Free Essay

Saje

In: Other Topics

Submitted By tomat
Words 490
Pages 2
1. JKR/ MACKINTOSH PROBE
2. INTRODUCTION
3. JKR/ MACKINTOSH PROBE•The Mackintosh Probe is alightweight and portablepenetrometer. It is a considerablyfaster and cheaper tool than boringequipment especially when thedepth of exploration is moderate andthe soils under investigation are softor loose• Mackintosh Probe which has 30°cone penetrometer while JKR Probeshas 60° cone penetrometer.
4. • Based on the principles stated by HUARSLEV (1948) for drive rods for soundings and sampling and recommended methods for static and dynamics soundings by Europeans groups and subcommittee (1968).• The rods consist of 16mm diameter High Yield Steel each of length approximately 120cm. Then the rods are connected to each other by 25mm outer diameter couplings.Coupling = provide the lateral supports to the rods to prevent buckling during driving the rods.• Driving is performed with a small hammer of 5kg and falling vertically though a fixed height of 30cm along a guide a rod.• The total numbers of blows required for the pointer to penetrate a distance of 30cm is recorded and used as a measure of the consistency of cohesive soil and the packing of granular soil.
5. AIMS
6. For every in-situ or laboratory test that had been carried out must have an aim or an objective. The objectives of the JKR/Machintosh Probe Test are:
7. Collecting a disturbed soil sample forgrain size analysis and soil classification.Determine the sub-surface stratigraphyand identify materials present.Evaluate soil density and in-situ stresscondition.Estimate geotechnical parameters.
8. ADVANTAGES• Light and easy user.• Does not need skill worker.• Economical.• Provides a disturbed soil sample for moisture content determination.• Faster and cheaper tools
9. DISADVANTAGES• Contribute to human error. -wrong counting• Low impact energy. -only can penetrated in shallow soil (limited depth)• Unable to penetrated into medium strength soil and gravelly ground.
10. PROCEDURE
11. 1. Equipments for the test are assembled. Thecone diameter is measured in SI unit.2. The boring rods and hammer are joint using therod coupling. Grease is sweep up for an easydissembles later.3. Distance of 0.3 m is measured and marked onthe rod start from the tip of the cone.4. The equipment is set up on the ground.5. The hammer is pulled until it reached themaximum. The hammer is dropped freely todriven the cone into the soils.6. The sum of the number of blows for penetrationof 0.3 m is recorded in the data sheet.
12. 7. The hammer is taken off on the last 0.3 m of each rod andjoined the existing rod with another rod and lastly the hammer.The blow is continued and stopped when:· The blow is more than 400 for 0.3 m penetration· The depth reached 15 m8. Pull the rods using lifting tools after the penetration reachedthe requirement.9. The equipment is dissembled and cleaned before storing.
13. FIGURES
14. FIGURES
15. • Presented by :Hilmi bin Awaludin – 2011985059Nur Suryana binti Mohd Sutarzi – 2011527513Mohd Amirul Haziq bin Ratuah – 2011387721

Similar Documents

Free Essay

Gentrification

...Christopher Cordon Sociology 142 Friday 4- 4:50 P.M. 04-12-16 USC Village: What’s the Cost? Jack hammers, dump trucks, construction cranes and safety cones; all in a days work at USC’s new university village. We’ve all been somewhat affected by the recent demolition and construction in and around USC. Along with all the construction going on, traffic jams, detours as well as some of the noise going on, students such as myself aren’t the only ones affected. As beautiful and appealing as these renovations might seem, the price of a new beautiful new village does come at a cost to the residents, businesses and employees of the surrounding community. I was a member of this community as a young kid. I went to Vermont Ave. elementary just down the street form USC, and growing up, I did see a few changes here and there. Back in the early 90’s, the neighborhood had a completely different feel to it. There were gangs, drugs, and violence; typical for a South Los Angeles neighborhood. Over the years, USC’s presence started to change a few things. As students began to trickle over to the northwest neighborhoods, the tone of the neighborhood slowly changed. I was in elementary, so I didn’t really make much of it, only that a few of my friends from my block began moving away. As an 8 year old, you don’t really put two and two together until I started noticing the same thing in my new neighborhood in East Hollywood. Since it wasn’t a college neighborhood, there wasn’t a diverse......

