Free Essay

Apple

In:

Submitted By okkievankeulen
Words 2241
Pages 9
Inhoudopgave
1. Interne analyse Blz. 4 * Missie * Visie * Kernwaarden * Apple en Milieu * Relatie & Beleid * Actualiteit Apple

2. Externe analyse Meso – omgeving Blz. 7 * Stakeholders / omgeving analyse * Concurrenten Apple

3. Externe analyse Macro – omgeving Blz. * DESTEP

4. Schematische weergaven van Apple & omgeving Blz.
1. Interne analyse Blz. 4

Visie

Het bedrijf staat ervoor om voor de beste computer en muziek ervaringen de markt op te brengen voor verschillende doelgroepen zoals studenten, docenten, creatieve professionals, bedrijven, overheden en consumenten puur en alleen door het feit door continu innovatief te zijn. Apple is uniek in zijn soort in het brengen van oplossingen voor problemen met dagelijkse gebruikte technologie. Ze lossen het op met kwalitatief goede design producten die draaien op door hun zelf geproduceerde software. Bovendien zijn alle Apple producten erg gemakkelijk in gebruik en richten en moet toegankelijk blijven voor alle bovengenoemde doelgroepen. Apple is een levenstijl die vriendelijk is voor haar klanten voor de koop en na de koop van een Apple product.

Missie
Apple is erg betrokken wat betreft het milieu de klanten de medewerkers. Door dat Apple dit allemaal hoog in het vaandel heeft staan is het mogelijk om nu innovatieve en intuïtieve producten te bedenken en te maken die wat toevoegen aan je dagelijkse leven. Apple probeert het leven van ieder mens gemakkelijker te maken door producten te creëren die werken zoals een mens denkt dat ze zouden moeten werken. Een voorbeeld hiervan is de IPad. Hiervoor is geen gebruiksaanwijzing nodig. Want iedereen kan het apparaat gebruiken zonder na te denken waar bepaalde moeilijke knoppencombinaties voor dienen. Omdat dit puur instinctief gebeurt. Naast de verbeteringen in het milieu, de gezondheid en diensten probeert Apple te streven naar dit soort gebruiksgemak in ieder nieuw product wat ze maken.

Kernwaarden

De kernwaarden van Apple zijn

* Design * Een levensstijl * Intuïtief gebruiksgemak * Innovatieve producten

Apple en Milieu

Apple heeft een hele filosofie op het gebied van milieu zuinig ondernemen.
En vertellen dit door het feit dat energieverbruik op 3 manieren kan worden verminderd. 1.) Door efficiëntere voedingseenheden te gebruiken,
2.) Door onderdelen te gebruiken die minder stroom nodig hebben
3.) Door software voor energiebeheer te gebruiken.

Apple richt zich als organisatie bij zijn doelstellingen vooral op het milieu. Alle apple producten zijn zeer milieuvriendelijk. De producten van Apple voldoen aan de Europese richtlijnen . Deze richtlijnen controleren erop of er geen foute stoffen in de producten van Apple zitten. Naast dat Apple zich op het milieu richt is het voor Apple erg belangrijk dat de producten die ze produceren ook energiezuinig zijn zonder dat de batterij minder lang mee kan. Daarom doet Apple continu onderzoek naar nieuwe mogelijkheden waarmee ze de bestaande Apple producten energiezuiniger kunnen maken.

Hieronder nog belangrijke feiten over Apple en hun milieuaanpak:

* 97% van de Co2 uitstoot van Apple komt voort uit de fabricage en het transporteren en recyclen van hun producten.

* De overige 3 procent komt voort uit de uitstoot van de gebouwen

* Apple probeert dus veel minder uitstoot te creëren bij de producten i.p.v. de uitstoot te beperken op de gebouwen. Wat veel andere bedrijven dus wel doen.

* Alle gedetailleerde onderdelen in de Apple producten en de milieu-uitstoot per product zijn te vinden op de website.

* Apple heeft een recycle plan waarmee

Een voorbeeld van een Apple product en wat het uitstoot:
De Apple IPad * Productie, 58% * Klantgebruik, 30% * Recycling, 1% * Transport, 11% ------------------------------+ Totale uitstoot van Co2 gassen

De Apple IPad is ontwikkelt met de volgende milieuvriendelijke materialen. * Arseen vrij glas * Milieuvriendelijk energiezuinig led backlight scherm * Zonder gebruik te maken van pvc * Recyclebaar aluminum en glas * De poweradapter is reclyclebaar volgens Europese richtlijnen

Verder zorgt Apple ervoor dat het voor de gebruiker helder is waar alle Ipods Macbooks en Ipones van gemaakt zijn op haar website.

