Free Essay

Referat in Facebook

In:

Submitted By yaeli4
Words 1122
Pages 5
הצעת מחקר

1. נושא העבודה

ההאצה בשימוש ברשתות חברתיות הינה תופעה מרתקת, המאפיינת את העידן הטכנולוגי המתפתח במהירות. פייסבוק נוצר בשנת 2004 כרשת חברתית של אוניברסיטת הרווארד בלבד, אך החל משנת 2006 פתח את דלתו גם לציבור הרחב. בדצמבר 2006 מנה פייסבוק 16 מיליון משתמשים, ובדצמבר 2010 מספר המשתמשים הפעילים היה מעל 500 מיליון. לפייסבוק עשויה להיות השפעה מרחיקת לכת על המרקם החברתי, התרבותי, הכלכלי והחינוכי של העולם המודרני. הוא מאפשר תקשורת מסוג חדש, מעצים את יכולתו של הפרט לשתף ולקבל מידע ומהווה זירה למתן שירותים מקוונים בתחום התרבות, הבידור, החינוך והמסחר. כיום, רשת הפייסבוק עדיין נמצאת בתהליכי התהוות, התפתחות והשתנות מואצים מן ההיבטים הטכנולוגיים, התוכניים, מעגלי המשתמשים ודפוסי השימוש לצרכים השונים. רבים מאלו, שיוצרים את התרבות המיוחדת, המתהווה סביב הפייסבוק הינם אנשים צעירים, אנשי "דור הרשת" אשר גדלו לתוך חברה טכנולוגית- דיגיטאלית במאה ה- 21 '. בעבודת מחקר זו, אנסה לעמוד על הצרכים שמתמלאים בעקבות שימוש ברשת הפייסבוק. כמו כן אבחן את דפוסיי השימוש שלהם ברשת הפייסבוק

 בעבודה זו בחרתי להתייחס לארבעה תחומים מתוך הספרות המקצועי:

* תקשורת בין אישית, קשרים חברתיים ומשפחתיים בכלל.
* האינטרנט - התפתחות וחשיבות חברתית.

* תקשורת בין אישית וירטואלית באינטרנט בפרט.
* מהי רשת חברתית? רשת ה Facebook .
עד כאן ההקדמה מיותרת. אנא הורידי אותה

2. שאלת המחקר המנוסחת:

מהם הצרכים שמתמלאים עבור בני נוער בעקבות שימוש ברשת החברתית פייסבוק.
משתנה תלוי: צורך – חברתי \ אישי \ רגשי.
משתנה בלתי תלוי – שימוש בפייסבוק.
תיאור המשתנים מיותר. הורידי אותם

2.2 מטרת המחקר

העבודה תנסה לעמוד על הצרכים שמתמלאים עבור בני נוער בעקבות שימוש ברשת הפייסבוק. את משתנה ה"צורך" פירטתי לצורך - אישי\ חברתי\ רגשי. מטרת העבודה הינה לאשש את השערות המחקר שינוסחו. מיותר. בשום מקום לא נדרשו השערות מחקר. יש להוריד זאת

2.3 שיטת המחקר \ אוכלוסיית המחקר

שיטת המחקר שאשתמש מבוססת על השיטה הכמותית, באמצעות מחקר אמפירי. לשם כך יבנה שאלון המכיל כ20 היגדים סגורים בעלי סולם 1-5. השאלון יופץ לכ50 נבדקים ממגדרים שונים ובני גיל העשרה המוגדרים בני נוער. הנתונים שיתקבלו מן השאלונים ינותחו באמצעות ניתוחים סטטיסטיים. האם עברת את הקורס בשיטות מחקר?

3.סקירת ספרות
3.1
Ellison, N, B., Steinfield, C.& Lampe, C. 2007. "The Benefits of Facebook "Friends" Social Capital and College Students Use of Online Social Network Sites. Journal of Computer-Mediated Communication. 12(4), 1143-1168.

רשת חברתית היא יישום רב גוני המאפשר הצגת מידע אישי כתיבה וניהול בלוגים והשתתפות בפורומים מקוונים וזאת על מנת ליצור ולקיים קשרים ישנים וחדשים. מאמר זה בוחן את הקשר בין השימוש בפייסבוק, אתר הרשת החברתית הפופולארי באינטרנט, לבין יצירה ותחזוקה של הון חברתי אנושי. המאמר בוחן את התמיכה והגישור בין הרשת לבין ההון החברתי. בנוסף בוחן המאמר את המימדים של ההון החברתי בתמיכה ביכולתו של האדם לבצע קשרים חברתיים בעזרת הפייסבוק. הנחת היסוד במאמר היא שהרשת החברתית תומכת ביצירה ואחזקה של קשרים חברתיים מבוססי ידע מזהה שהמשתמש בוחר להציג. הייחודי לרשת החברתיות הוא שילוב כלים ואפשרויות שבעברן היו פזורים על פני אתרים שונים באינטרנט וכעת הם משולבים ליישום אחד. בהמשך יישום מאמר זה בעבודה נראה את כוחה של הרשת החברתית כמייסדת הון חברתי אנושי כמו כן נעמוד על המחקר שנערך במאמר בקרב 286 סטודנטים שנשאלו על תפקיד הפייסבוק בהקשר החברתי.

