History Quiz

In: Historical Events

Submitted By poomani91
Words 373
Pages 2
7) How and why did television shape the consumer culture of the 1950s?
Television shaped the consumer culture in the 1950’s because this is when the market for televisions became larger. As the number of households with televisions increased, the way the networks targeted the audience changed. Television signals were able to reach further into rural areas so events (such as conventions) could be broadcasted to a wider audience. Television greatly influenced what society was talking about and therefore more and more genres started transferring onto the television. Consumers became more reliant on the television for not only news, but entertainment as well.

8) Why was the Montgomery bus boycott successful?
The boycott was successful because it was a non-violent form of protest. The initiators of the boycott actively spread the word to other “blacks” in their neighborhoods and everyone took a stand against riding the buses. Since they came together as a race, the “blacks” were able to make an impact economically. The economic impact combined with their lack of retaliation to instigations from the white community drew attention from higher authorities. Finally, the issue was taken to court and racial segregation on buses was proven to be illegal.

9) Why were the civil rights demonstrations in Birmingham, Alabama, in April 1963 effective and important?
The demonstrations in Birmingham were effective because King never gave up. When the African American adults were staying out of the protests, he encouraged the youth to take a stand. It was important because Birmingham was the center for the KKK, which was actively violent towards the “blacks.” JFK also stepped in to help bail out King and this later brought about desegregation.

10) How successful was the "war on poverty?" Why is poverty such a difficult issue in America?
The “war on poverty” was successful…...

Similar Documents

Quiz

...Class Quiz for Security+ 1. Which access control method is primarily concerned with the role that individuals have in the organization? a. MAC b. DAC c. RBAC d. STAC 2. A need to know security policy would grant access based on: a. Least Privilege b. Less Privilege c. Loss of Privilege d. Single Privilege 3. Which type of attack denies authorized users access to network resources? a. DOS b. Worm c. Logic Bomb d. Social Engineering 4. Your Help Desk has informed you that they received an urgent call from the VP last night requesting his logon ID and password. What type of attack is this? a. Spoofing b. Replay c. Social Engineering d. Trojan Horse 5. What is the most common form of authentication? a. Certificates b. Tokens c. Passwords d. Biometrics 6. What is the C in the security CIA model stand for? a. Certificates b. Central c. Confidentiality d. Consider 7. What kind of attack are hashed passwords vulnerable to? a. Man-in-the-Middle b. Dictionary or Brute Force c. Reverse Engineering d. Denial of Service 8. What is the most difficult type of cabling to eavesdrop on? a. Coaxial b. Fiber Optic c. Shielded Twisted Pair(STP) d. Unshielded Twisted Pair(UTP) 9. Computer Forensics experts collect evidence and analyze data using......

Words: 268 - Pages: 2

History Quiz

...1. The Empires described in the quote above built their power mostly directly on B) The technology of gunpowder 2. The quote accurately describes all of the following empires EXCEPT A) Han China 3. Sikhism is accurately defined as a region that D) Originated in India, with a blend of Muslim and Hindu beliefs 4. Which of the following decisions by the Portuguese most directly affected the Arab African cities of the east coast of Africa? B) To monopolize the Indian Ocean Trade 5. All of the following are common problems that the Muslim Empires of 1450-1750 shared EXCEPT: A) Sunni-controlled governments whose power was seriously challenged by a Shi’a minority 6. Which of the following European powers established hegemony over the Indian Ocean trade during the 16th Century? D) Portuguese 7. A dividing line drawn by the Pope to separate Portuguese and Spanish claims was established through the C) Treaty of Tordesillas 8. by the 16th Century the center of commercial activity for Europeans had shifted from the Mediterranean to the E) Atlantic Ocean 9. Whose beard is being cut off in the picture above? C) A Russian Boyar during the reign of Peter the Great 10. What is the main reason that the individual’s beard is being cut off? A) To make him comply with an official order intended to make his country modernize 11. The successful return of Magellan’s ship Victoria to Spain in 1522 signaled that? B) Europeans were now positioned to make...

