Free Essay

Ghidul Michelin

In:

Submitted By Ruxandraaa
Words 1929
Pages 8
Ghidul Michelin

Pentru inceput putina istorie

Michelin a publicat prima editie a a cestui ghid in 1900. Ghidul era menit sa vina in ajutorul automobilistilor care calatoreau in Franta. Continea informatii despre locurile de cazare, service-uri auto, furnizori de combustibil si desigur locuri unde se poate lua masa De la prima lansare si pana in 1920 acest ghid se distribuia in mod gratuit, dar apoi fratii Michelin au decis sa ceara bani pentru cumpararea acestui ghid - din dorinta, spuneau ei, de a castiga credibilitate. Notarea restaurantelor cu stele se face de la inceputul anilor '30. Initial ghidul avea culoare albastra, dar din 1931 si pana in prezent acesta are culoare rosie. La inceput ghidul era doar pentru Franta, dar apoi treptat au fost redactate astfel de carti si pentru alte tari europene. Anul trecut ghidul Michelin a fost editat pentru 11 tari europene, dar si in tari din Asia ori America. Ghiduri Michelin se publica separat si pentru marile orase cum ar fi Paris, Londra, Tokyo, New York, Las Vegas si altele. Orasul care are cele mai multe stele Michelin acordate restaurantelor este Tokyo. Restaurantele din capitala Japoneza totalizand peste 200 de stele. Tara cu cele mai multe restaurante de trei stele Michelin ramane insa Franta – avand 26 din totalul celor 81 de restaurante cu trei stele Michelin din lume. Aceasta distinctie acordandu-se extrem de rar.

Cum se acorda stelele si ce inseamna ele?

Semnificatia acordata stelelor este urmatoarea : Obiecticele marcate cu trei stele inseamna „merita sa calatoresti pana la ele”, cele cu doua stele - „merita sa ocolesti pentru a ajunge la ele", iar cele cu o stea sunt considerate „interesante". In ghid mai sunt mentionate si alte restaurante care nu au nicio stea, insa simpla mentionare in acest ghid reprezinta deja o distinctie cu care restaurantele se mandresc foarte tare. Mai exista si clasificarea Bib Gourmand ceea ce inseamna ca restaurantul in cauza este preferatul unui inspector.

Acordarea stelelor se face prin ispectii repetate la restaurante. Restaurantele care au primit deja distinctii fiind si ele des vizitate de inspectorii Michelin, care au castigat renume pentru faptul ca reusesc sa isi mentina anonimatul. Discretia de care trebuie sa dea dovada inspectorii Michelin este comparabila cu cea a angajatilor din serviciile secrete. Acestia nu trebuie sa spuna nimanui cu ce se ocupa, nici macar parintilor. Mai mult, nici cei mai inalti directori din compania Michelin nu cunosc identitatea inspectorilor. Identitatea acestora este cunoscuta doar de un numar foarte limitat de persoane.

De la an la an exista variatii in clasamentul restaurantelor. Exista unele care primesc stele, altete care sunt retrogradate. Astfel ca momentul lansarii ghidului pentru urmatorul an, de obicei in luna noiembrie, este un moment asteptat de intreaga industrie, iar momentul "decernarii stelelor” este o ceremonie extrem de fastuoasa. Trebuie stiut ca stelele Michelin reprezinta in acest moment cea mai inalta distinctie pe care o poate primi un restaurant.

Michelin in Romania

Romania nu are un ghid rosu, in care sa fie notate restaurantele, drept urmare in tara noastra nu exista niciun restaurant care sa se bucure de aceasta distinctie. In 2008 a fost insa pentru prima data lansat ghidul verde pentru Romania. Acesta a fost comercializat in 2009, iar obiective ca Sibiul, Sighetu Marmatiei, Maramuresul, Bucovina si Delta Dunarii plus alte cateva obiective din Bucuresti au primit distinctia maxima de trei stele. Capitala a fost inclusa ca si obiectiv, marcat cu doua stele Michelin, abia in ghidul pentru 2011. Totusi Bucurestiul este descris ca "o metropola balcanica care a suferit de-a lungul timpului, cu ambuteiajele sale, cladiri care nu se potrivesc una cu alta, prost plasate...". In afara de aceste aspecte mai putin pozitive, autorii ghidului verde Michelin pentru 2011 mentioneaza obiectivele de trei stele din capitala. Acestea sunt Biserica Stavropoleos, Muzeul National de Arta, din Palatul Regal, de pe Calea Victoriei si Muzeul Taranului Roman

