cartier are trying to innovation again and again to the best. They always ask these questions to themselves: What can we do best? Same as their sell assistants, Cartier has long prided itself on discretion and personal tailor-made jeweler for their customers. Cartier has a long history of serving royalty, as well as stars and celebrities including Queen Victoria’s consort, the Duchess of Windsor, and Sir Digvijaysinhji, Maharaja Jam Saheb of Nawanagar. Cartier has even once been designated as the “Joaillier des Rois, Roi des Joailliers” (Jeweler of the Kings...

Words: 1024 - Pages: 5

Premium Essay

Cartier Situation Analysis

...Thalia Coleman Belanger M00349310 MKT3110 – Marketing Strategy and Planning Dr. Costos Priporas Individual Report - Phase 2 Tuesday March 25th 2014 Word Count: 2,738 Introduction …………………………………………………………………………………………4 I. Marketing Objectives …………………………………………………………………5 Supporting Objectives ……………………………………………………………………6 Summary of Approach ……………………………………………………………………6 II. Targeting and Positioning ………………………………………………………….7 Market Targets …………………………………………………………………………….7 Market Positioning ………………………………………………………………………..8 Market Attractiveness ……………………………………………………………9 Current Market Position ………………………………………………………..10 III. Competitive Advantage ……………………………………………………11 Differential Advantage …………………………………………………………………..12 SWOT Analysis: Matching & Converting ……………………………………………..13 Levels of Product Offering ……………………………………………………………...15 Sustainability ……………………………………………………………………………..15 IV. Growth Strategies …………………………………………………………………17 Marketing Warfare ………………………………………………………………………18 V. Marketing Mix Program …………………………………………………….18 Product ……………………………………………………………………………………19 Price ………………………………………………………………………………………19 Place ……………………………………………………………………………………...19 Promotion ………………………………………………………………………………...20 Communication Tools ………………………………………………………….20 Product Life Cycle Management ……………………………………………...21 Implementation & Control ………………………………………………………………22 VI. Conclusion …………………………………………………………………..24 VII. References ………………………………………………………………….25 Appendix A: Summarized Strategic Analysis:...

Words: 9020 - Pages: 37

Premium Essay

Cartier And Macdonald's Political Crisis

...Cartier and Macdonald put there minds together and decide to build a constitutional railway.But an obstacle stood in both Cartier and Macdonald. A upper canadian rival accuses Macdonald of selling his own people out to the french. Cartier and Macdonald name a 6.4 tall wall george brown the man that was abusing them through his newspaper. Cartia wanted to make canada a whole country with mixed beliefs such as the french and canadian but there were two problems the upper canada had more population that the southern and brown saw this as an opportunity to run against cartier and...

Words: 474 - Pages: 2

Premium Essay

Jacques Cartier Research Paper

...navigator Jacques Cartier was born on December 31, 1491, in Saint-Malo, Brittany, France. His father was a well-known merchant. As a child, Cartier had a very good education and most likely studied navigation, astronomy, seamanship. In May, 1520 Jacques Cartier married Catherine Des Granches, but they had no children. Catherine’s father was the constable of Saint-Malo. Jacques Cartier moved to Dieppe and acquired the skills of an experienced seaman. From 1524-1527 Cartier accompanied Giovanni da Verrazzano on his expeditions to North America exploring the northeast coast from modern-day North Carolina to Maine and also a voyage to Brazil. In 1532 the bishop of Saint-Malo, recommended to King Francois that Jacques Cartier be chosen to lead a voyage of discovery to the New World and take the Catholic religion to the “heathen natives.” On April 20, 1534 King Francois sent Jacques Cartier to the “Northern Lands” to find gold, rubies, spices, and the long sought after passage to Asia....

Words: 397 - Pages: 2

Premium Essay

Team Reflection

...a manager learns to “get a handle on a problem,” and it occurs at an almost subconscious level. Although there is a mystique or magical power associated with this talent, skilled leaders and managers develop this trained knack for reading situations to allow them to properly diagnose and solve problems in organizational life. Everyone can learn to read organizations. Seeing through to the truth needs patience more than activity. True “seeing” allows managers to break out of their traditional habits, look at the world through different eyes, to question old ways of finding solutions. To “see” is to find new ways to look at, think about, understand, and portray the world you see through your research lens. Legendary photojournalist Henri Cartier-Bresson coined the phrase, “the decisive moment,” meaning the moment when the subject and its significance come together for a split second. His talented, practiced eye recognized those fleeting moments. In our book, we also help you see the decisive moment through a trained capacity to plan, acquire, analyze, and disseminate insights that you mobilize to improve performance in your organizations. In week one our team discussed what makes a good research. According to the text, good research produces trustworthy data that are a result of calculated practices; wherefore these results are reliable for accurate assessments (Cooper & Schindler, 2011). The textbook speaks of several defining characteristics that are the makeup of a good...

Words: 338 - Pages: 2

Free Essay

A Brief History of Photo Journalism.

