Free Essay

Homelove

In: Business and Management

Submitted By mkyriazaki
Words 2620
Pages 11
Εισαγωγή
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και η αξιολόγηση 5 ηλεκτρονικών καταστημάτων ελληνικών επιχειρήσεων, τόσο σε θέματα νομικής φύσεως όσο και σε θέματα υιοθέτησης, ή όχι, κάποιων βέλτιστων πρακτικών στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εργασία αυτή θα εκπονηθεί βασιζόμενη σε δέκα βασικές κατηγορίες με σκοπό να δείξει τόσο τις σωστές πρακτικές όσο και τους λανθασμένους χειρισμούς των 5 παρακάτω ηλεκτρονικών καταστημάτων και εν συνεχεία, θα προταθούν τρόποι βελτίωσης των ατελειών που ενδεχομένως να υπάρχουν καθώς και συγκριτική αξιολόγηση τους καθώς τα υπό αξιολόγηση καταστήματα βρίσκονται στον ίδιο επιχειρηματικό κλάδο και θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να δούμε πώς και γιατί υπερτερεί κάποιο έναντι άλλων και για ποιους λόγους.

Home Love e-shop
Εισαγωγή
Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.homelove.gr, το οποίο θα αξιολογηθεί στη συνέχεια της παρούσας εργασίας και θα αξιολογηθεί βάσει δέκα κατηγοριών, ανήκει στον επιχειρησιακό κλάδο των επίπλων εν γένει και ειδικότερα οι κατηγορίες προϊόντων οι οποίες αναφέρονται στην ιστοσελίδα του, αφορούν: * PC-Laptop * Συσκευές εικόνας-ήχου * Τηλεοράσεις * Ελεύθερες & εντοιχιζόμενες συσκευές (όπως απορροφητήρες, καταψύκτες, κουζίνες, πλυντήρια πιάτων, πλυντήρια ρούχων, ψυγεία, στεγνωτήρια) * Έπιπλα (γραφείου, κήπου, πολυθρόνες, καναπέδες, μικροέπιπλα, κρεβατοκάμαρες, παπουτσοθήκες κλπ.) * Εποχιακά & θερμοσίφωνες * Κλιματιστικά (συμβατικά & Inverter) * Μικροσυσκευές (καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, φουρνάκια κλπ.) * Τηλεοράσεις & αξεσουάρ τηλεοράσεων * Ηλεκτρικές συσκευές (κεραίες τηλεοράσεων, συσκευές θέρμανσης, ψηφιακούς δέκτες) * Καναπέδες-κρεβάτια * Ψησταριές & αξεσουάρ * Συσκευές υγραερίου

Αυτές είναι οι κατηγορίες προϊόντων που διαθέτει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα και σε κάθε μια κατηγορία υπάρχει πληθώρα προϊόντων προς πώληση στον εκάστοτε χρήστη. Επιπλέον, η ιστοσελίδα διαθέτει ξεχωριστή σελίδα στην λίστα των κατηγοριών προϊόντων που παρέχει, στην οποία ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με τις «προσφορές» σε κάποια προϊόντα που προσφέρει στους αγοραστές το κατάστημα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Πληροφορίες σχετικά με το φορέα
Κατόπιν επίσκεψης της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος www.homelove.gr, οι πληροφορίες που δίνονται στον ενδεχόμενο καταναλωτή αναφέρονται παρακάτω. Ο φορέας του ηλεκτρονικού καταστήματος έχει την επωνυμία Ν. Κάπος & Σια Ε.Ε. «Νείλος», με αναφερόμενη γεωγραφική διεύθυνση Αγίου Κωνσταντίνου 1 & Μαρίνου Αντύπα 44, στην Ηλιούπολη και ΤΚ:16346. Επίσης, ως τρόποι ταχείας επαφής και άμεσης και ουσιαστικής επικοινωνίας με το φορέα δίδεται ο τηλεφωνικός αριθμός 210-9710179 & 210-9715034. Ενώ, απρόσωπη επικοινωνία επιτυγχάνεται είτε μέσω αποστολής fax στον αριθμό 210-9733172, είτε μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρ. διεύθυνση info@homelove.gr , είτε μέσω άμεσης αποστολής e-mail μέσα από την ιστοσελίδα του καταστήματος. Επιπλέον στοιχεία αναγνώρισης του φορέα δεν διατίθενται προς ανάγνωση κατά την περιήγηση στην ιστοσελίδα του καταστήματος.
