Free Essay

Animal Babies

In: Business and Management

Submitted By mej04b
Words 569
Pages 3
Animal Babies

1. Baby ducks follow the first thing they see after they hatch. This is called ( ) a. Imprinting b. Shadowing c. Minning 2. A baby rabbit is called a ( ) a. Fawn b. Kitten c. Cub 3. In a lion pride, who has the last dibs on meat? a. The male b. The female c. The cubs 4. Baby elephants learn from the matriarch. The matriarch is ( ) a. A wise Yoda-like elephant that travels off by himself. b. c. The female leader of the head. 5. All birds of prey except ( ) catch their own food. a. Vultures b. Eagles c. Kestrels

4. All birds of prey fly in two basic ways: a. Flapping their wings and gliding b. Flapping their wings and pushing against the air currents with their feet c. Via American Airlines of United Airlines

5. A harpy eagle’s talons are the size of grizzly bear claws. Harpies have been known to kill: a. Humans b. Small sheep c. Mountain lions

6. A Golden Eagle can see an 18-inch rabbit from a distance of : a. 18 miles b. 8 miles c. 2 miles

7. A nictating membrane is: a. A bird’s protection against the nicotine in second hand smoke b. A bird’s third eyelid c. The membrane lining of a birds mouth

8. The tiny elf owl likes to nest: a. In a cactus b. In tall trees c. In rocky ledges

9. Within the same species, male and female birds of prey look very similar, but there is usually one obvious difference, what is it? a. Males have larger heads b. Females have sharper talons c. Females are large than males

10. Which bird of prey weighs more than 30 pounds and has a 10-foot wingspan? a. Andean Condor b. Turkey Vulture c. Osprey

11. An owl’s flight features are soft at the edges. This helps the owl by: a. Keeping it warmer b. Making it more silent in flight c. Making it more attractive to other owl’

12. What do baby scorpions do when they are born? a. They drank milk b. They run away and hide c. They climb on their mother back

13. Babies that require little or no care are called? a. Independents b. Precocial c. Self-ruling

14. A baby animal that is hidden away while it’s parent searches for food is called a? a. Tucker b. Hidder c. Ticker 15. An egg tooth is used to? a. Eat eggs b. Break out of a shell c. Bite egg-lying animal

16. Crocodile mother’s carry their babies: a. In their pouches b. On their backs c. In their mouth

17. A lion cub that stalks and pounces on a beetle is: a. Being silly b. Just plan mean c. Getting hungry

18. Baby skunks can spray their musk: a. Within hours of birth b. Within a day of birth c. Before they are a month old

19. Which animal takes the longest to grow-up? a. Elephant b. Rabbits c. Jaguars

20. Who takes care of the king penguin eggs? a. The mother b. The father c. Any handy penguin

Answer Key:

1. A

2. B

3 .C

4 .C

5 .C

6. A

7. A

8. B

9. B

10. C

11. C

12. A

13. B

14. C

15. B

16. A

17. C

18. B

19. C

20. A

Similar Documents

Free Essay

Book Collection- Theme: Animals

...Collection Theme: Animals Title Author ISBN # Age Appropriate Level Justification Baby Animals-Garth Williams 9781843327905 0-3 months This board book introduces several different kinds of baby animals for baby to look at. Babies are introduced to the animals’ activities through large, engaging illustrations. These are great for babies’ developing eyes. Five Little Monkeys- Eileen Christelow 9780545030151 4-6 months Although this book only deals with monkeys, it is a favorite among many children. This board book’s silly faces and antics of the monkeys before bedtime are a treat. The “chunky” style of this book is great for this age as most things go into their mouths. The repeating pattern of Mama’s words to the monkeys is an essential part of beginning to love books for young listeners. Ten Dirty Pigs- Carol Roth 0439411653 7-9 months This book makes it clear that pigs are dirty and muddy and need to take baths! Babies will be delighted by the splashing of mud and the cleaning of all pigs concerned. The getting dirty and then washing up clean will be familiar to baby. In each illustration, there are many different things going on with each pig. These activities are great for parents to point out and extend the story by talking about it with their baby. Sheldon’s Lunch Bruce Lemerise 0819310255 10-12 months Sheldon is a slithering snake whose mom makes him lunch and has no idea he will be inviting all of his animal......

