Free Essay

Essay

In: English and Literature

Submitted By nangminh
Words 1756
Pages 8
66 CÂU LÀM CHẤN ĐỘNG THIỀN NGỮ THẾ GIỚI

* * *
Bạn có thể đọc hoặc không đọc. Nhưng nếu đọc xin hãy đọc thật chậm, nghĩ thật kỹ và nhớ thật lâu.
--------------------------------------
Bạn hãy Chia sẻ để thể hiện điều bạn muốn nói với thế giới...
1. Sở dĩ người ta đau khổ chính vì mãi đeo đuổi những thứ sai lầm.
2. Nếu anh không muốn rước phiền não vào mình, thì người khác cũng không cách nào gây phiền não cho anh. Vì chính tâm anh không buông xuống nỗi.
3. Anh hãy luôn cảm ơn những ai đem đến nghịch cảnh cho mình.
4. Anh phải luôn mở lòng khoan dung lượng thứ cho chúng sanh, cho dù họ xấu bao nhiêu, thậm chí họ đã làm tổn thương anh, anh phải buông bỏ, mới có được niềm vui đích thực.
5. Khi anh vui, phải nghĩ rằng niềm vui này không phải là vĩnh hằng. Khi anh đau khổ, anh hãy nghĩ rằng nỗi đau này cũng không trường tồn.
6. Sự chấp trước của ngày hôm nay sẽ là niềm hối hận cho ngày mai.
7. Anh có thể có tình yêu nhưng đừng nên dính mắc, vì chia ly là lẽ tất nhiên.
8. Đừng lãng phí sinh mạng của mình trong những chốn mà nhất định anh sẽ ân hận.
9. Khi nào anh thật sự buông xuống thì lúc ấy anh sẽ hết phiền não.
10. Mỗi một vết thương đều là một sự trưởng thành.
11.Người cuồng vọng còn cứu được, người tự ti thì vô phương, chỉ khi nhận thức được mình, hàng phục chính mình, sửa đổi mình, mới có thể thay đổi người khác.
12.Anh đừng có thái độ bất mãn người ta hoài, anh phải quay về kiểm điểm chính mình mới đúng. Bất mãn người khác là chuốc khổ cho chính anh.
13. Một người nếu tự đáy lòng không thể tha thứ cho kẻ khác, thì lòng họ sẽ không bao giờ được thanh thản.
14. Người mà trong tâm chứa đầy cách nghĩ và cách nhìn của mình thì sẽ không bao giờ nghe được tiếng lòng người khác.
15. Hủy diệt người chỉ cần một câu, xây dựng người lại mất ngàn lời, xin anh "đa khẩu hạ lưu tình".
16. Vốn dĩ không cần quay đầu lại xem người nguyền rủa anh là ai? Giả sử anh bị chó điên cắn anh một phát, chẳng lẽ anh cũng phải chạy đến cắn lại một phát?
17. Đừng bao giờ lãng phí một giây phút nào để nghĩ nhớ đến người anh không hề yêu thích.
18. Mong anh đem lòng từ bi và thái độ ôn hòa để bày tỏ những nỗi oan ức và bất mãn của mình, có như vậy người khác mới khả dĩ tiếp nhận.
19. Cùng là một chiếc bình như vậy, tại sao anh lại chứa độc dược? Cùng một mảnh tâm tại sao anh phải chứa đầy những não phiền như vậy?
20. Những thứ không đạt được, chúng ta sẽ luôn cho rằng nó đẹp đẽ, chính vì anh hiểu nó quá ít, anh không có thời gian ở chung với nó. Nhưng rồi một ngày nào đó khi anh hiểu sâu sắc, anh sẽ phát hiện nó vốn không đẹp như trong tưởng tượng của anh.
21. Sống một ngày là có diễm phúc của một ngày, nên phải trân quý. Khi tôi khóc, tôi không có dép để mang thì tôi lại phát hiện có người không có chân.
22. Tốn thêm một chút tâm lực để chú ý người khác chi bằng bớt một chút tâm lực phản tỉnh chính mình, anh hiểu chứ?
23. Hận thù người khác là một mất mát lớn nhất đối với mình.
24. Mỗi người ai cũng có mạng sống, nhưng không phải ai cũng hiểu được điều đó, thậm chí trân quý mạng sống của mình hơn. Người không hiểu được mạng sống thì mạng sống đối với họ mà nói chính là một sự trừng phạt.
25. Tình chấp là nguyên nhân của khổ não, buông tình chấp anh mới được tự tại.
26. Đừng khẳng định về cách nghĩ của mình quá, như vậy sẽ đỡ phải hối hận hơn.
27. Khi anh thành thật với chính mình, thế giới sẽ không ai lừa dối anh.
28. Người che đậy khuyết điểm của mình bằng thủ đoạn tổn thương người khác là kẻ đê tiện.
29. Người âm thầm quan tâm chúc phúc người khác, đó là một sự bố thí vô hình.
30. Đừng gắng sức suy đoán cách nghĩ của người khác, nếu anh không phán đoán chính xác bằng trí huệ và kinh nghiệm thì mắc phải nhầm lẫn là lẽ thường tình.
31. Muốn hiểu một người, chỉ cần xem mục đích đến và xuất phát điểm của họ có giống nhau không, thì có thể biết được họ có thật lòng không.
32. Chân lý của nhân sinh chỉ là giấu trong cái bình thường đơn điệu.