Ghidul Verde Michelin pentru România

Şi să începem… Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini, include 22 de hărţi, aproximativ 600 adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante), plus 160 de fotografii. Aşa cum vă spuneam şi mai sus, Ghidul a fost pus în vânzare în 2011, cu o circulaţie de 2.500 de exemplare şi un preţ recomandat de 49 lei.
“După ce au petrecut o mulţime de timp învăţând şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim că Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara.” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.
Ghidul este împărţit în 3 părţi distincte: secţiunea albastră, pentru “Planificarea Vacanţei Tale”,secţiunea portocalie, pentru “Introducere în România” şi secţiunea verde, pentru “Descoperirea României.” Şi o să vă explic mai jos, pe scurt, cam ce cuprinde fiecare secţiune.
În Planificarea Vacanţei Tale autorii sugerează 8 itinerarii pentru excursii care vă permit să descoperiţi câte puţin din peisajul României, cu mănăstiri unice, porţiuni din Carpaţi şi Delta Dunării. Tot aici veţi descoperi sugestii pentru drumeţii pentru toate nivelurile de dificultate, oportunităţi de pescuit şi ciclism, dar şi evenimente populare cum ar fi Festivalul Căluşarilor, Festivalul Medieval de Artă şi evenimentul de Celebrare a Berii.
În Introducere în România o să găsiţi o prezentare generală a societăţii romaneşti de astăzi, obiceiuri, cum stăm la partea de ospitalitate, toate acestea cu accent pe patrimoniul cultural, cu trimitere către istoria noastră, dar şi cu părţi care scot în evidenţă resursele naturale.
Cea de a treia secţiune, Descoperirea României, ne oferă informaţii mai detaliate cu privire la locurile pe care le putem vizita, este împărţită în 6 regiuni, care se pornesc de undeva din Maramureş şi se opresc undeva în Delta Dunării. Harta de pe coperta ne permite o “vizualizare” generală a locurilor importante care sunt evaluate cu stele, toate acestea fiind prezentate mai apoi în detaliu, cu tot cu sugestiile de cazare şi restaurante.
Pe scurt, pentru a ne veni în ajutor atât nouă cât şi turiştilor care ne trec pragul, autorii ghidului au privit România din 3 unghiuri: cel intim, al romanilor care locuiesc aici, cel complice (şi critic) al unui francez, care cunoaşte bine zona, dar şi cel plin de candoare, din punctul de vedere al unui autor care descoperă România pentru prima dată. De aceea, imaginaţi-vă că sunteţi într-o maşină a timpului şi reuşiţi să descoperiţi şi să vedeţi influenţele civilizaţiilor otomane, germane, maghiare sau austriece, imaginaţi-vă că puteţi vedea toate astea călătorind de la Timişoara, la Cluj, la Braşov, la Buzău, la Craiova, la Piatra, Brăila sau Bistriţa. Şi dacă tot vorbeam despre maşina, ghidul propune numeroase trasee pentru automobile, cu 8 itinerarii care acoperă întreaga ţară şi aproximativ 40 de “circuite” de descoperiri indicate, în sensul că veţi putea ajunge cu maşina, pornind din centrul unui oraş şi terminând cu cele mai retrase regiuni din România.
Buuuuuuun ! Am văzut pe scurt ce cuprinde Ghidul verde Michelin pentru România. Acum haideţi să vedem cum este făcut un ghid Michelin, de unde se porneşte şi unde se ajunge. În primul rând trebuie să ştiţi că nimeni, dar absolut nimeni nu vă va bate la uşă să vă spună “bună ziua! Sunt de la Ghidul Michelin şi am venit să vedem dacă va încadraţi în baremele impuse de noi pentru a primi o stea Michelin, două sau trei.”. Apoi, trebuie să ştiţi că persoanele care fac aceste analize nu sunt angajaţi Michelin. Indiferent că vorbim despre Ghidul Verde, indiferent că vorbim despre Ghidul Roşu. Sunt colaboratori şi atât. Sunt specialişti care analizează locul respectiv, sunt oameni care se pricep, sunt oameni care au un cuvânt de spus în astfel de cazuri. Şi mai trebuie să ştiţi că, în cazul în care primiţi vreo stea Michelin, acest lucru nu va fi marcat în vreun fel, decât dacă voi vă ocupaţi de acest lucru.
Şi cum Ghidul Roşu Michelin pentru România nu există, să vă explic cum stă treaba cu Ghidul Verde. Aşa cum aţi văzut, structura fiecărui Ghid Verde include trei secţiuni: Organizarea călătoriei, Înţelegerea oraşului, a regiunii şi a ţării, şi Descoperirea obiectivelor turistice. Prima secţiune include sugestii pentru excursii de weekend sau călătorii, itinerarii şi diverse activităţi care pot fi făcute cu familia, cea de a doua cuprinde informaţii culturale actualizate şi uşor de înţeles, iar cea de a treia, prezintă oraşele, siturile, itinerarele şi hărţile locurilor respective, astfel încât să fie cât mai de ajutor în călătoria pe care o faceţi.
Toate, dar absolut toate Ghidurile Verzi Michelin oferă informaţii detaliate şi actualizate despre principalele obiective, permiţându-vă astfel şi o călătorie plăcută, dar şi un timp optim pentru a nu rata cele mai importante obiective turistice din zona respectivă.
Cum se acorda stelele? Există noua criterii de acordare a acestora.
1. Prima impresie a vizitatorului
2. Renume sau popularitate
3. Număr de monumente şi/sau muzee de vizitat (pentru o destinaţie culturală) sau număr de activităţi (pentru destinaţiile de amuzament)
4. Premii şi alte forme oficiale de recunoaştere
5. Valoarea artistică intrinsecă sau importanţa istorică a obiectivului sau a operei de artă
6. Frumuseţea sau calităţile estetice
7. Autenticitate, farmec şi unicitate
8. Accesibilitate şi deschidere către vizitator (infrastructură, întreţinere)
9. Calitatea modului de întâmpinare şi a vizitei
Toate aceste criterii nu includ cantitatea şi calitatea hotelurilor sau a restaurantelor, numărul vizitatorilor şi disponibilitatea locurilor de parcare. Sistemul de acordare a stelelor corespunde interesului turistului pentru un anume sit. Cum? Astfel !

