Free Essay

Content Youtube

In: Computers and Technology

Submitted By locnguyen0808
Words 2570
Pages 11
BÀI TẬP NGHIÊN CỨU THỊ TRƯỜNG CÔNG NGHỆ SỐ

I. YOUTUBE

1. Giới thiệu
Ra mắt vào tháng 5 năm 2005, YouTube cho phép hàng tỷ người khám phá, xem và chia sẻ video gốc. YouTube có một diễn đàn để mọi người kết nối, thông tin và truyền cảm hứng cho nhau trên toàn cầu. Diễn đàn này hoạt động như một nền tảng phân phối dành cho người sáng tạo nội dung gốc và các nhà quảng cáo lớn nhỏ.
Với sự thay đổi của Google cho hệ thống bình luận của YouTube , bạn phải có tài khoản Google+ để viết bình luận. Google còn cho phép người dùng đăng các URL trong bình luận và số ký tự là vô hạn.
Cựu Phó chủ tịch kiêm Giám đốc kinh doanh Google, Kordestani tiết lộ rằng, mỗi phiên truy cập và xem YouTube trên di động hiện kéo dài khoảng 40 phút. Độ tuổi xem YouTube dao động từ 18-49 tuổi. 2. Sơ lược các cột mốc của Youtube
Tháng 2/2005: Đúng ngày Valentine, Chad Hurley đã đăng ký nhãn hiệu, logo và tên miền YouTube. Đây là ý tưởng của Chad Hurley, Steve Chen và Jawed Karim, cả 3 đều là cựu nhân viên của PayPal.
Tháng 4/2005: Video đầu tiên đã được tải lên YouTube bởi co-founder Jawed Karim. Nội dung video chỉ dài 19 giây với tiêu đề "Tôi ở sở thú". Hiện tại video đạt gần 30 triệu lượt xem.
Tháng 5/2005: Trang beta đầu tiên của YouTube được giới thiệu
Tháng 9/2005: Cột mốc đánh dấu 1 triệu video được đăng tải lên mạng xã hội YouTube chỉ sau 7 tháng hoạt động. Video đánh dấu mốc này là quảng cáo của Nike với hình ảnh Ronaldinho.
Tháng 12/2005: YouTube nhận được 3,5 triệu USD đầu tư từ Sequoia Capital, ra mắt bản chạy thử.
Tháng 1/2016: Đây là cột mốc đánh dấu sự ra đời của việc xác minh nội dung và bản quyền trên YouTube. Khi đó người hâm mộ chương trình Saturday Night Live đã đăng tải bản nháp Lazy Sunday trên YouTube, điều bất ngờ là 1 trong số video đăng tải đã có 7 triệu lượt xem và đài truyền hình NBC yêu cầu YouTube gỡ bỏ video này xuống.
Tháng 6/2006: Có lẽ NBC đã nhận thức được mức độ ảnh hưởng rất lớn của YouTube và nó sẽ còn tăng cao trong tương lai, vì thế đài truyền hình này quyết định hợp tác với YouTube để tiếp tận khán giả số. Đây cũng là cột mốc đánh dấu việc YouTube hợp tác với một nhà cung cấp nội dung lớn.
Tháng 10/2006: Dấu mốc lớn của YouTube khi Google quyết định thâu tóm mạng xã hội này với giá 1,65 tỷ USD và công ty chỉ có 65 nhân viên duy nhất.
Tháng 5/2007: Đây là dốc mốc khó quên với những người làm nội dung trên YouTube. Mạng xã hội này đã quyết định trả tiền cho người làm nội dung tốt, từ đó thu hút được rất nhiều video chất lượng. Đã có nhiều người kiếm được hàng trămg nghìn USD từ đây. Tại Việt Nam, có không ít YouTubers hiện đang kiếm tiền bằng những video mình tạo ra, YouTube thường gửi tặng nút play màu vàng hoặc bạc (tương ứng số lượng theo dõi) cho người tạo nội dung giá trị.
Cùng thời điểm này, video của cậu bé Charlie quay lại cảnh em trai đang cắn ngón tay mình đã làm YouTube sôi sục với lượng xem cao nhất thời điểm đó. Video mang về cho bố mẹ cậu bé 150.000 USD.
Tháng 7/2007: YouTube và CNN cùng tổ chức vòng tranh luận của kỳ bầu cử Tổng thống Mỹ năm 2008. Trong 16 ứng cử viên đã có tới 7 người sử dụng YouTube để quảng bá hình ảnh cá nhân.
Tháng 8/2007: Google chính thức kiếm tiền trên YouTube với những quảng cáo dạng video dài từ 10-15 giây.
Tháng 4/2009: Vevo lần đầu tiên xuất hiện, đây là dịch vụ video ca nhạc hợp tác giữa YouTube và Vivendi. Động thái này của YouTube nhằm xoa dịu các hãng đĩa khi video ca nhạc thường bị "cướp" bản quyền sau đó đăng tải trên mạng xã hội này.
YouTube hợp tác với Vivendi để ra mắt dịch vụ chia sẻ vide ca nhạc – Vevo. Đây là bước đi đầu tiên của YouTube trong việc xoa dịu mối quan hệ với các hãng đĩa – vốn thường phàn nàn về tình hình bản quyền trên website này.
Tháng 1/2010: YouTube chính thức cạnh tranh với những dịch vụ nội dung số như Netflix khi quyết định mua bản quyền phim để đăng tải trên mạng xã hội của mình
Tháng 4/2011: YouTube ra mắt YouTube Live cho phép truyền hình trực tiếp sự kiện, chương trình truyền hình thông qua dịch vụ của mình. Hiện tại dịch vụ này được sử dụng rất rộng rãi
Tháng 12/2012: Video ca nhạc Gangnam Style trở thành hiện tượng và đạt 1 tỷ lượt xem chỉ sau 5 tháng đăng tải. Đây là video ca nhạc khiến bộ đếm của YouTube gặp lỗi và buộc phải nâng cấp, hiện tại video có hơn 2,5 tỷ lượt xem.
Tháng 1/2013: YouTube mở 3 phòng thu riêng của mình với tên YouTube Spaces ở Losangeles, Tokyo và New York.
Tháng 3/2013: YouTube chạm mốc 1 tỷ người dùng.
Tháng 2/2014: YouTube cho biết 1 nửa số lượng người dùng truy cập dịch vụ thông qua di động, đánh dấu thời kỳ bùng nổ smartphone.
Tháng 8/2015: YouTube ra mắt YouTube Gaming cho phép game thủ chơi và tương tác trực tiếp với người xem
Tháng 10/2015: YouTube tiếp tục ra mắt YouTube Red, dịch vụ trả phí để xem video không có quảng cáo. Người dùng sẽ phải bỏ ra khoảng 9.99 USD/tháng để có được những ưu đãi bao gồm : * Có thể tải video về thiết bị để xem offline và xem trên background được. * Quyền được xem một số video shows "đặc biệt" từ những top YouTubers. * Mua YouTube Red cũng sẽ được subscription của Google Play Music để nghe nhạc thoải mái