Words: 2099 - Pages: 9

Free Essay

Doc, Docx, Pdf

...për transport ajror. Një intuitë unik teknike në treg që lejon prodhimin e paneleve me avantazhe të jashtëzakonshme edhe gjatë instalimit, ose kur bimore është i aktivizuar.Thelbi i inovacionit është panel: nuk ka fletë më të izoluar e galvanizuar, të rënda për të trajtuar gjatë instalimit, të shpërndarjes së zhurmshme dhe të nxehtit, por densitet të lartë poliuretani zgjeruar përballet me alumin. Prona të Paneli: teknik drita: handiness konsiderueshme gjatë uljes grumbulluar, të kohës në rritje dhe stafin e kërkuar para-izoluar: no izolimin shtesë ose punon në rritje dhe e komplikuar, pagesat e rrezikshme apo të shtrenjta janë të nevojshme thjeshtë për të ruajtur: sipërfaqe të përsosur të qetë nuk e mbaj grimca dhe qasja në kanal është në sajë të thjeshtë për të portholes shkëlqen inspektimit dhe sistemi i lëvizshëm kanal Mjedisit përçueshmëri të ulët: shpërndarje minimale termike dhe optimizimin e AHU punojnë për ruajtjen e temperaturës së ajrit, me kursimin e energjisë pasuese rezistencë të...

Words: 512 - Pages: 3

Free Essay

Business Cake

...my sketch of the "Angry birds", saw them on the Net. Once I agreed to her order, immediately I googled, i knoww that my kids had been playing this game in my iphone but I just couldn't be bothered. I am not so keen on the games, i only know how to play 'Tetris' and a bit of " Solitaire". the eggs, the centre of attraction, the reason for the birds to be so angry because they were stolen by the green piggies. I googled in youtube, watched the games, the short stories just to find out what the fuss was all about, what is this "angry birds' all about. why are they so angry, wwwhat makes them so furious, so now I know.......... Five angry, fuming, birds, Batrisyia told me, each one of these birds has its own specialty and unique characters, the red one was the main character but it does not have any special ability, and ...... to be continued...haha..... i don't really know actually, have to do more homework on them. Actually I am waiting for the catapult to dry properly, before I put all the angry birds on the cake, this is just a seneak preview, my friend will collect this cake tomorrow afternoon. OUCH! dah lah kena lastik, nak ambik telur, jatuh terhempap pulak dengan bata bata ni..... gotta go..... Posted by zue at 5:18 AM 4 comments Labels: 3D cake Friday, December 2, 2011 love letters cupcakes "in you, i have found the greatest joy in my life', her feeling is expressed via these cupcakes " i love you more than watching movies on rainy days" , yes we......

Words: 3582 - Pages: 15

Free Essay

Abckjhjkbnm, Hjkhj

...Cara Memasang Tile / Jubin / Mozek / Keramik Belajar cara memasang lantai cara yang saya pelajari pulak deh, hari tu saya dah sedikit sebanyak bercerita mengenai cara membancuh simen. Kali nie jom anime4nz sambung pasang tile, hingga lawa, cantik baru ader klasss gitu. [pic]Sesapa yang nak cuba-cuba pasang sendiri dah boleh buat dah, tanpa perlu contractor atau upah orang.... Saya sendiri pun cam bancuh simen ari tu... bukan pandai pun... ikut pakat bedal ja... alih alih siap dah... cun.... walau tak sekemas yang diharapkan... sebab saya bukan pakar... lagi satu kos ciput sangat... saya hanya guna bahan murah.... jubin second hand (RM0.50 sekeping) hok reject.. kebiasaannya RM2 sekeping. tapi boleh tahan gak besarnya.... walau tak sama besar... corak banyak tak sama tetap ku buat agar nampak kelainan.... bukan aku buat sepenuh la... abang angkat aku yang sudahnya... aku just nolong aja. He he. Hasilnya aku dapat mewujudkan design lantai yang dibayangkan... walaupun terpaksa memilih dan asingkan untuk dibuat perbandingan. Maklumlah bahan reject... setiap satu bundle berlainan warna, corak, bentuk, besar,. So tugas pertama cari pasangan. Cari jangan tak cari. Peralatan Memasang Tile / Jubin / Mozek / Keramik *Peralatan yang anime4nz sediakan: 1- Tiles Cutter - Alat yang digunakan untuk memotong tiles/mosaics, boleh dibeli dikedai hardware, atau kedai jual tiles. Ada saiz yang boleh potong 12 inci, 18 inci atau 24 inci. Nak murah beli yang Taiwan, nak yang baik...

