Sample Final Exam

In: Business and Management

Submitted By melissajd
Words 2445
Pages 10
MGMT 307 Sample Final Exam

1. ___________ describes how dependable and responsible a person is.
A. Emotional stability
B. Conscientiousness
C. Extroversion
D. Locus of control
E. Self-efficacy



2. Meg is very relaxed and secure. Meg is probably high in
A. emotional stability.
B. conscientiousness.
C. extroversion.
D. agreeableness.
E. openness to experience.



3. The statement, "My boss doesn't know how to do his job," reflects the __________ component of an attitude.
A. behavioral
B. decisional
C. cognitive
D. affective
E. value



4. Bethany is writing a paper for her management class. She already has a strong 'A' in the class, and only needs to get a C on the paper to keep her A. As she prepares the final version of the paper, she takes special care that the paper is well-written, insightful, and error-free, something that she can be proud of. Bethany is experiencing
A. an intrinsic reward.
B. high equity.
C. a belongingness need.
D. a hygiene factor.
E. a high need for affiliation.



5. The need that is met by providing autonomy and control to employees over how they do their jobs is
A. self-actualization.
B. esteem.
C. love.
D. safety.
E. physiological.



6. A manager wants to improve how her employees' belongingness or love needs are met. To do so, she could
A. give public recognition for good job performance.
B. hire a guard for the parking lot.
C. send employees to a training class.
D. redesign individual jobs into teams.
E. allow employees flextime.



7. Which of the following is the best way to manage virtual teams?
A. When beginning with a virtual team, set the final deadline and reprimand and virtual team members who don't make the deadline.
B. Because you don't have face-to-face contact, it is best to relay instructions via phone.
C. Require each team member to keep their own…...

Similar Documents

Sample Final: International Payments

...Sample Final: International Payments I, MCQ 1, A shipping document indicating the details of the shipment and delivery of the goods and their ownership is a A, B/L (True: This is the most important transport document) B, Sight draft (False: This is a type of B/E) C, Time draft (False: This is a type of B/E) D, L/C (False: this is a method of payment) 2, A written statement by the exporter ordering the importer to pay a specific amount of money upon presentation to drawee to whom it is addressed is known as a A, B/L (False: This is a transport document) B, Sight draft (True: This is the type of B/E that requires payment upon presentation) C, Time draft (False: This is the type of B/E that requires payment at a future date after presentation) D, L/C (False: this is a method of payment) 3, L/C may be payable at all but one of the following locations: A, Confirming Bank’s counters (False: Confirming Bank has irrevocable undertaking to Beneficiary) B, Nominated Bank’s counters, or at the counters of any bank if L/C is freely negotiable (False: Nominated Bank pays Beneficiary on behalf of Issuing Bank (Confirming Bank)) C, Issuing Bank’s counters (False: Confirming Bank has irrevocable undertaking to Beneficiary) D, Reimbursing Bank’s counters (True: Reimbursing Bank has no undertaking towards Beneficiary. It only functions to reimburse other banks with authorization of Issuing Bank) 4, Which of the following can be combined under a credit available with the...

Words: 2790 - Pages: 12

Sample Final Exam

...MGMT 307 Sample Final Exam 1. ___________ describes how dependable and responsible a person is.  A. Emotional stability B. Conscientiousness C. Extroversion D. Locus of control E. Self-efficacy   2. Meg is very relaxed and secure. Meg is probably high in  A. emotional stability. B. conscientiousness. C. extroversion. D. agreeableness. E. openness to experience.   3. The statement, "My boss doesn't know how to do his job," reflects the __________ component of an attitude.  A. behavioral B. decisional C. cognitive D. affective E. value   4. Bethany is writing a paper for her management class. She already has a strong 'A' in the class, and only needs to get a C on the paper to keep her A. As she prepares the final version of the paper, she takes special care that the paper is well-written, insightful, and error-free, something that she can be proud of. Bethany is experiencing  A. an intrinsic reward. B. high equity. C. a belongingness need. D. a hygiene factor. E. a high need for affiliation.   5. The need that is met by providing autonomy and control to employees over how they do their jobs is  A. self-actualization. B. esteem. C. love. D. safety. E. physiological.   6. A manager wants to improve how her employees' belongingness or love needs are met. To do so, she could  A. give public recognition for good job performance. B. hire a guard for the parking lot. C. send employees to a training class. D. redesign...

