Free Essay

Content Youtube

In: Computers and Technology

Submitted By locnguyen0808
Words 2570
Pages 11
BÀI TẬP NGHIÊN CỨU THỊ TRƯỜNG CÔNG NGHỆ SỐ

I. YOUTUBE

1. Giới thiệu
Ra mắt vào tháng 5 năm 2005, YouTube cho phép hàng tỷ người khám phá, xem và chia sẻ video gốc. YouTube có một diễn đàn để mọi người kết nối, thông tin và truyền cảm hứng cho nhau trên toàn cầu. Diễn đàn này hoạt động như một nền tảng phân phối dành cho người sáng tạo nội dung gốc và các nhà quảng cáo lớn nhỏ.
Với sự thay đổi của Google cho hệ thống bình luận của YouTube , bạn phải có tài khoản Google+ để viết bình luận. Google còn cho phép người dùng đăng các URL trong bình luận và số ký tự là vô hạn.
Cựu Phó chủ tịch kiêm Giám đốc kinh doanh Google, Kordestani tiết lộ rằng, mỗi phiên truy cập và xem YouTube trên di động hiện kéo dài khoảng 40 phút. Độ tuổi xem YouTube dao động từ 18-49 tuổi. 2. Sơ lược các cột mốc của Youtube
Tháng 2/2005: Đúng ngày Valentine, Chad Hurley đã đăng ký nhãn hiệu, logo và tên miền YouTube. Đây là ý tưởng của Chad Hurley, Steve Chen và Jawed Karim, cả 3 đều là cựu nhân viên của PayPal.
Tháng 4/2005: Video đầu tiên đã được tải lên YouTube bởi co-founder Jawed Karim. Nội dung video chỉ dài 19 giây với tiêu đề "Tôi ở sở thú". Hiện tại video đạt gần 30 triệu lượt xem.
Tháng 5/2005: Trang beta đầu tiên của YouTube được giới thiệu
Tháng 9/2005: Cột mốc đánh dấu 1 triệu video được đăng tải lên mạng xã hội YouTube chỉ sau 7 tháng hoạt động. Video đánh dấu mốc này là quảng cáo của Nike với hình ảnh Ronaldinho.
Tháng 12/2005: YouTube nhận được 3,5 triệu USD đầu tư từ Sequoia Capital, ra mắt bản chạy thử.
Tháng 1/2016: Đây là cột mốc đánh dấu sự ra đời của việc xác minh nội dung và bản quyền trên YouTube. Khi đó người hâm mộ chương trình Saturday Night Live đã đăng tải bản nháp Lazy Sunday trên YouTube, điều bất ngờ là 1 trong số video đăng tải đã có 7 triệu lượt xem và đài truyền hình NBC yêu cầu YouTube gỡ bỏ video này xuống.
Tháng 6/2006: Có lẽ NBC đã nhận thức được mức độ ảnh hưởng rất lớn của YouTube và nó sẽ còn tăng cao trong tương lai, vì thế đài truyền hình này quyết định hợp tác với YouTube để tiếp tận khán giả số. Đây cũng là cột mốc đánh dấu việc YouTube hợp tác với một nhà cung cấp nội dung lớn.
Tháng 10/2006: Dấu mốc lớn của YouTube khi Google quyết định thâu tóm mạng xã hội này với giá 1,65 tỷ USD và công ty chỉ có 65 nhân viên duy nhất.
Tháng 5/2007: Đây là dốc mốc khó quên với những người làm nội dung trên YouTube. Mạng xã hội này đã quyết định trả tiền cho người làm nội dung tốt, từ đó thu hút được rất nhiều video chất lượng. Đã có nhiều người kiếm được hàng trămg nghìn USD từ đây. Tại Việt Nam, có không ít YouTubers hiện đang kiếm tiền bằng những video mình tạo ra, YouTube thường gửi tặng nút play màu vàng hoặc bạc (tương ứng số lượng theo dõi) cho người tạo nội dung giá trị.
Cùng thời điểm này, video của cậu bé Charlie quay lại cảnh em trai đang cắn ngón tay mình đã làm YouTube sôi sục với lượng xem cao nhất thời điểm đó. Video mang về cho bố mẹ cậu bé 150.000 USD.
Tháng 7/2007: YouTube và CNN cùng tổ chức vòng tranh luận của kỳ bầu cử Tổng thống Mỹ năm 2008. Trong 16 ứng cử viên đã có tới 7 người sử dụng YouTube để quảng bá hình ảnh cá nhân.
Tháng 8/2007: Google chính thức kiếm tiền trên YouTube với những quảng cáo dạng video dài từ 10-15 giây.
Tháng 4/2009: Vevo lần đầu tiên xuất hiện, đây là dịch vụ video ca nhạc hợp tác giữa YouTube và Vivendi. Động thái này của YouTube nhằm xoa dịu các hãng đĩa khi video ca nhạc thường bị "cướp" bản quyền sau đó đăng tải trên mạng xã hội này.
YouTube hợp tác với Vivendi để ra mắt dịch vụ chia sẻ vide ca nhạc – Vevo. Đây là bước đi đầu tiên của YouTube trong việc xoa dịu mối quan hệ với các hãng đĩa – vốn thường phàn nàn về tình hình bản quyền trên website này.
Tháng 1/2010: YouTube chính thức cạnh tranh với những dịch vụ nội dung số như Netflix khi quyết định mua bản quyền phim để đăng tải trên mạng xã hội của mình
Tháng 4/2011: YouTube ra mắt YouTube Live cho phép truyền hình trực tiếp sự kiện, chương trình truyền hình thông qua dịch vụ của mình. Hiện tại dịch vụ này được sử dụng rất rộng rãi
Tháng 12/2012: Video ca nhạc Gangnam Style trở thành hiện tượng và đạt 1 tỷ lượt xem chỉ sau 5 tháng đăng tải. Đây là video ca nhạc khiến bộ đếm của YouTube gặp lỗi và buộc phải nâng cấp, hiện tại video có hơn 2,5 tỷ lượt xem.
Tháng 1/2013: YouTube mở 3 phòng thu riêng của mình với tên YouTube Spaces ở Losangeles, Tokyo và New York.
Tháng 3/2013: YouTube chạm mốc 1 tỷ người dùng.
Tháng 2/2014: YouTube cho biết 1 nửa số lượng người dùng truy cập dịch vụ thông qua di động, đánh dấu thời kỳ bùng nổ smartphone.
Tháng 8/2015: YouTube ra mắt YouTube Gaming cho phép game thủ chơi và tương tác trực tiếp với người xem
Tháng 10/2015: YouTube tiếp tục ra mắt YouTube Red, dịch vụ trả phí để xem video không có quảng cáo. Người dùng sẽ phải bỏ ra khoảng 9.99 USD/tháng để có được những ưu đãi bao gồm : * Có thể tải video về thiết bị để xem offline và xem trên background được. * Quyền được xem một số video shows "đặc biệt" từ những top YouTubers. * Mua YouTube Red cũng sẽ được subscription của Google Play Music để nghe nhạc thoải mái

