Free Essay

Designing M-Agriculture Applications

In: Other Topics

Submitted By davaran2001
Words 6704
Pages 27
چکیده
در سالهای اخیر، کشورهای در حال توسعه پیشرفت های تکنولوژیک از جمله نفوذ تلفن همراه را تجربه کرده اند. با استفاده از پیاده سازی راه حل های نوآورانه فن آوری (به عنوان مثال سیستم های موبایل مبتنی بر فعالیت های مهم اقتصادی مانند کشاورزی)، نیاز به توسعه مدلی که توسعه دهندگان نرم افزار و محققان بتوانند از آن برای طراحی به راه حل های استفاده کنند احساس می گردد. هدف از این مقاله، مطالعه پیاده سازی سیستم های تلفن همراه در بخش کشاورزی و ارائه مدل برای طراحی چنین برنامه های کاربردی است. این مطالعه نشان می دهد که مدل های برای طراحی و توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه وجود دارد، اگر چه هیچ کدام به طور خاص مناسب برنامه های کاربردی تلفن همراه کشاورزی نمی باشند. یک مدل برای طراحی و پیاده سازی برنامه های کاربردی موبایل کشاورزی ارائه شده است. این مدل به طور خاص در بخش لبنیات کشاورزی تمرگز دارد و نشان می دهد چگونه ذینفعان مختلف در این بخش می توانید توسط یک پلت فرم تلفن همراه نیازهای مختلف خود را به اشتراک بگذارید.

کلید واژه ها
برنامه های کاربردی موبایل، موبایل-کشاورزی، کشاورزی لبنیات، محیط موبایل جاوا ، سرویس پیام کوتاه (SMS)

مقدمه
توسعه کشاورزی در کشورهای در حال توسعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا اهمیتی خاصی در رسیدن به اهداف توسعه هزاره اول را دارد (MDG)، که این اهداف از بین بردن فقر و گرسنگی است، و اهداف توسعه هزاره هفتم، اطمینان از پایداری محیط زیست می باشد (Gitau، Kimenju، Kibaara، Nyoro، Bruntrup و زیمرمن، 2008). اگرچه کشاورزی نقش کلیدی در اقتصاد بسیاری از کشورهای آفریقایی دارد، با چالش های عمده ای از جمله شیوه های نامطلوب کشاورزی، ناکارآمدی در تحویل اطلاعات، تلفیق سوابق اطلاعاتی میان کشاورزان و بازرگانان، و فقدان اطلاعات در مورد یه روشها برای کشاورزان مواجه است. مانند بسیاری از کشورهای آفریقایی، کشاورزی یک فعالیت مهم اقتصادی در کنیا است. بیش از 80 درصد از جمعیت کنیا در مناطق روستایی زندگی می کنند و معیشت خود را، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، از طریق کشاورزی(Alila و Atieno، 2006) به دست می آورند. در میان اکثر جنبه های فعال معطوف در بخش های لبنی است. بنا به گزارش سازمان غذا و کشاورزی (FAO)، کنیا کمی بیشتر از یک میلیون تن شیر در سال 2008 تولید کرده است (FAO، 2009).
با وجود اینکه کشاورزی ستون فقرات فعالیت اقتصادی در تعدادی از کشورهای آفریقایی می باشد، با چالش های متعددی مواجه می باشد که مانع بهره برداری از پتانسیل کامل در مشارکتهای اقتصادی شده است. برخی از چالش هایی که کشاورزان با آن روبرو هستند عبارتند از فقدان یک راه موثر برای جمع آوری داده های تولیدی مزرعه، سوابق هزینه های ورودی مزرعه، پیگیری هزینه های پزشکی دامها و نیز هزینه های مواد شیمیایی مزرعه و دریافت اطلاعات از سایر ذینفعان (به عنوان مثال مشاور کشاورزی). برخی از مشکلات مطرح شده را می توان با استفاده از فن آوری های موجود در میان کشاورزان،از قبیل گوشی های تلفن همراه، رفع کرد.
در سال های اخیر، فن آوری تلفن همراه به طور گسترده ای در بسیاری از نقاط جهان به پذیرفته شده است. در حال حاضر، کشورهای در حال توسعه نیز در شاهد نرخ بالای نفوذ تلفن همراه می باشند. شکل 1 نشان دهنده نفوذ تلفن همراه در کنیا بین ماه مه 2009 و مارس 2010 می باشد که توسط کمیسیون ارتباطات کنیا ثبت گردیده است ( CCK، 2010).

شکل 1. نفوذ تلفن همراه در کنیا بین ماه مه 2009 و مارس 2010 (CCK، 2010)

هدف از این مقاله مطالعه و بررسی این موضوع است که چگونه راه حلهایی را می توان با استفاده از تکنولوژی تلفن همراه جهت پرداختن به برخی از مشکلات کشاورزان بوجود آورد. در این مقاله همچنین یک مدل طراحی برای چنین برنامه های کاربردی که مورد قبول توسعه دهندگان نرم افزار باشد، پیشنهاد گردیده است.
بخش اول مقاله معرفی می باشد. بخش دوم مقاله مشخص کننده وضعیت موجود پیاده سازی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)و فن آوری تلفن همراه در کشاورزی است، در حالی که در بخش سوم به شرح و تفصیل مدلهای نرم افزار های موبایل موجود پرداخته شده است. در بخش چهارم، روش مورد استفاده برای انجام تحقیقات شرح داده شده است، بحث و بررسی مشاهدات مورد پژوهش در بخش پنجم. یک مدل برای طراحی و توسعه برنامه های کاربردی موبایل کشاورزی در بخش شش پیشنهاد شده است، و به دنبال آن در بخش نهایی استفاده از مدلی در کشاورزی لبنی بیان گردیده است. نتیجه سخنان و چند تشکر و قدردانی پایانبخش به این مقاله است.