3. Công cụ * Công cụ phân tích từ khóa * Youtube Suggests * Google AdWords: Keyword Planner * AdWords Editor * Google Trends * Keywordtool.io * Wordtracker * Videocents * Công cụ phân tích hoạt động
Socialblade là trang web dựa vào YouTube, Twitch và Instagram để tạo ra các dữ liệu phân tích, theo dõi sự phát triển của các channel để hiển thị các kết quả cho bạn. Bạn chỉ cần nhập tên kênh, số lượng views hàng ngày… là bạn đã có thể ước tính được số tiền mà bạn có thể kiếm được.

4. Top 10 Video đạt lượt view cao trên Youtube (tính đến tháng 3 năm 2016)
Gangnam Style - PSY: Tải lên từ 15/7/2012 (2.539.878.850 lượt view).
See You Again - Wiz Khalifa: Tải lên từ 6/4/2015 (1.567.045.285 lượt view)
Blank Space - Taylor Swift : Tải lên từ 10/11/2014 (1.526.022.625 lượt view)
Uptown Funk - Bruno Mars: Tải lên từ 19/11/2014 (1.459.959.932 lượt view)
Shake It Off - Taylor Swift : Tải lên từ 18/8/2014 (1.383.004.302 lượt view)
Bailando - Enrique Iglesias: Tải lên từ 11/4/2014 (1.336.479.152 lượt view)
Baby – Justin Bieber: Tải lên từ 19/2/2010 (1.332.748.773 lượt view)
Dark Horse - Katy Perry: Tải lên từ 20/2/2014 (1.329.865.228 lượt view)
All About That Bass - Meghan Trainor: Tải lên từ 11/6/2014 (1.308.502.689 lượt view).
Roar - Katy Perry: Tải lên từ: 5/9/2013 (1.302.936.584 lượt view).