3. Công cụ * Công cụ phân tích từ khóa * Youtube Suggests * Google AdWords: Keyword Planner * AdWords Editor * Google Trends * Keywordtool.io * Wordtracker * Videocents * Công cụ phân tích hoạt động
Socialblade là trang web dựa vào YouTube, Twitch và Instagram để tạo ra các dữ liệu phân tích, theo dõi sự phát triển của các channel để hiển thị các kết quả cho bạn. Bạn chỉ cần nhập tên kênh, số lượng views hàng ngày… là bạn đã có thể ước tính được số tiền mà bạn có thể kiếm được.

4. Top 10 Video đạt lượt view cao trên Youtube (tính đến tháng 3 năm 2016)
Gangnam Style - PSY: Tải lên từ 15/7/2012 (2.539.878.850 lượt view).
See You Again - Wiz Khalifa: Tải lên từ 6/4/2015 (1.567.045.285 lượt view)
Blank Space - Taylor Swift : Tải lên từ 10/11/2014 (1.526.022.625 lượt view)
Uptown Funk - Bruno Mars: Tải lên từ 19/11/2014 (1.459.959.932 lượt view)
Shake It Off - Taylor Swift : Tải lên từ 18/8/2014 (1.383.004.302 lượt view)
Bailando - Enrique Iglesias: Tải lên từ 11/4/2014 (1.336.479.152 lượt view)
Baby – Justin Bieber: Tải lên từ 19/2/2010 (1.332.748.773 lượt view)
Dark Horse - Katy Perry: Tải lên từ 20/2/2014 (1.329.865.228 lượt view)
All About That Bass - Meghan Trainor: Tải lên từ 11/6/2014 (1.308.502.689 lượt view).
Roar - Katy Perry: Tải lên từ: 5/9/2013 (1.302.936.584 lượt view).