ICT و تکنولوژی های تلفن همراه در بخش کشاورزی
کشاورزی موبایل
کشاورزی موبایل اشاره به ارائه خدمات کشاورزی و اطلاعات، با استفاده از دستگاه های همراه از جمله تلفن های همراه، دستیار شخصی دیجیتالی (PDA ها)، تبلت و دیگر دستگاههای ارتباطی یا محاسباتی قابل حمل دارد. دستگاه های تلفن همراه جهت نظارت بر آب و هوا را از مناطق دور افتاده مورد استفاده قرار می گرفته اند. فناوری CROSSBOW (2004) شبکه حسگر بی سیم خورشیدی بود اطلاعات آب و هوا در زمین مزرعه را فراهم می آورد. سرور برنامه کاربردی، اطلاعات شبکه های حسگر را به کاربران محلی از طریق شبکه محلی بی سیم (WLAN) و به کاربران از راه دور از طریق شبکه تلفن همراه و اینترنت پخش می کند.
علاوه بر این، فن آوری تلفن همراه برای نظارت بر مراجع جغرافیایی محیط زیستی مورد استفاده قرار گرفته است. Vivoni و Camilli (2003) نمونه اولیه یک سیستم بی سیم برای به دست آوردن، ذخیره، نمایش و انتقال بلادرنگ مراجع جغرافیایی زیست محیطی بین تیم های حوزه های مختلف و مکان های از راه دور توسعه دادند. تیم های مختلف با دستگاهای قابل حمل داده های جمع آوری شده را به یکدیگر و یا از طریق WLAN به ایستگاه سرور انتقال می دادند. همچنین، گوشی دو فرکانس همراه برای ارسال داده ها استفاده شد. آزمایشگاه موتورولا نیز سیستم که می تواند روند پارامتر های کشاورزی، زیست محیطی را احساس کند توسعه داد. (پرکینز، Correal، و O'Dea، 2002).
علاوه بر این، Lee، Burks و Schueller (2002) یک سیستم نقشه برداری مراتع علوفه که شامل یک سنسور رطوبت، سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) و ماژول ارتباط بی سیم بلوتوث است، ارائه دادند. علاوه بر جمع آوری اطلاعات مکانی، تکنولوژی تلفن همراه در آبیاری دقیق استفاده می شود. با استفاده از فن آوری مشابه ، Cugati، Miller و Schueller (2003) بارورساز خودکار برای محصولات درختان توسعه دادند. این سیستم ماژول ورودی GPS و سنسور بلادرنگ جمع آوری داده ها دارد. همچنین یک ماژول تصمیمیار برای برآورد مقدار مطلوب گسترش بارورساز و اژول خروجی برای تنظیم میزان بارورساز دارد. در این سیستم، ماژول های مختلف را از طریق شبکه بلوتوث با هم در ارتباطند.
لیو و یانگ (2003) سیستم مانیتورینگ گلخانه ای با استفاده از فن آوری بلوتوث معرفی کردند. سیستم برای جمع آوری داده های زیست محیطی از شبکه های حسگر در یک گلخانه و انتقال آن را به یک سیستم کنترل مرکزی مورد استفاده قرار گرفت. باتلر، Corke، پترسون و روس (2004) الگوریتم حصار مجازی در حال حرکت برای نگهداری گله گاو توسعه دادند، که در آن به هر یک از حیوانات در گله گردنیندی هوشمند شامل که یک GPS، PDA، یک دستگاه رادیو و یک تقویت کننده صدا داده شده است. موقعیت حیوانات با استفاده از GPS تعیین می گردد و مجاورت گاو نسبت به مرز حصار اندازه گیری می شود. اگر گاوی نزدیک حصار بشود، با صدای محرکی ، گاو را از حصار دور می کند.
خدمات پیام کوتاه (SMS) همچنین به طور گسترده ای در فن آوری نرم افزارهای تلفن همراه در بخش کشاورزی استفاده می شود. کشاورزان می توانند با کارشناسان و سیستمهای مختلف از طریق SMSتعامل داشته باشند(به عنوان مثال برای دریافت به روز رسانی آب و هوا و اطلاعات به روشها در بخش های مختلف کشاورزی). در رواندا، پروژه eSoko در سال 2009 راه اندازی گردید که به کشاورزان امکان دسترسی به قیمت کالاهای مختلف کشاورزی از طریق SMS می دهد (Hellstrom ، ND). یک سرویس SMS که اطلاعات در مورد عرضه و تقاضا به کشاورزان و کارگران را مهیا می کنند، در اوگاندا توسعه یافته است (Hellstrom، n.d.). در غنا، کشاورزان در Tamale قادر به ارسال یک پیام متنی جهت دانستن قیمت ذرت و گوجه فرنگی در آکرا، که بیش از 1،000 کیلومتر دورتر است، می باشند (آکر، Mbiti، ND).
علاوه بر کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و به طور خاص تکنولوژی تلفن همراه، به طور گسترده ای در بخش های دیگر توسعه، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مورد استفاده قرار می گیرد. در چنین مکان هایی، تکنولوژی همراه، عمدتاً به عنوان واکنش به چالش های مختلف و محدودیت های مختلف مثل زیرساخت ها، کاستی ها، فاصله و پراکندگی قابل مشاهده است(Deb، 2011). علاوه بر این، محدودیت های دیگر از قبیل هزینه، مانع انتشار و اتخاذ فن آوری های جدید در توسعه جهانی می باشد (راجرز، Liddle برنامه های کاربردی Gichamba و Lukandu موبایل-کشاورزی برای کشاورزی لبنی و هان، 2007). در آموزش و پرورش، آموزش موبایل به خصوص در کشورهای در حال توسعه مورد استقبال قرار گرفته است. پروژه هایی مانند eCandle (راجرز و همکاران، 2007) منظور ارتقاء یادگیری در کشورهای در حال توسعه با استفاده از فن آوری های مانند دستگاه های تلفن همراه، راه اندازی شده است. علاوه بر این، فن آوری تلفن همراه در بخش بهداشت و درمان در کشورهای در حال توسعه به اجرا درآمده است. در مالاوی، کسانی که دچار HIV و AIDS هستند می تواند پیام های متنی روزانه، جهت یادآوری آنها برای مصرف داروهای خود در زمانهای برنامه ریزی شده، دریافت نمایند. (آکر و Mbiti، ND). یکی دیگر از موارد اجرای فن آوری های تلفن همراه، در توسعه سیستم های بهداشتی است. توسعه سیستم های سلامت همراه در دهه گذشته به دلیل پیشرفت در فن آوری های بی سیم و شبکه و سیستم های کامپیوتری حاضر در همه جا، امکان پذیر گشته است.( Kyriacou، Pattichis، Pattichis، Panayides و Pitsillides، 2006).
مضافاً، آکر، و Mbiti (ND) توانستند پنج مکانیسم بالقوه که از طریق گوشی های تلفن همراه می تواند مورد استفاده برای منافع اقتصادی مصرف کنندگان و تولید کنندگان در کشورهای جنوب صحرای آفریقا قرار بگیرد، شناسایی کنند. این مکانیسم شامل استفاده از گوشی های تلفن همراه به منظور بهبود دسترسی و استفاده از اطلاعات، در نتیجه کاهش هزینه های جستجو و نیز بهبود هماهنگی میان عوامل و افزایش بهره وری در بازار؛ بهبود بهره وری با توجه به افزایش ارتباطات شرکت های تولیدی به شرکت اجازه مدیریت بهتر عرضه زنجیره ای می دهد ؛ ایجاد مشاغل جدید برای رسیدگی به تقاضا برای خدمات مربوط به تلفن همراه، در نتیجه ارائه فرصت های درآمد زا در مناطق روستایی و شهری؛ تسهیل ارتباطات در میان شبکه های اجتماعی در واکنش به شوک، در نتیجه کاهش در معرض خطر قرار گرفتن خانوارها؛ و در نهایت استفاده از برنامه های کاربردی مبتنی بر تلفن همراه به منظور تسهیل در ارئه خدمات مالی، کشاورزی، بهداشت و آموزشی.
جنسن (2007) اشاره می کند که ورود فن آوری های تلفن همراه در فعالیت های ماهیگیری در کرالا، هند، منجر به کاهش قیمت ماهی و کاهش ضایعات به طور گسترده ای شده است. جنسن (2007) اشاره کرد که سود ماهیگیران هشت درصد افزایش یافت، میزان مصرف مصرف کننده شش درصد افزایش یافته است و قیمت مصرف کننده شش درصد کاهش یافت. مشابه با یافته های جنسن (2007)، اکر(2010) اشاره کرد که ورود تلفن های همراه، نوسانات قیمت حبوبات را ده درصد کاهش داد. Muto و Yamano (2009) همچنین متوجه شدند که پوشش تلفن همراه باعث افزایش درصد در سودآوری کشاورزان در بازار موز است.
علاوه بر این، پوشش تلفن همراه با تحولات در بازار کار مرتبط شده است. در کنیا، CCK (2008) نشان می دهد که افزایش اشتغال خصوصی در بخش مخابرات بین سال های 2003 و 2007 به دلیل نفوذ تلفن همراه 130 درصد است.
علاوه بر این، گوشی های تلفن همراه در مدیریت بلایای طبیعی و مأموریت های نجات استفاده شده اند. یکی از مشهورترین پیاده سازی های این دسته Ushahidi می باشد، که یک سیستم منبع یابی جمعیت در کنیا است. بستر نرم افزاری مورد استفاده در فعالیت هایی مانند ماموریت های نجات و نظارت بر شورشهای انتخابات در سراسر جهان شده است. اطلاعات سپس بر روی یک نقشه گرافیکی که می تواند از هر نقطه بر روی اینترنت مشاهده شود، قرار می گیرد.
در تایید آکر و Mbiti (ND)، روشن است که ورود گوشی های تلفن همراه در بخش کشاورزی و دیگر بخش های تجارت باعث رفاه معامله گران، از طریق افزایش سود فروش و بهره مندی از فرصتها شده است.
کشاورزی موبایل در کنیا
بنیاد Sygenta موسسه Kilimo Salama را تاسیس کرد(سواحیلی برای کشاورزی امن)، یک برنامه با هدف حمایت از کشاورزان خرده پا در برخورد با خطرات آب و هوایی بوسیله توسعه بیمه های خرده محصولات کشاورزی (Webb، 2010). این پروژه با همکاری بنیاد Sygenta برای انجام کشاورزی پایدار، بیمهUAP وشرکت Safaricom انجام گرفت.
به گزارش موری (2010) تکنولوژی تلفن همراه بر کشاورزان از طریق کشاورزان کنیا تاثیر گذار است. از مرکز تماس، کارشناسان کشاورزی به کشاورزان در سراسر کشور صحبت می کنند و به مسائل مختلف در رابطه با کشاورزی می پردازند. با استفاده از تلفن همراه، گله داران و معامله گران احشام در کنیا می توانند به روند بازار از طریق سیستم بازاریابی اطلاعات دام (NLMIS) که تحت نظات وزارت دام می باشد، دسترسی داشته باشند(Mwangi، 2010).
چرا تلفن همراه بیش از PC؟
دستگاه های کامپیوتری موبایل دارای مزایای بیشتری نسبت به موارد استفاده از یک کامپیوتر شخصی (PC) ، به خصوص در کشورهای در حال توسعه دارد. هزینه خرید یک گوشی تلفن همراه معمولی کمتر از که از یک PC است. یاد گرفتن چگونگی استفاده از یک گوشی تلفن همراه، حتی برای کسانی که سواد کامپیوتر ندارند آساسن می باشد. این حقیقت باعث می شود که یک دستگاه تلفن همراه مناسب ترین رسانه برای معرفی تکنولوژی به کاربرانی درک کامپیوتری ندارند باشد. یکی دیگر از دلایل استفاده از تلفن های همراه نفوذ زیاد تلفن همراه در جهان در حال توسعه است. نسبت به تعداد رایانه های شخصی، تلفن های همراه نسبتا سطح نفوذ بیشتری دارند. به عنوان مثال، در کنیا نفوذ تلفن همراه در سه ماهه اول سال 2010 به میزان 51 درصد ثبت شده است(Mwaura، 2010). علاوه بر این، دستگاه های تلفن همراه ارائه یک محیط تعاملی بلادرنگ بین تعدادی از سیستم ها، مردم و یا دستگاه های تلفن همراه ایجاد نموده است. این تعامل موثر مسیر زمانبر تحویل و کسب اطلاعات، که یک نیاز اساسی در کارآمدی برنامه های کاربردی کشاورزی موبایل است را تضمین می کند.
با این حال، دستگاه های تلفن با چالشهایی مواجه است. برای شروع، با وجود نفوذ زیاد گوشی های تلفن همراه در جهان در حال توسعه و توسعه یافته است، هنوز هم جمعیت زیادی وجود دارند که استطاعت تهیه تلفن همراه یا هر دستگاه همراه دیگری که برای کشاورزی موبایل مناسب باشد را ندارند. علاوه بر موانع هزینه نفوذ فناوری تلفن همراه در جهان در حال توسعه، موانع دیگر (مانند عوامل اجتماعی) هنوز هم در برخی از بازارهای مشترک وجود دارد. همچنین، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، شبکه ضعیف به خصوص در مناطق روستایی شایع است. بسیاری از اپراتورهای تلفن همراه بر مناطق پر جمعیت شهری قبل از گسترش پوشش شبکه با کیفیت خوب در مناطق روستایی تمرکزدارند. مسائل مربوط به کارایی نیز می تواند یک چالش باشد.طور معمول، گوشی های تلفن همراه با صفحه نمایش کوچک، صفحه کلید کوچک و محدودیت تعداد ورودی و خروجی حروف(به عنوان مثال در هر پیام SMS ) را دارند. این محدودیتها به استفاده از گوشی های تلفن همراه در برنامه های کشاورزی تلفن همراه را ، علیرغم نظر گرفتن تواناییهای فوق الذکر، محدود کرده است.
یکی از مدلهای موجود در برنامه های موبایل
مدل ها و بسترهای مختلفی در حوزه برنامه های تلفن همراه توسعه یافته اند. به عنوان مثال یک بستر برای ظهور برنامه های کاربردی تجارت موبایل (Varshney و Vetter، 2001)، پلت فرم وکلای موبایل(لی، 2010) و پلتفرم توسعه برنامه های کاربردی موبایل(Unhelkar and Murugesan, 2010).