Words: 873 - Pages: 4

Quiz

...ENG 121 QUIZ Weel 2 Grading Summary These are the automatically computed results of your exam. Grades for essay questions, and comments from your instructor, are in the "Details" section below. | Date Taken: | 6/6/2013 | Time Spent: | 14 min , 27 secs | Points Received: | 9 / 10  (90%) | | Question Type: | # Of Questions: | # Correct: | Multiple Choice | 10 | 9 | | | Grade Details - All Questions |  1. | Question : | In narrative writing, which organizational method is most common? | |   | Student Answer: | | alphabetical order |   | | | general-to-specific order |   | | | spatial order |   | | | chronological order | | |   | Points Received: | 1 of 1 |   | Comments: | | | |  2. | Question : | Narration is | |   | Student Answer: | | creative tension |   | | | storytelling |   | | | a moral |   | | | dramatic structure | | |   | Points Received: | 1 of 1 |   | Comments: | | | |  3. | Question : | One of the most common mistakes students make when choosing a topic is to select one that is too | |   | Student Answer: | | complicated |   | | | broad |   | | | narrow |   | | | research based | | |   | Points Received: | 1 of 1 |   | Comments: | | | |  4. | Question : | When you edit a paper, you | |   | Student Answer: | | fine-tune your writing |   | | | consider individual elements and details...

Words: 1246 - Pages: 5

Quiz

...| This quiz consist of 30 multiple choice questions. The first 15 questions cover the material in Chapter 2. The second 15 questions cover the material in Chapter 3. Be sure you are in the correct Chapter when you take the quiz. | Question 1 5 out of 5 points | | | Customer environmental intelligence includes:Answer | | | | | Selected Answer: | Demographic factors. | Correct Answer: | Demographic factors. | | | | | Question 2 0 out of 5 points | | | A corporation’s issue management activities are usually linked to:Answer | | | | | Selected Answer: | Top management. | Correct Answer: | Both the board of directors and top management levels. | | | | | Question 3 5 out of 5 points | | | Failure to understand the beliefs and expectations of stakeholders:Answer | | | | | Selected Answer: | Causes the performance-expectations gap to grow larger. | Correct Answer: | Causes the performance-expectations gap to grow larger. | | | | | Question 4 5 out of 5 points | | | Issue ripeness refers to:Answer | | | | | Selected Answer: | When society’s expectations are high and the issue is highly relevant to business. | Correct Answer: | When society’s expectations are high and the issue is highly relevant to business. | | | | | Question 5 5 out of 5 points | | | The emergence of a public issue indicates that:Answer | | | | | Selected Answer: | A gap has developed between what...

Words: 1104 - Pages: 5

Quiz

...Instructions: 1. The following pages have answer areas for the chapter quizzes and selected matching exercises from the chapters for this workshop. 2. You will need to use your textbook to find the actual quiz and matching exercises. 3. Note that the answer to the quizzes are shown at the end of the chapter under “AIS Action Solutions”. Check your answers for the chapter quizzes before you upload the completed document. 4. Your instructor will evaluate your submitted work and determine the points you will earn for this activity. Chapter 1 quiz Question No. | Answer | 1. | B | 2. | C | 3. | C | 4. | B | 5. | A | 6. | B | 7. | C | 8. | B | 9. | A | 10. | B | Problem 1.4 Match the description in the right column with the information characteristic in the left column. Two of the questions, Numbers 2 and 4 have two acceptable answers. _F__ 1. Relevant | a. The report was carefully designed so that the data contained on the report became information to the reader | _E__ 2. Reliable | b. The manager was working one weekend and needed to find some information about production requests for a certain customer. He was able to find the report on the company’s network. | _D___ 3. Complete | c. The data on a report was checked by two clerks working independently | _G___ 4. Timely | d. An accounts receivable aging report that included all customer accounts | _A___ 5. Understandable | e. A report checked by 3...