II. DONGGIAO PRODUCTION

1. Xu hướng sản xuất để tối đa hóa lượt tiếp cận
Dựa trên 5 vấn đề của người dùng, hay cũng có thể gọi là 5 tiêu chuẩn, mà nếu 1 video có ít hơn 2 tiêu chuẩn thì sẽ không thể thành viral được: * My problem: Những vấn đề của cá nhân. Nếu clip của bạn đánh động đến những câu chuyện người xem đã gặp, đã trải qua họ sẽ đồng cảm tự nhiên, dù đó là clip hài hay bi. * My pride: có nghĩa là chuyện này đụng đến niềm tự hào, cái tôi của người xem. Châm càng mạnh, họ phản ứng càng dữ. Ví dụ những clip chửi bới của Kenny Sang chẳng hạn. * My sense of Humour (đúng gu hài hước): ai thấy đúng gu hài của mình thì sẽ share nhiều, nhưng cái mình thấy hài chưa chắc người khác đã thấy. Các bạn làm video nên chú ý. Có những cái hài nó ý vị thâm trường quá, người nghe có thể mỉm cười thấm ý, nhưng khó phá lên cười sảng khoái. * My passion/love (những mối đam mê, tình yêu của bạn): Những clip inspire niềm đam mê gì đó cũng là một loại, đánh động trực tiếp đến cộng đồng đam mê đó
- My inner value (những giá trị nội hàm, làm nên sự sâu sắc con người bạn): Ai cũng có nhu cầu chứng tỏ mình có "nội hàm sâu sắc", không ai muốn nói mình là loại rõng tuếch cả. Mấy clip về tình thương người, yêu gia đình, yêu nhân loại thế giới chẳng hạn là loại này.
Ngoài ra, còn có những vấn đề khác ảnh hưởng đến hành vi share của người xem. Họ có thể thích, nhưng ko share, các vấn đề đó liên quan đến Mood, Time, Social interest...

Về chủ đề, thì có mấy thể loại đơn giản dễ viral, gói gọn trong 4S: Shock - Sex - Sến - Việt Nam. Những thứ gì đụng tới Việt Nam, tới tự hào dân tộc là người ta share mạnh, cũng do nó tập trung cả 4/5 yếu tố trên. Ngoài ra, nhà sản xuất còn khai thác video của mình một là lấy đi nước mắt, hai là đem lại tiếng cười cho người xem.
Vấn đề của thị hiếu thích scandal, sốc, sex của một bộ phận lớn công chúng còn dễ thấy hơn ở lĩnh vực phim ảnh. Bằng chứng là những phim hài, hài nhảm hay những phim có các yếu tố sex, sốc thì lúc nào cũng đông khán giả hơn so với những phim nghệ thuật. Rất nhiều phim mang giá trị nghệ thuật cao, đạt nhiều giải thưởng điện ảnh danh giá nhưng rất chật vật để ra rạp. Thậm chí không ít phim làm xong, đi dự giải thưởng điện ảnh nào đó rồi… cất vào kho! Trái lại, phim hài, những phim gắn mác 18+ thì luôn hân hoan vì đạt doanh thu “khủng”. 2. Các nhà sản xuất tại Việt Nam
BHD, Cát Tiên Sa, Điền Quân Media & Entertainment, Sóng Vàng, Jet Studio, Đông Tây Promotion, May Q, Wepro... là những cái tên đình đám tại thị trường sản xuất, cung cấp nội dung tại các chương trình giải trí, phim ảnh, gameshow,... Các chương trình của họ chiếm lĩnh hầu hết khung giờ phát sóng trên các đài truyền hình nhưng không phải trong đó tất cả đều thành công, được công chúng đón nhận nồng nhiệt. Thị hiếu người xem luôn thay đổi, các nhà sản xuất không theo kịp ắt sẽ rời khỏi thị trường tưởng dễ ăn nhưng cực kì khó nuốt này. III. NETWORKS