33. Người không tắm rửa thì càng xức nước hoa càng thấy thối. Danh tiếng và tôn quý đến từ sự chân tài thực học. Có đức tự nhiên thơm.
34. Thời gian sẽ trôi qua, để thời gian xóa sạch phiền não của anh đi.
35. Anh cứ xem những chuyện đơn thuần thành nghiêm trọng, như thế anh sẽ rất đau khổ.
36. Người luôn e dè với thiện ý của người khác thì hết thuốc cứu chữa.
37. Nói một lời dối gian thì phải bịa thêm mười câu không thật nữa để đắp vào, cần gì khổ như vậy?
38. Sống một ngày vô ích, không làm được chuyện gì, thì chẳng khác gì kẻ phạm tội ăn trộm.
39. Quảng kết chúng duyên, chính là không làm tổn thương bất cứ người nào.
40. Im lặng là một câu trả lời hay nhất của sự phỉ báng.
41. Cung kính đối với người là sự trang nghiêm cho chính mình.
42. Có lòng thương yêu vô tư thì sẽ có tất cả.
43. Đến là ngẫu nhiên, đi là tất nhiên. Cho nên anh cần phải "tùy duyên mà hằng bất biến, bất biến mà hằng tùy duyên".
44. Từ bi là vũ khí tốt nhất của chính anh.
45. Chỉ cần đối diện với hiện thực, anh mới vượt qua hiện thực.
46. Lương tâm là tòa án công bằng nhất của mỗi người, anh dối người khác được nhưng không bao giờ dối nổi lương tâm mình.
47. Người không biết yêu mình thì không thể yêu được người khác.
48. Có lúc chúng ta muốn thầm hỏi mình, chúng ta đang đeo đuổi cái gì? Chúng ta sống vì cái gì?
49. Đừng vì một chút tranh chấp mà xa lìa tình bạn chí thân của anh, cũng đừng vì một chút oán giận mà quên đi thâm ân của người khác.
50. Cảm ơn thượng đế với những gì tôi đã có, cảm ơn thượng đế những gì tôi không có.
51. Nếu có thể đứng ở góc độ của người khác để nghĩ cho họ thì đó mới là từ bi.
52.Nói năng đừng có tánh châm chọc, đừng gây thương tổn, đừng khoe tài cán của mình, đừng phô điều xấu của người, tự nhiên sẽ hóa địch thành bạn.
53. Thành thật đối diện với mâu thuẫn và khuyết điểm trong tâm mình, đừng lừa dối chính mình.
54. Nhân quả không nợ chúng ta thứ gì, cho nên xin đừng oán trách nó.
55. Đa số người cả đời chỉ làm được ba việc: Dối mình, dối người, và bị người dối.
56. Tâm là tên lừa đảo lớn nhất, người khác có thể dối anh nhất thời, nhưng nó lại gạt anh suốt đời.
57. Chỉ cần tự giác tâm an, thì đông tây nam bắc đều tốt. Nếu còn một người chưa độ thì đừng nên thoát một mình.
58. Khi trong tay anh nắm chặt một vật gì mà không buông xuống, thì anh chỉ có mỗi thứ này, nếu anh chịu buông xuống, thì anh mới có cơ hội chọn lựa những thứ khác. Nếu một người luôn khư khư với quan niệm của mình, không chịu buông xuống thì trí huệ chỉ có thể đạt đến ở một mức độ nào đó mà thôi.
59. Nếu anh có thể sống qua những ngày bình an, thì đó chính là một phúc phần rồi. Biết bao nhiêu người hôm nay đã không thấy được vầng thái dương của ngày mai, biết bao nhiêu người hôm nay đã trở thành tàn phế, biết bao nhiêu người hôm nay đã đánh mất tự do, biết bao nhiêu người hôm nay đã trở thành nước mất nhà tan.
60. Anh có nhân sinh quan của anh, tôi có nhân sinh quan của tôi, tôi không dính dáng gì tới anh. Chỉ cần tôi có thể, tôi sẽ cảm hóa được anh. Nếu không thể thì tôi đành cam chịu.
61. Anh hi vọng nắm được sự vĩnh hằng thì anh cần phải khống chế hiện tại.
62. Ác khẩu, mãi mãi đừng để nó thốt ra từ miệng chúng ta, cho dù người ta có xấu bao nhiêu, có ác bao nhiêu. Anh càng nguyền rủa họ, tâm anh càng bị nhiễm ô, anh hãy nghĩ, họ chính là thiện tri thức của anh.
63. Người khác có thể làm trái nhân quả, người khác có thể tổn hại chúng ta, đánh chúng ta, hủy báng chúng ta. Nhưng chúng ta đừng vì thế mà oán hận họ, vì sao? Vì chúng ta nhất định phải giữ một bản tánh hoàn chỉnh và một tâm hồn thanh tịnh.
64. Nếu một người chưa từng cảm nhận sự đau khổ khó khăn thì rất khó cảm thông cho người khác. Anh muốn học tinh thần cứu khổ cứu nạn, thì trước hết phải chịu đựng được khổ nạn.
65. Thế giới vốn không thuộc về anh, vì thế anh không cần vứt bỏ, cái cần vứt bỏ chính là những tánh cố chấp. Vạn vật đều cung ứng cho ta, nhưng không thuộc về ta.
66. Bởi chúng ta không thể thay đổi được thế giới xung quanh, nên chúng ta đành phải sửa đổi chính mình, đối diện với tất cả bằng lòng từ bi và tâm trí huệ.