Words: 536 - Pages: 3

Free Essay

Paris

...20 facts about baby animals 1. Some animal babies are tiny versions of adults. 2. Baby animals start life in different ways. 3. Some hatch out of eggs and some are born live. 4. Birds, amphibians, fish, and many reptiles do this inside an egg. 5. A baby bird enters the world by hatching out of a hard – shelled egg laid by its mother. 6. Many birds incubate their eggs by sitting on them to keep them warm until they hatch. 7. Emperor and king penguins, which live in Antarctica, warm their eggs by resting them on top of their feet. 8. Many snakes begin life in eggs too, but snake eggs are tough and leathery rather than hard and brittle. 9. A snake called the Indian rock python lays between 50 and 100 eggs at a time. 10. Since snakes are cold blooded, the mother rock python has to twitch her muscles to create heat. 11. During the two months it takes for the eggs to hatch, the mother python stays in one place and dose not even eat. 12. Frogs lay their eggs in jelly – like clumps along the edge of a pond. 13. Mother frogs do not take care of their eggs. 14. When a baby, or tadpole, hatches, it doesn’t look anything like an adult frog. 15. It has a tail, it has no legs or eyes, and it is completely helpless. 16. The tadpole grows legs, its tail begins to shrink, and it looks more and more like its parents. 17. Some baby animals do not hatch from eggs. 18. Mammals differ from other kinds of animals in other ways......

Words: 317 - Pages: 2

Free Essay

Love

...I’m sure many people are qualified for this scholarship. They probably all say how they’ve loved animals ever sense they were young and how this has been there dream ever sense they were little, now I’m going to tell you why I feel like I deserve this scholarship. Yes, ever sense I was a little girl I’ve wanted to be an animal cop and yes this is my dream, but I’ve worked hard for this dream. I love to help animals in need. Some people say that some animals don’t deserve a home but I feel like some people don’t deserve an animal. I have over 300 hours at my local animal shelter and it is just sad on why some animals come into the shelter neglect, abuse, and just the fact they don’t want them anymore. What I’ve learned is people want babies so we are stuck with a lot of older animals at the shelter. Every animal deserves a second chance its just takes one person to save a life and I want to be the one who help them find each other. I am also an animal foster parent. I take home animals that are either to young to go up for adoption or hurt. Sadly not all the animals make it, I’ve actually brought home two foster kittens a week later one pasted away then a week after that the second one pasted. It’s a risk every time you take home a foster animal because trust me loose one hurts more then anything. I also take animals off the street or from people that just shouldn’t have an animal. Actually this past week I took a kitten that this girl little sister found. They kept him......

Words: 407 - Pages: 2

Premium Essay

Essay On The Galapagos Islands

...The Galapagos Islands is a wonderland of unusual and fascinating wildlife, and it seems impossible to choose five. However, since the animals inhabit all the islands, you may need to choose your destination. Five Animals of the Galapagos That You Must See The Galapagos Islands is a treasure trove of endemic species of birds, mammals and amphibians. Renowned for its unique wildlife, it is no wonder Charles Darwin became fascinated. Many of the species that exist today evolved into new species from animals that drifted to the islands millions of years ago. Galapagos Tortoise The Galapagos tortoise is the most famous creature on the islands. It represents the islands all over the world, and when the Spanish arrived it was so ubiquitous, they named the islands Tortoise or in Spanish, Galapagos. It is the largest tortoise species in the world and lives more than 170 years. It had no natural predators for millenniums, so it developed a docile temperament, which made it easy to exploit for the first humans to arrive on the islands. There were around 250,000 roaming the islands as recently at 200 years ago, but today, there...