Words: 2445 - Pages: 10

Sample Exam

... stockholders' equity. C) increases assets and decreases stockholders' equity. D) decreases assets and increases stockholders' equity. 72. A ledger: A) contains only asset and liability accounts. B) is a collection of the entire group of accounts maintained by a company. C) provides a chronological record of transactions. D) should show accounts in alphabetical order. Page 14 Kimmel, Weygandt & Kieso - Sample Exam 1 73. The final step in the recording process is to transfer the journal information to the A) trial balance. B) financial statements. C) ledger. D) file cabinets. 74. The ledger accounts should be arranged in A) chronological order. B) alphabetical order. C) financial statement order. D) order of appearance in the journal. 75. Which statement about an account is true? A) In its simplest form, an account consists of two parts. B) An account is an individual accounting record of increases and decreases in specific asset, liability, and stockholders' equity items. C) There are separate account for specific assets and liabilities but only one account for stockholders' equity items. D) The left side of an account is the credit or decrease side. Page 15 Kimmel, Weygandt & Kieso - Sample Exam 1 Answer Key 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. D C C C D A B D D B B C D A B A C B A D A A B C C C C C C A A D A A......

Words: 3558 - Pages: 15

Exam 1 Sample Questions

...2012 Students: These sample questions were pulled from last year’s exam. Note that not all the material covered to this point matches up with what I did last year. Hence some material below may be unfamiliar to you. However, these are reasonably representative of the type of questions you are likely to see. 1.Financial accounting a) provides useful information primarily for external decision makers. b) is required for corporations but probably would not be done by other business entities. c) provides information primarily for the use of managers of the company. d) has been practiced in this country for approximately the last 15 years. 2. The Financial Accounting Standards Board employs a "due process" system for making GAAP. This process… a. is an efficient system for collecting dues from members. b. enables interested parties to express their views on issues under consideration. c. establishes new standards based only on FASB board members’ discussions. d. requires that all accountants must receive a copy of financial standards. 3. A decrease in net assets arising from peripheral or incidental transactions is called a(n) a. capital expenditure. b. cost. c. loss. d. expense. 4.   An accounting record into which the essential facts and figures are posted        when it is time to make the financials is called the        a. general ledger.        b. cash flow statement.        c. trial balance.        d. general journal.        e. Major General.  5. If, during an accounting...

Words: 2205 - Pages: 9

Final Exam~

... and indents Working with pictures and clip art  Insert a picture  Resizing the picture A slide of different colours  Using colours to mix and match for better presentation  Choosing a background Animation  Using slide transition  Using animation schemes  Customer animation i.e. adding and effect, animating text Database Microsoft Access Getting to know Access  Understanding database  Creating a new database  Creating a database structure  Refining how data is displayed  Manipulating table columns and rows Working with reports  Creating a report using wizard  Modify a report  Adding a sub report  Preview and print a report Information Systems  Organizations, Technology and Information  Data vs. Information  Logical Structure ¨ field, record data file, database and data warehouse  Relationship Databases  Information System ¨ Transaction, customer-centric, executive information systems 11 & 12 13 13 & 14 14 Assignment 2 due ASSESSMENT Tutorial: Assignment 1: Assignment 2: Final Exam: Total 10% 20% 20% 50% _____ 100% ===== BCOM 101F PAGE 4 OF 3 EXAM ELIGIBILITY 1. Students must meet all subject requirements such as: a) Complete and submit all given assignments on the set deadlines and b) Attend 80% of scheduled lectures and tutorials before exam eligibility is granted. 2. Students who do not satisfy the subject requirements may appeal to the department for permission to sit for exams. (Please refer to the department¡s notice......