...engravings and published in Harpers Weekly. They are no less poignant today than they were when he took them over 150 years ago.He brought to life the main players in the Civil War. If it wasn't for him we would not have seen the care worn face of Abraham Lincoln or the meeting of the great generals. It took until the 1880's for photographs to be published in newspapers. The invention of the flash powder allowed photography to go indoors added a whole new dimension to the ability of the photojournalist to tell his story with pictures. It wasn't until the flash bulb was invented along with the 35mm camera that photojournalism really took off. The period between the 1930's and the 1950's is called the Golden Age of photojournalism. Henri Cartier Bresson is called by many the Father of modern photojournalism. He isn't the only one who has been given this title but he certainly is deserving. His photos have taken us from Africa in the 1920's, to the Spanish Civil War, Gandhi just hours before his assassination and the liberation of Paris. During the 1920's Germany was at...

Words: 560 - Pages: 3

Premium Essay

Consumer Behavior

...the products’ property best should be considered, so the business can use the right marketing strategy. In other words, business should segment their market in order to have clear image about their customers. Thus the business would make high profit by selling right product to right customers. 2. History of Cartier Started in 1847 when Louis-François Cartier took over master-craftsman Adolphe Picard jewelry workshop. Owing to Cartier’s great quality of manufacturing, they were trusted and selected to be many royal family official purveyors, including: King Edward VII of England, King Alfonso XIII of Spain, King Carlos I of Portugal, Tsar Nicholas II of Russia, King Paramindr Maha Chulalongkorn of Siam, King Peter I of Serbia, Duke Philippe of Orleans, King Albert I of Belgium, Duke of Windsor (Prince of Wales, future King Edward VIII at that time), King Fouad I of Egypt and King Zog I of Albania (cartier.co.uk, 2012) The company had always been under control of Cartier family members until 1972. It was taken over by group of investors led by Joseph Kanoui. (cartier.co.uk, 2012) Cartier has been producing many beautiful collections. In present, there are nineteen collections available for customer to...

Words: 2836 - Pages: 12

Premium Essay

Kristin Case Study

...as told by her father, represents a tragic story of violence against a young woman, which caused her to lose her life. This case highlights the cycle or violence and the horrific acts of domestic violence. There are various problems that arose during her violent encounter with a young man who was also her boyfriend, Cartier. These different problems were represented at the system, organizational, and individual level. Each level could have carried out things different to have prevented things from escalating and ultimately causing Kristin to lose her life. These issues include things such as Cartier’s troubled childhood, court protection orders, and probation violations. Thus, these issues could have also been prevented and could have spared the life of Kristin....

Words: 457 - Pages: 2

Premium Essay

Memo

...She began dating Michael Cartier a few months before he took her life. Michael was already on probation for numerous violent acts. Acts against other people and property. WEBER’S CONCEPT OF BUREAUCRACY Max Weber’s Concept of Bureaucracy consists of three basic theories. They are: Specialization of Labor, Hierarchical Order and Impersonal Rules. "The principle of office hierarchy and of levels of graded authority mean a firmly ordered system of super-and subordination in which there is a supervision of the lower offices by the higher ones (Stillman, 54). The concept of Hierarchical Order is directly related to this case study. Hierarchical Order basically means that everyone in a bureaucratic system has someone to answer to within the government. Because we have these checks and balances system, the government is supposed to run smoothly and properly. HOW THE HIERARCHICAL ORDER FAILED KRISTIN The following are a few examples of how the Hierarchical Order failed to protect Kristin: In 1988, Cartier was arrested and sentenced to six months in jail, non of which he served. In 1990, Cartier was arrested on multiple charges such as destruction of property and animal cruelty. Between December 1990, and March 1991, Cartier continuously physically abuses, torments and harassed his girlfriend at the time. He was then arrested and served six months. In 1992, Cartier beats Kristin for the first time. Kristen breaks up with Cartier after another brutal beating...

Words: 295 - Pages: 2

Premium Essay

Freelance

...projects for over 10 years in luxury market and media industry. With broad experience in all aspects of digital related expertises : online Branding, e-commerce, digital marketing, eCRM, online advertising EXPERIENCE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CARTIER INTERNATIONAL / 2004 - 2009 MANAGER AND HEAD OF INTERNET ACTIVITIES Mission : Responsible for leading global interactive marketing activities at international level • Define and implement the digital strategy framework • Imagine, build and manage innovative online marketing approaches • Spearhead online media strategy and eCRM programs: email marketing, online advertising campaigns, social influence operations, search marketing, search engine optimization • Set and drive deployment of e-commerce platform in Japan • Support retailers in building their online branding presence in coherence with Cartier image • Manage a 3-project-manager team and a network of digital experts and agencies CARTIER INTERNATIONAL / 2001 - 2004 INTERNET PROJECT MANAGER Mission : Conception of the new Cartier Website and management of global Internet projects • Define positioning and functional requirements in regard with the international strategy • Lead the new creative concept development and deployment of new architecture in 12 countries • Coordination of marketing teams and external partners network ( Web agencies...

Words: 362 - Pages: 2