Similar Documents

Premium Essay

Essay

...1 Overview of How to Write an Essay Writing essays is a major element of your education at the university level. Effective writing gives you the ability to express your ideas, theories, arguments, and projects clearly. The skills you acquire at the university level through writing essays will be aimed at practical business applications that you will be able to use in the workplace. The following information provides a succinct overview of the elements you need to know to begin writing an essay. It will help you on your writing journey. Types of Essays Narrative A narrative essay is a story told by a narrator. Generally, a narrative discusses the personal experience of the author (the first person point of view), but it can also be written about things that happen to others (third person point of view). A narrative typically involves characters, a setting, specific and vivid details, and a series of events that can include current incidents, flashbacks, or dialogue. Cause and Effect A cause and effect essay explores why events, actions, or conditions occur (cause) and examines the results of those events, actions, or conditions (effect). For example, a cause could be purchasing a new expensive home. The effect might be fewer family vacations, more time spent on upkeep, or less time with family because of extra work hours to pay for the home. Comparison and Contrast A comparison and contrast essay shows the relationship between two or more elements. The items can be compared...

Words: 6215 - Pages: 25

Premium Essay

Essay

...How to determine custom essay editing company that is legitimate This is the company you will find great editors to provide you with custom essay editing service. Students whose first language is not English may find speaking and writing in English as a difficult task for them. Most of these students are international students who have enrolled in various universities in America and in the UK. The main teaching language is English, American and Standard English respectively. It is essential for students to master well the language of instruction because it is a medium through which they are required to write their assignments and speak in classroom. Competence and fluency in English language will help students to read and understand the teaching material provided to them. It is important therefore for students to ask for support from custom essay editing services which deal with the tips of writing good essays among other academic papers and also to write for them assignment essays. Our writing and editing services is created both for students and professionals. We deal with both the non academic and academic editing and writing services to fulfill your needs. At our custom essay editing, you will find editors who are qualified in linguistics and English language. We are ready to provide you the custom essay editing service at any time of the day or night because we operate as a 24/7 service. Our custom essay editing service comprises of creative thinkers, skillful......