Words: 917 - Pages: 4

Free Essay

Brief Lesson Plan

...the lessons on each animal group. Day 2: Animal groups: This will entail a lesson on the six animal kingdoms: Reptiles, fish, amphibians, birds, insects and mammals. Day 3: Animal Classifications: This will be a follow up from last day where I introduced them to the five groups, on this day instead I will give them different characteristics that characterize each group. Day 4: Life Cycles: This will deal with the different cycles each animal group has to go through. Day 5: Metamorphosis: Another lead in from the Life cycles lesson. Day 6: Offspring: I will be discussing with the students the animals and their babies. Day 7: Caring for their young: Here is where we will have a lesson on how the animals take care of their young. Day 8: Identifying the Needs of the animals: Like humans, animals have certain needs too and I will delve into these needs. Day 9: How they meet their needs: Another follow up from the previous lesson, I will do a part two lesson where I will teach a lesson on how the animals meet these needs. Day 10: Habitats: This is where we’ll discuss the homes of the animals. Day 11: How the animals move: This deals with how they use their bodies to run from their prey. Day 12: Adapting to the Environment: How these animals survive in their environments and where they live. Day 13: Food Chain: where their groups belong on the food chain. Teacher: Marianne Lettieri Grade: 2; Animal......

Words: 3459 - Pages: 14

Free Essay

Shooting the Wild

...the second greatest cause of ill health globally by 2020. It is also predicted that billion* dollars is the amount of money the animal film industry will make in year*. What do these two have in common? Studies have shown that people become happier participating in nature and animal conservation activities. In Chris Palmer “Shooting in the Wild: An insiders Account Of Making Movies In The Animal Kingdom” Palmer reveals the business of creating a wildlife film to convey a conservation message and some of the darker tactics used in deceiving the public to emotionally be inclined to take action. This study will take a close look at how two documentaries “Arctic Tale” and “Grizzly Man” relate to conveying a message to save the animals and how it contributes to depression in humans and how they differ between their methods of practice. Wildlife documentaries and TV programs in America have increasingly become more sensationalized then ever before in human history. As people become more disconnected with nature and animals, more and more people are becoming depressed through their hectic lives and often yearn to be reconnected to the natural world again. However, the bond between humans and the wild are connected through the lens of a camera. As Chris Palmer has mentioned “During primetime in September 2008, more than 30 million viewers tuned in to Animal Planet, which is now seen in 94 million households in the United States and more than 220 million internationally.”(Palmer. Pg......

Words: 914 - Pages: 4

Free Essay

No Time to Waste

...arms width away from the bin, take a deep breath, and spring the bin open with the broom as fast as I could. The top of the bin fell to the ground and skid towards the grass. I went over to the bin to take a quick peek at what could be inside. My heart raced as I tiptoed towards the trash bin, like I hadn’t already made a tremendous amount of noise when I tossed the trash top onto the ground. I peered over into the trash bin and there it was. A mother raccoon and three of her babies tucked away in the left corner of the trash bin hissing at me. I immediately ran back into the house and told my dad what had happened. My mom over heard the conversation and immediately picked up the phone to call animal control, because according to her she would die before she’d let a family of raccoons invade her space like this. I thought I was dramatic, but my mother took the word dramatic to a different and elevated level. Invading your space? They are a family of animals who live outside like most non domesticated animals that live on this earth. So what was the real issue? Granted, I did not appreciate being scared and hissed at by the mother raccoon, but are the...

Words: 1068 - Pages: 5

Free Essay

Dragon Turtle

...Dragon Turtle sitting on bed of coins and ingots is a symbol of good luck, longevity, protection, harmony and money in Feng Shui. Dragon Turtle is a Chinese legendary symbol with the head of dragon and the body of turtle and thereby is a combination of the 2 out of 4 celestial animals of Chinese mythology .It has a coin in its mouth and a baby tortoise on its back. The Dragon Headed Turtle with a baby of its back while standing on a pile of coins represents a new business venture with prospects. The symbolic meanings of the animals are dragon (luck); tortoise (long life), baby tortoise (new beginnings, fertility or excellent descendants luck) and the Coins represent the Money that can be made. The dragon is said to be blowing good breathe to people and carrying Ru Yi which signifies power, high rank and doing everything well. The ideal placement of the Dragon Turtle Feng Shui Symbol would be in the North or East sector of the house. Placing this dragon at home is said to bring the occupants of a home good luck, wealth and feeling of security. The Dragon Headed Turtle also protects a home from negative energies. Do not put the symbol in the North or East if it is directly in front of you while putting it at Office or Business place. Instead it would be best to position the symbol parallel to where you sit or right behind the seat looking sideways which signifies support. Keeping a dragon turtle will attract prosperity to your business and improves your relationships with......