Words: 1350 - Pages: 6

Free Essay

Project Management

...Kompania Konkrete Masonry (CMC), pasi ishte lider në industri për 25 vjet, vendosi të dilte jashtë biznesit të prodhimit të betonit. Megjithëse vitet e fundit ka pasur një bum në ndërtimin e godinave të banimit, puna komerciale ishte në rënie. Si rezultat I kësaj, të gjithë fabrikat e prodhimit të betonit të pararendur po qendronin larg punëve të mëdha. Në mënyrë që të mbijetonte CMC kishte të ofronte punë jashtë zonës së tyre gjeografike. Të mbijetonte varej nga të qënit konkurues. Në 1975, çmimi mesatar i shitjes së një këmbë kubi beton ishte 8,35$ dhe në vitin 1977, çmimi mesatar i shitjes kishte rënë në 6,85. CMC ishte duke prodhur me një normë prej një milion këmbë kubike në vit (nuk nevojitej shumë matematikë për të kuptuar se ata merrnin një million e gjysëm dollarë në vit, që ishte më pak se ajo që merrnin për të njejtin produkt më pak se dy vjet më parë. Menaxhimi i produktit ishte realizuar nga CMC duke përdorur formën e organizimit matricë. Menaxheri i projektit të CMC kishte përgjegjlsit të plotë që nga dizenjimi deri tek përfurnimi I projektit të ndërtimit. Megjithaët me uljen e pjesës së tregut, dhe me ndyrshimin e tregut, suksesi që CMC kishte pasur më pare vihej në pikpyetje History- The concrete blockm business CMC ishte nisur futur në biznesin e prodhimit të blloqeve të betonit në 1946. Në fillimet e saj, CMC u bë lideri i tregut për dy arsye: Së pari, kishte një teknologji të avancuar në prodhim dhe së dyti kishte një sistem inovativ shpërndarjeje. Me...

Words: 1486 - Pages: 6

Free Essay

I Mode

...11421 HARVARDIBUSINESSISCHOOL 9-502-031 REV: JULY 17, 2002 YOUNGME MOON NTT DoCoMo: Marketing i-mode ¿Olvidar mi teléfono en casa? Yo jamás lo Izaria. No puedo imaginarme pasar todo el día sin i-mode. -Takumi Ebina, 16 1 Para Keiic:hi Enoki, Director Gerente del servicio i-nwde de DoCoMo, este tipo de leal- tad era una espada de doble filo. En Febrero de el lanza- miento japonés de i-mode, un servicio de Internet inaláIllbrico a través del teléfono móvil. En ese tiempo, la mayoría de los analistas y miembros de los.medios de comunicación ha- bían redbido la introducción con escepticismo; sólo unoscuaIltos periodistas se habían mo- lestado en acudir a lainauguración del servicio. Ahora, treS años después, muchos de esos mismos expertos se preguntaban si - con más de 30 millones de abonados y un 60% de la participación del mercado de Internet móvil de Japón - podría sostener su abrumador dominio del mercado. Por su parte, Enoki encontró imposible dejar de sonreíriá toda esta ironía. Mientras se recostaba en el respaldar de su sillón y reía entre dientes, EIlokise veía notablemente relaja- do. Cansado quizás/pero sin embargo relajado. Era difídlcreer que este hombre gentil y de hablar suave era lafuerza motora detrás de una de lasorganizac:iones de movimiento más rápido de Japón. Él comentó, "Al hacernos más exitosos, la presión sobre nosotros tam- bién ha incrementado. La pregunta que todos se hacen es si vamos a poder mantener el impulso en forma......