1. Sơ lược về Network
Network (NET) là những công ty tập hợp nhiều Youtube Partner liên hệ trực tiếp với Youtube bằng một hợp đồng và họ được toàn quyền quản lý về bản quyền, kinh doanh, quảng cáo, phát tiển trên các đối tác của họ. Bạn sẽ không cần phải đăng ký Google Adsense để nhận tiền qua Youtube bởi vì Network sẽ đứng giữa để nhận tiền thanh toán Youtube và trả cho bạn, nếu như đăng ký Google Adsense cho Youtube dễ hơn thì Network sẽ khó hơn một chút, kênh của bạn phải có nội dung tốt và có một con số nhất định để tham gia. Để xem các Network lớn và tốt nhất, có thể truy cập trang: http://socialblade.com/youtube/top/networks 2. Ưu điểm khi là hội viên của Network * Đăng kí tham gia Network thì bạn sẽ bị chia sẻ một phần thu nhập nhưng đổi lại bạn sẽ nhận được sự hỗ trợ từ họ và khả năng bị khóa tài khoản thấp hơn. * Video tải lên sẽ bật kiếm tiền được trừ những video chặn trên toàn thế giới, nội dung bên thứ 3. * Được nhận sự hỗ trợ từ các NET. * Có nhiều phương thức thanh toán hơn Google Adsense(Paypal, Webmoney, Check, WU, ngân hàng…). * Tỷ lệ kháng cáo thành công cao. * Được xác nhận bản quyền Video 3. Khuyến điểm khi là hội viên của Network * Chia một tỉ lệ doanh thu từ Youtube cho Network(90-10, 80-20, 70-30… tùy thuộc vào các Network quy định mà họ đề ra). * Thời gian thanh toán có thể bị chậm, không đều như Google Adsense. * Đăng ký khó hơn Google Adsense, phải đáp ứng đủ yêu cầu của họ. * Một số chủ đề bị cầm như: Phim hoạt hình ở QuizGroup 4. Xu hướng Network * Việt Nam
Quizgroup, Freedom, Life, Fullscreen, Machinima… là một số trong những cái tên uy tín mà dân MMO Youtube Việt Nam thường tham gia nhất. Nhìn chung, Quizgroup là Network nhiều người đăng ký nhất tại Việt Nam cũng chính bởi sự dễ dãi của nó.
Hiện tại ở Việt nam hiện nay có một số đơn vị đã liên hệ và đăng ký mạng lưới Network thành công với YouTube, bạn nên tham gia những Network này để nhận sự hỗ trợ tốt hơn, tiêu biểu nhất là Yeah1 Network, Metub Network, Pops WW...
Một số NET phổ biến Network | Subscriber Rank | View Rank | Members | VTV | 371 | 194 | 70 | POPS WW | 184 | 87 | 735 | POPSWWCHSA | 204 | 141 | 199 | YEAH1 | 143 | 101 | 78 | FREMANTLEMEDIA | 53 | 26 | 3012 | YANTV | 2350 | 2418 | 9 | NETLINK | 493 | 353 | 145 |
Tình hình RIAV Network Network | Subscriber Rank | View Rank | Members | RIAV | 2807 | 2689 | 6 |

* Thế giới:
Có thể xem chi tiết tại đây: http://socialblade.com/youtube/top/networks/mostviewed 5. Phân biệt kênh Youtube sử dụng Google Adsense hay Network
Cách 1: Sử dụng tiện ích vidIQ của Google Chrome. * Bước 1: Tải tiện ích vidIQ cho trình duyệt Google Chrome tại đây. * Bước 2: Vào xem một video trên Youtube và đăng ký một tài khoản vidIQ
Nếu như kênh này đăng ký Google Adsense thì sẽ hiển thị một dòng chữ loằng ngoằng. Nếu kênh này sử dụng một Network nào đó thì sẽ hiển thị tên một Network cụ thể
Cách 2: Sử dụng Ctrl + U ngay trên trình duyệt, bạn tìm đến dòng có thẻ meta attribution * Nếu giống như <meta name=attribution content=ds6FtJouYPTwdJ1fw0ZqBQ/> thì là kênh sử dụng tài khoản GA * Nếu giống như <meta name=attribution content=netlink/> thì là kênh sử dụng Network

Similar Documents

Premium Essay

Choose One Web 2.0 Platform Discussed During Module Two and Analyse the Extent to Which This Platform Has Changed the Way People Communicate and Collaborate.

...Assignment 2: Essay In Brief: This assignment is worth 25% of your mark for this unit. Please refer to the calendar in your Unit Outline for the due date. Instructions: Essay Question: Choose one Web 2.0 platform discussed during module two and analyse the extent to which this platform has changed the way people communicate and collaborate. The Web 2.0 platforms specifically discussed in module two are Delicious, blogs, wikis (in general), The Wikipedia, Twitter, Flickr and YouTube. However, if you have discussed other Web 2.0 platforms during the unit in tutorials or on the discussion board, you may select this platform if it is approved by your tutor at least one week before the essay is due. The word limit for this essay, excluding the reference list, is to be confirmed by David Cake (between 1000-1500 words). This essay asks you to analyse one of the Web 2.0 platforms that you’ve been examining in the unit, looking in particular at how that particular platform has changed the way in which users/participants both communicate and collaborate. Given the context in which you’re examining these technologies, it is a good idea to think about how Web 2.0 in general is thought to indicate a general shift in the character of online interactions and use these changes to help think about your chosen platform. You will be expected to use some of the readings/viewings provided in the unit, but you will also need to seek out appropriate secondary......