Ghidurile Verzi ale ţărilor, regiunilor şi Ghiduri Verzi tematice:
*** Merită vizitat
** Merită o oprire
* Interesant
Ghidurile Verzi ale oraşelor:
*** Recomandare specială
** Recomandat
* Interesant
Aşa cum vă spuneam mai sus, vizitele făcute de către autorii fiecărui ghid Michelin sunt cât se poate de anonime. Locurile sunt vizitate periodic pentru a culege informaţii actualizate, autorii plătesc taxele de intrare în muzee sau alte locuri, cer informaţii suplimentare despre muzeu, grădină zoologică sau parc de agrement, plus că mai există şi nişte scrisori, de ordinul miilor, care oferă informaţii utile. Apoi, alegerea locurilor turistice este una strict obiectivă, în beneficiul cititorilor, deciziile legate de acestea fiind discutate la diverse mese rotunde, intre inspectori şi editori.
Urmează selectarea locurilor care urmează a fi trecute în Ghid. Evident, sunt vizate cele mai reprezentative locuri, din toate categoriile turistice. De la obiective culturale, naturale şi până la locurile mai puţin obişnuite, locuri destinate activităţilor împreună cu familia sau celor educaţionale. Toate aceste locuri sunt actualizate periodic. De ce? Pentru că noi hoteluri şi restaurante se deschid mereu, iar programul de funcţionare şi tarifele acestora se modifica.
Şi dacă aveaţi vreo umbră de îndoială în ceea ce priveşte România, criteriile de clasificare sunt exact aceleaşi în toate cele 25 de tari cuprinse în colecţia de Ghiduri Verzi Michelin.
Cam asta-i… Credeţi-mă, Ghidul Verde Michelin e foarte uşor de folosit. Iar acest lucru este făcut de către experţi, de către oameni care analizează, selectează, vizitează şi evaluează periodic locuri care se pot încadra uşor în categoria “turism”. Şi ca să fie şi mai clar, toţi autorii acestor ghiduri sunt călători împătimiţi, sunt oameni care au specializări în turism şi cunoştinţe despre toate destinaţiile cercetate.
Pentru că un nou ghid să fie gata, sau pentru a actualiza unul existent, aproximativ 5 autori petrec mai multe săptămâni pentru a vizita zona respectivă, pentru a identifica toate restaurantele şi locurile cu grad superior de cazare. Toţi muncesc pentru a ne oferi tot ce merită vizitat, locurile unde merita să ne oprim, traseele pe care merită să ni le programăm. –sursa: www.soringrumazescu.ro