Er staan verschillende koppen met informatie over:

Klimaatverandering
Hoeveel broeikasgassen elke fase van de levenscyclus van een Apple product uit stoot?

Stoffen waarvoor een gebruiksbeperking geldt
Welke giftige stoffen het desbetreffende Apple product niet bevat.

Stroomgebruik
Hoe energiezuinig is het product als het ingeschakeld of uitgeschakeld is?

Materiaalgebruik
Waar is het product precies van gemaakt?

Recycling
Wat gebeurt er aan het einde van de levensduur van een product en in hoeverre draagt dat bij aan de milieubelasting van dat product?

Op de website staat duidelijk aangegeven waar je met je Apple producten terecht kunt waar de levensduur van verstreken is. Hier staat dat je je oude Apple producten gratis op kunt sturen en dat Apple dit zal recyclen op haar kosten.

De door Apple ontworpen A4-chip in iPad, iPhone 4, iPod touch en Apple TV levert ongekende prestaties en zorgt tegelijkertijd voor een maximale gebruiksduur van de batterij. Bovendien ontwerpen we zeer energiezuinige stroomvoorzieningen, waardoor de energie die tussen stopcontact en computer wordt verspild tot een minimum wordt beperkt. En in tegenstelling tot veel pc's bevatten Mac-systemen energiezuinige hardwareonderdelen die er samen met het besturingssysteem voor zorgen dat energie wordt bespaard. Mac OS X zorgt er bijvoorbeeld voor dat de harde schijf bij inactiviteit minder snel draait, verdeelt de taken over de systeemprocessor en de grafische processor en activeert zelf de sluimerstand als de computer even niet wordt gebruikt. Sterker nog, Mac OS X grijpt elke gelegenheid aan om energie te besparen. Zelfs tussen toetsaanslagen door wordt de processor gereguleerd, zodat het stroomverbruik tijdens het typen wordt geminimaliseerd. Dit is slechts een van de vele manieren waarop Apple zelfs minimale hoeveelheden stroom bespaart, die wereldwijd voor een forse vermindering van de milieubelasting zorgen.

ENERGY STAR-certificaat als minimumeis
Dankzij alle innovaties voldoet elke computer die we maken ruimschoots aan de strenge zuinigheidseisen van de ENERGY STAR Version 5.0-specificatie. Apple is het enige bedrijf in deze bedrijfstak waarvoor dat geldt. En we blijven investeren in technologie om onze producten nog efficiënter te maken: in oplaadbare batterijen die langer meegaan, beeldschermen die minder stroom verbruiken en processors die met minder stroom beter presteren.
De EPEAT Gold-standaard
Elke Apple computer die in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht, heeft de hoogste EPEAT-beoordeling gekregen, namelijk "Gold". EPEAT, dat staat voor Electronic Product Environmental Assessment Tool, is de meest gebruikte en meest uitgebreide milieunorm ter wereld. EPEAT beoordeelt de milieubelasting van een product op basis van een aantal criteria, waaronder de recyclingmogelijkheden, het energieverbruik, het ontwerp en het fabricageproces. De EPEAT-beoordeling "Gold" wordt niet vaak gegeven, en Apple is het enige bedrijf dat de beoordeling voor een gehele productlijn heeft gekregen.

De reclycling service van apple is tot in de puntjes geregeld. Naast dat ze letten op of dat er geen belastende materialen worden gebruikt

Een voorbeeld van energieverbruik wat is gemaakt voor de IPad.

iPad Environmental Report Apple and the Environment Apple believes that improving the environmental performance of our business starts with our products. The careful environmental management of our products throughout their life cycles includes controlling the quantity and type of materials used in their manufacture, improving their energy e ciency, and designing them for better recyclability. The information below details the environmental performance of iPadas it relates to climate change, energy e ciency, restricted substances and material e ciency. Climate Change Greenhouse gas emissions have an impact on the planet’s balance of land, ocean, and air temperature. Most of Apple’s corporate greenhouse gas emissions come from the production, transport, use, and recycling of its products. Apple seeks to minimize greenhouse gas emissions by setting stringent design-related goals for material and energy e ciency. The chart below provides the estimated life-cycle greenhouse gas emissions for iPad.

http://www.apple.com/nl/environment/

USP:

De reden waarom Apple zo succesvol is te danken aan het feit dat Apple een voorbeeld van leiderschap op basis van de waarde van de naam. Terwijl de concurrenten van Apple zich vooral richten op enkel de tevredenheid van de klant, richt Apple zich juist op het genot die de producten met zich meebrengen en zorgt dat de consument een band krijgt met het merk. In een notendop kan gezegd worden dat een strategie gericht op innovatie en de focus op het opbouwen van merkwaarde er voor zorgen dat Apple zich onderscheid van zijn concurrenten.