Words: 2999 - Pages: 12

Free Essay

Ophthalmologist

...UNIVERSITETI I PRISHTINËS FAKULTETI EKONOMIK - PRISHTINË STUDIMET POSTDIPLOMIKE-MASTER LËNDA: MENAXHIMI I RISKUT DHE SIGURIMET TEMA: Menaxhimi i rrezikut në ndërmarrje Grupi : Profesori i lëndës: Muhamet Selmani Prof.Dr. Fatos UKAJ Mentor Selmani Prishtinë 2010 PËRMBAJTJA 1. PERKUFIZIMI I NDËRMARRËSISË 2. PROFILI I NDËRMARRËSIT 3. MJEDISI / RRETHINA E BIZNESIT TË VOGËL DHE TË MESËM 4. MENAXHIMI I RREZIKUT NË NJË BIZNES 5. LLOJET E RREZIQEVE 6. MUNDËSIT PËR PARANDALIMIN E RREZIKUT PERKUFIZIMI I NDËRMARRËSISË -Nga definicionet e shumta ne do të përkufizojmë ndërrmarësinë në mënyrë të përshtatshme. Richard Cantilllon ndërmarrësin e shihte si aktivitet ekonomik në kushte të pasigurisë. Peter Drucker ndërmarrësinë e paraqet si biznes që organizohet dhe kryhet në mënyrë sistematike dhe të efektshme. Sipas Drakerit, ekonomia nderrmarrëse është fenomen kulturor dhe psikologjik, po aq sa është edhe fenomen ekonomik dhe teknologjik. Thënë shkurt, Ndërrmarrësia si kulturë dhe koncept i të menduarit ekonomik, paraqitet si nje resurs i rrallë, si agjent i ndryshimeve shoqërore (dhe politike). Arma kryesore e ndërmarrësisë është “destruksioni kreativ “ dhe novatorizmi sistematik. Ëickham ......

Words: 3002 - Pages: 13

Premium Essay

Marketing Research

...The Market Research Encyclopedia by Vincent E Barabba To market well, you have to satisfy and at times exceed the expeetations of the customer. But how do you know what the customer wants; According to the textbooks, market research ought to provide the answer. Unfortunately, heeause of the way most traditional marketing research is conducted, it has fallen short of this important objective. At the core of the problem is the practice of using marketing research to confirm that a decision already made is the right decision rather than using market research to identify alternative choices and to support the process hy which the hest alternative is ehosen. In this series of foldout tables, I present a guide for managers who want to use market research to develop and support market-based decisions. The tables form a decision-support framework that uses research tools to help companies develop a balanced approach to the "technology push/demand pull" product development process. The structural components of the framework are accountable management, the company's decision process, marketplace reality, and the market research function. The five sections of the gateiold identify the steps researchers must take: (1) Assess market information needs; (2) Measure the marketplace; (3) Store, retrieve, and display the data; (4) Descrihe and analyze HARVARD BUSINESS REVTEW laiuuirv-Febiiiatv 1 ^ market information; (5) Evaluate the research and assess its usefulness. The reference......

Words: 4013 - Pages: 17

Free Essay

Mcdonald Marketing Al

...McDonald’s ne mijevjecarin e ri *** Te pergjithshme McDonald's eshte lider boteror ne industrine e ushqimit te shpejte me mbi 32,000 restorante ne 119 vende, te cilat i sherbejne mbi 60 million konsumatoreve ne dite, duke punesuar me shume se 1.7 milione njerez. Nje restorant McDonald's mund te jete ose franshize ose nje korporate me vete. Te ardhurat e korporates vijne nga qerate, tarifat e franshizes si edhe shitjet ne restorantet e kompanise. Te ardhurat e McDonald's u rriten me 27% gjate 2005-2007, ne $22.8 miliarde, dhe 9% rritje ne te ardhurat operative ne total $3.9 miliarde. Eshte nje nga emrat me te njohur ne bote i cili mban pjesen kryesuese te segmentit te restoranteve me sherbim e shpejte te tregut te ngrenies joformale. Strategjia e marketingut e McDonald’s eshte: njerez miqesore qe sherbejne produktin e duhur me cmime te perballueshme. McDonalds i prezantojne restorantet e tyre sit e pastra, te rehatshme e mikpritse dhe krijojne promocione per te nxitur grupet kyce te konsumatoreve. Ne 2006, McDonald's prezantoi marken "Forever Young" ose “Pergjithmone te rinj” duke ridezenjuar te gjithe restorantet. Ndryshimi i pare rrenjesor ndodhi ne vitin 1970. Deshira per te qene gjithmone ne nje linje me stilin/menyren e jeteses se konsumatorit te tij, beri qe McDonald’s te shpenzonte me shume para ne reklama dhe marketing se cdo marke tjeter. Ata operoje me me shume kende lodrash sesa cdo firme tjeter ne USA dhe jane nje nga shperndaresit me te medhenj te......