Words: 574 - Pages: 3

Premium Essay

Essay

...An essay is usually a short piece of writing. It is often written from an author's personal point of view. Essays can be literary criticism, political manifestos, learned arguments, observations of daily life, recollections, and reflections of the author. The definition of an essay is vague, overlapping with those of an article and a short story. Almost all modern essays are written in prose, but works in verse have been dubbed essays (e.g. Alexander Pope's An Essay on Criticism and An Essay on Man). While brevity usually defines an essay, voluminous works like John Locke's An Essay Concerning Human Understanding and Thomas Malthus's An Essay on the Principle of Population provide counterexamples. It is very difficult to define the genre into which essays fall. Aldous Huxley, a leading essayist, gives guidance on the subject: Like the novel, the essay is a literary Abstract This article will examine the reasons why it is important both linguistically and psychologically to build a vocabulary quickly when learning a foreign language. The article asserts that very little can be achieved or learned in a foreign language with a small vocabulary and that by building a sizable vocabulary quite quickly one can soon be able to function adequately. You may also wish to look at http://www.jalt-publications.org/tlt/files/95/feb/meara.html   Introduction   It is obvious that in order to learn a foreign language one needs to learn many many words. But how many?......

Words: 332 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...There are some teachers who are going to require you to write a 250 word essay. Actually, it is a very short essay for that matter but for some students, it may also be a burden to have a word limit in writing. Let us take a look at the scenarios that you need to understand to compose a well developed essay. For some students, it may be limiting to have a word factor quota in writing an article. There are some individuals who can tell more out of a topic and that having 250 words will not suffice to tell everything in their minds. That is why you need to have the skills in budgeting the words that you have to write without sacrificing the ideas that you have to deliver. There are different essay types that you also need to consider so having a word limit cannot simply be an easy task. Still for some students, a 250 word essay may mean too much because there are also some people who do not want to waste their time writing. No matter what the essay structure may be, these types of people are not really eager to translate their thoughts to written form so they think 250 words simply equates to too much work. Anyway, you need to understand that having this kind of limit will eventually benefit the students as they improve their discipline, being responsible and being resourceful individuals. We can offer you to buy essays from us so you do not have to worry about the number of words in writing. Let our writers make your life easier...

Words: 273 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay. This is my essay.......

Words: 401 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...Essay Writer can provide students with the exact answers to their essay assignments through our free essay section as well as our custom essay writing services. All of Essay Writer’s free essays are uploaded to our site by some college and university students in the UK to serve as informative guides and comparative templates to help you finish your own essay writing tasks with greater ease and clarity. These sample essays are readily downloadable and very easily accessible; just simply select a subject area or topic from our list of available subjects. You can then go through our list of available essay titles under that subject. Welcome to Essay Writer’s free essays section! You can now access our very extensive collection of free essays. These essays are all original and previously not made available to anyone, and are excellently written and submitted by some well meaning college students who wish to share their knowledge to help you do better in writing your own essays. Below is the list of the subject areas we cover in our free essays section. Simply select the subject that corresponds to your need. You will then be shown a list of all the essay titles available for that specific subject. Essay Writer regularly updates its free essay database. Keep checking back for additional subjects or topics. You may also bookmark our Free Essays page to make it easier to check back on the availability of our free essays. To bookmark this page, simply click on the......

Words: 314 - Pages: 2

Free Essay

Essay

...I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real essay I’m sorry this is not a real...