II. DONGGIAO PRODUCTION

1. Xu hướng sản xuất để tối đa hóa lượt tiếp cận
Dựa trên 5 vấn đề của người dùng, hay cũng có thể gọi là 5 tiêu chuẩn, mà nếu 1 video có ít hơn 2 tiêu chuẩn thì sẽ không thể thành viral được: * My problem: Những vấn đề của cá nhân. Nếu clip của bạn đánh động đến những câu chuyện người xem đã gặp, đã trải qua họ sẽ đồng cảm tự nhiên, dù đó là clip hài hay bi. * My pride: có nghĩa là chuyện này đụng đến niềm tự hào, cái tôi của người xem. Châm càng mạnh, họ phản ứng càng dữ. Ví dụ những clip chửi bới của Kenny Sang chẳng hạn. * My sense of Humour (đúng gu hài hước): ai thấy đúng gu hài của mình thì sẽ share nhiều, nhưng cái mình thấy hài chưa chắc người khác đã thấy. Các bạn làm video nên chú ý. Có những cái hài nó ý vị thâm trường quá, người nghe có thể mỉm cười thấm ý, nhưng khó phá lên cười sảng khoái. * My passion/love (những mối đam mê, tình yêu của bạn): Những clip inspire niềm đam mê gì đó cũng là một loại, đánh động trực tiếp đến cộng đồng đam mê đó
- My inner value (những giá trị nội hàm, làm nên sự sâu sắc con người bạn): Ai cũng có nhu cầu chứng tỏ mình có "nội hàm sâu sắc", không ai muốn nói mình là loại rõng tuếch cả. Mấy clip về tình thương người, yêu gia đình, yêu nhân loại thế giới chẳng hạn là loại này.
Ngoài ra, còn có những vấn đề khác ảnh hưởng đến hành vi share của người xem. Họ có thể thích, nhưng ko share, các vấn đề đó liên quan đến Mood, Time, Social interest...

Về chủ đề, thì có mấy thể loại đơn giản dễ viral, gói gọn trong 4S: Shock - Sex - Sến - Việt Nam. Những thứ gì đụng tới Việt Nam, tới tự hào dân tộc là người ta share mạnh, cũng do nó tập trung cả 4/5 yếu tố trên. Ngoài ra, nhà sản xuất còn khai thác video của mình một là lấy đi nước mắt, hai là đem lại tiếng cười cho người xem.
Vấn đề của thị hiếu thích scandal, sốc, sex của một bộ phận lớn công chúng còn dễ thấy hơn ở lĩnh vực phim ảnh. Bằng chứng là những phim hài, hài nhảm hay những phim có các yếu tố sex, sốc thì lúc nào cũng đông khán giả hơn so với những phim nghệ thuật. Rất nhiều phim mang giá trị nghệ thuật cao, đạt nhiều giải thưởng điện ảnh danh giá nhưng rất chật vật để ra rạp. Thậm chí không ít phim làm xong, đi dự giải thưởng điện ảnh nào đó rồi… cất vào kho! Trái lại, phim hài, những phim gắn mác 18+ thì luôn hân hoan vì đạt doanh thu “khủng”. 2. Các nhà sản xuất tại Việt Nam
BHD, Cát Tiên Sa, Điền Quân Media & Entertainment, Sóng Vàng, Jet Studio, Đông Tây Promotion, May Q, Wepro... là những cái tên đình đám tại thị trường sản xuất, cung cấp nội dung tại các chương trình giải trí, phim ảnh, gameshow,... Các chương trình của họ chiếm lĩnh hầu hết khung giờ phát sóng trên các đài truyền hình nhưng không phải trong đó tất cả đều thành công, được công chúng đón nhận nồng nhiệt. Thị hiếu người xem luôn thay đổi, các nhà sản xuất không theo kịp ắt sẽ rời khỏi thị trường tưởng dễ ăn nhưng cực kì khó nuốt này. III. NETWORKS