Words: 364 - Pages: 2

Free Essay

Animals

...A Voice for the Animals It should be against the law to have a license or even to buy an exotic animal to have as a pet. Having exotic animals as pets is an inherent risk to human health and safety. Owning these animals is also a risk for them they need to be able to roam free not caged up like a prisoner. They may seem cute and cuddly but they have a lot of responsibilities, they can turn on you, and expensive to have. Some owners have these animals and neglect them and that’s just an un humane thing to do. When people get these animals they don’t think about their health. Some of these animals carry diseases and people don’t know it till they have it. Experts have studied that at least one in three reptiles’ harbors salmonella and shigella. Salmonella is a bacterium that can kill you it is found in animal feces and contaminated food. People who have animals such as: Reptiles, baby chicks and ducklings, and small rodents such as hamsters are particularly likely to carry Salmonella. Shigella is also a bacterium that can infect the digestive tract and cause a wide range of symptoms. When someone has a monkey and chimpanzee, they can get this virus because it’s contagious. These animals should be in there natural environment instead of someone’s home or backyard. The animals are used to roaming around freely for hour’s even days depending on the animal and type. For example tigers travel about 6-12 miles a day and they hunt at night how can you take their......

Words: 677 - Pages: 3

Free Essay

Cognitive Development

...Mario weight about thirty to thirty-five pounds, he has a full head of hair, so his head size to me is equivalent to his body size and weight. “Emotional regulation and impulse control continue to develop…[the] first cognition of exiting, social interactions and later cognitions of more abstract thoughts” Berger, Grossman (2013). Mario is quite a character, he speaks and teaches the little ones with authority. “In Biosocial growth, a caregiver enables babies to grow, to move and learn” (p. 129) 9:00 a.m. The three caregivers were joining in play time of how to change baby’s diapers. Mario was holding three play baby bottles for a doll wearing a green outfit. The caregiver respond to Mario’s request that he wanted to feed the baby doll instead. 9:05 The baby changing diaper class continues, and the caregiver showed the kids how to change the baby’s diapers, the other toddlers were not really paying attention except for Mario as he hands over baby wipes to the caregiver. The caregiver asked Marion if he wanted to wipe the baby doll, he said “no” “milk”, holding two bottles. Caregiver is...

Words: 1888 - Pages: 8

Free Essay

Bull Dog

...becoming highly body conscious as 82% of Australian males identified they are spending significantly more money on tending to their physical appearance when compared to premillennial habits (McCrindle Social Research 2013). This can be attributed to the increased media exposure to male specific lifestyle magazines and shows (IBISWORLD 2013). Not only are Australian males become more image conscious they are also recognizing the importance of maintaining healthy lifestyles (Euromonitor 2013). Australian men can be demographically profiled by generation, Baby Boomers being aged roughly 47-65, Generation X aged early 30’s to mid-40’s, Generation Y born between 1981 and 1994 and Generation Z those born between 1995-2009 (Holroyd 2011). Over the next five years the population of Australians over 50 is expected to grow to 8.5 million people, making up 32% of Australia’s total population (Australian Bureau of Statistics 2013). The baby boomer age cohort will therefore represent a market of 4 million Australian males (IBISWORLD 2013). This presents them as a key target demographic for Bulldog Natural Skincare. Overlook of Major...