Πληροφορίες σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων
Το ηλεκτρονικό κατάστημα homelove.gr αναφέρει σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών στην σελίδα που αναφέρει τους όρους χρήσης, ότι η συγκέντρωση, η επεξεργασία και η χρήση των δεδομένων που δηλώνει ο καταναλωτής κατά την επίσκεψη του στο ηλεκτρονικό γίνεται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα ο καταναλωτής χρησιμοποιεί κάποιες από τις υπηρεσίες της εταιρείας και εν συνεχεία κατά τη λήξη της συνεργασίας αυτής τα προσωπικά δεδομένα διαγράφονται. Όπως αναφέρεται, τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της συναλλακτικής σχέσης που υφίσταται και δεν διανέμεται σε κανένα οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο. Επίσης, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση μόνο που εκείνος το επιθυμεί να εγγραφεί στο newsletter της εταιρείας ώστε να λαμβάνει ενημερωτικά δελτία σχετικά με προσφορές, νέα προϊόντα κλπ., όποτε υπάρχει το δικαίωμα άρνησης λήψης εμπορικού υλικού. Δεν γίνεται καμία αναφορά στο δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και διόρθωσης από μεριάς του καταναλωτή στα προσωπικά δεδομένα που έχει παράσχει ο ίδιος στην εταιρεία, συνεπώς δεν παρέχεται η δυνατότητα αυτή.
Πληροφορίες σχετικά με το προϊόν/υπηρεσία πριν από την παραγγελία
Για να είναι εξακριβωθεί το είδος των πληροφοριών που παρέχει η εταιρεία για τα προϊόντα της, επισκεφθήκαμε τη σελίδα που αναφέρονται όλες οι κατηγορίες προϊόντων, και έγινε τυχαία επιλογή που αφορούσε έπιπλα γραφείου. Σχετικά με το προϊόν αυτό, υπάρχει η δυνατότητα από τους καταναλωτές να ενημερωθούν τόσο για τα κύρια ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως για παράδειγμα παρέχεται η ονομασία του (ο κωδικός ΕΟ997) και επιπλέον υπάρχει εικόνα του γραφείου στην οποία μπορεί κάποιος να κάνει ζουμ για να εξετάσει περαιτέρω τα χαρακτηριστικά του. Μέσα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος δεν υπάρχει περαιτέρω περιγραφή, όμως δεδομένης της φύσεως του συγκεκριμένου προϊόντος κάτι τέτοιο θα ήταν πλεονασμός. Σχετικά με τα ποσοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, αναφέρονται οι διαστάσεις του (150×80) αλλά όχι το βάρος του. Αναφέρεται η τιμή με το φόρο προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α) ανά τεμάχιο (€134.69) αλλά και η παλαιότερη τιμή (€179.58) και το περιθώριο κέρδους των καταναλωτών από την εκπτωτική τιμή που παρέχεται (-25%), και δεν αναφέρεται πουθενά αν η συγκεκριμένη μειωμένη τιμή ισχύει για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι τιμές που απεικονίζονται σε κάθε προϊόν δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής του προϊόντος στον καταναλωτή. Το ύψος των εξόδων αποστολής ποικίλει βάσει του που επιθυμεί ο καταναλωτής να αποσταλεί το προϊόν και του ύψους της παραγγελίας του, όπως εξηγείται στους όρους χρήσης της εταιρείας σχετικά με τους τρόπους παραλαβής. Για παράδειγμα, τα έξοδα αποστολής είναι μηδενικά μόνο αν ένας πελάτης επιθυμεί να του αποσταλεί το προϊόν που αγόρασε εντός Αττικής (όπου εδρεύει και η εταιρεία) και το ύψος της παραγγελίας του ξεπερνά τα €150. Ακόμα και στην ξεχωριστή σελίδα που διαθέτει το ηλεκτρονικό κατάστημα με τίτλο “Super προσφορές” δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με τη χρονική ισχύ της προσφοράς των προϊόντων ή την γεωγραφική κάλυψη της προσφοράς, ούτε υπάρχει ειδική παράγραφος στους όρους χρήσης της εταιρείας που να αφορά στις προσφορές που πραγματοποιεί η επιχείρηση και να δίνει περαιτέρω επεξηγήσεις. Επίσης, στην σελίδα περιγραφής ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών, τιμής, έκπτωσης κλπ., η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να βαθμολογήσει το προϊόν και να το αξιολογήσει, παραθέτοντας τα σχόλια του.