شکل 2. چارچوب توسعه برنامه های کاربردی سازمانی تلفن همراه (Unhelkar و Murugesan، 2010)
Unhelkar و Murugesan(2010) یک چارچوب برای برنامه های کاربردی سازمانی تلفن همراه توسعه دادند. این چارچوب بود برای ارائه یک راه حل نظام مند و جامع برای توسعه و نگهداری برنامه های کاربردی موبایل، همانطور که در شکل 2 نشان داده شده است، می باشد. با توجه به مدل ارائه شده، چارچوب توسعه نرم افزارهای موبایل (MADF) هم عناصر معماری و طراحی نرم افزار و نیز زیرساخت های ارتباطی (شبکه و پروتکل) و دسترسی به انواع مختلفی از منابع متعدد اطلاعات به ارمغان می آورد. استفاده از زیرساخت های ارتباطی، به عنوان مثال پروتکل کنترل انتقال (TCP) و پروتکل اینترنت (IP) در آن در نظر گرفته شده است. با توجه به طیف وسیعی از ارتباطات، این مدل همچنین استفاده از استانداردهای ارتباط از راه دور (2G، 2.5G، 3G یا 4G)، فناوریهای بلوتوث و همچنین صدا بر روی اینترنت پروتکل بی سیم (VOIP) را پیشنهاد می دهد. این چارچوب از جنبه های مختلف توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه مهم است زیرا می تواند منطق کسب و کارهای پیچیده با استفاده از لایه میانی، انتقال داده به عقب و جلو بر روی شبکه تلفن همراه و همچنین تسهیل ذخیره سازی داده ها بر پایگاه داده به ارمغان بیاورد. همچنین اجازه دسترسی چندگانه به بخش مدیریت برنامه چه از طریق یک نرم افزار تلفن همراه و یا مجموعه ای از برنامه های کاربردی را مهیا می سازد.MADF یک مرجع مناسب را در جهت اجرای برنامه های کاربردی موبایل و اجزای اصلی یک مدل توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه ارائه می نماید(Unhelkar و Murugesan، 2010).
درست مثل MADF، دیگر مدل های موجود به طور خاص برای برنامه های کاربردی کشاورزی موبایل نمی باشند. این مدل ها، نشان نمی دهد که چگونه ذینفعان مختلف می توانند بر روی یک پلت فرم واحد با هم تعامل داشته باشند یا ساختار سیستمی برای برقراری ارتباط بکپارچه و به اشتراک گذاری اطلاعات در میان کاربران را شامل نمی شوند.
روش
توسعه راه حل های تلفن همراه در بخش کشاورزی به طور گسترده ای پایان نپذیرفته است و هنوز هم در حال شکل گرفتن می باشد. یکی از نقاط قوت برای استفاده به عنوان مورد مطالعاتی از آنجایی که هدف از آن حمایت پیاده سازی سیستم های تلفن همراه در بخش کشاورزی و جمع آوری اطلاعات از یک مورد خاص است، راهنمایی یک مدل حال توسعه است که باید در طراحی سیستم های تلفن همراه در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. یین (2003) اظهار می دارد که در پژوهش موارد مطالعاتی، هیچ مورد قابل قبول مطالعاتی دانشگاهی بر اساس یک یا چند مورد مطالعاتی وجود ندارد. علاوه بر این، اعتبارسنجی مطالعات موردی را می توان با انتخاب استراتژیک موارد به جای افزایش تعداد موارد افزایش داد (د Vaus، 2001). از سوی دیگر، مطالعات موردی اغلب ویژه هستند که تحقیق و نظریه های اولیه، و شکلگیری آنها فاقد پایه نظری قوی می باشند (Benbasat، گلدشتاین و مید، 1987). یین (1989) در ادامه نشان می دهد که پژوهش مورد مطالعه فرصت برای مطالعه یک پدیده در زمینه زندگی واقعی خود را می دهد.
در کنیا، کشاورزی لبنی یکی از فعال ترین بخش های کشاورزی است. با توجه به FAO (2009)، فراورده های لبنی بیشترین درآمد در کل فعالیتهای کشاورزی کنیا را دارد. با گسترش نفوذ تلفن همراه در کنیا، اکثر دامداران از گوشی های تلفن همراه اغلب برای برقراری ارتباطات استفاده می کنند. این دو عامل کشاورزی لبنی را مورد مناسبی جهت مطالعه پیاده سیستم کشاورزی همراه کرده است.
جهت جمع آوری داده ها برای یک مورد مطالعه، یین (1984) استفاده از حداقل شش منابع داده از جمله اسناد و مدارک، اسناد موجود در آرشیو، مصاحبه ها، مشاهدات مستقیم، مشاهده شرکت کنندگان و آثار فیزیکی را پیشنهاد می دهد. پژوهشگران دیگر مانند شانکس (2002) نیز ترکیب روش های جمع آوری داده های چندگانه مانند مصاحبه، مشاهده، پرسشنامه، و سند و تجزیه و تحلیل متون را توصیه می کنند. با این حال، Cavaye (1996) اذعان دارد که جمع آوری داده ها در پژوهش می تواند خسته کننده و وقت گیر باشد و در نتیجه برنامه ریزی دقیق بسیار مهم می باشد. برای جمع آوری داده های مورد نیاز در این پژوهش، سه روش مورد استفاده قرار گرفت: شناسایی مستندات، مشاهده و مصاحبه میدانی. این روش به دلیل احتمال بالا در ارائه دقیق اطلاعات انتخاب شده، که جهت درک این سناریو مفید خواهد بود، و همچنین به عنوان ارائه اطلاعات مفید که در آینده با مدل کشاورزی موبایل موثر است.
هدف پرسشنامه و مصاحبه ها جمع آوری اطلاعات خدمات تلفن همراه در کنیا، دستگاه های تلفن همراه در میان ذینفعان هدف، استفاده و تجربه برنامه های تلفن همراه کشاورزی موبایل می باشد. لازم بود داده هایی جمع آوری شود که به پژوهش در جنبه های مختلف نظری کمک کند. اطلاعات در مورد دستگاه های تلفن همراه ذینفعان جهت تعیین نوع رابط کاربر باید برای دسته های مختلف کاربران لازم بود. قابلیت های دستگاه های مختلف داده هایی جهت تصمیم گیری نوع برنامه های کاربردی لایه میانی کسب و کار برای برنامه های کشاورزی موبایل مختلف مهیا نمود. نوع فرمت اطلاعات که می تواند دستگاه های تلفن همراه به کار گرفته در میان سهامداران در کشاورزی نیز استفاده گردد تعیین شد. داده هایی در مورد جنبه های ارتباطی، از جمله قابلیت اطمینان از شبکه سیستم جهانی برای ارتباطات موبایل (GSM) مانند 2G یا 3G، که بسیار بر تعیین سرعت دسترسی به شبکه بین نرم افزار های موبایل با برنامه کسب و کار موثر است، جمع آوری گردید. پرسشنامه ها شامل 15 سوال بودند که ترکیبی از سوالات تشریحی و سوالات با پاسخ مشخص بودند. پرسشنامه ها هنگام مصاحبه کشاورزان و با نظارت ماموران دامپزشکی، نمایندگی مجاز و فروش کشاورزی، به آنها داده می شد.
نمونه گیری در این مطالعه به صورت هدفمند و هدایت شده بود. اطلاعات ذینفعان مختلف در صنایع لبنی، از جمله 150 کشاورز، 10 مامور دامپزشکی، 2 مامور کشاورزی، 2 نمایندگی مجاز فروش کشاورزی-دامپزشکی و 4 فراوری کننده شیر جمع آوری شد. اطلاعات همچنین از نهادهای دولتی که لازم به دادن اطلاعات در مورد کشاورزی و فن آوری تلفن همراه بودند، از جمله به عنوان هیئت مدیره لبنیات کنیا، کمیسیون ارتباطات کنیا (CCK) و وزارت کشاورزی، جمع آوری گردیدند.
پاسخ سوالات گروه طبقه بندی وکدگذاری گردیدند. داده ها به نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل وارد شد. هنگامی که نتایج اولیه به دست آمد، تمیز کردن داده ها جهت شناسایی تناقضات صورت گرفت. تجزیه و تحلیل توصیفی انجام شد، که در آن توزیع پاسخ به هر یک از متغیرهای توصیفی مشخص گردد. این تجزیه و تحلیل با هدف شناسایی ارتباط متغیرهای مختلف دنبال گردید.
مشاهدات پژوهش
در میان مصاحبه شوندگان، 96٪ از کشاورزان دارای تلفن همراه و فقط 4٪ بدون گوشی های تلفن همراه بودند. این فرصت برای استفاده از برنامه های کاربردی تلفن همراه کشاورزی در میان کشاورزان را بالا می برد. دیگر شرکت کنندگان (یعنی ماموران دامپزشکی و ماموران کشاورزی) ، 100٪ دارای تلفن های همراه بودند. این آمار نشان می دهد که تمام ذینفعان کشاورزی لبنی، دارای دستگاه های تلفن همراه هستند بنابراین می توانند در سیستم های کشاورزی با هدف قرار دادن سیستمهای تلفن همراه لبنی شرکت داسته باشند.
با این حال، تفاوتهایی در نوع و مدل دستگاه متعلق به گروه مورد مطالعه وجود دارد. تلفن های همراه نوکیا دارای بالاترین درصد (56.3٪) از مدل های تلفن همراه متعلق می باشند، به این معنی است که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان گوشی های تلفن همراه نوکیا با خود دارند. گوشی های تلفن همراه موتورولا در رده دوم محبوبیت در میان پاسخ دهندگان با 17 درصد قرار دارد. گوشی های تلفن همراه سامسونگ بعد از موتورولا با 15 درصد از انواع گوشی های همراه می باشد. همچنین، 5.5٪ متعلق به مدل های مختلف اریکسون ، در حالی که 2.3٪ از پاسخ دهندگان دارای گوشی تلفن همراه ZTE، که به صورت محلی به عنوان kabambe شناخته شده، می باشند. گوشی های تلفن همراه LG و همچنین گوشی های تلفن همراه Mi نیز به تعداد مالکیت ZTE، هر کدام با 2.3٪ از پاسخ دهندگان می باشند. تلفن همراه Dorado متعلق به 4.7 درصد از پاسخ دهندگان، در حالی که iPhone و تلفن های Bird همراه، کمترین تعداد در میان پاسخ دهندگان را دارند. آنها فقط 0.8٪ در میان پاسخ دهندگان دارا هستند. داده های جمع آوری شده نشان می دهد که اگر برنامه های کاربردی تلفن همراه کشاورزی برای تلفن های همراه نوکیا طراحی گردد، تعداد بیشتری از افراد می توتنند بهره مند گردد نسبت به زمانیکه برای سایر شرکتها بهینه گردد. علاوه بر این، موتورولا و سامسونگ نیز می تواند به عنوان یک پلت فرم هدف برای گروه قابل توجهی از کشاورزان که 32 درصد می باشند در نظر گرفته شوند.
قابلیت اطمینان شبکه تلفن همراه یک عامل موفقیت مهم در استفاده از برنامه های کاربردی تلفن همراه کشاورزی می باشد. شکل 3 نشان دهنده میزان شکست به خاطر شبکه های مختلف تلفن همراه که به پاسخ دهندگان خدمات ارائه می دهند، می باشد. شکل 3 نشان می دهد که 61 درصد به ندرت دچار مشکلات شبکه می شوند، در حالی که 17 درصد یک بار در ماه. هشت درصد از پاسخ دهندگان گزارش داده اند که شبکه خود را در هر هفته یک بار و یا در هر دو هفته یکبار از دست داده اند. تنها شش درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که روزانه با مشکلات شبکه روبرو بوده اند. نرخ شکست نسبتا پایین نشان می دهد که اکثریت ارائه دهندگان خدمات به منظور تسهیل استقرار برنامه های کاربردی تلفن همراه، که در گوشی های تلفن همراه مشترکان خود اجرا می شوند، اجازه ارسال و دریافت اطلاعات را به آنها می دهد.