Words: 1095 - Pages: 5

Final Exam

...Class, there is a final exam study guide in doc sharing. Please be sure to review it in detail! I would also like to provide more information on the final: * The Final Exam covers all the TCOs and all the course materials. * This exam is worth 250 points in total, which includes 12 multiple-choice questions at five points each for a total of 60 points, one essay question at 30 points, four essay questions at 40 points each for a total of 190 points. * You have three hours and 30 minutes to complete this exam. * This exam contains two pages. You don't need to complete them in order. My suggestion is to start with the 5 essay questions (page 2) and then go back to the multiple choice questions leaving about 1 hour for the multiple choice. This allots approximately 30 minutes to each essay (2.5 hours) and 5 minutes to each multiple choice (1.0 hours). Multiple Choice: there is one multiple choice question from each of the following chapters: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 12, 14, 16, 17. Essay Question Topics: 30 point question (there is one of these) you will be given 6 transactions, and asked to indicate which fund each transaction would be recorded in. The fund summary document and week 1 & 2 document should be helpful here, as well as the notes you have taken on each fund. Review chapters 2, 4, 5, 6, 7 on what transactions are accounted for in each fund. 40 point essay questions (there are 4 of these) 1. Question covering uses of the......

Words: 350 - Pages: 2

Final Exam

...PE 540 Final Exam I. Define, Identify or Explain a. Administrative Philosophy Affects the way the educator presents instructional material and the manner in which on communicates with students, parents, colleagues, and other adminstrators. b. Types of Administrators Principal, Headmaster, Director, Assistant Principal, Specal Educator Coordinator, Curriculum Coordinator, Head of Guidance, Dean. c. Human Resource Management The management of an organization workforce. Responsible for the training and assessment of employees while ensuring compliance eith employment and labor laws. d. Title IX Educational amemndment of 1972 that is the landmark legislation that bans sex discrimination in schools, whether it be academics or athlets. e. Negligence Conduct that falls below the standards of behavior established by law for the protection of others against unreasonable risk of harm. II. Discussion Questions a. Why is a Public Relations Program important to an Organization? By managing, controlling, or influencing people's perceptions, public relations professional hope to intitate a sequence of behaviors that will lead to the achievemnt of organization objectives. b. Why is an understanding of the law importatant to a PE teacher, coach, and administrator? So they can address the proper procedures to the students and players. They have to understand and guide by the law before they can pass it on to the students. c. What is meant by the term, "assumption of risk"? A...

Words: 418 - Pages: 2

Marketing Exam 2 Sample Q

...Sample Questions-Exam II 1) Information provided by one firm on household demographics and lifestyle, purchases, TV viewing behavior, and responses to promotions is called: a. multi-source data b. marketing research data c. single-source data d. on-line data e. in-home data 2) Ford Motor Company uses the slogan “No boundaries” for its ad campaigns for Ford SUVs. It invites people who want ultimate people-carrying and gear-storing capabilities “to be outfitted with the most far-reaching sports utility vehicle on earth”. If the SUV campaign is trying to appeal to young adults who don’t like the restrictions of a sedan, who want to be able to pack up and leave at a moment’s notice, and who enjoy freedom and independence, it is relying on _________ and _________segmentation. a. socioeconomic; demographic b. psychographic; lifestyle c. geographic; usage rate d. demographic, usage rate e. demographic, psychographic 3) Which of the following statements demonstrates the formation of a segment based on household size? a. Campbell’s makes spicier nacho cheese sauce for its distributors in Texas than it does in Maine. b. GE built a downsized microwave oven to hang under kitchen cabinets. c. Del Monte offers a line of canned fruit with no added sugar or artificial sweeteners. d. a fast food hamburger restaurant is open for breakfast on...

Words: 448 - Pages: 2

Final Exam Sample Questions Chp 1-7

...Final Exam -- Chapters 1-7 I have placed the Final Exam and the Final Exam Answer Sheet on the Home Page of the course. Download the Final Exam and Final Exam Answer Sheet to your computer. Please submit your completed Final Exam Answer Sheet in the Assignment Drop Box located in the Assignments section of the using the following file name format: "lastname _final_exam.doc" (for example, "smith _final_exam.doc"). The Final Exam Answer Sheet is due by Friday, 1/21/11 at midnight--no exceptions. Multiple Choice Identify the choice that best completes the statement or answers the question. ____ 1. The real meaning of relationships is usually made up from: a.|everyday talk and nonverbal communication| b.|dramatic events that occur outside of the relationship| c.|emotional challenges that happen inside the relationship| d.|the advice we get from other friends| e.|the advice we get from "experts" in the field of relationship management| ____ 2. The statement that communication is systemic means that: a.|symbols construct our meanings| b.|communication changes over time| c.|there is a content level and a literal| d.|it is studied in an organized manner| e.|the various parts affect each other| ____ 3. The openness of a system is: a.|the extent to which a system strives to sustain equilibrium| b.|the extent of interaction within a system| c.|the extent to which a system affects and is affected by outside factors and processes| d.|the extent of...