Words: 3520 - Pages: 15

Premium Essay

Men and Workforce

...copyright proaction of high technological , and the people in India who is very friendly, in additional of that is the youtube is a very famous brand all of the world , more Indian local contents can has provided in youtube. Also the weakness of it is few local content will has achieve with more partnerships. Weakness of that is can not provide the varity languages, YouTube Indian site have all YouTube content but in English, they has try that to have introducing more english languages , the opportunity of that is the india is the has grow most quickly and has can applied in internet all over the world , youtube has occupeld the market segment, and it can also increase , this is a internet market for growth, the corporation of youtube has increase also , youtube has the plan to sell the planed advertisement and website. And it can introduce the new price to attract the taste of the person, the threat of the youtube is goes Goes in fighting in legal battle in the Indian courts against major music publishers. And YouTube may face a competition with other sites that provide more local contents. 2 the alliance of youtube which is growrh the opportunity to increase the all these local partners who can provide the site a large from use-base.from the case study , the long term of youtube llc can go to all over the world .it can conclude like the youtube with the analysis of SWOT’s strength. The copyright protection is very high , and the user are very friendly , many......

Words: 491 - Pages: 2

Free Essay

How Has Youtube Changed the Music Indursty?

...How Has YouTube Changed The Music Industry? The people in control of the music business have always been threatened by new media. When the phonograph record originally emerged it was feared that it would kill off live music.  In the early ‘80s the music industry campaigned against the cassette tapes, claiming that, “home taping is killing music.” Retrospectively, in both cases, quite the opposite proved true. The most recent example of this would take shape in the form of the internet, and more specifically one of it’s most visited mediums, YouTube. YouTube has become the third most visited website in the world behind Google and Facebook. Since its creation in February, 2005, YouTube saw rapid growth; sixteen months after its creation, 100 million clips were being viewed per day. YouTube users have developed a community in which technology has enabled new kinds of musical creativity. The internet and YouTube have now become technology that challenge the way we perceive music, musician and audience. Teens evidently don’t see computers as technology. It’s as if they have developed an innate ability for text-messaging, iPodding, gaming, and multitasking on multiple platforms. They can share their life story on Facebook, entertain each other on YouTube, muse philosophically in the blogosphere, contribute to knowledge on Wikipedia, and create cutting-edge art on Flickr. (Hartley, 2009) Lange (2008), an ethnographic researcher, discussed a number of misconceptions people......

Words: 2301 - Pages: 10

Premium Essay

Ipod

...ENGLISH IMPORTANT: BY USING YOUR iPHONE, YOU ARE AGREEING TO BE BOUND BY THE FOLLOWING APPLE AND THIRD PARTY TERMS: A. APPLE iPHONE SOFTWARE LICENSE AGREEMENT B. NOTICES FROM APPLE C. GOOGLE MAPS TERMS AND CONDITIONS D. YOUTUBE TERMS AND CONDITIONS APPLE INC. iPHONE SOFTWARE LICENSE AGREEMENT Single Use License PLEASE READ THIS SOFTWARE LICENSE AGREEMENT ("LICENSE") CAREFULLY BEFORE USING YOUR iPHONE OR DOWNLOADING THE SOFTWARE UPDATE ACCOMPANYING THIS LICENSE. BY USING YOUR iPHONE OR DOWNLOADING THIS SOFTWARE UPDATE, AS APPLICABLE, YOU ARE AGREEING TO BE BOUND BY THE TERMS OF THIS LICENSE, UNLESS YOU RETURN THE iPHONE IN ACCORDANCE WITH APPLE'S RETURN POLICY. IF YOU DO NOT AGREE TO THE TERMS OF THIS LICENSE, DO NOT USE THE iPHONE OR DOWNLOAD THIS SOFTWARE UPDATE. IF YOU DO NOT AGREE TO THE TERMS OF THE LICENSE, YOU MAY RETURN THE iPHONE WITHIN THE RETURN PERIOD TO THE APPLE STORE OR AUTHORIZED DISTRIBUTOR WHERE YOU OBTAINED IT FOR A REFUND, SUBJECT TO APPLE'S RETURN POLICY FOUND AT http://www.apple.com/legal/sales_policies/. 1. General. The software (including Boot ROM code and other embedded software), documentation, interfaces, content, fonts and any data that came with your iPhone ("Original iPhone Software"), as may be updated or replaced by feature enhancements, software updates or system restore software provided by Apple ("iPhone Software Updates"), whether in read only memory, on any other media or in any other form (the Original iPhone Software...