شکل 3. میزان شکست شبکه تلفن همراه
در مجموع 54 درصد از گوشی های تلفن همراه متعلق به پاسخ دهندگان دارای قابلیت داده (دسترسی به اینترنت)، در حالی که 46٪ قابلیت داده ندارند. این درصد بالا نشان می دهد که توسعه دهندگان سیستم های کشاورزی تلفن همراه می توانند برنامه های کاربردی کسب و کار و خدمات میان افزار جهت ارتباط برنامه های کاربردی تلفن همراه را توسعه دهند. این درصد بالا نیز بدان معنی است که می توان بر رسانه های ذخیره سازی اطلاعات از راه دور، به عنوان مثال، پایگاه داده رابطه ای تکیه کرد. اطلاعات از طریق سیستمهای مبتنی بر تلفن همراه ب رروی رسانه های راه دور ذخیره و بازیابی شوند. با این حال، 46 درصد از مخاطبان نیاز به استفاده از یکی دیگر از وسایل ارتباطی برای انتقال داده در برنامه های کشاورزی تلفن همراه (به عنوان مثال SMS) می باشد، با توجه به اینکه همه گوشی های تلفن همراه متعلق به پاسخ دهندگان می توانند SMS را پشتیبانی نمایند. مدلهای موجود مانند MADF که قبلا توضیح داده شد روشی جهت نحوه جدا کردن برنامه های کاربردیی که باید بر روی دستگاه های تلفن همراه نصب شود را از آنهایی که نیاز به نوع دیگر ارتباط رسانه مانند SMS است، مشخص نمی کند. نکته مهم این است که که توسعه دهندگان برنامه های کاربردی بتوانند ارتباط یک سیستم تلفن همراه از دستگاه به نرم افزار کسب و کار بر اساس فن آوری در سطح دستگاه، ردیابی کنند.
علاوه بر این، مشخص گردید که 51 درصد از پاسخ دهندگان گوشی های تلفن همراه با برنامه جاوا دارند در حالی که 49٪ فاقد این امکان می باشند. این یافته بدان معنی است که کمی بیش از نیمی از جمعیت از نسخه جاوا میکرو (ME جاوا) برای برنامه های موبایل کشاورزی بهره مندند، در حالی که بقیه قادر به کار با این نرم افزار بر روی تلفن همراه خود نیستند. از آنجا که اکثر دستگاه های تلفن همراه اجازه نصب و راه اندازی یک برنامه کاربردی مانند جاوا را می دهند، نکته دارای اهمیت این است که یک مدل برای برنامه سرورهایی که به سرور پایگاه داده متصل هستند ارائه کرد در حالی که ارائه فن آوری های پیاده سازی در سمت سرور وابسته به پلت فرم تلفن همراه می باشد. ارتباط سرور برنامه کاربردی از طریق چنین برنامه های کاربردی باید به وضوح از انواع ارتباطهای دیگر دستگاه تلفن همراه مانند SMS مجزا گردد. دوم این که نیاز به یک سرور خدمات SMS درون مدل ارائه شده وجود دارد. این بررسی نشان داد که اکثریت کشاورزان تعلق به گروهی دارای سیستم های اطلاعاتی جهت حفظ سوابق خود هستند. در نتیجه، نیاز به ارائه یک راه برای ادغام سیستم های اطلاعاتی موجود با سیستم کشاورزی تلفن همراه جهت به اشتراک گذاری اطلاعات و کاهش افزونگی داده احساس گردید.
از بررسی اسناد، مشاهده شد که نگرانی نهادهای دولتی و نهادهای غیر دولتی در مسائل کشاورزی در حفظ آمار مربوط به کشاورزی زیاد است. با این حال، این یک تجربه سخت برای آنها خواهد بود، زیرا به تجارب از قبیل سرشماری ملی کل جمعیت و یا تجربیات جمع آوری داده ها برای یک جمعیت کوچک به سختی تکیه می کنند. بنابراین، این موضوع مهم است که مدل کشاورزی موبایل بتواند یک پیش بینی برای دولت و نهادهای غیر دولتی برای بازیابی اطلاعات از یک محل متمرکز، جهت کمک در تصمیم گیری و برنامه ریزی ملی ارائه دهد. علاوه بر این، گنجاندن دیگر دستگاه های بی سیم علاوه بر گوشی های تلفن همراه مانند لپ تاپ، نیازمند این است که در داخل مدل به وضوح نشان داده شده باشد.
پذیرش و استفاده از یک برنامه کشاورزی تلفن همراه، زمانیکه جمعیت هدف دارای تجربه در استفاده از دیگر برنامه های کاربردی تلفن همراه (به عنوان مثال بازی ها، برنامه های کاربردی شبکه های اجتماعی، بانکداری تلفن همراه و برنامه های انتقال پول) و انواع دیگر سیستمهای اطلاعات گرا (به عنوان مثال آب و هوا، دوستیابی یا اخبار) را داشته باشند، موفق تر خواهد بود. بر اساس این مطالعه، 56.9٪ از پاسخ دهندگان که دارای گوشی های تلفن همراه هستند از دیگر برنامه های کاربردی تلفن همراه (به عنوان مثال یک بازی، اطلاعاتی، شبکه های اجتماعی و یا برنامه های انتقال پول) استفاده کرده بودند. برخی از این برنامه ها مانند همراه بانک برای ذینفعان حیاتی هستند. بنابراین، مدل باید امکان اجازه ارائه خدمات حیاتی از جمله خدمات انتقال پول بانکی و همراه بانک اجازه می دهد در میان ذینفعان درگیر اکوسیستم یک سیستم کشاورزی همراه را بدهد.
مخاطبان گزارش داده اند از گوشی های تلفن همراه خود را برای فعالیتهای کشاورزی زیر استفاده می کنند: سفارش خوراک دام، گرفتن قیمت بازار برای محصولات کشاورزی، پرداخت از طریق تلفن همراه به کارگران و نمایندگی مجاز و فروش کشاورزی، دامپزشکی، سوالات در مورد خدمات دامپزشکی، گرفتن اطلاعات در مورد نژاد حیوانات، به دست آوردن اطلاعات در مورد بارداری یک گاو، جستجوی کارگران مزرعه، اطلاعات در مورد ماشین آلات کشاورزی، پیدا کردن بازار برای محصولات مزرعه و گرفتن مشاوره از منابع مختلف، از جمله ماموران کشاورزی، ماموران دامپزشکی و اینترنت. علاوه بر این، مخاطبان در مورد نحوه استفاده از گوشی های تلفن همراه خود به منظور تجربه کشاورزی موبایل پیشنهاداتی دادند. این پیشنهادات شامل فروش و بازاریابی محصولات خود را از طریق تلفن همراه، چک کردن قیمت ها در بازار برای محصولات مختلف، دسترسی به اطلاعات در مورد بهترین شیوه در کشاورزی، درخواست خدمات مختلف دامپزشکی، پرداخت به کارگران، نمایندگی مجاز و فروش کشاورزی، دامپزشکی و سایر سهامداران از طریق تلفن همراه، برقراری ارتباط با کارگران مزرعه، سفارش مایحتاج کشاورزی (کود به عنوان مثال) از طریق تلفن همراه، به دست آوردن وضعیت آب و هوایی از طریق تلفن همراه، پرس و جو در مورد خدمات حمل و نقل، تشکیل جامعه کشاورزان مبتنی بر موبایل جهت اشتراک گذاری اطلاعات، دسترسی به اطلاعات تلفن همراه مبتنی بر رکورد نگه داشته شده خدمات، هنگام شیوع بیماری ها کنترل از طریق تلفن همراه و گرفتن اطلاعات ماشین آلات کشاورزی از طریق تلفن همراه است.
ارائه تلفن همراه مدل کشاورزی
زیرساخت های شبکه موجود، نوع دستگاه ها و تجربه کاربر از جمله چیزهایی است که تعیین کننده اجزای معماری کشاورزی تلفن همراه می باشند. مناسب ترین دستگاه تلفن همراه باید بر اساس اطلاعات رد و بدل شده دستگاه تلفن همراه انتخاب شوند. به عنوان مثال، فایل های چند رسانه ای، مانند عکس و ویدئو، نیاز به دستگاه های تلفن همراه به حافظه و سرعت پردازش بیشتری دارند نسبت به دستگاههای تلفن همراهی که فقط برای پردازش متن می باشند.
اجزای معماری کشاورزی تلفن همراه باید طوری انتخاب گردند که بتوان آن را به آسانی با دیگر بسترهای موجود در کشاورزی (وب سایت، تلفن همراه و Desktop) یکپارچه ساخت. همچنین، پهنای باند در دسترس یک عامل تعیین کننده نوع داده قابل انتقال در شبکه است. برای مثال، برای انتقال یک فایل ویدئویی، پهنای باند بیشتری نسبت به متن مورد نیازاست. در نتیجه، نیازمندیهای کسب و کار و فنی نرم افزار در نظر گرفته شد و تنظیمات لازم جهت همساز کردن هر گونه نیازهای خاص در کل معماری کشاورزی تلفن همراه ملاحظه گردید. پس از بحث و گفتگو، شکل 4 مدل پیشنهادی کشاورزی موبایل را نشان می دهد.