Wat Apple anders maakt van zijn concurrenten is dus
Vanwege de constante focus op innovatie zorgen de producten van Apple dat de klant altijd functionaliteiten krijgt die hij niet in andere producten kan vinden. De strategie rond innovatie heeft geresulteerd in producten die ver vooruit zijn in de tijd wanneer ze geïntroduceerd worden. Zoals de Apple iPhone 3GS, Apple iPod en de Apple Macbook, waar mensen zonder problemen in lange wachtrijen voor de winkel gaan staan wanneer ze net uitkomen.

Verkooppunten

De zogenaamde Apple Premium Resellers, vroeger Apple Centers, zijn zelfstandige winkels die gespecialiseerd zijn in Apple producten. Ze zijn over de hele wereld te vinden, ook in Nederland en België. Eind 2006 kende Nederland 24 van deze winkels en in België waren dat er 15. De winkels zijn niet officieel eigendom van Apple zelf, dat is ook de reden geweest voor de naamsverandering. Tegenwoordig bestaan er ook de zogenaamde Apple Stores, die wel officieel eigendom van Apple zijn. Deze Apple Shops werken volgens het shop in shop concept. Hierbij zijn in reeds bestaande mediawinkels zoals de Media Markt aparte afdelingen gemaakt speciaal voor Apple producten.

Relatie & Beleid

Actualiteit Apple

Apple heeft een halfjaar geleden de IPad geintroduceerd. Dit is een combinatie van een Iphone met een Macbook. De Ipad brengt alleen het verschil dat je er niet mee kunt bellen en dat je onderweg kunt internetten mits je een 3G abonnement hierbij aankoopt. Anders bestaat er nog altijd de mogelijkheid om via een Wifi punt in de buurt te internetten
Ipod touch
Ipod Shuffle
Ipod

Ipad

Iphone 4

Ipad 2?
Iphone 5?

http://www.nu.nl/internet/2415101/apple-meer-dan-300-miljard-dollar-waard.html

2. Externe analyse Meso – omgeving
Stakeholders / omgeving analyse

Klantenservice
Volgens onderzoek is Apple de koploper in klanttevredenheid. Het verschil met andere organisaties zit hem vooral in het gemak waarin de klant bij Apple geholpen wordt. Voor ieder product en iedere versie van de software heeft Apple op internet een pagina geopend waar klanten terecht kunnen met vragen. Daarnaast bieden zij aparte telefoonservice aan voor consumenten en ondernemers of bedrijven. Ook is er de mogelijkheid om de klantenservice via de e-mail te bereiken of via een online chat.

Marketing
De marketingmix
De p van promotie staat bij Apple hoog in het vaandel. Veel mensen waarderen de artistieke manier waarop Apple zijn producten promoot. In 2006 kwam het bedrijf met een controversiële manier van reclame maken, waar de Mac werd neergezet als de computer die dezelfde mogelijkheden bezat als de pc, maar dan sneller, veiliger en creatiever.

Voor de p van prijs geldt een ander verhaal. Zoals in al aangegeven, concurreert Apple niet op de laagste prijs. Mensen die bekend zijn met de producten van Apple weten dat er altijd, vooral vlak nadat een nieuwere versie op de markt is gebracht, de prijs ontzettend hoog is vergeleken met de concurrentie. Toch blijft de vaste achterban van Apple de producten gewoon kopen. Er staan zelfs rijen voor de winkels wanneer Apple weer een nieuw product op de markt brengt. Daar zorgt de p van product voor.

De producten van Apple lopen altijd een stap vooruit op de concurrentie. Zowel qua innovatie als design. Dit moet ook wel, anders zou het niet aantrekkelijk genoeg zijn om de hoge prijs te betalen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Apple Macbook Air. Dit is de dunste en lichtste notebook die op dit moment te verkrijgen is, maar de hardware is evenredig aan de zware laptops van de concurrentie. Samen met een ontzettend strak design en de liefde voor de merknaam zorgt dit ervoor dat de producten van Apple door veel mensen gewaardeerd worden.