Words: 619 - Pages: 3

Quiz

...University of Phoenix Material Grammar Guide Quiz Instructions You can access the Grammar Guide Quizzes the following ways: Log onto your University of Phoenix student course page and click on the Library tab. Click on Grammar and Writing Guides located under the Center for Writing Excellence heading. Complete the Grammar Guide Quizzes specified for Weeks One, Two, and Three, located at the end of this document, record your scores as outlined below, and submit your scores to the faculty member as instructed. NOTE: Upon completion of EACH quiz, record your results in the Grammar Guide Results form, located on the respective week’s course page, before moving away from the quiz results screen. Once you move away from the results page, you cannot gain access to your score. You will have to retake the quiz if you fail to do this. To record your results in the Grammar Guide Results form, use the following copy and paste function: Copy to clipboard directions: Upon completion of each quiz, select the “Copy to Clipboard” button on the results page. Open the Grammar Guide Results Form. Press CTRL + v to paste your results or right click on the mouse and select paste; this will add your results to the form. Alternative screen shot directions: Microsoft Windows Capturing Only the Active Window Press and hold the ALT key Press the Print Screen key Select the document into which you wish to paste the screen shot Click...

Words: 457 - Pages: 2

Quiz

...Quiz ------------------------------------------------- Top of Form Page 1 of 5 Note: It is recommended that you save your response as you complete each question. | Question 1 (1 point)   As the male ages, his ability to have sexual intercourse and reproduce ceases. Question 1 options: | True | | False | Question 2 (3 points)   Match the following statements with the correct sexually transmitted disease Question 2 options: | multiple lesions may become so extensive as to occlude the vaginal opening | | primary stage includes appearance of a lesion called a chancre | | leading cause of PID and thus a major cause of infertility | | infants born to affected mothers are at risk of blindness | | extremely painful, recurring viral infection characterized by multiple blisterlike lesions | | highly contagious STD caused by bacteria, commonly called 'clap' | | | 1. | genital herpes | 2. | gonorrhea | 3. | syphilis | 4. | chlamydia | 5. | genital warts | | Question 3 (1 point)   Most mental disorder symptoms present early in the disease Question 3 options: | True | | False | Question 4 (1 point)   This disorder is characterized by a distorted body image and is frequently attributed to a feeling of loss of control over their life. Question 4 options: | Anorexia Nervosa | | obesity | | bulimia | | anxiety | Question 5 (1 point)   This eating disorder can be difficult to diagnose because...

Words: 1641 - Pages: 7

Quiz

...Week 2 Quiz Multiple Choice: Read each question and select the correct answer. 1. Which of the following is a potential threat to effective interviewing? a. Time of day b. Interviewer bias c. Structured interviews d. Self-monitoring 2. Anita, a 20-year-old college student, comes in for an evaluation. When the clinician asks her what brings her in for therapy, she answers, “I wanted to know how to get rid of the fairies in my dorm room. They come out every night, and their pixie dust makes me sneeze, so I can’t go to sleep.” Based on Anita’s answer, which of the following is the most appropriate tool to use for further assessment? a. Crisis interview b. Computer-based interview c. Self-monitoring d. Mental status interview 3. Isaac is a single, 40-year-old male who runs his own business. Lately, he feels tired all the time, lacks motivation and appetite, and is not enthusiastic about anything. Based on his symptoms, which type of interview is most appropriate to use? e. Termination f. Crisis g. Mental status h. Diagnostic 4. What is a risk factor when assessing for suicide? i. The type of questionnaire used j. Previous attempts k. Watching movies about suicide l. Maintaining an active social structure 5. A crisis interview would be appropriate to m. assess how family of origin influences a person’s ability to handle a crisis...