شکل 4.مدل M-Kulima برای طراحی و پیاده سازی برنامه های کاربردی تلفن همراه در کشاورزی لبنی
مدل ارائه شده است به نام M-Kulima، از کلمه سواحیلی Kulima، که به معنی کشاورزی عملی است، گرفته شده است. همانطور که در شکل 4 نشان داده شده است، کشاورز، خریدار شیر و دکتر دامپزشک به خدمات کشاورزی موبایل از طریق تلفن همراه و برقراری ارتباط آنها با سرور برنامه کاربردی از طریق اینترنت، یا با استفاده از داده ها و یا ارتباط SMSدسترسی دارند. اپراتور تلفن همراه مسولیت مسیریابی ارتباط بین تجهیزات (مانند تلفن همراه) با سرور نرم افزار را دارد.
پروتکل ارتباطی بین تجهیزات تلفن همراه و نرم افزار سرور از طریق شبکه اپراتور تلفن همراه، پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) است. خدمات داده های توسط اپراتورهای تلفن همراه ارائه می شوند، به عنوان مثال نرخ داده پیشرفته برای GSM تکامل یافته (EDGE) و سیستم جهانی مخابرات تلفن همراه (UMTS)، اجازه می دهد تا این عمل از طریق قابلیت خدمات عمومی تلفن همراه رادیویی بسته (GPRS) ارائه گردد. قابلیت اتصال به شبکه امن بین نرم افزار سرور و دیگر نهادهای دسترسی بر روی پلت فرم، به عنوان مثال سیستم اطلاعات مدیریت خریدار شیر (MIS)، کارشناسان کشاورزی و دروازه پرداخت الکترونیک برقرار می گردد. یکپارچه سازی دروازه پرداخت الکترونیک، اجازه می دهد تا کشاورز و خریدار شیر از یک پلت فرم پرداخت در کشاورزی بهره مند گردند. با استفاده از دروازه های پرداخت موجود، کشاورز و خریدار شیر می توانند معاملات خود را انجام دهند (به عنوان مثال پرداخت برای شیر تحویل داده شده و خرید سایر خدمات). علاوه بر این، دکتر دامپزشکی و کشاورز می توانند بدون نیاز به دسترسی های مختلف نحوه پرداخت تراکنشهای خود را انجام دهند.
علاوه بر این، موجودیتهای دیگر در پلت فرم می توانند تراکنشهای مالی بین خود را انجام دهند. این توانایی راه گریز از گسترش معماری برای شامل شدن سازمان های مالی (به عنوان مثال بانک) و ارائه دهندگان خدمات کشاورزی، از جمله تولید کنندگان خوراک دام می شود. هر گونه ارتباط بین سرور برنامه کاربردی و سیستمهای خارجی توسط فایروال برای اطمینان از امنیت و یکپارچگی اطلاعات فیلتر می شود. اتصال امن باید نقطه به نقطه برقرار گردد و اجازه دسترسی های غیر مجاز توسط افراد و یا گره های شبکه که در خارج از شبکه هستند، داده نمی شود. فرایند رمزگذاری برای هر یک از اطلاعات خروجی به منظور کاهش احتمال سرقت یا تغییر مخرب اطلاعات مورد نیاز است.