Words: 9882 - Pages: 40

Free Essay

Reserach Project on You Tube

...offer free services. Many services have options for private sharing and other publication options. YOUTUBE.COM – Founded in February 2005, YouTube is the leader in online video, and the premier destination to watch and share original videos worldwide through a Web experience. YouTube allows people to easily upload and share video clips on www.YouTube.com and across the Internet through websites, mobile devices, blogs, and email. FACTS ABOUT YOUTUBE – Founded in February of 2005 by three former employees of eBay's PayPal unit. In July, more than 30 million people visited the site and those users watched more than 100 million vides a day. Youtube , which is home to 25 million videos and streams 15 million of them each day TO THE MEDIA, YOUTUBE IS A THREAT AND A TOOL - Media companies are of two minds about Internet video-sharing site YouTube, which rocketed to fame by letting users share homemade videos along with copyrighted clips from movies, TV shows and music videos. KEY SUCCESS FACTORS – ➢ Lack of a viable storage platform ➢ Mediocre watching experience ➢ Fragmented viewing experience ➢ Distribution of popular content (often copyrighted) drove adoption ➢ Viral customer growth due to widget marketing ➢ Chose the right technology platform for the desired user experience GOOGLE ACQUIRE YOUTUBE -YouTube is where you go to watch a video that makes you laugh. It's where fans catch their favorite star's latest TV talk show appearance or where......

Words: 18981 - Pages: 76

Free Essay

Youtube

...Do a SWOT analysis of YouTube in India. Internal | Strengths * The site is very user-friendly and video uploads are easy * Launching a localized YouTube site that contained local promoted videos, featured videos, localized user interface * Using digital hash technology for copyrighting protection | Weaknesses * User created content is not really that popular or well crafted * Copyrighted material is not allowed to be uploaded onto the site * Only including some Indian languages and not all Indian languages on the site | External | Opportunities * Expand viewer content to include a larger age range of viewers * Customizing to local preference to attract more users * Entered into various partnerships with Indian TV networks and film produces that would suit the local taste | Threats * Competition from Google’s social networking site Orkut and local Indian portals offering local content * Local music labels in India suing YouTube * Receiving criticism from fundamentalist groups regarding its contents * Facebook, Twitter, and Flickr | 2. Assess YouTube’s growth through alliances and partnerships. YouTube has grown by forging partnerships with various companies and providing entertainment that suit the local taste and preferences of the host county. 3. Assess the company’s localizing strategy. Do you recommend that YouTube “localize” when entering other countries? YouTube India provides users with relevant content and a platform to share its unique and diverse culture and...

Words: 259 - Pages: 2

Free Essay

“Effects of Using You Tube to the Younger Generation”

...generation of children today. Let’s face it, the youth’s way of entertainment nowadays are not just all about playing Barbie dolls, riding a bike and playing different street games but, sitting in front of the desktop/laptop while chatting in social networking sites, listening to different kinds of music and watching videos in different websites, specifically, Youtube. You Tube was founded by three former PayPal employees, who, witnessing the boom of online grassroots video, realized the need for a decent service that made the process of uploading, watching and sharing videos hassle-free. They registered the domain YouTube.com on February 15th, 2005 and developed the site over the following months from a garage in Menlo Park. In May 2005 they launched in a public beta, and in November, YouTube made its debut with an $3.5 million of funding from Sequoia Capital. If you need to listen or watch something almost all of the internet users would most likely type in the address bar, www.youtube.com. So as to say, it is a popular video search engine for most of us; adults, teenagers and even the kids. Approximately, Youtube has 80,000,000 videos uploaded and still counting. The videos uploaded have different variations and different effects to the viewers. Though, the system of viewing depends on the age of the viewer and the effects would also depend on what type of videos were exposed to a certain viewer. Statement of the Problem The purpose of this study is to determine......