3.2

ComScore. 2011. "ComScore Data Mine" (U.S.). http://www.comscoredatamine.com/2011/06/averagetime- spent-on-social networking-sites-across-geographies/. מאמר זה עוסק בקשר בין האינטרנט ותפיסתו האישית של המשתמש את הרשת. המאמר מציג מספר שלבים בתהליך להתאמת ולאדפטציות הנתונים שמגיעים מהרשת אל המשתמש והם: איסוף המדע, הערכתו, עיבודו לבסוף יישומו. שלב יישום הידע הינו שלב מכריע בתהליך זרימת המידע בין המשתמש לבין הרשת. המאמר מציג דיון מפורט על הפעילויות והטכניקות המשמשות בשלבים השונים של תהליך זרמית המידע, הוא עומד על האינטגרציה בין מקורות מידע מרובים לבין יכולת היישום של המידע על ידי המשתמש. בעבודה אבחן את תפיסתם של בני נוער את הרשת החברתית, בנוסף אתייחס ליכולת יישום של המידע בחיי היום יום שלהם. בעזרת המאמר שמבאר את התיווך בין המידע הקיים לבין היישום אבחן את מילוי הצרכים של המשתמשים ויישומם.

3.3

Golder, S, A., Wilkinson, D. & Huberman, B, A. 2007. "Rhythms of Social Interaction: Messaging Within a Massive Online Network". In C. Steinfeld, B. T. Pentland, M. Ackerman & N. Contractor (Eds.), Communities and technologies 2007: Proceedings of the third communities and technologies conference (pp. 41–66). London: Springer-Verlag Limited.

מחקרים מראים כי סטודנטים מבלים כמות משמעותית של זמן שימוש ברשתות החברתיות השונות השימושים הם מגוונים ורבים עיקרם: עבודה, העברת הודעות, שיתוף מידע, שמירת קשר עם חברים. שימושים אלו אלה מהווים מקור עשיר של מידע אלקטרוני, הם מספקים הזדמנות ללמוד דפוסי דינמיים של אינטראקציות חברתיות במהירות. במאמר זה, מוצג הפייסבוק שתחילתו באוניברסיטאות נבחרות החל מ2004 אך עם השנים תפס תאוצה במהירות והקיף מספר גדול של משתמשים ומוסדות ברחבי העולם כולו. המאמר נותן סקירה היסטורית על רשת הפייסבוק כיצד החלה ומהם המניעים להיווצרותה, כמו כן עומד על הקרקע בה יוסדה הרשת החברתית ומאיזה צרכים נבעה.

3.4

Pempek, T, A., Yermolayeva, Y, A. & Calvert, S. 2009. "College Students Social Networking Experiences on Facebook." Journal of Applied Developmental Psychology. 30(3), 227–238.

Alpha

כיום מיליוני צעירים בעולם משתמשים באתרים של רשתות חברתיות שונות, אך עם זאת, מעט מאוד ידוע על כמה, למה, ואיך הם משתמשים בהן. מאמר זה מציג מחקר שנערך בקרב , 92 סטודנטים שהתבקשו לערוך דיווח בכל יום למשך שבוע על הרגלי השימוש שלהם ברשת החברתית פייסבוק. לאחר מכן בתום הניסוי חולקו שאלונים לנבדקים על מנת לעקבו ולמפות את התוצאות. מנתוני המחקר ניתן לראות כי . רוב הסטודנטים משתמשים בפייסבוק כ30 דקות במהלך היום כחלק משגרת החיים והיום יום. הסטודנטים מתקשרים באמצעות הפייסבוק עם חבריהם ומפיצים בניהם תכנים. עוד נמדד כי זמן הבילוי בצפייה בתוכן המפורסם על ידי משתמשים אחרים גדול יותר מאשר פרסום תכנים אישיים. רשת הפייסבוק כפי שנצפה מתוצאות הניסוי במחקר משמשת לרבו כאינטראקציה חברתית עם סטודנטים נוספים שמערכת היחסים בניהם נקבעה מראש. כמו כן משמש הפייסבוק בתפיסת המשתמשים כמקום בו הם מבטאים את זהותם האידיאולוגית פוליטית ודתית. המחקר במאמר זה ישמש כמנחה בעבודה אותה אבצע.