Words: 4687 - Pages: 19

Free Essay

Projekt Nga Transparency International Albania Per Transparencen E Pushtetit Vendor Ne Shqiperi

...Transparenca e Pushtetit Vendor P Ë R M BA J T JA - Projekti “Transparenca e Pushtetit Vendor”  - Rëndësia e transparencës në qeverisje  2 2  4 1. Vlerësimi dhe monitorimi  4 2. Aksesi i informacionit  5 3. Etika dhe integriteti  11 4. Reforma Institucionale  14 - Strategji për promovimin e transparencës 5. Synimi në çështje të caktuara  17 Transparency International Albania Faqe 1 Transparenca e Pushtetit Vendor Projekti “Transparenca e Pushtetit Vendor” “Transparenca e Pushtetit Vendor” është një projekt i Transparency Albania, i financuar nga Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile (AMSHC). International Qëllimet kryesore të këtij projekti janë : Ø Rritja e transparencës së pushtetit vendor ; Ø Stimulimi i qeverisjes së mirë dhe transparences ; Ø Rritja e ndërgjegjësimit të publikut për rëndësinë e transparencës dhe pjesmarrjes në vendimmarrje. Si i tillë, projekti tenton të sjellë një traditë në monitorimin ndërgjegjësimit të pushtetit vendor përbri luftës ndaj korrupsionit. dhe rritjen e Duke patur në fokus qytetarin dhe shërbimet që i ofrohen atij, ky projekt tenton të arrijë një sjellje më transparente të organeve vendore në ofrimin e shërbimit ndaj publikut, dhe rritjen e ndërgjegjësimit të këtij të fundit për mbrojtjen e të drejtave të tij dhe pjesëmarrjes në vendimmarrje. Projekti synon...

Words: 7199 - Pages: 29

Free Essay

Job Analysis in Albania

...UNIVERSITETI I TIRANËS DEPARTAMENTI I FINANCËS FAKULTETI I EKONOMISË ANALIZA E PUNËS (BANKA CREDINS) Mnaxhim Strategjik Burimeve Njerzore Punoi: Udhëheqës shkencor: Bledi HOXHALLARI Prof. Dr. Perlat LAME Tiranë, 20/02/2013 Përmbajtja e punimit Hyrje………………………………………………………………………………..6 1 MENAXHIMI I RISKUT TE KREDISë………………………………………7 1. 1 Komponentët e menaxhimit të riskut të kredisë …… 8 1. 2 KRIZA E RISKUT TE KREDISË 2007-2012 12 2 DREJTIMI I RISKUT KREDISË… …………………………………….…..…14 Përfundime………………………………………………………………..…….28 REFERENCa 30 HYRJA Duke patur parasysh rendesine e marrjes se vendimit per te kryer Analizen e Punes e kame zgjedhur qe ta trajtoj si detyre kursi per lenden MSBNJ kete proces. Perpara se ne te fokusohemi pikerish te ky proces i rendesishem do te doja ti hidhnim nje sy nga Prespektiva Manaxheriale e te gjithe situates te meanxhimit te punes e cila ne vetvete eshte nje proces me dinamike te larte. Manaxheret dizenjojne struktura me qellim organizimin e punes neper departamente, skuadra, dhe menyra te tilla pune nga te cilat vete puna do te performohej ne menyre sa me eficente dhe qe do te jepte nje sherbim apo produkt te vlefshem ne duart e klienteve. Specialistet e Burimeve njerzore asistojne keta menxhere duke mbajtur nen kontrol te vazhdueshel dhe dokumentuar njekohesisht ndryshimet per cdo lloj......