Words: 3346 - Pages: 14

Free Essay

Google

...market? Justify your argument. (Hint: Using references will make your argument stronger.) 4.5. Google recently purchased You Tube but You Tube contains a substantial amount of illegal content such as television shows. Discuss some of the ethical ramifications of this situation and what should Google do with this illegal content? Some students might complain that we are focusing too much on the Competitive Forces and Value Chain models. This is deliberate. You will face similar questions in the exam and many students will not answer these questions well. We want you to pass so consider it as practice for the exam. http://www.google.com.au/press/pressrel/20080318_optus.html Google will now power Optus' web search on its consumer ISP portal myZOO later this year, enabling Optus users to easily search the web directly from their login page. This is in addition to Google already providing a search function to Optus customers via their mobile phone, representing an Australian first in dual platform delivery of Google™ searches. Other parts of the alliance include: • The display of relevant text based advertisements, using Google’s AdSense™ program, on the OptusZoo mobile portal and myZOO ISP portal. • Optus’ mobile customers will have quick and easy access through Optus ZOO to YouTube™, Australia's most popular destination for online video, directly from their mobile phone. "This agreement will enhance the user experience for Optus' mobile and internet......

Words: 2349 - Pages: 10

Free Essay

Youtube

...Table of Contents: 1) Expansion - One way for a company to expand is by increasing its share of existing markets. This typically requires actions such as making product or service Improvements… *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 13 2) Mission Statement- A well-thought mission statement guides an organization’s managers as to which market opportunities to pursue and which fall outside the firm’s strategic domain . *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 7 3) Sustainable competitive advantage- Is based on company resources, resources that other firms do not have, that take a long time to develop, and that are hard to acquire. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 14 4) Diversifying- Firms also seek growth by diversifying their operation. This is typically risker than the various expansion strategies because it often involves learning new operations. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 16 5) Customer-focused objectives- As firms emphasize developing and maintaining long-term relationships, customer-focused objectives- such as satisfaction, retention, and loyalty-are being given greater importance. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 13 YouTube has been the most popular Internet video...

Words: 890 - Pages: 4

Premium Essay

The Technologies of Google

...The Technologies of Google For this case study I will go over five technologies by the mega search giant that is Google. I will cover the Android OS, Maps, Glass, Chrome OS and YouTube. Android OS The Android OS is Google’s premier and vast reaching technology. What started out as a more or less a BlackBerry clone from a search engine company turned into the most popular OS in the world from one of the biggest titans in the tech industry. It is have reach a chart topper as the most popular OS in some of recent devices out there today. As of 2013 study Android devices have out sold more than other including Windows, iOS, and Mac OS X devices combined. Android's source code is released by Google under open source licenses which is popular with technology companies which require a low-cost, customizable operating system and is ready-made for high-tech devices. The rest of the industry by comparison is behind the power curve for example Microsoft updates its desktop OS every three to five years and Apple is no better as they update on a yearly cycle for OS X and iOS which has one major design revision in seven or so years. The Android is a lite mobile operating system that is based on the Linux kernel and. The operating system user interface is based on direct input manipulation, Android is designed primarily for touchscreen mobile devices such as smartphones and tablet computers, The OS uses touch inputs that loosely correspond to real-world actions, like swiping, tapping,......

Words: 2663 - Pages: 11

Premium Essay

Youtube in the Classroom

...Running head: YouTube in the Classroom YouTube in the Classroom: Helpful Tips and Student Perceptions Brandice Fillmore University of Houston- Victoria- EDUC 6310 YouTube in the Classroom- Helpful Tips and Student Perceptions In the YouTube article aptly titled YouTube in the Classroom: Helpful Tips and Student Perceptions: Authors Fleek, Beckham, Sterns, and Hussey clearly defined the rise of the popularity of YouTube in the classroom because of the dominance it has in the classroom. The significant research question is how much of a phenomenon YouTube truly is in the classroom. This particularly study is very pertinent due to the fact of the relevance YouTube has in the classrooms across America. The method of using the students brought it all into full focus because women and men naturally learn differently. The visual stimulation is more apparent in men than women and usage of YouTube aptly displays it. The blended learning theory forces us all see the special importance of YouTube. Garrison and Kanuka (2004) define blended learning as, “thoughtful integration of classroom face-to-face learning experience with online experiences. It is the true blending of technology in the rarest form. Some students learn better during the process such as blending learning. The method of using the female and male students from an urban gave the study the depth it sorely needed. The professor dealing with them face-to-face made the study very interesting due to the rate......