Πληροφορίες σχετικά με την ολοκλήρωση της παραγγελίας, παραδόσεις, διαθεσιμότητα και εξυπηρέτηση πελατών
Στους όρους χρήσης της εταιρείας στην παράγραφο που αναφέρει τους τρόπους παραλαβής μιας παραγγελίας, απαριθμούνται οι εξής τρόποι, μεταξύ των οποίων μπορεί να επιλέξει ο πελάτης αυτόν που επιθυμεί: * Αποστολή στο χώρο που επιθυμεί ο καταναλωτής, * Παραλαβή από το κατάστημα * Αποστολή με courier

Το ακριβές ποσό των εξόδων αποστολής επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως αναφέρεται στους όρους χρήσης της εταιρείας στη σελίδα τρόποι αποστολής. * Για παραγγελίες ύψους άνω των €150 εντός Αττικής ο πελάτης δεν έχει καμία επιβάρυνση. * Για παραγγελίες εντός Αττικής ύψους έως €150, ο πελάτης επιβαρύνεται με ελάχιστα μεταφορικά €5,00. * Για παραλαβή από το κατάστημα δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση * Για αποστολή με courier, τα έξοδα ανέρχονται στο ποσό των €10 για αντικείμενα βάρους έως 2kg, και με χρέωση €2 για κάθε επιπλέον κιλό * Για περιοχές εκτός Αττικής, ο πελάτης επιλέγει το πρακτορείο και η χρέωση, η οποία εξαρτάται από τον όγκο και το βάρος του προϊόντος, βαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη, ο οποίος σε περίπτωση αντικαταβολής χρεώνεται επιπλέον €12.
Σχετικά με της ημερομηνίες παράδοσης, αναφέρεται ότι εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα του προϊόντος σε απόθεμα (το οποίο αναφέρεται στη διαθεσιμότητα του κάθε προϊόντος ξεχωριστά, στη σελίδα που αναφέρονται και τα χαρακτηριστικά και η τιμή του), θα παραδοθεί στον πελάτη εντός 3 ημερών για τις περιοχές της Αττικής και εντός 5 ημερών για την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας, π.χ. απεργίας μέσων μεταφοράς, έρχεται σε συνεννόηση η εταιρεία με τον πελάτη για την πιθανή ημερομηνία παράδοσης.
Όμως κατά την παραγγελία του προϊόντος, δεν υπήρχαν όσα προαναφέρθηκαν ότι αναγράφονται στους όρους χρήσης. Κατά την διαδικασία της μη ολοκληρωμένης αγοράς, η εταιρεία ακολούθησε 4 βήματα μέχρι της ολοκλήρωση της παραγγελίας. Πρώτον, τις πληροφορίες πελάτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.), κατόπιν ζήτησε να επιβεβαιώσουμε αν η διεύθυνση κατοικίας είναι ίδια με τη διεύθυνση αποστολής του προϊόντος, ή αν όχι να προσδιορίσουμε τον τόπο αποστολής. Τρίτο βήμα , να διαλέξουμε μια μέθοδο αποστολής, όμως στην λίστα αναφερόταν μόνο (α) Standard Shipping, με χρέωση €0,00 (χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις) και (β) παραλαβή από το κατάστημα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με χρέωση €0,00. Δεν αναφερόταν πουθενά η αποστολή στο χώρο που επιθυμεί ο καταναλωτής, κι ακόμα κι όταν προσθέσαμε άλλα στοιχεία που ενημέρωναν ότι το προϊόν επιθυμούμε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τα έξοδα αποστολής παρέμεναν μηδενικά και δεν εμφανιζόταν καμία επιπλέον επιλογή σχετικά με κάποιο πρακτορείο της επιλογής μας, όπως αναγράφεται στους όρους χρήσης. Εν συνεχεία, αυτόματα, ως τρόπος πληρωμής καθοριζόταν από το σύστημα η «παραλαβή από το κατάστημα» και τέλος μας έδινε την επιλογή «επιβεβαίωση παραγγελίας».