1. Sơ lược về Network
Network (NET) là những công ty tập hợp nhiều Youtube Partner liên hệ trực tiếp với Youtube bằng một hợp đồng và họ được toàn quyền quản lý về bản quyền, kinh doanh, quảng cáo, phát tiển trên các đối tác của họ. Bạn sẽ không cần phải đăng ký Google Adsense để nhận tiền qua Youtube bởi vì Network sẽ đứng giữa để nhận tiền thanh toán Youtube và trả cho bạn, nếu như đăng ký Google Adsense cho Youtube dễ hơn thì Network sẽ khó hơn một chút, kênh của bạn phải có nội dung tốt và có một con số nhất định để tham gia. Để xem các Network lớn và tốt nhất, có thể truy cập trang: http://socialblade.com/youtube/top/networks 2. Ưu điểm khi là hội viên của Network * Đăng kí tham gia Network thì bạn sẽ bị chia sẻ một phần thu nhập nhưng đổi lại bạn sẽ nhận được sự hỗ trợ từ họ và khả năng bị khóa tài khoản thấp hơn. * Video tải lên sẽ bật kiếm tiền được trừ những video chặn trên toàn thế giới, nội dung bên thứ 3. * Được nhận sự hỗ trợ từ các NET. * Có nhiều phương thức thanh toán hơn Google Adsense(Paypal, Webmoney, Check, WU, ngân hàng…). * Tỷ lệ kháng cáo thành công cao. * Được xác nhận bản quyền Video 3. Khuyến điểm khi là hội viên của Network * Chia một tỉ lệ doanh thu từ Youtube cho Network(90-10, 80-20, 70-30… tùy thuộc vào các Network quy định mà họ đề ra). * Thời gian thanh toán có thể bị chậm, không đều như Google Adsense. * Đăng ký khó hơn Google Adsense, phải đáp ứng đủ yêu cầu của họ. * Một số chủ đề bị cầm như: Phim hoạt hình ở QuizGroup 4. Xu hướng Network * Việt Nam
Quizgroup, Freedom, Life, Fullscreen, Machinima… là một số trong những cái tên uy tín mà dân MMO Youtube Việt Nam thường tham gia nhất. Nhìn chung, Quizgroup là Network nhiều người đăng ký nhất tại Việt Nam cũng chính bởi sự dễ dãi của nó.
Hiện tại ở Việt nam hiện nay có một số đơn vị đã liên hệ và đăng ký mạng lưới Network thành công với YouTube, bạn nên tham gia những Network này để nhận sự hỗ trợ tốt hơn, tiêu biểu nhất là Yeah1 Network, Metub Network, Pops WW...
Một số NET phổ biến Network | Subscriber Rank | View Rank | Members | VTV | 371 | 194 | 70 | POPS WW | 184 | 87 | 735 | POPSWWCHSA | 204 | 141 | 199 | YEAH1 | 143 | 101 | 78 | FREMANTLEMEDIA | 53 | 26 | 3012 | YANTV | 2350 | 2418 | 9 | NETLINK | 493 | 353 | 145 |
Tình hình RIAV Network Network | Subscriber Rank | View Rank | Members | RIAV | 2807 | 2689 | 6 |

* Thế giới:
Có thể xem chi tiết tại đây: http://socialblade.com/youtube/top/networks/mostviewed 5. Phân biệt kênh Youtube sử dụng Google Adsense hay Network
Cách 1: Sử dụng tiện ích vidIQ của Google Chrome. * Bước 1: Tải tiện ích vidIQ cho trình duyệt Google Chrome tại đây. * Bước 2: Vào xem một video trên Youtube và đăng ký một tài khoản vidIQ
Nếu như kênh này đăng ký Google Adsense thì sẽ hiển thị một dòng chữ loằng ngoằng. Nếu kênh này sử dụng một Network nào đó thì sẽ hiển thị tên một Network cụ thể
Cách 2: Sử dụng Ctrl + U ngay trên trình duyệt, bạn tìm đến dòng có thẻ meta attribution * Nếu giống như <meta name=attribution content=ds6FtJouYPTwdJ1fw0ZqBQ/> thì là kênh sử dụng tài khoản GA * Nếu giống như <meta name=attribution content=netlink/> thì là kênh sử dụng Network