.

Similar Documents

Premium Essay

Good Year Swot Analysis

...STRENGTHS Size Product diversity Total market coverage An American company International sales Generally increasing sales revenue since 1991 Brand recognition Brand loyalty Reduction in debt since 1991 Introduction of new tire lines The Blimp P/E ratio The world’s No. 1 tire manufacturer Patents: 2,903 Trademarks: 5 WEAKNESSES Size Declining stock price Internet sales Dealer contracts that my be inhibiting Internet sales Layoffs Sales declines in Europe, Asia, Latin America OPPORTUNITIES New international markets: China, India, Russia New international markets: Internet sales R&D expenditures\innovations THREATS Competition: Internet sales Wholesale club stores (tire sales) Bridgestone Cooper Continental Michelin Pep Boys (auto service stores) Midas (auto service stores) Auto Zone (auto service stores) Independents OVERVIEW OF STRENGTHS Size still matters and Goodyear has size. Its 1999 sales were $12,881,000,000 representing a one-year sales growth of 2%. Its net income was $241,000,000, a lot of money but a decrease of 64.7% from one year earlier. Despite that drop in net income, Goodyear paid a $.30 dividend. Its net income also beat Wall Street’s expectations. It has become the world leader in tire sales as a result of its alliance with Japan’s Sumitomo Rubber Industries. Goodyear ranks No. 130 in Fortune Magazine’s 500 list of large companies. Its product diversity includes the manufacture and sale of tires, industrial and consumer products from rubber including belts, hoses...

Words: 1401 - Pages: 6

Free Essay

Marketing Srategy

...| Understanding your customer | Individual assignment | | Imraan Ebrahim Student number 21350020 | 6/24/2013 | | Contents Introduction page 3 The Customer page 4 The Organisation page 4 The competitors page 5 The environment page 5 Marketing strategy page 6 Target market page 6 Product page 7 Range page7 Promotion page10 Place page 10 Price ...

Words: 1638 - Pages: 7

Free Essay

Breeder's Own Case Study

...Summary: In early 1992, Goodyear Tire and Rubber Company executives were reconsidering a proposal from Sears, Roebuck & Company that was originally made in 1989. The proposal from Sears was for Goodyear to sell its popular Eagle brand tires through 850 Sears Auto Centers in the U.S. This proposal was declined in 1989 because Goodyear management felt that selling their tires through a mass merchandiser such as Sears would undermine the tire sales of company owned Goodyear Auto Service Centers and franchised Goodyear Tire Dealers. However, following a $38 million loss in 1990 and a change in Goodyear top management in 1991, the Sears proposal resurfaced. Two factors apparently prompted Goodyear’s renewed interest in the Sears proposal. First, the Goodyear brand passenger car replacement tire market share in the US had a 3.2 percent decline between the years 1987 and 1991. This share decline represented a loss of about 4.9 million tire units. Second, Goodyear executives believed that nearly 2 million worn out Goodyear brand original equipment tires were being replaced annually at some 850 Sears Auto centers. Goodyear executives believed the failure to repurchase Goodyear brand tires happened by default because Sears customers had such a remarkable loyalty to the company they were led to buy the best tire available that Sears had to offer, which did not include Goodyear brand tires. Problem: Primary: Goodyear’s primary problem lies within their current distribution...