Words: 2222 - Pages: 9

Sample Final Spring

...sample final spring10 Multiple Choice Identify the choice that best completes the statement or answers the question. ____ 1. The adage, "There is no such thing as a free lunch," is used to illustrate the principle that a.|goods are scarce.| b.|people face tradeoffs.| c.|income must be earned.| d.|households face many decisions.| ____ 2. Moira decides to spend two hours taking a nap rather than attending her classes. Her opportunity cost of napping is a.|the value of the knowledge she would have received had she attended class.| b.|the $30 she could have earned if she had worked at her job for those two hours.| c.|the value of her nap less the value of attending class.| d.|nothing, since she would valued sleep more than attendance at class.| ____ 3. An increase in the overall level of prices in an economy is referred to as a.|the income effect.| b.|inflation.| c.|deflation.| d.|the substitution effect.| ____ 4. An economic outcome is said to be efficient if the economy is a.|using all of the scarce resources it has available.| b.|conserving on resources, rather than using all available resources.| c.|getting all it can get from the scarce resources it has available.| d.|able to produce more than what is currently being produced without additional resources.| ____ 5. When an economy is operating at a point on its production possibilities frontier, then a.|consumers are content with the mix of goods and services that is being produced.| b.|there is no way to produce...

Words: 2746 - Pages: 11

Calculus I Sample Final Exam

...CALCULUS I (MATH 156) SUMMER 2013 — FINAL EXAM JULY 26, 2013 Name: This exam consists of 8 questions and 1 bonus question. Show all your work. No work, no credit. Good Luck! Question Points Out of 1 18 2 20 3 18 4 15 5 8 6 8 7 14 8 7 9(Bonus) 7 Total 115 18 points 1. For the function f (x) = x3 − 6x2 + 9x − 3 (a) find f (x). (b) determine all the critical points of f. (c) find the intervals where f is increasing and where it is decreasing. (d) classify each critical point as relative maximum or minimum. (e) Find f (x). (f) Find the intervals where the graph of f is concave up and concave down. (g) Determine the inflection points. Page 2 20 points 2. Evaluate the following limits: (a) lim x2 − 4x + 4 x→2 x3 + 5x2 − 14x (b) lim x2 x→0 cos 8x − 1 (c) lim x − 8x2 x→∞ 12x2 + 5x (d) lim e3x − 1 x→0 ex − x (e) lim x2 e−x x→∞ Page 3 18 points 3. Find the following indefinite integrals: (a) 3 cos 5x − √ + 6e3x dx x (b) √ 4x dx x2 + 1 (c) x2 + √ x x−5 dx Page 4 15 points 4. Evaluate the following definite integrals: 1 (a) 0 x4 + 3x3 + 1dx e2 (b) 1 (ln x)2 dx x π 4 (c) 0 (1 + etan x ) sec2 xdx Page 5 8 points 5. Sketch and find the area of the region that lies under y = ex and above the x axis over the interval 0 ≤ x ≤ 7. 8 points 6. A rectangular plot of farmland will be bounded on one side by a river and on the other three sides by a...