3.5
Hew, K, F. 2011. "Students’ and Teachers’ Use of Facebook". Computers in Human Behavior. 27(2), 662-676.

מאמר זה סוקר מחקרים שפורסמו על השימושים השונים של רשת הפייסבוק אצל תלמידים ומורים. מטרת הסקירה מבוצעת על מנת להעלות את נושא הפייסבוק מול מטרות הוראה ולמידה. כמו כן להראות את הערך החינוכי הטמון ברשת החברתית. בנוסף מציג המאמר את חשיבות החשיפה של המשתמשים למערכת החינוכית. המאמר מדגיש את חשיבות המעורבות של המערכת החינוכית ברשת החברתית כמו כן הוא מבוסס מחקר אמפירי וסוקר 3 נושאים 1. היקף השימוש בפייסבוק 2. השפעות השימוש בפייסבוק 3. עמדות הסטודנטים כלפי הפייסבוק. המסקנות העולות מן המחקר הינם שהפייסבוק עדיין לא משרת מטרות חינוכיות בהיקף גבוהה כמו כן רוב הסטודנטים נוטים לפרסם פרטים אישיים על עצמן ולחשוף אותם ברמה האישית ביותר ולרבו השימוש המתבצע הוא לצורכי תקשורת חברתית כללית. בהמשך העבודה אקשר מאמר זה עם תוצאות המחקר שיצאו ואראה האם בני נוער אכן מבצעים שימושיים חברתיים בלבד או שמה ישנם צרכים נוספים המתמלאים בעקבות השימוש מעבר לצורך החברתי כפי שמוצג במאמר.

Similar Documents

Free Essay

Srp Håndbog

...SRP-bogen 2010 Den ultimative hjælp til Studieretningsprojektet NIELS RANDBO BACK JEAN-CHRISTOPHE BALMISSE ISBN 978-87-993576-2-8 Alleroed Gymnasium Indholdsfortegnelse INDLEDNING ................................................................................................. 1 EN FLYVENDE START............................................................................................ 1 STORE AMBITIONER ............................................................................................ 2 BOGENS OPDELING ............................................................................................. 2 KAPITEL 1 VALG AF FAG OG EMNE ............................................................... 4 VALG AF FAG ..................................................................................................... 4 Faglærernes oplæg ................................................................................... 5 Sammenhæng mellem fagene .................................................................. 5 Fag eller emne først? ................................................................................ 5 Det endelig valg af fag .............................................................................. 6 VALG AF EMNE/OMRÅDE ..................................................................................... 6 Processen op til skriveugerne.................................................................... 6 Hvad må jeg vælge som emne? .....................

Words: 29844 - Pages: 120

Free Essay

Noter 1.G

...Kortfilm, d. 16/08/2012 Gruppe 7, min gruppe, har om den syvende parameter – helhed. Uvæsentligt: Da Marianna blev stukket af en myg. Helhed: At den slutter godt, Marianna går tilbage til Morten. Vellykket: Fordi hvis det havde været Morten, der var gået over til Marianna var de døde, men det var omvendt. Så de overlevede og fik endt deres diskussion lykkeligt. Koncentratet: Det der er tilbage af det væsentlige er fint, men der er en scene der gør det dårligt, og det er når Marianna bliver stukket. Richard Raskin: Richard mener, at filmen skal slutte så man føler sig tilfredsstillende ved at forlade historiens behagelige rum. Og det gør man, fordi det begge overlever og bliver hos hinanden. Dansk, d. 17/08/2012 Læs teksten ’’Helle Helle: En stol for lidt’’ Vi har om åbne og lukkede tekster, og ’’Helle Helle: En stol for lidt’’ er en åben tekst fordi man har så mange overvejelser, og tænker videre på slutningen. En åben tekst: Er en tekst fuld af tomme pladser, således at læseren har frit valg på mange fortolkningshylder. En lukket tekst: Er en tekst, der forsøger at skabe en lydig læser i den forstand, at læseren loyalt fortolker teksten sådan som forfatteren lægger op til, at der skal fortolkes. Teksten handler om et par, der forbereder sig til deres egen fest, men alting går dårligt, og de skal til at lave maden færdig og gøre toilettet rent. De mangler også at tage deres fine tøj på. Men den ender meget sær, fordi kvinden i historien forlader pludselig huset...

Words: 21864 - Pages: 88