Words: 1240 - Pages: 5

Premium Essay

Michellin Case Study

...Educational material supplied by The Case Centre Copyright encoded A76HM-JUJ9K-PJMN9I Order reference F258708 CoursePack code C-589-202004-STU Michelin Fleet Solutions From selling tires to selling kilometers Case Abstract Michelin, a worldwide leader in the tire industry, launched in 2000 a comprehensive tiremanagement solution offer for large European transportation companies, called Michelin Fleet Solutions (MFS). With this new business model, the company ventured into selling kilometers – instead of selling tires. This decision moves the strongly product-driven firm into the new world of services and solutions. The shift is intuitively appealing, and it provides Michelin with an opportunity to differentiate itself in the tire business. After 3 years, however, expansion is far below expectations and profitability is terrible – despite the outside help of a strategy consulting firm. The case presents the decision point in 2003, whereby MFS’s future has to be decided. Should Michelin seek to further develop this solution offer, and try to repackage the offer yet another time? Or was it just a passing fad that should be abandoned? This case investigates the difficulties that industrial groups face when they transition from selling products to providing service. It enables participants to reflect on the following issues: What’s industrial groups’ rationale for moving towards solutions? What kind of business model reconfiguration does it imply? How does moving...

Words: 7233 - Pages: 29

Free Essay

Mrf Tyres

...Marketing Management-1 Project Stage I & 2 Report On MRF Tyres Submitted to: Prof. Dr. D K Batra Submitted by: Group 2 Section A, PGDM 15-17 Abstract This report focuses on MRF tyres and seeks to provide a detailed analysis of the company, their competitors and their customers. It aims to give insights on the various strengths that have catapulted MRF tyres to be regarded as the numero uno in the tyre industry. The report also highlights some weaknesses that they need to address as a tyre company and lists out various challenges that lay in their path ahead. Apart from MRF tyres, an overall summary of the tyre industry has also been given to give a background to the analysis. Contents Automobile & Tyre Sector and Company Overview 1 Automobile industry 1 Tyre industry 1 Evolution of industry 1 Technological evolution 2 Radialization of truck tyres in India 3 Classification of tyres 3 Cartelization accusations 3 Company Overview 4 Situation Analysis 5 Competitor Analysis 5 Apollo Tyres 5 JK Tyres 5 CEAT 6 Resources & Capabilities (2014) 6 Campaigns 6 Customer Analysis 7 Distribution channels 7 Market size and potential growth 7 Customer survey highlights 7 Perceived risks 8 Dealers’ survey 9 Company Analysis 9 SWOT Analysis 10 Strengths 10 Weaknesses 10 Opportunities 10 Threats 10 Challenges faced by MRF 11 Going Global 11 Incentives for dealers...

Words: 4548 - Pages: 19

Premium Essay

Proposal

...The Negotiation between ABC Company and XYZ Company May 25, 2014 The Negotiation between ABC Company and XYZ Company I am the CEO of ABC company, which manufactures high quality cars which have gained considerable importance over the recent years worldwide. The company has also been involved in seeking the feedbacks from its customers at regular times to increase its quality and productivity with time. It was derived from those feedbacks that the customers faced some problems with the tires of the cars after some time and they were then forced to change them. This resulted in the people to further increase their expenses on the cars which decreased the credibility of the company and the future potential buyers hesitated in buying cars from our company. Keeping this in mind, I along with the board of directors of my company decided to seek the help of a professional tire manufacturing company in this regard to not only increase the quality of the tires installed in the car but also increase the customer satisfaction with our company. This resulted in the company to get into a negotiation deal with the XYZ tire manufacturing company, which also happens to be the globally recognized company in the world. I personally held a meeting with the CEO of XYZ company and discussed the proposal for the deal with him. The positives of the deal for both the companies were deeply defined and the second meeting was called with the board of directors of both companies to further...