Words: 256 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...Process and Procedure Essay Samples are Helpful Guides in Writing Saturday, June 20th, 2009 Process and Procedure Essay Samples will Assist You in Understanding this Essay Format First of all let’s find out what essay is called process and procedure essay. It is an essay which sometimes called “how to” essay for it guides in certain activities or gives instructions as how to do some job (procedure) or complete a certain task. When you feel difficulty with this essay type, you can find process and procedure essay samples which can give you useful tips into creating an essay which will be have high rating. Process and procedure essay outlining certain procedures or directions to perform certain activity is an important task if one needs to learn how to compile clear instructions to serve the needs of professionals in different fields. These can be helpful for engineers, teachers, doctors and even housewives when it concerns cook books which are also some kind of instructive writing. Procedure essay writing is a useful skills for managerial personnel as they need to organize people and direct them toward certain activities. Process and procedure essay samples can be found online in abundance. Through these essay examples one can get some notion about procedure writing and take some notes how to complete a good piece of process essay. One may note that procedure can include descriptions, warnings and recommendations to the procedures described. To provide guidelines......

Words: 539 - Pages: 3

Premium Essay

Essays

...HOW TO READ ESSAYS YOU MUST ANALYZE 1. Take a pencil in your hand. 2. Read the essay over once, quickly, looking for the main idea, for what the essay is about in general, and for what the author seems to be saying. Don't get bogged down in details. (If you come to an unfamiliar word, circle it but go on reading). 3. Check the meaning of unfamiliar words. If they seem to be key words, i.e., if the author uses them more than once, scribble a brief definition at the bottom of the page or at the end of the essay. 4. Now re-read more slowly and carefully, this time making a conscious attempt to begin to isolate the single most important generalization the author makes: his thesis. Follow his line of thought; try to get some sense of structure. The thesis determines the structure, so the structure, once you begin to sense it, can lead you to the thesis. What is the main point the author is making: Where is it? Remember, examples or "for instances" are not main points. The thesis is the generalization the author is attempting to prove valid. Your job, then is to ask yourself, "What is the author trying to prove"? Another way of identifying the thesis is to ask yourself, "What is the unifying principle of this essay"? or "What idea does everything in this essay talk about"? or "Under what single main statement could all the subdivisions fit"? If the author has stated his thesis fully and clearly and all in one place, your job is easier. The thesis is apt to be......

Words: 971 - Pages: 4

Premium Essay

Essay

...to write A Level Sociology Essay Assessment With reference to the present AEB syllabus, there are three main skills being assessed in your essays. 1. Knowledge and Understanding (9 marks) 2. Interpretation and Application (9 marks) 3. Evaluation (9 marks) What Does This Mean? What this means is that for writing an essay is that the content (studies, names of researcher, dates, figures, concepts, although important need to be organised coherently, applied to a variety of social situations and interpreted, and expressed in a critical fashion. You must be aware of the skills being highlighted in the question in order to use the appropriate skills in your essays. You should also practice writing essays regularly and develop a technique which addresses the skills required so that you can actually answer the question set. I hope that this handout should allow you to achieve this. Stage One Many students are too quick into diving into an answer. They have focused on certain key terms and ‘assumed’ what the essay requires from a quick look at the question. Instead, the question should be read a number of times. Task One With the title provided. Analyze the question by underlining the key features in the essay title Double underline the skills being assessed, e.g., describe and explain Identify any terms or concepts contained in the question. These terms will need to be defined, i.e. concepts such as interactionists. Essay questions will also......

Words: 1452 - Pages: 6

Premium Essay

Essay

...tutorial x 13 weeks)     Level: Foundation/Matriculation     Lecturers: Ms Fazidah Abdul Jamil., Mdm Goh Wan Chen, Ms Saratha Thevi Ramasamy, Ms Norzaireen Shamsul Kamar Synopsis: This course is designed for students who require the necessary skills for tertiary studies. Some basic grammatical concepts are taught and students are to apply them in their writing. Writing will focus on the development of coherent paragraphs. Reading skills will cover such strategies as scanning, skimming, main ideas, contextual clues and inferences. Learning Outcomes: Upon completion of this subject, student will be able to: 1. write summaries as well as process, comparison-contrast and cause-effect essays 2. apply basic grammatical concepts in writing 3. answer questions based on academic texts 4. give oral presentations Textbook: 1. Daise, D., Norloff, C., and Carne, P., (2011). Q: Skills for Success 4 : Reading and Writing Oxford University Press, UK 2. Paterson, K, and Wedge, R., (2013). Oxford Grammar for EAP. Oxford University Press, UK Recommended References: Cambridge International Dictionary of English (1997), Cambridge University Press, UK Mode of Assessment: [1] Class participation 5% [2] Quiz 1 15% [3] Quiz 2 10% [4] Oral Presentation 10% [5] Mid-Term Examination 20% [6] Final Examination 40% Syllabus – FDENG001 |Week |UNIT |Topics ......