Similar Documents

Free Essay

Fdsdsdd

...two distinct, non-concurrent phases. Agility Marketing LLC will provide strategy, development, consulting and execution to bring all aspects of Client’s social media marketing efforts into alignment with unified goals and purpose. Phase I – Increasing the number of on-site customers In support of Phase 1, Agility Marketing LLC will provide social media consulting and execution services in the following areas: 1) General analysis of current customers and local competitors. a. Define target customer(s) with Client either before or in conjunction with the analysis 2) Analysis of Client’s online presence on the following platforms: Platform Twitter Facebook Blog YouTube Email Marketing Website Examples of Analysis Tools (but not limited to) Google Analytics; SocialBro; Bit.ly Facebook’s Insights; EdgeRank Google Analytics YouTube Insights Email Marketing Provider’s reports Google Analytics, Alexa 3) Through consulting, strategy and executing in cooperation with Client, Agility Marketing LLC will direct the proper implementation of Social Media channels that will further build the brand, loyal customer base and community. Some of the activities that will be included in the program are: a. Recommending a posting schedule for Twitter and Facebook b. Social Media cross pollination and marketing integration...

Words: 821 - Pages: 4

Free Essay

Youtube

...WHAT IS YOUTUBE YouTube is a website designed for sharing video. Millions of users around the world have created accounts on the site that allow them to upload videos that anyone can watch. Every minute of every day, more than 35 hours of video is uploaded to YouTube. Video files can be very large and are often too big to send to someone else by email. By posting a video on YouTube, you can share a video simply by sending the other person a url ‘link’ – that is, the 'address' of the relevant internet page. When YouTube was created in 2005, it was intended for people to post and share original video content. But since then it's also become both an archive for storing favourite clips, songs and jokes, as well as a marketing site for companies to promote their products. Nowadays the term ‘viral video’ is common. This refers to a video clip that people have liked so much that they've shared its link by email with millions of others around the globe – in effect, it's spread like a virus. Companies have realised that they can harness this ability to reach potential customers and have created their own YouTube accounts for posting advertisements and other marketing videos. Film and television companies maintain a tight control over their own content and block illegal sharing of their programmes. However, several now use YouTube to allow fans to see high-quality trailers or repeats of recently aired shows. ADVANTAGES OF USING YOUTUBE i) Huge video database ...

Words: 842 - Pages: 4

Free Essay

Youtube

...Table of Contents: 1) Expansion - One way for a company to expand is by increasing its share of existing markets. This typically requires actions such as making product or service Improvements… *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 13 2) Mission Statement- A well-thought mission statement guides an organization’s managers as to which market opportunities to pursue and which fall outside the firm’s strategic domain . *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 7 3) Sustainable competitive advantage- Is based on company resources, resources that other firms do not have, that take a long time to develop, and that are hard to acquire. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 14 4) Diversifying- Firms also seek growth by diversifying their operation. This is typically risker than the various expansion strategies because it often involves learning new operations. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 16 5) Customer-focused objectives- As firms emphasize developing and maintaining long-term relationships, customer-focused objectives- such as satisfaction, retention, and loyalty-are being given greater importance. *Marketing Strategy (7th edition)—A Decision Focused Approach—Orville C. Walker Jr—Page 13 YouTube has been the most popular Internet video...

Words: 890 - Pages: 4

Free Essay

Youtube Effect

...The YouTube Effect How a technology for teenagers became a force for political and economic change. BY MOISÉS NAÍM | DECEMBER 27, 2006 A video shows a single line of people slowly trudging up a snow-covered footpath. A shot is heard; the first person in line falls. A voice-over says, "They are shooting them like dogs." Another shot, and another body drops to the ground. A uniformed Chinese soldier fires his rifle again. Then, a group of soldiers examines the fallen bodies. These images were captured high in the Himalayas by a member of a mountaineering expedition who claims to have stumbled upon the killing. The video first aired on Romanian television, but it only gained worldwide attention when it was posted on YouTube, the popular video-sharing Web site. Human rights groups explained that the slain were a group of Tibetan refugees that included monks, women, and children. According to the Chinese government, the soldiers had fired in self-defense after they were attacked by 70 refugees. The posted video seems to render that explanation absurd. The U.S. ambassador to China quickly lodged a complaint protesting China’s treatment of the refugees. Welcome to the YouTube effect. It is the phenomenon whereby video clips, often produced by individuals acting on their own, are rapidly disseminated throughout the world thanks to video-sharing Web sites such as YouTube, Google Video, and others. Every month, YouTube receives 20 million visitors, who watch 100 million video......