De p van plaats is voor Apple ook belangrijk. Bij iedere grote elektronicazaak zoals de Media Markt of Correct zijn de verschillende apparaten van Apple in overvloed te koop. Een strategie die Apple hanteert is, wanneer een nieuw product op de markt wordt gebracht met een hogere prijs dan de voorganger, dan wordt deze naast de voorganger geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de consument zich in eerste instantie aangetrokken voelt tot de voorganger vanwege de lagere prijs, maar door het strakkere design en de grotere functionaliteit wordt er toch voor de nieuwere variant gekozen.

Merkwaarde
Er wordt veel gesproken over de Apple ‘halo’, die ervoor zorgt dat het producten verkoopt puur op basis van de naam. Alhoewel Microsoft Apple verslaat in meest waardevolle merk. Maar Apple maakt wel een sprong van 24% en komt daarmee net na internet gigang Google.

Apple staat nu op de 24e plek, vergeleken met de 33e van 2007 is dit een enorme vooruitgang. De laatste Apple iPod, Apple iPhone en Apple Macbook zorgen dat een ontzettend breed publiek wordt aangesproken. Maar ook de aankomst van Steve Jobs als CEO wordt door sommige aangewezen als oorzaak van de stijging in waarde. Software gigant Microsoft heeft redenen om over zijn schouder te kijken nu Apple zulke grote sprongen maakt. De merkwaarde is stabiel, maar de beoordelingen willen wel eens laag zijn.

Omgevingsanalyse

Meso omgeving De concurrenten van Apple zijn

Microsoft op het gebied van computers
Google op het gebied van
Samsung op het gebied van telefonie en tablet PC’s (IPad en Samsung galaxy tab)

3. Externe analyse Macro – omgeving

Demografische factoren

Ecologische factoren
Sociaal culturele factoren
Technologische factoren
Economische factoren
Politieke juridische factoren

4. Schematische weergaven van Apple & omgeving

Similar Documents

Premium Essay

Apples

...About Apples History The history of apples stretches back to the days of Adam and Eve, when it is believed to have been the “forbidden fruit” described in the Bible. Despite this long standing history, apples did not always grow naturally in New England. While the first apples are thought to have grown on the lower slopes of Tian Shan, a mountain range separating Kazakhstan and Krygystan, they also grew wild in Central and Southwest Asia, China, Italy, Switzerland, Spain and Greece. Through conquest and exploration, apples were spread when Romans conquered England and when Spaniards brought them to Mexico and South America. It wasn’t until the mid 1600’s that the Pilgrims cultivated them in Massachusetts. It is believed that John Endecott, an early governor, was the first to bring an apple tree to North America, and the first orchard was planted on Beacon Hill by a clergyman named William Blaxton. It is Blaxton who is credited for growing the first named apple, the Yellow Sweeting. Once apples were established in New England, they played an active role in everyday life. As a fruit which was easily stored through the winter, as well as being very beneficial to settlers’ health, apples were a main staple in early settlers’ diets. Despite the fact that apples were not initially from North America, and have been growing disease-free for centuries in their native habitats, the early settlers found that the long, hot summers and cold winters of New England grew apples unlike...

Words: 1318 - Pages: 6

Free Essay

Apple

...Apple From Wikipedia, the free encyclopedia Jump to: navigation, search This article is about the fruit. For the technology company, see Apple Inc.. For the apple genus, see Malus. For other uses, see Apple (disambiguation). "Apple tree" redirects here. For other uses, see Apple tree (disambiguation). Apple A typical apple Scientific classification Kingdom: Plantae (unranked): Angiosperms (unranked): Eudicots (unranked): Rosids Order: Rosales Family: Rosaceae Subfamily: Maloideae or Spiraeoideae[1] Tribe: Maleae Genus: Malus Species: M. domestica Binomial name Malus domestica Borkh., 1803 Synonyms Malus communis Desf. Malus pumila auct.[2] Pyrus malus L.[3] The apple is the pomaceous fruit of the apple tree, species Malus domestica in the rose family (Rosaceae). It is one of the most widely cultivated tree fruits, and the most widely known of the many members of genus Malus that are used by humans. Apples grow on small, deciduous trees. The tree originated in Western Asia, where its wild ancestor, Malus sieversii, is still found today. Apples have been grown for thousands of years in Asia and Europe, and were brought to North America by European colonists. Apples have been present in the mythology and religions of many cultures, including Norse, Greek and...