Words: 299 - Pages: 2

Free Essay

The Tyre Industry

...& 3 wheelers was high because of city dwellers * Resulting in growth in no. of tires sold 4.5 % in 2004 and 5% in 2005 Two main tire technologies * Diagonal or cross ply (created in 1950) * Easily recognised with its very high profile * In contrast, represented 65% of tire sales (value?) in India * Because of factors specific to India (emerging countries) * Variable quality of road, tendency to overload vehicles * Competitive price of Cross-ply * Long life expectancy, double of radial * Great capacity of absorption on rough terrain * But poor road holding at high speed * Strong risks of coming off the rim at high torsion and stress * Radial (Created in 1965 by Michelin) * Flat but wider * Established itself in developed countries with * Increased performance * Better adhesion * Greater resistance to torsion and friction * Sales growing slowly in India but with improvements in roads and car performance * Technological improvements were being made to cars in recent years * In 2006, radial represented 85% of car tire sales by volume (28% in 1995) * Radial technology was non-existent in commercial vehicle tire market (1st in 1989 by MRF) * CAR: 85%, LIGHT COMMERCIAL VEHICLE: 11%, COMMERCIAL VEHICLE:2% * With road improvements, radicalization level will increase and thus overall tyre demand Three major markets for tire companies ...

Words: 1773 - Pages: 8

Free Essay

My Paper

...Tire Companies & Rubber Fabian D. Benson Instructor:  Sharif Muhammad BUS620: Managerial Marketing 21 May 2012 Michelin North America is the world’s number one seller in commercial and heavy truck tires. Michelin North America has been around (in America) since 1907. It was founded in 1888 by Andre and Edouard Michelin brothers from France. Throughout the years this company has been in some stiff competition; like all companies go through that produce a certain product that is vital to the needs of companies, businesses, and individual needs. The competition has been Firestone, Bridgestone, and Goodyear. Although Michelin tires are by far the better product in the tire business out of the three brands, now that the economy is at one of the worse points ever; individuals are looking for the least expensive brand and product. When you have the best product it normally means you have the best technology, equipment to make the product, masterminds behind the ideas, and best goods and services. Along with being the best there is a high cost. Over the years Michelins tire prices have gone up with the cost of rubber. There are two types of rubber that Michelin uses: 1) Natural Rubber and 2) Synthetic Rubber. Synthetic Rubber is the cheapest rubber and the natural rubber is the most expensive. Rubber is a material from latex sap trees that is vulcanized and used in various products; it is the most important piece that goes into a tire. When looking at rubber...

Words: 953 - Pages: 4

Free Essay

Good Year Tire and Rubber Company Case Anaylsis

... Goodyear’s principal business is the development, manufacture, distribution and sale of tires throughout the world. In addition to Goodyear brands tires, the company owns the Kelly-Springfield Tire Company, Lee Tire and Rubber Company, Delta Tire and they manufacture private-label tires. Goodyear was the world leader in tire production until November, 1990, when Groupe Michelin acquired the Uniroyal Goodrich Tire Company. Goodyear controls 20 to 25 percent of the world’s tire manufacturing capacity and about 37 percent of the U.S. tire-making capacity. The Goodyear brand is the market share leader in North America and Latin America, number two in Asia outside Japan behind Bridgestone, and third in market share in Europe behind Michelin and Pirelli. World tire production in 1991 was approximately 850 million tires, of which 29 percent were produced in North America, 28 percent in Asia, and 23 percent in Western Europe. Ten tire manufacturers’ account for 75 percent of worldwide production. The three largest tire manufacturers account for almost 60 percent of all tires sold worldwide. Groupe Michelin, headquartered in France, is the world’s largest producer, Goodyear is the second-largest producer and Bridgestone Corporation, a Japanese firm, is the third-largest tire producer. The tire industry is divided into two end-use markets: 1) The Original Equipment Tire Market. The original equipment tire is sold by the tire manufacturers directly to the automobile and truck...