Words: 953 - Pages: 4

Free Essay

Promotional Tools

...Beside using traditional promotion methods ad like print ads or broadcast ads (which will still be used after this specific campaign is over), the main content of this campaign is heavily emphasized on social media platforms, specifically YouTube and Facebook, which is also what I will focus on. This content is designed, proposed and operated by a local marketing agency instead of in-house department, which is a common practice for big organization. Since the method being used in the campaign is rather new, uncommon and is intended to work specifically for Vietnam market, I will describe the campaign (along with background information) so that it is easier to understand what the campaign is and why the company choose to do this, as well as to answer the discussion question (also because it’s impossible to find and understand what the campaign is about if you don’t speak the language) Background information: Facebook is currently the most popular social network platform in Vietnam, with over 20 million users over the population of 90 million. YouTube, while not having any details data, also seen improving in term of users and user engagement. This is contributed by 2 factors: 1- Internet connection quality in the country (especially in large cities) as a whole is rapidly improving and 2- the amount of Vietnamese user generated content has also increased, under forms of music videos, short films, comedy sketches and vlogs. The most popular one is vlog, which started during......

Words: 1587 - Pages: 7

Premium Essay

Mr. Porter Finding a Home for the 'Male Shopper'

...Mr. Porter.com Finds a Home for ‘The Male Shopper’ Mr. Porter has been a mentor for online retailers. It’s an online destination for the ultimate luxury shopping experience. The retailer has accomplished something many retailers have not, having men as their primary shopper. The site has been distinguished as one of the top online retailers for men’s apparel. With their engagement and customer-oriented content, Mr. Porter has shown success for the present and future. The Male Shopper Mr. Porter.com has 800,000 monthly unique visitors; express shipping to 170 different countries, and products from over 140 world-leading brands. Due to the online environment, there is no shortage of selection, and everything is showcased. The company has apps on all different platforms including mobile, and tablets. All of these features are done for the male shopper. The customer profile has shown that the average customer age is 32 and 80% of shoppers on Mr. Porter, are male. With brand new products being launched every Tuesday, the site has males hooked. The purchasing process has been created for a busy male for total convenience. The segment would be categorized as ‘Urban Sophisticates,’ where 25-40 year olds that have higher income and education. To summarize, this shit isn’t cheap. It’s for the style-minded customers that are willing to pay $790 dollars for a Hawaiian shirt. Mr. Porter’s top customer spent 33,000 dollars on over 80 different pieces from 26 different......

Words: 555 - Pages: 3

Premium Essay

Google and Youtube Merger

...Google and YouTube HRM 587 (Managing Organizational Change) Google and YouTube The two companies we have decided to research and discuss are Google and YouTube. We would like to look into the recent merger they had and what caused these two companies to come to this decision. YouTube is a website that enables users to upload videos of places they have been, things they have done, tutorials and etc. YouTube has greatly grown since 2005 and now has millions of videos uploaded each day of various things. Google is a popular search engine that is commonly used to access information from websites all over the world. Before YouTube was bought out by Google it was suffering from financial struggles. The company was a victim of its own success as consumer demands for their service would allow people to upload videos to YouTube which continued to add capacity (Kafka, 2010). Consequently, the company could not turn a profit. In fact, consumer demand for YouTube remains strong today as there are hundreds of hours of video uploaded to YouTube every minute and there are now hundreds of YouTube channels that can be subscribed to (YouTube Company Information, n.d.). Google, on the other hand, was in good financial shape pre-merger (Google Investor Relations, n.d.). It had plenty of money to purchase promising companies, especially ones that would expand Google’s advertising capabilities and revenues. The bottom line is that both YouTube and Google appeared to be a......

Words: 882 - Pages: 4

Free Essay

K-Pop Hallyu

...the author said, CJ E&M would like to export the Korean culture in a whole, they called it as a “lifestyle” which contains “K-Drama”, “K-Movie”, “K-Food”, etc. “K-Pop” is only a part of the business chain, and I believe if CJ E&M decides to start a music business, they have to cooperate with other Korean music groups like SM, YG, or JYP which means CJ has to share the revenue with other companies. Someone may say, like the author said, CJ owns PSY, who is the most popular Korean artist to make a splash in the U.S. However, I don’t think PSY is a music content creator, and after “Gangnam Style”, he gets lesser attention due to his cliché musical works. When People watched the “Gangnam Style”, they seen it as a phenomenon, a funny video clip, but not a musical work. And as far as I know, most audiences know and watch his video only on YouTube or other video platforms. “Most K-pop consumption in the U.S. was on YouTube”. And the main audience group is teenagers, like the fans of other K-Pop groups. However, the “Gangnam Style” gives us a hint, for the US consumers, they need some “culture phenomenon”. Because the US consumers hold a different personal identity, culture background and aesthetic standard with the Asian consumers. I discussed some K-Pop groups with my US domestic friends, they thought those girls (like Girls’ Generation) and boys are lacking self identity, and their exteriors are not attractive. After I read some data about CJ’s audiences, I think my......