Words: 480 - Pages: 2

Quiz

...Quiz 1 1. What is PPDT? Professional Planning and Development Team 2. Who is the central figure of the team? Owner 3. What is ingress? Entrance 4. Who has the special knowledge and skill in managing a lodging/ foodservice operation? Foodservice Consultant 5. Enumerate the 3 members of the PPDT. Owner, architect, consultant 6 - 7. Give 2 responsibilities of foodservice consultant. Function, Room/ Menu, Control, Ambience of Public Area, Space Allocation, Furnishings Equipment and Utilities, Disposal of Waste 8 - 9. Give 2 of the architects’ qualification. No criminal record (Plunder and embezzlement) | Very good communications skills | 10 - 12. Identify the Recommended Distance Zones in Public Areas based on the following measurements: Intimate -18in Personal -18in to 4ft Socia - 4-12ft Public - Beyond 12ft 13 - 15. Identify which Architectural term is described. The principal face or front of a building (Façade) A representation made by cutting across something. (Cross- Sectional Drawing) A drawing or diagram showing the proportions and relations of parts or details of a structure without a roof. (Plan) Quiz 2 1. Addresses the interactions among humans, tasks and total work environment in such a way that a safe and healthy working condition is provided for the workers. (ERGONOMICS)2. A government regulation formulated primarily to enhance mobility of physically-challenged persons by requiring institutions to install...

Words: 1684 - Pages: 7

Quiz

...Quiz Chpts 10 & 11 Use the following information for questions 78 and 80. On March 1, 2010, Newton Company purchased land for an office site by paying $540,000 cash. Newton began construction on the office building on March 1. The following expenditures were incurred for construction: Date Expenditures March 1, 2010 $ 360,000 April 1, 2010 504,000 May 1, 2010 900,000 June 1, 2010 1,440,000 The office was completed and ready for occupancy on July 1. To help pay for construction, $720,000 was borrowed on March 1, 2010 on a 9%, 3-year note payable. Other than the construction note, the only debt outstanding during 2010 was a $300,000, 12%, 6-year note payable dated January 1, 2010. 78. The weighted-average accumulated expenditures on the construction project during 2010 were a. $384,000. b. $2,934,000. c. $312,000. d. $696,000. 80. Assume the weighted-average accumulated expenditures for the construction project are $870,000. The amount of interest cost to be capitalized during 2010 is a. $78,300. b. $82,800. c. $90,000. d. $100,800. 91. Dodson Company traded in a manual pressing machine for an automated pressing machine and gave $8,000 cash. The old machine cost $93,000 and had a net book value of $71,000. The old machine had a fair market value of $60,000. Which of the following is the correct journal entry to record the exchange? a. Equipment 68,000 Loss on Exchange 11,000 Accumulated Depreciation 22,000 Equipment 93,000 Cash...

Words: 1381 - Pages: 6

Quiz

... societies, receivers rely heavily on social rules, the history of the relationship, and nonverbal cues to decode the message. | | | | | | | | | | * Question 18 0 out of 0.5 points | | | Sanjay comes from a culture where people are not comfortable taking risks and do not accept behaviors that differ from the norm. This type of culture is called a high uncertainty avoidance culture. | | | | | | | | | | * Question 19 0.5 out of 0.5 points | | | An organization's culture can be described as the personality of the organization. | | | | | | | | | | * Question 20 0.5 out of 0.5 points | | | The U.S. has a long-term orientation, which means members tend to focus on working hard today so they can have rewards in the future, not on immediate satisfaction. | | | | | | | | | | ...

Words: 540 - Pages: 3

Quiz

...Quiz Metaphysics and Epistemology 1: We all know the philosophical views of the world and of human life relate closely. In one hand, Brahman, Tao, Christianity are similar, they have delicate relationship. In the eastern, is the Tao. And in western, is Christianity. The fundamental reality of the universe is Brahman. 2: I think both western and Chinese philosophical are a kind of belief. But they focus the thinking is different. One is god, and another is Chuang tzu. And the reason why they are important today is the philosophical is more and more popular in our world. People use believe to relax their heart and be happiness. 3: I hope to understand the true meaning of the philosophy. I hope to know why we should to study philosophy. I will use my message and my thinking, my knowledge to tell. And I think the grade is not the only indicator, the most important is what I study and what I know from philosophy. I wish I can study well in this course. 4: After I study metaphysics, I am interested in it’s classification. Metaphysics can also look as Tao. It can date from Chinese JIN century. The most fascinating I find is the thinking of metaphysics. Metaphysics mainly involved with and without, life and death, dynamic and static, the crime and the nature, the saint sentient beings or ruthless, sorrows, could you mind waiting for metaphysical problem. I think it is Chinese traditional pursuit of the mind. So I like it. 5: I ask the question is Is love real? So...