Words: 1860 - Pages: 8

Free Essay

Zoos Are Prisons

...there to educate and preserve endangered animals while performing beneficial research, but that is not entirely true. The actual truth behind the scenes of most zoos, not all zoos, is very sad and ugly. I will never visit or support another zoo now that I am aware of how those animals have to live when kept in captivity. Zoos are prisons for wild and exotic animals that deserve to be free. The first reason I am against zoos is because of the fact that they are not fully committed to the well-being of the wild and exotic animals they inhabit. I agree with the “Last Chance for Animals Organization” when they said, “While zoos claim to provide conservation, education, and entertainment, their primary goal is to sustain public support in order to increase profits” (“Zoos”). It is a fact that many zoos are aware that baby animals attract crowds so they breed their animals frequently for the sole purpose of making more money (“Animal”). Once these cute babies start to grow up, zoos very sadly begin to discard of them in various ways (“Zoos”). This only shows that zoos are in fact putting profit, entertainment, and the creation of new attractions above the well-being of their animals. Zoos are also guilty of choosing big animals that are charming and appealing over the smaller and less favored ones in hopes of drawing larger crowds (“Animal”). According to PETA, “The zoo community regards the animals it keeps as commodities, and animals are regularly bought, sold,......

Words: 1631 - Pages: 7

Premium Essay

Breastfeeding Proposal Essay

...Association of Obstetricians and Gynecologists. All of these agencies agree that breastfeeding should be done for the first twelve months of life. Mothers and babies build unspeakable bonds during breastfeeding. Breastfeeding is one of the most natural things a mother can do, yet it is becoming a declining choice among mothers when it comes to feeding their newborn. When a mother chooses to use formula over breast milk, both she and the baby loose out in many ways, two of the most important being critical nutrition and bonding time. Parents spend what could be considered small fortunes on formula when they could be feeding the babies for free by choosing the breast. A way to address the problem of the decline in mother’s breastfeeding is to provide more education, and to provide more support while beginning to change the public’s opinion on mom’s breastfeeding in public. Typical education on breastfeeding usually comes from two sources. One of those sources is prenatal classes that parents take while they are still pregnant. Breastfeeding is talked about but not in an in-depth or continual way. An example of a typical prenatal class is a four week course. The breastfeeding portion is about fifty-five minutes of one of those Saturdays. (Durham, nd.) The other time that parents learn about breast feeding is right after their baby is born. A lactation consultant will come into the recovery room, often only by request, to assist with positioning and feeding guidelines. In......

Words: 1725 - Pages: 7

Premium Essay

Hot Topic

...bottle feeding really measured out? These are all questions that mothers and doctors wonder about. History History of breastfeeding more than likely began when the first man and woman gave birth to his and her first child. According to researched, mothers who died during childbirth or anytime while nursing a baby, the baby was left to die or the baby was raised and fed by another lactating mother. Whenever the lactating mother was not available, mothers from the community would attempt to feed the baby other food, thus the beginning of formula. Babies were fed milk from animals such as goats or cows, and often liquids that consisted of broth, sugar or honey with water, and sometimes wine. Researched shows that many years ago babies were unnaturally nourished from a variation of utensils, feeding cups, and bottles that frequently ended disastrously. Studies show that cow's horn with a scrap of soft leather tied on as a teat was also often used to feed babies. (Baby Bottle-Museum, 2011). Bottles progressed both in design and in material over the next few generations because of unsanitary and nearly impossible to keep clean. With the lack of knowledge about baby dietary needs, cleanliness, and spoiled milk supplies, the mortality rates for children under...

Words: 2321 - Pages: 10

Premium Essay

Eth125 Appendix I

...University of Phoenix Material Appendix I Part I Define the following terms: |Term |Definition | |Ageism |Prejudice or discrimination on the basis of a person's age | |Baby boomer |a member of the baby boom generation in the 1950s | |Americans with Disabilities Act |law that was enacted by the U.S. Congress in 1990 | |Visitability |A measure of a place's ease of access for people with disabilities | |Accessibility | capable of being reached | |Disability |A physical or mental condition that limits a person's movements, senses, or activities | |Inclusion |The action or state of including or of being included within a group or structure | |Deinstitutionalization |process of replacing long-stay psychiatric hospitals with less isolated community mental | | |health services for those diagnosed with mental disorder or developmental disability | |Special education |education of physically or......

Words: 814 - Pages: 4