Words: 379 - Pages: 2

Free Essay

Apple Tree

...The apple is from a tree that grows in the ground. It is red and it can be used to make apple sauce, apple juice, or apple butter. Many people enjoy eating apple sauce because you can add cinnamon for flavoring. Apple juice is also a popular beverage because of its sweet taste. Sometimes people use apple butter on different types of bread. The apple is from a tree that grows in the ground. It is red and it can be used to make apple sauce, apple juice, or apple butter. Many people enjoy eating apple sauce because you can add cinnamon for flavoring. Apple juice is also a popular beverage because of its sweet taste. Sometimes people use apple butter on different types of bread. The apple is from a tree that grows in the ground. It is red and it can be used to make apple sauce, apple juice, or apple butter. Many people enjoy eating apple sauce because you can add cinnamon for flavoring. Apple juice is also a popular beverage because of its sweet taste. Sometimes people use apple butter on different types of bread. The apple is from a tree that grows in the ground. It is red and it can be used to make apple sauce, apple juice, or apple butter. Many people enjoy eating apple sauce because you can add cinnamon for flavoring. Apple juice is also a popular beverage because of its sweet taste. Sometimes people use apple butter on different types of bread. The apple is from a tree that grows in the ground. It is red and it can be used to make apple sauce, apple juice, or apple butter...

Words: 379 - Pages: 2

Free Essay

Case: Apple

...negocio, la innovación, alrededor de esta variable giró la nueva filosofía de Apple Inc.. Con la introducción de productos nuevos e innovadores, como el reproductor de música iPod, que se ha convertido en uno de los pilares del éxito actual de Apple. Jobs ha mantenido esta estrategia con el lanzamiento de nuevos productos, estilizados y de fácil uso que ayudaron a que incrementara su share, generando nuevos mercados. Jobs ha sabido identificar claramente la tendencia del mercado hacia la sincronización entre los teléfonos móviles y PC, así como el mercado de la música digital, con una visión estratégica enfocada hacia estos cambios. Los objetivos se establecieron alrededor del éxito financiero y su medición mediante las unidades vendidas. Jobs desarrolló una estrategia de entrar en estos mercados por productos diferenciados, estilizados y fácil de usar, impulsado por una investigación de nuevos productos y la evaluación de las tendencias del mercado y su reacción con estas innovaciones. Dado lo anterior considero que Steve Jobs se desempeñó de una manera sorprendente ya que supo redirigir a su compañía y enfocarla a un futuro muy claro para ellos con su visión. Convirtió a Apple en un rotundo caso de éxito después de que hasta el 2007 presentaba pérdidas en sus finanzas. 2. What are the chief elements of Apple’s strategy? How well do the pieces fit together? Is the strategy evolving? Apple mantiene productos innovadores en el mercado, al darse cuenta de que innovación...

Words: 1976 - Pages: 8

Free Essay

Apple Inc

...evaluar y racionar antes las fuerzas ajenas a la empresa que puedan afectar las operaciones. La compañía Apple inc., junto a sus afiliados, los diseñadores, fabricación y mercadeos de las computadoras personales, las comunicaciones móviles y dispositivos de medios portátiles y reproductores de música digital, así como la venta de programas, servicios, soluciones a redes y contenido digitales y aplicaciones en todo el mundo. La compañía Apple inc., vende sus productos en todo el mundo a través de sus tiendas en los centros comerciales y tiendas a través del internet, tiene ventas a mayoristas, tiene distribuidores y revendedores de valor añadido. Además sus macs, iphone, ipad y productos compatibles con ipod, incluyendo las aplicaciones para estos. También tienen impresoras, dispositivos de almacenamientos, altavoces, auriculares y otros tipos de accesorios, a través de sus tiendas tanto físicas como online y los contenidos digitales y aplicaciones a través de itunes store. La compañía vende sus productos a las empresas de consumo, pequeñas y medianas empresas, escuelas, gobiernos y los mercados creativos. A partir de septiembre 25 2010, había 317 tiendas incluyendo 233 en Estados Unidos y 84 tiendas intermediarias. Se le conoce como Apple computer inc., y fue fundada en el 1976 y su central se encuentra en cupertino, california. Tenemos que destacar que Apple es una compañía fenomenal en sus productos, tanto las portátiles como los desktop, sus teléfonos, tablas, y...