Words: 504 - Pages: 3

Free Essay

What Is Youtube

...what is youtube? YouTube is a video sharing website that has changed the way we share and receive information, entertainment, education and advertising across the globe. YouTube was founded in February 2005 by Chad Hurley, Steve Chen and Jawed Karim, ex employees of net banking system "PayPal."Within one year of its launch, in November 2006, YouTube was sold to Google for $1.65 billion. http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6034577.stm Since then it has become a worldwide phenomenon. Four billion hours of video are watched each month with 72 hours of video uploaded every minute. http://www.youtube.com/yt/press/statistics.html YouTube has become embedded within our culture. How does it work? what does it have to offer YouTube is designed to let people share videos with the world. According to the websites own definition: "YouTube allows billions of people to discover, watch and share originally-created videos. YouTube provides a forum for people to connect, inform, and inspire others across the globe and acts as a distribution platform for original content creators and advertisers large and small. Users create an account and can start uploading any video file they may own. It offers the ability to browse videos based on channel and popularity, giving a central location to search videos on the internet. YouTube helped pave the way for video blogs . Giving people the ability to record and upload their opinions and/or information on a regular basis with extreme ease. In......

Words: 1088 - Pages: 5

Free Essay

Social Media Analysis

...Q 1. What seems to be the business’ goal with their social media marketing? Plated was founded on the belief that “Individuals want better, more nutritious, less greasy food, and they’re willing to put in 20-30 minutes of work in order to get it-if given the choice.” Plated’s unique outlook on creating time and budget friendly meals for all of it’s customers every night paired with a dynamic social media campaign covering mediums such as Pinterest, Twitter, YouTube and Facebook create an experience for its customers unparalled by many other companies in America. Plated strategically uses its social media campaigns in order to create brand awareness across the internet, engage its customers through the sharing of personal takes on recipes, recipes success and failures, and the asking of questions to the chef whom designed a specific recipe, explore untapped consumer markets through social media analytics, build brand loyalty and drive sales. Plated successfully uses social media to gain fan feedback and suggestions, create discussions that engage consumers about their food related opinions, for creating brand engagement and loyalty, and to embrace the consumer and position its brand. Plated is able to successfully gain critical insights into its target audiences wants, needs, likes, dislikes, which in turn enables Plated to adapt its company to its target audience thus increasing customer satisfaction, loyalty, and revenue. In terms of what Plated could improve on, the......

Words: 1564 - Pages: 7

Premium Essay

Finance

...Assignment 2 Description | Marks out of | Wtg(%) | Due date | Assignment 2 (MIS Project) | 100 | 35% | 9 September 2013 | Activity A is to be electronically submitted through the EASE system in the CIS8000 StudyDesk. Email submission will NOT be accepted.It should contain a link to Activity B – your video presentation on YouTube, you must test the link to ensure it works effectively. | Learning objectives This assignment specifically addresses the following learning objectives of the course: LO5 Demonstrate effective communication by composing writing that communicates ideas, meaning and/or argument in a format that broadly follows conventions in the information systems field. LO6 Apply technology and online skills to locate relevant information for the assignments, analyse the presented problems and data, and engage in the use of the resources provided on UConnect. Individual submission Students should complete this assignment individually. You are encouraged to discuss the assignment with others to improve your understanding and clarify requirements but you should develop the solution to the assignment on your own. Case Study You are the CIO of a successful accounting firm with offices in cities across the nation. You recently attended a technology seminar on BYOD (Bring Your Own Device). It occurred to you that this would offer potential benefits to your organisation and would be well-received by staff. At the seminar you learnt there were many issues to......