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο χρήστη κατά τη διάρκεια της παραγγελίας αφορούν μόνο στην τιμή του προϊόντος, προ και μετά φόρων, το όνομα και τον κωδικό του προϊόντος. Δεν αναφέρθηκε πουθενά αν θα αποσταλεί κάποιο αποδεικτικό παραλαβής της παραγγελίας και αν θα σταλεί και αντίστοιχο ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας στον πελάτη.
Η δυνατότητα παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας έγινε μέσω των τεσσάρων βημάτων των οποίων περιγράφηκαν παραπάνω και διαφέρουν σημαντικά από ότι αναφέρει η εταιρεία στους όρους χρήσης.
Επίσης, η μόνη δυνατότητα που παρέχεται στον πελάτη για feedback είναι η δυνατότητα αποστολής άμεσου μηνύματος στην ιστοσελίδα της εταιρείας λίγο πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, η οποία όμως υποδεικνύει ότι ο πελάτης μπορεί να αφήσει μια σημείωση σχετικά με την παραγγελία του, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα σε φόρμα παραπόνων. Συνεπώς, είναι σχετικά αμφίβολή η χρησιμότητα του ως προς τον πελάτη για την υποβολή παραπόνων.
Πληρωμή
Όπως αναφέρθηκε και στην προηγούμενη κατηγορία, τόσο σχετικά με τα έξοδα αποστολής, όσο και με την μέθοδο πληρωμής, η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρει διαφορετική περιγραφή στους όρους χρήσης και υποδεικνύει διαφορετικές επιλογές κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας. Αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει στους όρους χρήσης της επτά διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, οι οποίοι είναι οι εξής: * Με αντικαταβολή * Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (Εθνική Τράπεζα ή Alpha Bank) * Με πιστωτική κάρτα * Με δόσεις με πιστωτική κάρτα * Με δόσεις με καταναλωτικό δάνειο * Με προέμβασμα, για εκτός παραδόσεις εκτός Αττικής * Με προκαταβολή ή προεξόφληση
Αντίθετα, κατά την υποβολή της παραγγελίας, η μοναδική επιλογή που εμφανίζεται ως τρόπος πληρωμής είναι η “παραλαβή από το κατάστημα”. Δηλαδή, ενώ εμφανίζει στους όρους χρήσης πολλαπλούς τρόπους πληρωμής, στην ουσία δεν παρέχονται ως εν δυνάμει επιλογές για τον αγοραστή.
Λόγω του ότι δεν δίνονται περαιτέρω επιλογές στον αγοραστή, πέραν της παραλαβής από το κατάστημα, ως τρόπο πληρωμής, δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε ούτε αν υπάρχει κρυπτογράφηση των πληροφοριών, ούτε αν το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα διαθέτει πιστοποιήσεις δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά ούτε και αν υπάρχει έμπιστος τρίτος φορέας που να διαχειρίζεται την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας. Δεδομένου, λοιπόν, ότι ο αγοραστής δεν μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορους τρόπους πληρωμής, δεν του ζητείται να δώσει στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας κλπ.
Πολιτική Επιστροφών
Όσον αφορά την πολιτική των επιστροφών που ακολουθεί η συγκεκριμένη εταιρεία συμβαίνει το εξής παράδοξο, υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές σχετικά με τις επιστροφές προϊόντων από καταναλωτές. Εκ πρώτης, στη σελίδα με τους όρους χρήσης της εταιρείας στην παράγραφο 7 με τίτλο «Επιστροφή προϊόντων-Δικαίωμα ακύρωσης της παραγγελίας» αναφέρεται ότι εντός 5 ημερολογιακών ημερών γίνεται επιστροφή προϊόντος δεκτή, και εφόσον το προϊόν που εστάλη στον πελάτη δεν ήταν αυτό που παρήγγειλε, και θα πρέπει το προϊόν να είναι σε άριστη κατάσταση και με άθικτη συσκευασία. Καθώς επίσης, πληροφορεί τους καταναλωτές ότι είναι δυνατή η ακύρωση της παραγγελίας εντός 2 εργασίμων ημερών από την ημέρα της παραγγελίας.