Words: 470 - Pages: 2

Free Essay

Caso Apple

...Resumen Ejecutivo   Apple  Computer  ha  pasado por varios CEO y ha  sido exitoso, pero también estuvo a punto de la   bancarrota.  Se  han  destacado  por  innovar  con   sus  productos  creando  una  nueva  necesidad  para  sus  consumidores.  Muchos  acreditan  a  Steve Jobs  por el éxito de Apple y se cuestionaron  cómo sería el desempeño de Tim Cook.    La  empresa  se  destacó  por  crear  productos  complementarios  los  unos  con  los  otros,  como  el  caso  del  iPod  y  iTunes.  Esta  ha  sido  una  de  las  muchas  estrategias  utilizadas  por  la  empresa  para  hacer   frente  a  los  distintos  mercados  en  los  que  compiten.  También realizaron  alianzas  estratégicas  que  les  permitieron  expandir  sus  mercados,  aunque  también  han  participado  en   litigios  por  patentes.  Entre las categorías de productos que manufacturan estan: computadoras  portátiles y de escritorio, celulares, tablets, software, etc.     A  pesar   de  que  era  una  empresa  con  liderazgo  total,  los  consumidores  han  ido  cambiando  muchas   veces  el  producto  por  Samsung,  ya  que  hace  falta  un  poco  de reinventar,  dar  nuevas   ideas  y  nueva  tecnología  que  impresione  al   consumidor,  productos  nuevos  salen  pero  los   cambios que se han hecho son poco perceptibles por el consumidor.    En  cuanto  al  análisis  interno  de  la  empresa,  la   cadena  de  valor  de Apple  le  permite  tener  una  ventaja  absoluta  en  términos  de  innovación  y  tecnología...

Words: 2241 - Pages: 9

Premium Essay

Apple

...NANYANG BUSINESS SCHOOL AB311 STRATEGIC MANAGEMENT GROUP STRATEGIC REPORT ON APPLE INC. SEMINAR GROUP 2 TEAM GENIE Instructor: A/P LAI SI TSUI-AUCH Word Count: 5,999 Done by: CHAN ZHE YING GOH CHUWEN LEE KOK CHONG TEO KOK MIN JOHN 1 Table of Contents I. EXECUTIVE SUMMARY ............................................................................................................... 3 II. MAIN REPORT............................................................................................................................... 5 1. Introduction of Apple Inc. ........................................................................................................... 5 1.1 1.2 2. 2.1 History................................................................................................................................. 5 Current Business Strategy ................................................................................................... 5 SWOT Analysis ........................................................................................................................ 10 Promising Opportunities ....................................................................................................... 10 The Shift from the PC to Mobile Era ............................................................................ 10 Emerging Markets ......................................................................................................... 11 Consumer Digital Lifestyle...

Words: 8330 - Pages: 34

Premium Essay

Apple

...Purpose The purpose of this report is to present a relevant Discussion Forum and Blog to Apple Computer, Inc. Apple Computer, Inc is the one of main manufacturer of a line of personal computers under the Apple Macintosh brand name, peripherals, and computer software. Two interest groups that focus on services of Apple Company are introduced in this report. The first one is a Discussion Forum named ¡°AppleInsider-Forum¡±. This is a web page concerning all the products of Apple Company, such as iPod, ITunes and Mac computer and let people discuss about these product. The visitors of this discussion forum usually are current and prospective users of Apple¡¯s products. This forum offers people a place to exchange their opinions and experiences in using Apple¡¯s products. The other one is a Blog named ¡°The cult of Mac Blog¡±. It is a news and opinion about Apple and the Mac community. This Blog is powered by Leander Kahney who posts news and threads about Apple on this Blog and viewer may follow their comments. APPLEINSIDER-FORUM Description AppleInsider launched in 1997 and quickly grew to become one of the Internet's premier sources of information for all things about Apple. This forum¡¯s nine different sections cover every aspect of Apple¡¯s products, from hardware to software, from purchasing advice to tech support. Everyday many fans of iPod mp3 player or Macintosh computer gather in this forum to share...