Words: 1200 - Pages: 5

Free Essay

Google Case Analysis

...video content. Google wanted to make an easy search function so that its users could easily search television shows and also find when and where to watch them. The search function was in no way comparable to You Tube. You Tube’s design was more simplistic and searching was much easier. Google’s video service overall missed the mark in the small details as well. The Google video service did not incorporate the small details that users liked such as the number of views. This information was only available to the uploader and not the viewer. Google’s service allowed the user to search captions from a video, but the search would produce only related information such as broadcasting dates and not the actual video. Once Google began allowing user contributed content, it required special version of Video LAN to view the videos, making it inaccessbile to the average viewer. Google also offered a new flash technology which made it a lot quicker to upload a video, but viewing the video took considerably longer. Youtube was a smaller company and there was no real threat or fear of lawsuits for copyright infringement. With Google, their pockets seemed endless and were a prime target for such lawsuits. This made Google more inclined to remove any copyrighted content and to sell premium videos, when the average user would not even consider paying for online video content (Cool, p4.) You Tube’s appeal was more of a user controlled site where anything was allowed and the content waas......

Words: 2482 - Pages: 10

Free Essay

Youtube

...WHAT IS YOUTUBE YouTube is a website designed for sharing video. Millions of users around the world have created accounts on the site that allow them to upload videos that anyone can watch. Every minute of every day, more than 35 hours of video is uploaded to YouTube. Video files can be very large and are often too big to send to someone else by email. By posting a video on YouTube, you can share a video simply by sending the other person a url ‘link’ – that is, the 'address' of the relevant internet page. When YouTube was created in 2005, it was intended for people to post and share original video content. But since then it's also become both an archive for storing favourite clips, songs and jokes, as well as a marketing site for companies to promote their products. Nowadays the term ‘viral video’ is common. This refers to a video clip that people have liked so much that they've shared its link by email with millions of others around the globe – in effect, it's spread like a virus. Companies have realised that they can harness this ability to reach potential customers and have created their own YouTube accounts for posting advertisements and other marketing videos. Film and television companies maintain a tight control over their own content and block illegal sharing of their programmes. However, several now use YouTube to allow fans to see high-quality trailers or repeats of recently aired shows. ADVANTAGES OF USING YOUTUBE i) Huge video database ...

Words: 842 - Pages: 4

Premium Essay

Youtube Case Study

...television studios made it possible for movies to be sold online via download to combat the illegal downloading problem. 2) Disruptive technology has impacted YouTube by making it negotiate licensing agreements, copyright infringement and all this to prevent people from viewing illegal content. 3) The movie studios have dealt with YouTube by negotiating license agreements that would make movies available to be viewed legally. The goal of the response is to eliminate viewing of copyrighted content on YouTube. The movie studios can learn that they can sell content over the internet to make profit just like the music industry used iTunes to produce revenue. 4) Motion Picture companies should definitely use YouTube to promote their new films because YouTube is the most popular video sharing website in the world and millions of people are on YouTube daily. 5) I find that there are many videos, some made by the studio that the movie was filmed by and others made by random people that uploaded the video under “fair use”. Both ways created publicity for the movie and thus making the movie profitable online. There are advertisements attached to the video, often related to the movie or another movie by the same studio. This way of advertising is definitely effective because many people will watch the video on YouTube and spread it on twitter, Facebook, and other social media outlets....

Words: 293 - Pages: 2

Premium Essay

Google and Youtube Merger

...Google and YouTube HRM 587 (Managing Organizational Change) Google and YouTube The two companies we have decided to research and discuss are Google and YouTube. We would like to look into the recent merger they had and what caused these two companies to come to this decision. YouTube is a website that enables users to upload videos of places they have been, things they have done, tutorials and etc. YouTube has greatly grown since 2005 and now has millions of videos uploaded each day of various things. Google is a popular search engine that is commonly used to access information from websites all over the world. Before YouTube was bought out by Google it was suffering from financial struggles. The company was a victim of its own success as consumer demands for their service would allow people to upload videos to YouTube which continued to add capacity (Kafka, 2010). Consequently, the company could not turn a profit. In fact, consumer demand for YouTube remains strong today as there are hundreds of hours of video uploaded to YouTube every minute and there are now hundreds of YouTube channels that can be subscribed to (YouTube Company Information, n.d.). Google, on the other hand, was in good financial shape pre-merger (Google Investor Relations, n.d.). It had plenty of money to purchase promising companies, especially ones that would expand Google’s advertising capabilities and revenues. The bottom line is that both YouTube and Google appeared to be a......

Words: 882 - Pages: 4