Αντίθετα, στη σελίδα αγορά προϊόντων, στο υποσέλιδο «επιστροφές», η εταιρεία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι γίνονται δεκτές οι επιστροφές προϊόντων εντός 10 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους, με επιβάρυνση στον πελάτη μόνο το κόστος επιστροφής των προϊόντων. Αυτά οι δύο αντιφατικές πληροφορίες είναι οι μοναδικές που παρέχονται από την εταιρεία σχετικά με την πολιτική που ακολουθούν σχετικά με τις επιστροφές προϊόντων. Συνεπώς, η μόνη εμφανής πληροφορία που δίδεται είναι σχετικά με την περίοδο επιστροφής του προϊόντος, η οποία είναι πλήρως ασαφής, καθώς δεν δίνεται σαφής πληροφόρηση για την επιστροφή των χρημάτων του χρήστη αλλά ούτε και είναι ξεκάθαρο από ότι αναφέρεται σε ποιες περιπτώσεις ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει ένα προϊόν.
Γενικοί Όροι
Οι όροι χρήσης που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού αυτού καταστήματος συμπεριλαμβάνουν τα εξής; * Παρεχόμενες πληροφορίες & Προϊόντα * Δικαιώματα της εταιρείας. * Περιορισμός ευθύνης * Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας * Προσωπικά δεδομένα-Ασφάλεια * Παράδοση παραγγελιών –Έξοδα αποστολής * Επιστροφή προϊόντων-Δικαίωμα ακύρωσης της παραγγελίας * Δικαιοδοσία Δικαστηρίων – Εφαρμοστέο Δίκαιο
Αυτές είναι ονομαστικά οι κατηγορίες που αναφέρονται μέσα στους όρους χρήσης της εταιρείας, αν και σε κάποιες από τις προηγούμενες κατηγορίες έχει διαπιστωθεί ότι η εταιρεία δεν ακολουθεί πιστά όσα αναφέρει μέσα στους όρους αυτούς (έξοδα αποστολής, πληρωμές, επιστροφές).
Αισθητική
Όσον αφορά την αισθητική της συγκεκριμένης ιστοσελίδας θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος τα εξής 5 πράγματα. Πρώτον, η ιστοσελίδα αυτή έχει συγκεκριμένη δομή, αφού παρουσιάζει ταξινομημένα ανά κατηγορία τα προϊόντα της. Οι σελίδες της δεν έχουν παρόλα αυτά συνεκτική δομή και χρωματισμούς, αφού κατά την περιήγηση οι χρωματισμοί που χρησιμοποιούνται για την επωνυμία είναι στην απόχρωση του ανοιχτού πράσινου, ενώ για τις κατηγορίες προϊόντων χρησιμοποιεί απόχρωση του μωβ και ενδιάμεσα παρεμβαίνουν κι άλλα χρώματα, όπως γαλάζιο (για την ειδοποίηση με newsletter). Επίσης, οι κατηγορίες προϊόντων δεν είναι αρκετά εύχρηστες για τον καταναλωτή, αφού υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων τα οποία δεν ταξινομούνται αυτόματα με μια δομημένη σειρά, αλλά μόνο κατόπιν υπόδειξης του χρήστη. Δεν υπάρχει συνέπεια στον τρόπο εμφάνισης της ιστοσελίδας αφού υπάρχουν τόσες χρωματικές εναλλαγές. Επιπλέον, οι εικόνες που χρησιμοποιούνται για να απεικονίσουν τα προϊόντα στον χρήστη είναι πολύ μικρής ανάλυσης, με αποτέλεσμα να μην παρέχουν μια ρεαλιστική εντύπωση στον δυνητικό αγοραστή. Επίσης, δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της περιήγησης στην ιστοσελίδα αυτή χρήση οπτικοακουστικών μέσων (ήχο ή video), παρά μόνο απλών εικόνων χαμηλής ποιότητας.