Words: 469 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...Define Your Thesis For essays that are part of an Early Years Care & Education Degree, it is important to clearly define a thesis statement within the first paragraph of the essay. Even if you are given a topic to write, such as the importance of preschool classes in low-income neighborhoods, you need to develop a strong thesis in your own words. Here is an example: "Preschool classes in low-income neighborhoods are a crucial step in helping all children enter elementary school at the same educational level, regardless of the income of the family." Once you have defined a clear thesis, you can proceed to the rest of your essay. However, without a clear thesis, your essay will not hold up. Use Examples The majority of your essay should be a careful and clear argument that supports your thesis statement. Do research and cite as many examples as possible to prove your point. For an essay about the merits of all-day educational opportunities for preschool-aged children, check trustworthy sources such as the National Association for the Education of Young Children and national PTA. Provide each point in a strong and complete paragraph. Each paragraph should have a main statement, supporting information and a conclusion. Tie In Conclusion After you have made your argument, state your conclusion in a clear and concise manner. Whether you have proven that the teacher ratio in a preschool setting should be lower than 4 to 1 or made a case for more national funding for the......

Words: 281 - Pages: 2

Premium Essay

Essay

...from these events? How have they affected your personality or how you deal with situations now? Remember the focus of the essay is on the contrasting impacts of these events in your life. These events do not have to be major events, they could be minor in nature but their impact on you could be great and long lasting. Undertake the task of pre writing for this topic. Select your two events. Describe them in point form. Consider their diverse impacts on your life. By the end of this class you should have completed your pre writing and make sure you get your sheet signed by me. You have the week to work on your first draft. Those of you who would like to show me the first draft are free to submit it to me online and I shall hand them back to you online. I will tell you whether you are on the right track, however this is optional and you will not be penalized if you do not show me your first draft. You need to give me Draft 1 by Tuesday, Feb 26. This will be an online submission under Assignments on ilearn. I will correct it and give it back to you by Sunday March 3, and then you will work on changing the draft according to my corrections and bring it to class on Tuesday, March 5 when we will have a peer review session. So after our class today you need to upload your first drafts of the essay in a week, by Feb 26 in an area marked out as Essay 1 under Assignments on Ilearn. You need to exchange your second drafts with two of your classmates on Tuesday,......

Words: 547 - Pages: 3

Free Essay

Essay

...Carmen Hollow Mr. Beurskens College English Critique Essay: The Morals of the Prince May 3, 2011 The Grey Area between Good and Evil: A Critique of “The Morals of the Prince” by Niccolo Machiavelli Introduction We’ve all made a promise that we couldn’t keep and we have all felt bad about breaking those promises. Whether it was a promise to our parents, our children or a co-worker, we don’t feel good about it, but sometimes it can’t be helped. Usually if we couldn’t keep a promise it was for a good reason and not a selfish one. To the person that we made the promise to, we may be viewed as uncaring or unreliable, but to ourselves we know that we had to make a decision that could hurt someone but at the same time our decision could help that same person or persons. Making a promise and not being able to keep it for one reason or another, is one of the few topics that Machiavelli writes of in his essay “The Morals of the Prince”. He also tells why he believes a prince should be feared rather than loved, and why a prince should be stingy and not generous. He wants us to know how a “perfect” prince should act and behave so that the prince will be viewed upon as a great prince. Summary Machiavelli writes about how he believes a prince should act and behave to be considered a successful prince, one that is loved and feared, liberal and stingy, one that knows when to keep his word and when to break it. In his essay, Machiavelli writes “a prince who wants to keep......

Words: 1138 - Pages: 5

Free Essay

Essay

...my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay..Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my essay.. Here is my......

Words: 397 - Pages: 2