Words: 1068 - Pages: 5

Premium Essay

Apple

...Marketing Opportunities for Apple Name: Institutional Affiliation: Date: Table of Contents Introduction 3 History of apple 3 Market Presence and Revenue Standings 4 Market research 4 Secondary market research 5 Apple brand review 5 Market segmentation 5 Research analysis of consumer needs and wants 7 Summary on the client's wants and needs 9 Research analysis on apple products Preferences 9 Summary 10 Conclusion and recommendations 10 Reference: 11 Introduction History of apple Apple lnc was founded in 1976 by Steve Jobs, Steve Wozniak and Ronald Wayne. The main idea of establishing the Apple lnc at the time was to sell Apple 1, which is a personal computer kit. Steve Jobs during the establishment was one of the majority shareholders with approximately 45% of the total shares, Steve Wozniak also had share as Steve Jobs of 45%. Wayne owned the remaining 10% ownership (bott.org, 2014). During the formation of the Apple, Inc. Company, both Jobs and Wozniak were young entrepreneurs with no asset to their names. They were therefore not afraid of taking any risk. On the other hand, Wayne was a little bit older and had his own personal assets. Due to his fear of undergoing a huge risk, he sold his company ownership stake to Steve and Wozniak for 800$. The valuation of Wayne’s ownership compared to today’s company’s market value, it would be exceeding 3...

Words: 2457 - Pages: 10

Premium Essay

Apple

...The multi billion-dollar corporation, Apple Inc., designs and manufactures some of today’s highest technological gizmos and gadgets. Among their best known products are the Apple and Macintosh computers, iPods, iTunes, iPhones and iPads. Apple is one of the most powerful and influential high tech companies in the world. The success of Apple Inc. stems from the innovation and visions of co-founder and entrepreneur, Steve Jobs, the excellence of the stylish, user-friendly products, and the ability to create innovative products that consumer’s desire. The development of Apple Inc. came during the unstable economic times of the 1970’s. Best friends and college dropouts, Steve Jobs and Stephen Wozniak pooled their electronic and business skills to market what was to become the first personal computer. Stephen Wozniak had designed a small computer, the Apple 1, for the enjoyment of some friends at a Homebrew Computer Club meeting. The Apple 1 developed in Steve Jobs’ bedroom and garage, while he envisioned the commercial potential of a personal computer that could help families with personal finances and small businesses with day to day tasks. Vision, drive and creativity allowed this entrepreneur to take the risk to create a business. The challenge of building that business and the desire to control his destiny required passion and perseverance along with innovation. Apple’s first personal computer, the Apple 1, took six months to design and 40 hours to build with an initial investment...

Words: 1680 - Pages: 7

Premium Essay

Apple

...Apple Computer, Inc.: Maintaining the Music Business while Introducing iPhone and Apple TV Leave a reply Topic: Apple Computer, Inc.: Maintaining the Music Business while Introducing iPhone and Apple TV Subject: Business Details: 1. Strategic challenges facing Apple Computer. 2. Dimensions along which company success can be measured. 3. Critical external and internal environmental factors that have strategic implications for Apple\’s future. 4. Dow Apple\’s strategy stands up against industry rivalry. 5. Recommendations you would make to enhance the effectiveness of the company\’s strategy or to change its strategic approach for better results. Abstract: Apple computers were started some 35 years ago by Steve Jobs and Steve Wozniak in the garage of Steve’s home. It has achieve tremendous growth and is currently one of the largest companies in the US marketing electronic technological produces such as the iPad and many other such items that are used extensively by consumers. The company is dedicated to providing its customers the best know-how and understanding through its original hardware, software, and computer related devices along with the best possible services. The major tactical challenge that Apple computer is facing is that the company’s competitors try to surpass its accomplishments and that they are bringing into the market comparable products that are much cheaper than the products marketed by Apple Inc. Introduction             Apple Computer was started...

Words: 1402 - Pages: 6

Free Essay

Apple

...Running head: ETHICS BEHIND APPLE AND FOXCONN RELATIONSHIP 1 Ethics Behind Apple and Foxconn Relationship Maryana Didovych The College of Westchester ETHICS BEHIND APPLE AND FOXCONN RELATIONSHIP 2 Abstract This paper examines Apple, Inc.’s relationship with one of its biggest suppliers, Foxconn Technology Group. Recent growth in suicide incidents at Foxconn factories again caught media’s attention. Whether Apple’s decision to stay in business with Foxconn despite these incidents is ethical or not is examined using Traditional 5-Question approach. Contradictory evidence is also examined. Based on the result of 5-Question approach and reviewed evidence it can be concluded that Apple’s decision may indeed be unethical. Recently published evidence suggests Apple and Foxconn are addressing several issues, but close monitoring of the improvement process is required to ensure success. ETHICS BEHIND APPLE AND FOXCONN RELATIONSHIP 3 Ethics Behind Apple and Foxconn Relationship One of the biggest suppliers and manufacturers of Apple Inc’s (Apple) products recently has been involved in scandals concerning working conditions of its factory workers. This company is called Foxconn Technology Group (Foxconn). It operates in more than 40 research and development centers as well as manufacturing facilities in Asia, Russia, Europe and the Americas. According to Pratap, Radhakrishnan and Dutta (2012), Foxconn is “the world’s biggest contract electronics manufacturer, taking...