Words: 2281 - Pages: 10

Premium Essay

Michelin Case

...Michelin II – The treatment of rebates* Massimo Motta 1 European University Institute, Florence, and Universitat Pompeu Fabra, Barcelona 27 November 2006 Forthcoming in a book on EU competition case studies, edited by Bruce Lyons (Cambridge U.P.). The author has not been involved in this case, and his information about the case was only and exclusively drawn from public sources, such as the Commission Decision and the Court of First Instance’s Judgment. I am very grateful to Chiara Fumagalli and Liliane Karlinger for their comments on a previous draft. 1 * 1 1. Introduction In 2001, the European Commission found that the French firm Michelin had – via its various types of rebates - abused its dominant position in the French markets for new replacement tyres and retreaded tyres for heavy vehicles, and imposed a fine of EUR 19.76 million to Michelin. 2 Two years later, the Court of First Instance upheld the Commission’s Decision in its entirety. 3 In many respects, this case is exemplary of the strict formalistic approach followed in abuse of dominance cases by the European Commission and the Community Courts, which severely limit the possibility of dominant firms to resort to certain business practices, such as exclusive dealing, rebates, tying. Indeed, the EU case law has so far disregarded the actual effects of the allegedly abusive practices (the Commission does not need to prove that exclusionary effects have indeed taken place, nor does it need to show that...

Words: 2197 - Pages: 9

Free Essay

Tyres Information

...Unit-1: MARKET SHARE OF DIFFERENT TYRE COMPANIES IN TRUCK SEGMENT Unit-2: CUSTOMER’S PREFERENCE ON DIFFERENT BRANDS AND TYRE COMPANIES IN TRUCK SEGMENT Ambedkar Institute of Management Studies 1 Contents Unit-1: MARKET SHARE OF DIFFERENT TYRE COMPANIES IN TRUCK SEGMENT.  Executive Summary: a. Introduction b. About Tyre industries in India (Background, key issues, Review of performance) c. Growth of Tyre Industries d. Various Types of Tyre segment  JK’s Brief profile (Company) a. b. c. d. About JK Mission & Vision Marketing strategy SWOT analysis e. Organizational structure  Objectives of the study  Need for the study  Limitation of the study  Research Methodology of the study  Data analysis & Interpretation  Findings  Suggestions Unit-2: CUSTOMER’S PREFERENCE ON DIFFERENT BRANDS AND TYRE COMPANIES IN TRUCK SEGMENT.  Consumer Buying behaviour  Indian consumer profile  Objective of the study  Limitation Of the study  Methodology  Data analysis & interpretation  Findings  Suggestions  Conclusion Bibliography Annexure Ambedkar Institute of Management Studies 2  Executive Summary: a. About Tyre industries in India b. Growth of Tyre Industries c. Various Types of Tyre segment  JK’s Brief profile (Company) a. About JK b. Mission & Vision c. Marketing strategy d. SWOT analysis e. Marketing Organization Executive Summary a. Introduction Ambedkar Institute of Management...

Words: 11281 - Pages: 46

Premium Essay

Knklfdnbadk

...Goodyear: The Aquatred Launch (Condensed) Elaborated by: AMIRA ATHIMNI MERIEM BEN YEDDER REEM NASSAR RYM BELHADJ 0 Dr. Mehdi ZAHAF Mediterranean School of Business 17/10/2012 Outline Executive Summary ......................................................................................... 2 1. a. b. c. Situation analysis .................................................................................... 3 The market ................................................................................................ 3 Micro-environment ................................................................................... 3 Macro-environment .................................................................................. 4 2. a. b. c. d. SWOT analysis ........................................................................................ 4 Strengths ................................................................................................... 4 Weaknesses ............................................................................................... 4 Opportunities ............................................................................................ 5 Threats ...................................................................................................... 5 3. Main decisions ......................................................................................... 5 1 Executive Summary “The Aquatred” is the new innovative tires...