Words: 455 - Pages: 2

Sample Exam

...SAMPLE EXAMINATION The purpose of the following sample examination is to provide an example of what is provided on exam day by ASQ, complete with the same instructions that are provided on exam day. The test questions that appear in this sample examination are retired from the CSSBB pool and have appeared in past CSSBB examinations. Since they are now available to the public, they will NOT appear in future SSBB examinations. This sample examination WILL NOT be allowed into the exam room. Appendix A contains the answers to the sample test questions. ASQ will not provide scoring and analysis for this sample examination. Remember: These test questions will not appear on future examinations so your performance on this sample examination may not reflect how you perform on the formal examination. A self-appraisal of how well you know the content for the specific areas of the body of knowledge (BOK) can be completed by using the worksheet in Appendix B. On page 2 of the instructions, it states “There are 150 questions on this 4-hour examination.” Please note that this sample exam only contains 75 questions. If you have any questions regarding this sample examination, please email cert@asq.org © 2009 ASQ ASQ grants permission for individuals to use this sample examination as a means to prepare for the formal examination. This examination may be printed, reproduced and used for non-commercial, personal or educational purposes only, provided that (i) the examination is not...

Words: 4541 - Pages: 19

Sample Final Exam

...The following is from the University of Florida Code of Student Conduct: The academic community of students and faculty at the University of Florida strives to develop, sustain and protect an environment of honesty, trust and respect. Students are expected to pursue knowledge with integrity. Exhibiting honesty in academic pursuits and reporting violations of the Academic Honesty Guidelines will encourage others to act with integrity. Violations of the Academic Honesty Guidelines shall result in judicial action and a student being subject to the sanctions in paragraph XI of the Student Conduct Code. The conduct set forth hereinafter constitutes a violation of the Academic Honesty Guidelines (University of Florida Rule 6C1-4.017). Cheating The improper taking or tendering of any information or material which shall be used to determine academic credit. Taking of information includes, but is not limited to, copying graded homework assignments from another student; working together with another individual(s) on a take-home test or homework when not specifically permitted by the teacher; looking or attempting to look at another student's paper during an examination; looking or attempting to look at text or notes during an examination when not permitted. The tendering of information includes, but is not limited to, giving of your work to another student to be used or copied; giving someone answers to exam questions either when the exam is being given or after taking an exam...

Words: 1998 - Pages: 8

Mgt 307 Sample - Final Exam 3 Sets

...MGT 307 SAMPLE - Final Exam 3 Sets - IF You Want To Purchase A+ Work Then Click The Link Below , Instant Download http://acehomework.com/MGT307-SAMPLE-Final-Exam-3-Sets-A-WORK-7889.htm If You Face Any Problem E- Mail Us At JohnMate1122@gmail.com 1) Organizational behavior is an interdisciplinary body of knowledge with strong ties to all of the following disciplines EXCEPT: A. sociology. B. anthropology. C. psychology. D. physics. 2) Which of the following statements about organizational behavior is NOT accurate? A. organizational behavior seeks to improve the quality of work life. B. organizational behavior has strong ties to the behavioral sciences and allied social sciences. C. organizational behavior seeks to improve the performance of people, groups, and organizations. D. organizational behavior is divorced from the disciplines of political science and economics. 3) __________ is a multidisciplinary field devoted to understanding individual and group behavior, interpersonal processes, and organizational dynamics. A. performance management. B. organizational behavior. C. workgroup analysis. D. motivation. 4) Organizations are encouraged to develop a dominant and coherent set of __________. Although every member may not agree with them, all...

Words: 2032 - Pages: 9

Sample Exam

...NOTE TO STUDENTS: This sample final examination is representative of the TYPES of questions you will encounter on the actual exam. However, it is NOT representative of the NUMBER of questions you can expect—the actual final examination will have many more questions. Answers are provided at the end of this document. Section 1: Multiple Choice Questions 1. Which of the following is one of the four conditions that must be met if a firm’s resources are to be used to achieve a sustainable competitive advantage? a. inexpensive b. easily imitated c. easily duplicated d. nonsubstitutable 2. Which of the following is (are) a major approach to corporate-level strategy? a. portfolio strategy b. adoptable strategies c. both of the above are such approaches d. neither (a) nor (b) are such approaches 3. Significant cost reductions, employee layoffs, closing poorly performing stores, offices, or manufacturing plants, or closing or selling entire lines of products or services would be characteristic of a ________ strategy. a. portable b. retrenchment c. stability d. first-level 4. Which of the following is not one of the five industry forces that determine an industry’s overall attractiveness and potential for long-term profitability? a. character of the rivalry b. threat of nonsubstitutable resources c. bargaining power of suppliers d. All of the......

Words: 273 - Pages: 2