Words: 10144 - Pages: 41

Free Essay

Gramatika E Gjuhes Shqipe

...Gramatika e gjuhës shqipe Shkolla jopublike “Mileniumi i tretë” Punoi: Buena Aziri Projekt nga: Buena Aziri KL. VII/3 Mësimdhënësi: Agron Gashi Prishtinë, 2009 Fonetika, Morfologjia, Sintaksa, Leksikologjia Si ndahet gramatika e gjuhës shqipe? • Gramatika e gjuhës shqipe ndahet në: • Fonetikë; • Leksikologji; • Sintaksë; • Morfologji; Fonetika Fonetika Tingujt e gjuhës shqipe • Gjuha shqipe ka 36 fonema, 7 fonema zanore: a, e, ë, i, o, u, y dhe 29 fonema bashkëtingëllore: b, c, ç, d, dh, f, g, gj, h, j, k, l, ll, m, n, nj, p, q, r, rr, s, sh, t, th, v, x, xh, z, zh. Klasifikimi i zanoreve • Zanoret e shqipes klasifikohen: • Sipas vendit të ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të përparme, qendrore dhe të prapme; • Sipas shkallës së ngritjes së gjuhës drejt qiellzës: të hapura, gjysmë të hapura dhe të mbyllura; • Sipas pjesëmarrjes ose jo të buzëve: të buzorëzuara dhe të pabuzorëzuara. Klasifikimi i bashkëtingëlloreve • Bashkëtingëlloret e shqipes klasifikohen: • Sipas mënyrës së formimit: mbylltore, shtegore, hundore, anësore dhe dridhëse; • Sipas vendit të formimit: buzore, dhëmbore, alveolare, paraqiellzore, qiellzore; • Sipas pjesëmarrjes së zërit dhe të zhurmës: të shurdhta ose të pazëshme dhe të zëshme. Diftongjet dhe grupet e zanoreve • Dy zanore që shqiptohen si një rrokje e vetme përbëjnë një diftong. • Kur dy zanore që janë pranë njëratjetrës shqiptohen secila si një rrokje më vete, ato përbëjnë një......

Words: 11117 - Pages: 45

Free Essay

Public Administration

...SL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Song Name Amanush Theme Amanush Duchokher Oi Jhiley Hai Rama Jiboner Jalchabi Monta Kore Uru Uru O My Love Aamake Aamar Moto Thaakte Dao Bhaage Jaana Hai Kahan Bneche Thakar Gaan (Rupam) Bneche Thakar Gaan (Saptarshi) Chawl Raastaye (Shreya) Chawl Raastaye (Priyam) Phnaade Poriya Bawga Knaade Re Uthche Jege Shawkalgulo Bol Na Aar Dui Prithibi It's Only Pyaar O Yara Vey Pyarelal Keno Aaj Kal Keu Mone Mone Khujechi Toke Raat Berate Pirit Koro Na Sexy Maye Aas Paas Hai Khuda (Unplugged) Aas Pass Hai Khuda Ale Ab Jo Bhi Ho Anjaana Anjaani Hai Magar Anjaana Anjaani Ki Kahani Apna Har Din Jiyo (Remix) Apna Har Din Jiyo Baki Main Bhool Gayi Chhan Ke Mohalla Sara (Remix) Chhan Ke Mohalla Sara Chori Kiya Re Jiya (Female) Chori Kiya Re Jiya (Male) Dabangg Theme Desi Kali Your A Desi Kali (Bawara Sa) (Remix) Desi Kali Your A Desi Kali (Bawara Sa) Desi Kali Your A Desi Kali (Remix) Song Code 5551 5552 5553 5554 5555 5556 5557 5558 5559 55510 55511 55525 55512 55513 55514 55515 55516 55517 55518 55519 55520 55521 55522 55523 55524 55526 55527 55528 55529 55530 55531 55532 55533 55534 55535 55536 55537 55538 55539 55540 55541 Artist/Movie/Album Amanush Amanush Amanush Amanush Amanush Amanush Amanush Autograph Autograph Autograph Autograph Autograph Autograph Autograph Autograph Dui Prithibi Dui Prithibi Dui Prithibi Dui Prithibi Dui Prithibi Josh Josh Josh Josh Josh...

Words: 100551 - Pages: 403