Words: 1550 - Pages: 7

Free Essay

Strategic Marketing for Trenco

...Laure MULLER BS5 2D         STRATEGIC  MARKETING     TRENCO  STUDY  CASE     10.18.11     ISM  MBA  PROGRAM                           1 Laure MULLER BS5 2D     Introduction     The  operating  conditions  of  a  tire  are  more  severe  in  Africa  than  in  the  rest  of  the   world,   said   Alfredo   Nembo,   sales   manager   of   Pirelli   to   the   African   continent.   Weather,  road  conditions,  intensive  use  of  vehicles:  tires  that  travel  100,000  km   in  Europe  do  not  exceed  35  000  km  in  Africa.  But  Pirelli  has  solid  experience  in   areas   comparable   to   those   of   Africa:   South   America,   Turkey.   Our   truck   tires,   for   example,  are  enhanced  compared  to  that  Pirelli  sells  in  Europe  to  better  respond   to   high   temperatures   and   loads.   ".The   African   market   and   in   our   subject   the   Egyptian   market   is   different   from   what   we   know   in   western   countries.   The   marketing  approach  is  different  and  strategies ...

Words: 3943 - Pages: 16

Premium Essay

Indian Tyre Industry

...CAR TYRES | AN Industry Overview | This project looks at the Car Tyre industry in India and how the Distribution channel helps this industry to grow and serve the needs of the End consumer. | PROJECT DONE BY:VIKRAM FALOR : DM14157RAMYAA RAMESH : DM14266AMIT SHUKLA : DM14104 | Introduction:- The Indian Tyre Industry is a critical part of the Auto Sector and there is a huge interdependent on those of the Automobile players. The Indian tyre industry accounts for approximately 5.0% of the Global tyredemandgeneratingrevenuesofapproximately`30,000cr for FY2011. Out of which 90-95% has come from the domestic market. There are around 40 tyre manufacturers in India and the top 10 tyre player’s account for approximately 90-95% of the total tyre production in India. The growth in domestic tyre industry was negatively impacted by the global slowdown in2009.Nevertheless,the industry experienced are mark able recovery in 2010. This growth was primarily driven by strong revival in automobile demand on the back of improvement in macro economy and easing of interest rates. The Indian Tyre Industry produced 119.2 mn units of tyres (1.5mntonnes) in 2010‐11. On an average, In Indian early 60.0% of the production is for replacement market, followed by 25.0% sold to OEMs directly and the balance is exported. Globally, the OEM segment constitutes 30.0% of the tyre market, exports 10.0% and the balance from replacement market. Exports turnover for India during 2010‐11 stood at `3,600cr...

Words: 5143 - Pages: 21

Free Essay

The Forgotten Member

...Twheel Marketing Plan Juan Carlos Vargas March 30, 2011 Keller Graduate School of Management MM522 Marketing Management Zach Yabs 1.0 Executive Summary The Twheel is an innovation on the pneumatic tire that uses an internal structure of spokes instead of air pressure to hold a tire together. The Twheel will provide value to customers via increases in performance, safety, and durability, as well as decreasing maintenance times, and environmental and personal costs. There are issues to contend with such excessive vibration and safety concerns that must be corrected. The Twheel will be introduced to the U.S. market in a three phase roll-out. The Twheel will gain acceptance in the market through an initial deployment into auto-racing, which will showcase the effectiveness of technology to the masses. Coinciding with the auto-racing deployment will be heavy advertising and promotions budgets, as well as celebrity endorsements that will establish the brand image. The roll-out will then proceed to the luxury car segment at premium pricing, and then conclude with mass retailers and most car manufacturers at reduced prices. The time frame of the initial roll-out will be approximately 5 years. Future targets will include military, construction, and specialty personal transportation vehicles. 2.0 Situational Analysis 2.1 Market Summary The tire industry is well developed, yet the emerging Twheel will have its own industry...

Words: 3781 - Pages: 16