برنامه کاربردی با استفاده از مدل پیشنهادی کشاورزی موبایل در کشاورزی لبنی
معماری پیشنهادی کشاورزی تلفن همراه برای همسان سازی ذینفعان در صنایع لبنی، که نیازهایشان در این تحقیق مشخص شد، طراحی گردید. این مدل یک پلت فرم تعاملی بین کشاورز و سایر ذینفعان کلیدی صنایع لبنی، مثل فرآوری کنندگان شیر، دکتر دامپزشکی، مامور کشاورزی و دولت را پیشنهاد می دهد. هر یک از نهادهای درگیر در معماری نیاز به استفاده از تجهیزات تلفن همراه برای برقراری ارتباط با سیستم اصلی از طریق شبکه های مخابراتی تلفن همراه دارند.
الف)کشاورز

شکل 5. ویژگی های نرم افزار کشاورز
از طریق تلفن همراه، کشاورز قادر به پرس و جو سوابق فروش شیر خود برای یک دوره زمانی از طریق اس ام اس می باشد. کشاورز همچنین قادر است تا خدماتی مانند تلقیح مصنوعی از دکتر دامپزشک و سوابق تولید شیر برای یک روز خاص درخواست کنند. کشاورز همچنین قادر به ثبت نام گاو در برای این منظور می باشد. در مواردی که کشاورزان درخواستی از مامورکشاورزی، خریدار شیر یا دکتر دامپزشک داشته باشند، آنها ممکن است پاسخ آن را از تلفن همراه ارسال کنند.
ب) خریدار شیر
خریدار شیر می تواند یک فرآوری کننده شیر یا یک تعاونی باشد. با استفاده از تلفن همراه، خریدار شیر قادر به ثبت مقدار شیر آورده شده کشاورز به مرکز جمع آوری در یک روز خاص و در یک زمان خاص می باشد. خریدار شیر نیز قادر به بازیابی اطلاعات کشاورز، به عنوان مثال مشخصات، مقدار شیر در یک دوره معین از زمان ، همانند پاسخهای هر سوال کشاورز، می باشد. خریدار نیز نیازمند ارسال قیمت فعلی شیر برای مشاهده کشاورزان می باشد.

شکل 6. ویژگیهای نرم افزار خریداران شیر

ج) دکتر دامپزشکی
از تلفن همراه، دکتر دامپزشکی قادر به بازیابی درخواست تلقیح مصنوعی ، مکان یابی کشاورز و پروار کردن می باشد. پس از بازدید حضور ی از گاو کشاورز، دکتر دامپزشک با استفاده از نرم افزار های تلفن همراه نصب شده بر روی تلفن همراه، مشاهدات خود، جزئیات بیشتر گاو تلقیح شده و نام گاو نر و شماره گاو نر که جهت ارائه خدمات تلقیح مورد استفاده قرار گرفت را ثبت می کند. علاوه بر این، دکتر دامپزشک می تواند پرونده های مربوط به کرم زدایی حیوانات، سم پاشی آفت کش ها را نگه دارد. در مواردی که به هر دلیل برای موارد پزشکی آورده می شود، تشخیص توسط مامور دامپزشکی با استفاده از یک گوشی تلفن همراه ثبت می گردد.
د) مامور کشاورزی
مامور کشاورزی قادر به ارائه اطلاعات در مورد به شیوه های مختلف که در فرآورده های لبنی کشاورزی در طی یک دوره از زمانی اعمال شده است، می باشد. به روشها می تواند حیوانات مختلف را هدف قرار دادن (به عنوان مثال گاو لبنی) و مامور همچنین می تواند مشاوره هایی در مورد چگونگی پرورش بهترین حیوانات ارسال نماید.

شکل 7. ویژگی های نرم افزار مامور کشاورزی

ه) سازمان های دولتی
سازمانهای دولتی مانند وزارت دام و شیلات می توانید از نرم افزار جهت دانستن تعداد گاو در یک منطقه خاص استفاده کنند. این اطلاعات به دولت در برنامه ریزی کمک می کند. دولت نیز قادر به پاسخگویی به درخواستهای کشاورزان کرده است، و همچنین از این طریق بهترین شیوه هایی که کشاورزان به منظور دستیابی به حداکثر عملکرد در تولید شیر باید دنبال کنند، ارئه می دهند. در صورتی که دولت نیاز اطلاع رسانی به کشاورزان در مورد شیوع بیماری یا قرنطینه داشته باشد ، این مدل برای انجام یک ارتباط مستقیم با ذینفعان درگیر می تواند مورد استفاده قرار گیرد (به عنوان مثال کشاورزان یا پزشکان دامپزشکی).
طراحی امنیت
داده هایی که در میان ذینفعان در معماری کشاورزی موبایل انتقال می باید باید به گونه ای امن گردد که امکان از بین رفتن یا دستکاری آن وجود نداشته باشد. اقدامات متعددی جهت حداکثر امنیت داده ها انجام پذیرفت.
الف) امنیت اطلاعات
هر گونه اطلاعات حساس که از برنامه های مختلف تلفن همراه نصب شده (مثلا کارشناس کشاورزی یا تلفن همراه دکتر دامپزشک) رمزگذاری شده است. به عنوان مثال، کلمه عبور همه سهامداران با استفاده از الگوریتم MD5 رمزگذاری شده هستند. دیگر الگوریتمهای رمزگذاری برای تضمین هر گونه انتقال اطلاعات در میان نهادهای مختلف مدل را می توان مورد استفاده قرار گیرد.

ب) امنیت پایگاه داده
در سطح پایگاه داده، مدیریت سیستم پایگاه داده نیاز به ایجاد کاربر و تخصیص نقش های مختلف به آنها می باشد. اجبار سیاست های رمز عبور قوی در سطح پایگاه داده موجب کاهش امکان نفوذ و آسیب های مخرب داده ها می گردد. فیلدهای اطلاعاتی حساس، مانند کلمه عبور ذینفعان، در پایگاه داده رمزگذاری شده است.
ج) امنیت SMS
امنیت SMS ها توسط مراکز ارائه دهنده خدمات تلفن همراه کنترل می شود. در اغلب موارد، فن آوری های مختلف توسط ارائه دهنده خدمات شبکه جهت اطمینان از انتقال امن و عاری از رهگیریSMS در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.
نتیجه گیری
فن آوری تلفن همراه را می توان در بخش کشاورزی به منظور بهبود فرآیندهای مختلف درگیر بین تولید محصول در مزرعه، خرید و فرآوری استفاده نمود. ارائه مدل کشاورزی موبایل یک راه حل عملی در جهت طراحی و پیاده سازی برنامه های کاربردی تلفن همراه در کشاورزی لبنی می باشد.
از این پژوهش، آشکار است که بسیاری از مناطق ناکارآمد (به عنوان مثال دسترسی و به اشتراک گذاری اطلاعات) را می توان با استفاده از تکنولوژی تلفن همراه مورد بهره وری قرار داد. مدل طراحی شده را می توان توسط توسعه دهندگان نرم افزار برای ایجاد برنامه های کاربردی تلفن همراه با تمرکز بر کشاورزی لبنی و برای پیاده سازی های مختلف فرآیندهای کسب و کار که در بخش کشاورزی نقش دارند، مورد استفاده قرار گیرد. این مدل همچنین می تواند توسط سازمانهای سیاستگذار و ادارات دولتی در طرح های پیشنهادی خود در استفاده از فن آوری به عنوان یک عامل کلیدی رشد اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.