Words: 3108 - Pages: 13

Premium Essay

Apple

...The Apple Company is launching a new fall campaign titled, “The Big Apple!” to promote the sales of its new laptop computer, the Mac Book Pro. Featuring the campaign in New York City, Apple stores will be selling the new MacBook Pro laptops with three new cover designs. Known for its simplicity in computer design, Apple expects to ‘wow’ audiences with a departure from the usual look and a venture into new creative territory. Aimed at (but not limited to) the creative personalities that make up fast-paced and glamorous New York City, the campaign is expected to be a big success. The campaign will consist of a city-wide contest where applicants can design a cover that involves some of the elements that represent New York City and then send their idea in to Apple. The judges will then pick one of the designs to be featured alongside the two other covers which will be created by two different icons in New York city which Apple will have personally picked. One will be an up-and-coming designer, the other an artist. By doing this, Apple creates a connection between the people in the city, the culture, and their own brand. The campaign will run from September through till December, during which time the contest will be held, the designs finalized, and the new Mac Books will be available for purchase. Target Audience/Market: In terms of the target audience that Apple is looking to focus on with their campaign, there are a few demographics that the company would like to adhere...

Words: 1957 - Pages: 8

Premium Essay

Apple

...Hase BUSS 508 October 21, 2014 The Apple Corporation has become one of the largest corporations in the world. There are a lot of companies that would like to be mentioned in the same breath as Apple. Many companies want to emulate their success. In this paper I will examine Apple current position and reputation, regarding ethical and social responsibility. According to Crane and Matten (2013) “One of the basic tenets of the Corporate Social Responsibility (CSR) movement in business has been it being voluntary and meeting social expectations above and beyond the law.” The Apple Corporation has been publishing its CSR report on its website since 2007. On Apples website it states “Workers everywhere should have the right to safe and ethical working conditions. They should also have access to educational opportunities to improve their lives. Through a continual cycle of inspections, improvement plans, and verification, we work with our suppliers to make sure they comply with our Code of Conduct and live up to these ideals”. Living up to the previous statement concerning apples commitment to ethical and social responsibility has not been an easy one. My position on whether Apple has met their responsibilities would be no because with their brand being the world’s best global brand, they should be held to a higher standard. When you are the leader in your field other corporations are looking at you to ensure all the rules are being followed. Apples 2013 Supplier Responsibility Progress...

Words: 2168 - Pages: 9

Premium Essay

Apple

...Apple in the digital age from the iPod to the iPad Apple Inc. The Case Study 2000 - 2010 Foreward John Ashcroft Welcome to this Apple case study. I have always been something of a computer geek. My first computer was a Commodore Pet in 1978. It had 8k of RAM and a cassette player for storage. Programmed effectively, a two dimensional pencil sketch of a rocket would take off and zoom off screen. Beyond that and a few simple games, I don’t recall it did much at all. My first experience of Apple was the Apple II in the early 1980’s. The combination of Apple and a Visicalc spreadsheet, greatly enhanced financial and business plan modelling. Business models were more easily produced and what-if simulations were available at the click of a button. It was a great step up from the pencil and calculator. Seven years ago, I abandoned Microsoft and converted entirely to Apple. Apple Macs, MacBooks, MacBook Air, iPods, iTouch, the iPhone and the iPad, I had to try them all and never looked back This is the case study of Apple in the digital age. The great era of the iPod, the discovery of the digital hub and Apple’s move into the mainstream consumer market with the iPod, the iPhone and the iPad. It has many great examples for enthusiasts of marketing, leadership, organization, financial analysis and strategic management. The story begins almost ten years ago. In 2001, Apple sales fell by a third and the company reported an operating loss of $350 million some 6% of sales. The company...

Words: 5086 - Pages: 21