Λειτουργία-Πλοήγηση
Εκ πρώτης όψεως, σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης προϊόντων, υπάρχει μια λίστα με κατηγορίες προϊόντων, τα οποία περιέχουν υποκατηγορίες και ακόμα η δυνατότητα χρήσης μιας μηχανής αναζήτησης με χρήση ελεύθερου κειμένου και λέξεων κλειδιά, η οποία βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης στο άνω δεξί μέρος της οθόνης. Όμως μετά την επιλογή μιας κατηγορίας προϊόντων, εμφανίζεται στο κάτω δεξί άκρο της οθόνης η επιλογή για αναζήτηση ανά : * Κατηγορία * Προμηθευτή * Αύξουσα τιμή * Τελευταία προϊόντα * Προσφορές * Δημοφιλή προϊόντα
Επίσης, η ιστοσελίδα διαθέτει και μηχανή αναζήτησης με κριτήρια, η οποία οδηγεί τον χρήστη πάλι σε μια λίστα με κατηγορίες και υποκατηγορίες προϊόντων (όπως για παράδειγμα, κατηγορία:PC-Laptop & υποκατηγορία: Desktop, laptop, οθόνες, εκτυπωτές κλπ).
Τα εργαλεία πλοήγησης που παρέχονται είναι τα εξής: * Κατάλογος προϊόντων * Όλες οι κατηγορίες και υποκατηγορίες της ιστοσελίδας είναι προσβάσιμες από την κεντρική σελίδα * Υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στην κεντρική σελίδα με ένα μόνο click στην επιλογή «αρχική» * Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται από δυο τουλάχιστον web-browsers (Internet Explorer & Mozilla Firefox)

Σχετικά με τα στοιχεία εξατομίκευσης που παρέχει η εταιρεία, βάσει της περιήγησης που πραγματοποιήθηκε, τα συμπεράσματα ήταν τα παρακάτω: * Δεν παρέχεται η δυνατότητα από την ιστοσελίδα για δημιουργία τμήματος “my account” * Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέσα στην ιστοσελίδα ότι υπάρχει η δυνατότητα εξατομίκευσης της κεντρικής σελίδας και των newsletters βάσει των αναγκών και των ενδιαφερόντων των χρηστών * Παρέχεται η δυνατότητα σχολιασμού από τους χρήστες, όμως δεν εμφανίζεται κανένα σχόλιο για κανένα από τα προϊόντα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, ίσως λόγω χαμηλής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας να μην υπάρχουν σχόλια. * Το μοναδικό στοιχείο εξατομίκευσης που υπάρχει, είναι ότι κατά την περιήγηση στα προϊόντα προς πώληση εμφανίζεται κάτω αριστερά στην οθόνη ένα ιστορικό με τα προϊόντα που επισκέφθηκες λίγο πριν, γεγονός που βοηθά στην μετάβαση/επιστροφή σε κάποιο προϊόν βοηθώντας έτσι τη σύγκριση τους.
Άλλα κριτήρια
Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης δεν αναφέρεται πουθενά ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα homelove.gr δραστηριοποιείται σε social media. Όμως κατόπιν έρευνας σε γνωστά social medias, προέκυψε ότι το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα διαθέτει παρουσία στο facebook, με το όνομα “Home Love”, με απώτερο σκοπό τη διαφήμιση του στο ευρύ κοινό. Το προφίλ του ηλεκτρονικού καταστήματος στο facebook πρέπει να είναι σχετικά πρόσφατο κι αυτό προκύπτει από την μικρή του απήχηση σε άτομα (57 άτομα). Σκοπός της εταιρείας είναι η διαφήμιση των προϊόντων και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της μάρκας στο καταναλωτικό κοινό, και για την επίτευξη του έχει αναρτήσει στο προφίλ της κατάλογο φωτογραφιών με τα προϊόντα, τη διεύθυνση του φυσικού καταστήματος καθώς και την ηλεκτρονική της διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας.
Από περαιτέρω έρευνα σε social medias δεν προέκυψε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε κάποιο άλλο social network.

Similar Documents