Similar Documents

Premium Essay

Software Engineering

...CHAPTER I INTRODUCTION As part of the integration of today’s technology, emergence of innovative trends arises too. Many factors in developing effective and efficient software applications takes place according to their functions, usage and purposes. That’s the main reason why different software development organizations are looking forward in the integration of that said field. The CECS curriculum application was first developed by the current students of Batangas State University whose aim is for the ease of access in giving information for every individual especially the population of the CECS department within the univsersity. The concept was initiated as part of their project in software engeneering. The study accentuate for the essential methodology in using computers in an ideal purpose of educating people. The objectives of an android application is to help the students easily view the curriculum of of the CECS deparment without the effort of going to the registrar’s office. PROCESS DOCUMENTATION PLANS AND SCHEDULES 1. Statement of the Problem The proposed android application entitled CECS curriculum application aims to give portability of users in accessing the department’s curriculum which is the CECS department in accessing the curriculum instead of still going to the registrar’s office to accomplish the said task. 1. Detailed Statement of the Problem The original version of viewing the CECS...

Words: 3159 - Pages: 13

Premium Essay

Self Motivation In Engineering Research

...motivation, initiative, engineering, education, agricultural UAV I. INTRODUCTION: Agriculture is still the world's largest industry. Expenditures on insecticides and herbicides account for a sizable percentage of a farmer’s operating expenses. Effective pesticide spraying is a crucial factor in farm profitability. Both over spraying and under spraying can have serious consequences. Farmers constantly seek improved methods for avoiding disease, insect infestation and weed damage. Aerial topdressing is the spreading of fertilisers such as superphosphate over farmland with the use of aircraft. Aerial topdressing was developed in New Zealand in the 1940s and was rapidly adopted elsewhere in the 1950s. [2] Several factors lay behind the development of aerial topdressing in New Zealand. The New Zealand public service gave its employees time and resources to pursue their ideas and publish research. Many farms included hill country, where it was impossible to spread fertiliser by truck. New Zealand farms tended to be large enough to make the costs worthwhile. New Zealand farmers were well educated and enjoyed the third highest standard of living in the world. High prices for lamb, beef, and wool in the early 1950s gave farmers the extra capital [5-6]. II. AGRICULTURAL AIRCRAFTS: An agricultural aircraft is an aircraft that has been built or converted for agricultural use - usually aerial application of pesticides (crop dusting) or fertilizer (aerial topdressing); in these roles they...

Words: 2798 - Pages: 12

Premium Essay

Nanotechnology In Technology

...Today nanotechnology has become one of the dominating sector in many industries such as medicine, food, agriculture, ICT etc. When comparing with other industries nanotechnology plays a major role in ICT industry. This paper is an attempt to explore an overview of nanotechnology, the importance of this technology, how nanotechnology has made an impact to the IT and communication industries, its application areas and how the computers and other electronic devices improved their performance. I. INTRODUCTION There are many industrial revolutions...

Words: 813 - Pages: 4

Premium Essay

The Current Issues Around Gm the Potential Future of Around Genetically Modified (Gm) Foods and

...Large number of genetically modified crops have been introduced with an aim of improving yield. The genetic modification of crops has remained a controversial aspect since the first introduction of a GMF. These technologies proponents have claimed that bioengineering of these foods is safe. They state that the safety of these type of food is similar to that is happening through the traditional agriculture. It is notable that in the case of selective breeding once two parental plants are crossed with an aim of a desirable trait there is a likelihood of transferring unpleasant characteristics. Therefore, doing away with the traits that are undesirable it takes place in a slow procedure and requires trial and errors through numerous plants breeding generations (Thompson, 2015). The most notable thing about this kind of foods is that are various issues that are arising from them. This application seeks to identify a number of these aspects and focus on the future issues of GMF. Evaluate the current issues around genetically modified (GM) foods The current debate on biotechnology in agriculture has focused mainly on the potential...

Words: 2386 - Pages: 10

Premium Essay

Synopsis of Hostel

...UNIVERSITY OF AGRICULTURE, FAISALABAD Department of Computer Science (Synopsis for M.Sc. Degree in Computer Sciences) Title: COMPUTERISED MANAGEMENT SYSTEM FOR SHAHEEN CHEMIST SATYANA ROAD, FAISALABAD Name of the student : Hammad Saleem Registration No. : 2011-ag-1444 Abstract The goal of this research is to build up a computerized management system for shaheen chemist satyana Road Faisalabad. Shaheen chemist is presently using manual inventory system for which to handle a large amount of data manually is a tricky task. In the existing system, it is very difficult and time intense process to manage stocks and stores information. The planned system will keep the information of stock and daily sail purchase. This system will also keep the record of employ salaries and other expenses of store. It will reduce the chances of errors and repetition of records and make it trouble-free to get the information of any medicine in the stock. The planned system will facilitate the users for swift and rapid access to the required data. It will provide facility to create eliminate and update the sales and purchase records of the medicines. This computerized system will be implemented for automation of management system by using SQL 2008r as back-end for database and .Net as front end. UNIVERSITY OF AGRICULTURE, FAISALABAD Department of Computer Science (Synopsis...

Words: 2913 - Pages: 12

Premium Essay

Ongc Project

...Gujarat Technological University Syllabus for New MBA Program effective from Academic Year 2011-12 (Also applicable to 2nd Year Students of 2010-12 Batch MBA Program) COMPULSORY COURSES MBA-II Semester-IV Sub Name: - Comprehensive Project Report – Industry Defined Problem (CP-IDP) Sub Code: - 2830004 In addition to Major Specializations, there will be over sixty Sectorial / Industry Areas for Practical studies in which theoretical papers / books are not to be taught in regular classroom sessions, but the teachers and students are free to use any available books, publications and online material to understand and guide the students for various sectors. Ideally, a teacher should study and specialize in at least TWO Sectors, so four teachers can guide 60 students in a class. (Reference: Appendix 1: List of Sectorial Areas for Comprehensive Project study given in Sem III Syllabus). This report is similar to the Grand Project, which was the part of earlier syllabus. The Comprehensive Project Report is based on the research methodology and students have to prepare the research report by using appropriate scientific statistical research tools for preparation of the CP in consultation with the faculty guide. (Please also refer the Guidelines for CP in MBA Semester III, as the same Project Title continues in Semester IV). A student has to opt for any ONE of the Sectorial Areas and study it thoroughly. The students may undertake the CP based on the selection of an Industry Defined Problem...

Words: 19599 - Pages: 79

Free Essay

Polyhouse

...Farmers require expert guidance to use this new technology of polyhouse farming. In this paper we propose a system which provides online interaction between farmers and the consultants. This enables the consultant to provide better services to more farmers, which can in turn bring the cost of hiring a consultant down. Such a “high-tech and high-touch” solution can optimally leverage the benefits of technology and human capabilities and could prove to be more effective than fully automated solutions in the longer run. 1. Introduction Agriculture and allied sectors contributes 24% of the total GDP and provides employment to around 67% Indian population [2]. Indian farmers face several challenges such as small land holding, poor yields due to reliance on inefficient methods of farming, too much reliance on natural phenomena such as rainfall and lack of knowledge of modern methods of agriculture. Polyhouse farming is an alternative new technique in agriculture gaining foothold in rural India. It reduces dependency on rainfall and makes the optimum use of land and water resources. A typical, traditional farm of 500 square meters would generate an estimated annual income of Rs. 10,000 to 20,000, compared to estimated annual income from similar sized polyhouse of Rs. 45,000 to 50,000 [3]. Potentially, polyhouse farming can help the farmer generate income around the year growing multiple crops. This also helps them spread their risks. Polyhouse farming enables cultivation of crops that...

Words: 3048 - Pages: 13

Premium Essay

My Paper

...marks Objectives: This cour se is designed to help students to develop basic appreciation of quality concepts and learn the tools and techniques to achieve quality. It also gives the totally integrated effort for gaining competitive advantage by continuously improving every facet of an organization’s activities. Pedagogy : Lectures, Assignments, case studies, seminar, MODULE 1 Introduction to TQM: Various definitions of quality and TQM, Core concepts of quality, The masters of quality(W Edwards Deming, Joseph M Juran, Philiph B Crosby, Kaoru Ishikawa, Ginichi Taguchi, Shigeo shingo) Evolution of quality, The Total Quality Management Excellence Model, Strategic Quality Management, Lecture, Numerical Exercises on cost of quality, TPM 1. Basterfield H Dale and others, Total Quality Management, Pearson Education/PHI, Inc. 2006. 2. K.Shridhar Bhat Total Quality Management (Himalaya publishing house 2005). 3. Poornima M Charantimath, Total Quality Management, Pearson Education, 2003. MODULE 2 Continuous process improvement: Concepts of Kaizen, Kaizen vs. Innovation, Kaizen Strategy, House of Quality, Quality Function deployment, Quality Circles. Brain storming, Value analysis, Poka Yoke, Bench marking. Lecture, Case study on Kaizen 1. Imai Masaki, Kaizen, The key to Japan’s Competitive Success, McGraw-Hill, Inc., International Edition, 1991. 2. 3. Heizer and Nathan, Cases in Total Quality Management Manufacturing and...