Words: 1582 - Pages: 7

Free Essay

Engineer

...Entertainment. The report was broken down into three stages; firstly the set-up by YG Entertainment, secondly the song and the video content and finally the media push. Stage 1: The Set-Up Driven by the record label behind Psy (the star of Gangnam Style), YG Entertainment, the video formed part of a wider business goal to push into the US and UK music industry. The report found that YG Entertainment had spent a significant amount of time, before the song came along, setting up an office in America and exploring partnerships with artists such as Will.i.Am. A deal announced with record label Scooter Braun was also brokered in advance, and planned to be announced at the right, strategic, time, so as to give the campaign a further boost. The company also invested in organically growing an engaged audience, so that when the right song came along, they had a large platform on which to seed the campaign to ensure maximum exposure and a surefire online hit. In addition YG's seeding platform, pre-Gangnam, it had around 2.5 million subscribers to its various YouTube channels and had achieved in the region of 1.6 billion views of musicians’ videos across those channels. Its main artists also, as is expected, have Twitter accounts, mainly being used to push information to high follower numbers. These seeding platforms were vital to its efforts. YG knew that its YouTube subscriber numbers alone would...

Words: 875 - Pages: 4

Free Essay

Entrepreneurship and Innovation

...Although faced with many challenges and uncertainties, small businesses continue to expand and flourish across the United States. Small businesses are created through entrepreneurship, involving creativity, energy, proper planning and innovation; they benifit the country by providing opportunities, such as creating new jobs, making profits and improving the quality of a market products. Every small business has its own unique story of success and disparity. Alex Rigopulos and Eran Egozy, founders of Harmonix, a game developer, started out with severely inadequate revenue and failed products; eventually creating a virtual phenomenon known as "Guitar Hero" and "Rock Band" (two music video-games which sky-rocketed the company's success). Chef Nobu spent more than thirty years enduring experimentation, failure and unstable business partner- relationships. Chad Hurley, Steve Chen and Jawed Karim simply needed to figure out how to post a video segment, from a party, to the internet for sharing. Thus, the birth of Youtube.com. Without the prevailance of small businesses, we would not be living in the world the way it has been shaped. Harmonix, founded by Alex Rigopulos and Eran Egozy, is a video game company that created the revolutionary “Guitar Hero” and “Rock Band.” The root of their success was creativity and innovation, which was covered in class. The story began when Alex and Eran were finishing their degrees at MIT. Both were interested in applying music and technology to......

Words: 1356 - Pages: 6

Free Essay

Youtube Usage Habits

...Viewing and Obtaining YouTube Usage Habits EXECUTIVE SUMMARY This study researches and analyzes YouTube usage habits amongst University students. Our study is to make the connection between the most commonly watched video categories and the type of user they are classified as. This includes what is main purpose of accessing or using YouTube, what type of entertainment are they likely to view on YouTube, and also what motivates University students to subscribe to channels on YouTube. Our study included a convenience survey sent electronically to a small portion of the entire population of University students. Therefore, this study will not be an accurate reflection of the whole University student population. INTRODUCTION This study was designed to learn usage habits on YouTube amongst University students. The observations are linked to the reasons why users are motivated to access YouTube, registration, and usage patterns. The study further explores the habits that different types of users on YouTube have with the website. Our study is aimed at drawing connections between the most commonly watched video categories and the type of user they are classified as.                Since the start of YouTube, the popular site has become a massive source of communal information through a video-sharing medium. The YouTube FAQ page states, "48 hours of video are uploaded every minute, resulting in nearly 8 years of content uploaded......

Words: 1363 - Pages: 6

Free Essay

Pepsi Lipton

...consumer engagement with the brand, for the viral ads' interactivity and source from acquaintances. Costs: The viral success was the exception; It was difficult to predict which video would be widely viewed and shared. TV: Benefits: 1. As the major mass media, TV could deliver a larger number of ad impressions and its economics was well-understood. 2. The major source of the millennial was still television. Costs: 1. The quality of TV’s impression cannot be guaranteed because viewers often consumed the ads passively or avoided most of them. 2. TV ads are much more expensive; I think Brisk should choose the viral ads following the Super Bowl ad. 1. One of Brisk Campaign’s goals is to increase its fan base on sites like Facebook and Youtube, building an online presence to rival those of its competitors. 2. Viral ads are cheaper, and the budget is limited. 3. The Super Bowl ad could help Brisk rebuild brand awareness, and it is viral ads to help increase brand interaction and preference with consumers. 4. Young people more responded to something with the feature of interactivity. Question 2. How each medium is consumed by the target consumers? How consumers' behavior can be taken into account to compare benefits of the each medium? Answer: Average time spent by consumer is almost same for both TV (31%) and Internet (28%) The following are consumer characteristics which can be used to evaluate and compare the benefits of different medium • The TG is young......

Words: 813 - Pages: 4