Words: 773 - Pages: 4

Quiz

... | | | | | * Question 13 0 out of 0.2 points | | | What was most important in Central Asian steppe societies? | | | | | Selected Answer: | C. Horseback riding | Answers: | A. Amount of livestock | | B. Family and clan | | C. Horseback riding | | D. Archery | | | | | * Question 14 0 out of 0.2 points | | | Which group in European society was forced by the papacy to wear different clothing to differentiate themselves from the others? | | | | | Selected Answer: | C. Franciscans | Answers: | A. Cistercians | | B. Jews | | C. Franciscans | | D. Muslims | | | | | * Question 15 0.2 out of 0.2 points | | | What religious belief did Qubilai follow? | | | | | Selected Answer: | A. Tibetan Buddhism | Answers: | A. Tibetan Buddhism | | B. Islam | | C. Christianity | | D. Hinduism | | | | | * Question 16 0.2 out of 0.2 points | | | What makes the Yuan dynasty significant in terms of Chinese history? | | | | | Selected Answer: | B. It was the first time all of China was subject to rule by outsiders. | Answers: | A. The leaders were the most well liked and revered in Chinese history. | | B. It was the first time all of China was subject to rule by outsiders. | | C. The dynasty was the longest in China's history. | | D. It was the first time Beijing was used as a capital. | | | | | * Question 17 0 out of 0.2 points | | | What was the......

Words: 3227 - Pages: 13

Quiz

...Corporate Quiz Qn 1 .Identify the Indian state from the montages. Andhra Pradesh Clockwise from top left: [ Tirupathi, Prakasam Barrage, Lepakshi Nandi (bull), Kirti torana of Warangal Fort] 1921 20th November The Wagon tragedy was the death of 67 prisoners on 20 November 1921 in the Malabar region of Kerala state of India. The prisoners had been taken into custody following Mappila Rebellion against British Colonial rule and Hindu landlords their deaths through apparent negligence discredited the British Raj and generated sympathy for the Indian independence movement. 3. Where is the headquarters of Interpol Located? City & Country Lyon, France 4. Identify the gentleman in the picture. Walt Disney and Shirley Temple 5. Identify the person with Mahatma Gandhi Charlie Chaplin with Mahatma Gandhi The Italian Food Company. Since 1877. Barilla leads in the segments of oven-baked products, of pasta and of ready-made sauces Barilla is a leader in the pasta business worldwide, in the pasta sauces business in continental Europe, in the bakery products business in Italy and in the crispbread business in Scandinavia. Audi. Vorsprung durch Technik roughly "Advancement through technology"; however "competitive edge" better conveys the sense of Vorsprung in this context is the main slogan and company ethos for the German car maker Audi. It has been used since the 1980s in Audi advertising campaigns all over the world. Naveen...

Words: 1405 - Pages: 6

Quiz

...MKT 3352-001 Quiz Chapter 1 1. When choosing a certain brand or product for consumption or service that resembles you or who you want to be, that product is a sense of a ___________. A. Lifestyle statement B. global culture C. popular culture D. Interdependence product 2. A customer has been shopping at the same store for the past 30 years because her husband likes to go there. After her husband passed away she continues to shop there. The consumer is showing what kind of attachment? A. Self-Concept attachment B. Interdependence C. Love D. Nostalgic attachment 3. What is a basic objective of marketing? A. Marketing manipulates people’s wants and needs B. Create awareness for the consumer in their needs C. Marketing creates information for customers to do their own research D. Make people feel more envious of other products 4. The study of the processes involved when individuals or groups select, purchase, use, or dispose of products, services, ideas, or experiences to satisfy needs and desires is best described as____________? A. Consumer Behavior B. Customer Identity C. Customer Marketing D. All of the above E. Both A and B 5. Which of the following is NOT a stage in the consumption process? A. Prepurchase issues B. purchase issues C. Postpurchase issues D. Midpurchase issues E. All of the above are stages 6. The online means of communication, conveyance, collaboration, and cultivation among interconnected and interdependent...

Words: 421 - Pages: 2