Words: 5392 - Pages: 22

Free Essay

Eco Geo

...Clean Technology: A greener aspect to development Institute of Business Administration University of Dhaka 1 Economics of Geography and Environment (G101) Clean Technology: a greener aspect to development Clean Technology: A greener aspect to development Prepared for: Dr. A. M. M. Amanat Ullah Khan Professor, Department of Geography and Environment University of Dhaka Prepared by: Ahamed Najeeb Rahman ZR-74 Tasnia Azim Choudhury RH-76 M. Samiul Haque ZR-84 Jidny Rubaiyat Shoummo ZR-85 Zahin Azad Moslem ZR-121 BBA 20th Date of Submission: June 15, 2012 Institute of Business Administration University of Dhaka 2 LETTER OF TRANSMITTAL 15 June, 2012. Dr. A. M. M. Amanat Ullah Khan Course Instructor Economics of Geography and Environment University of Dhaka Subject: Letter of transmittal for Economics of Geography and Environment course termpaper. Dear Sir, Here is the report which you asked us to submit for the requirement of our undergraduate course- Economics of Geography and Environment (G101). The title of the report is “Clean technology: a greener aspect to development”, which is a descriptive analysis of how Green Technology works and can help the environment. This report has been prepared under your authorization. Without your permission, no part of this report can or will be revealed. This report never has been, and never will be, reproduced for any other IBA course. We sincerely hope that you we were able to fulfil the course requirement...

Words: 7762 - Pages: 32

Free Essay

Open Government

...O P EN G OV ER N M EN T A Progress Report to the American People DECEM BER 2 0 09 A Progress Report to the American People OPEN GOVERNMENT “My Administration is committed to creating an unprecedented level of openness in government. We will work together to ensure the public trust and establish a system of transparency, public participation, and collaboration. Openness will strengthen our democracy and promote efficiency and effectiveness in government.” —President Barack Obama, January 21, 2009 TRANSPARENCY. PARTICIPATION. COLLABORATION. Table of Contents Let the Sun Shine In : Welcoming a New Era of Open Government Creating an Open Government in Practice The Open Government Directive: Hardwiring Accountability Open Government: Committed to Changing How Things Work Appendices Appendix 1: The Open Government Initiative: The Unprecedented Consultation Process that Shaped the Open Government Directive Appendix 2: Cabinet Department Open Government Projects in Service of National Priorities Appendix 3: Select Transparency Milestones Appendix 4: Select Participation Milestones Appendix 5: Select Collaboration Milestones 1 2 8 9 12 12 13 18 19 21 Let the Sun Shine In : Welcoming a New Era of Open Government For too long, the American people have experienced a culture of secrecy in Washington, where information is locked up, taxpayer dollars disappear without a trace, and lobbyists wield undue influence For Americans, business as usual in Washington...

Words: 9639 - Pages: 39

Premium Essay

Organisational Structure and Processes Amenable for a Sustainable Zero Budget Organic Farming Entreprise

...SUSTAINABILITY ........................... 5 ECONOMIC SUSTAINABILITY: ................................................................. 6 SOCIAL SUSTAINABILITY: ....................................................................... 7 OPPORTUNITIES & CONSTRAINTS IN ORGANIC AGRIBUSINESS ........ 7 OPPORTUNITIES ......................................................................................... 7 CONSTRAINTS ............................................................................................. 8 SUSTAINABLE PRINCIPLES OF ORGANIC INTEGRATED AGRIBUSINESS – GOALS/KEY FEATURES OF THE ORGANISATION . 10 DESIGNING THE ORGANIC PRODUCTION SYSTEM .............................. 12 MANAGING THE CONVERSION TO ORGANIC FARMING.................. 13 CHALLENGES IN CONVERSION PROCESS ........................................... 14 VALUE CHAIN ANALYSIS OF A TRADITIONAL AGRICULTURE SYSTEM...

Words: 6575 - Pages: 27

Premium Essay

Term Paper

...SUSTAINABILITY ........................... 5 ECONOMIC SUSTAINABILITY: ................................................................. 6 SOCIAL SUSTAINABILITY: ....................................................................... 7 OPPORTUNITIES & CONSTRAINTS IN ORGANIC AGRIBUSINESS ........ 7 OPPORTUNITIES ......................................................................................... 7 CONSTRAINTS ............................................................................................. 8 SUSTAINABLE PRINCIPLES OF ORGANIC INTEGRATED AGRIBUSINESS – GOALS/KEY FEATURES OF THE ORGANISATION . 10 DESIGNING THE ORGANIC PRODUCTION SYSTEM .............................. 12 MANAGING THE CONVERSION TO ORGANIC FARMING.................. 13 CHALLENGES IN CONVERSION PROCESS ........................................... 14 VALUE CHAIN ANALYSIS OF A TRADITIONAL AGRICULTURE SYSTEM...

Words: 6580 - Pages: 27

Premium Essay

Cangqiong

...Computer Supported Cooperative Work (2007) 16:431–465 DOI 10.1007/s10606-007-9055-2 © Springer 2007 Expert Recommender: Designing for a Network Organization Tim Reichling1, Michael Veith1 & Volker Wulf1,2 1 Institute for Information Systems and New Media University of Siegen, Siegen, Germany (E-mail: tim.reichling@uni-siegen.de; michael.veith@uni-siegen.de; volker.wulf@uni-siegen.de); 2 Fraunhofer Institute for Applied Information Technology (FhG-FIT), Sankt Agustin, Germany (E-mail: volker.wulf@fit.fraunhofer.de) Abstract. Recent knowledge management initiatives focus on expertise sharing within formal organizational units and informal communities of practice. Expert recommender systems seem to be a promising tool in support of these initiatives. This paper presents experiences in designing an expert recommender system for a knowledge-intensive organization, namely the National Industry Association (NIA). Field study results provide a set of specific design requirements. Based on these requirements, we have designed an expert recommender system which is integrated into the specific software infrastructure of the organizational setting. The organizational setting is, as we will show, specific for historical, political, and economic reasons. These particularities influence the employees’ organizational and (inter-)personal needs within this setting. The paper connects empirical findings of a long-term case study with design experiences of an expertise recommender system. Key words:...

Words: 15319 - Pages: 62

Premium Essay

Marketing of Hitech Products

...Management, Supply Chain Management, Business Strategy Planning Industrial Experience : 12 Years 9 Months+ Senior Manager (Operations and Quality) in ABP Pvt. Ltd. BAMACHARAN KOLE Master of Science in Software System from BITS Pilani, Rajasthan Industrial Experience : 9 Years 6 Months+ IT Services in Tata Consultancy Services Previously worked in Infosys Ltd. Main area of experience as Techno functional analyst in banking vertical mainly in Credit Risk. Extensively worked on Microsoft technologies and Oracle more than 9 years. Experience in development of new templates across multiple client segments (corporate, commercial, private banking & financial institutions), industry verticals (energy, financial services, industrials, agriculture etc), geographies (Asia Pacific, Europe, Latin America). Area of Expertise : Financial spreading of any company & saving a snapshot during loan approval process, Internal Credit Risk rating generation based on historical & estimated financial data also scoring a company based on qualitative data, Peer comparison & industry trend analysis, Projection & forecasting, Adhoc and on the fly report and Early warning Area of Interest : IT enabled Banking / Financial services Area of Expertise : Product Marketing, Business Development, Bid Management and Tendering, Technical & Commercial Negotiations, Order Execution - Co-ordination with commercial, production, quality assurance & logistics, Finished Goods Management, Receivables Management...

Words: 901 - Pages: 4

Free Essay

Mksp India

...Empowered lives. Resilient nations. POLICY PAPER Empowering Women in Agriculture: Closing the Gender Gap through Mahila Kisan Sashaktikaran Pariyojana (MKSP) POLICY PAPER Empowering Women in Agriculture: Closing the Gender Gap through Mahila Kisan Sashaktikaran Pariyojana (MKSP) ANANDI www.anandi-india.org Empowered lives. Resilient nations. CONTENTS Acknowledgements................................................................................................................................................. 3 Executive Summary.................................................................................................................................................4 I. Introduction.......................................................................................................................................................... 8 1.1 1.2 Gender Gaps in Agriculture................................................................................................................ 10 Agriculture and Livelihoods................................................................................................................ 10 1.3 Positioning ‘Women’s Empowerment as a Transformative Process.....................................13 II. The Mahila Kisan Sashaktikaran Pariyojana (MKSP)........................................................................... 16 2.1 Opportunities and Challenges in Programme Design...

Words: 16634 - Pages: 67