Free Essay

Study Case - Nivea (Romanian)

In:

Submitted By rinkateka
Words 1344
Pages 6
What is the brand image and sources of equity for the Nivea brand? Does it vary across product classes? How would you characterize the brand hierarchy?

Brandul se identifica a fi un ingrijitor al pielii.
Caracteristicile principale ale brandului sunt grija, blandetea produselor, increderea, protectia, caltatea inalta, starea de bine si preturi accesibile.
De-a lungul timpului Nivea a devenit un simbol al protectiei si al ingrijirii pielii, iar in reclamele acestui brand s-a mereu ideea de curat, natural, nou si proaspat.
Sursele capitalului brandului Nivea pot fi multiple. Printre ele se numara si caracterul de inovator si unic dat de procesul de cercetare si dezvoltare continua, respectiv de introducerea pe piata a produselor anti-imbatranire reprezentante in mod special de coenzima Q10. La momentul lansarii pe piata a acestui tip pe produs nu exista un alt competitor astfel incat Nivea a creat acea impresie de unic si revolutionar in materie de ingrijire a pielii.
De asemenea, asocierea produselor cu anumite categorii de varsta( persoane varstnice, copii, bebelusi) sau asocierea brandului cu anumite idei, precum relaxarea cu familia in vacante, reprezinta o alta sursa de capital al brandului.
Totodata, de-a lungul timpului, Nivea a reusit sa isi creeze o imagine favorabila pe piata produselor de ingrijire personala si astfel brandul este considerat unul puternic. Prin aceasta imagine creata Nivea a reusit sa scoata in evidenta si sa comercializeze dorintele consumatorilor, in special a femeilor care isi doresc sa arate mereu tinere.
Ierarhia Nivea este concentrata in jurul imaginii Nivea in general, fiecare produs in parte fiind mereu asociat cu brandul in sine si nu cu gama din care face parte sau cu particularitatile produsului.
Cand s-a inceput extinderea brandului, Nivea a hotarat sa creeze o familie de produse care sa functioneze ca niste sateliti in jurul brandului Nivea Creme. Intr-un fel acest lucru a fost benefic pentru companie pentru ca imaginea brandului era deja formata, iar produsele au putut intra si vinde mai usor pe piata.
Astfel, in prezent ierarhia Nivea este formata din doua mari categorii de produse : produse de ingrijire a pielii si produse de ingrijire personala.
In cadrul produselor de ingrijire a pielii intra urmatoarele tipuri de produse : Nivea Creme, Nivea Soft, Nivea Visage,Nivea Vital, Nivea Body, Nivea for Men, Nivea Sun, Nivea Baby, Nivea Hand si Nivea Baby.
La inceput dezoltarii categoriei de produse de ingrijire personala, compania a fost in dubii daca ar trebui sa se extinda si in aceasta zona deoarece, produsele nu erau destinate pielii iar brandul era concentrat pana in acel moment pe aceasta idee de ingrijire a pielii. Insa, in prezent in cadrul produselor de ingrijire personala intra : Nivea Deo, Nivea Beute, Nivea Bath Care, Nivea Hair Care si Nivea Intimate Care. Astfel, se pare ca decizia de a intra si pe un alt segment de piata a fost una inspirata.

2. What are the pros and cons of the sub-brand strategy? Should Nivea run a corporate brand or umbrella ad for all of their products? What is the role of the Nivea Creme advertising? Should it be changed?

Avantajele folosirii strategiei de sub-brand sunt urmatoarele: produsele nou intrate pe piata devin usor recunoscute de catre consumatori datorita puterii mare a brandului din spatele lor produsele aflate deja pe piata se pot dezvolta indendent unele de altele, cresterea lor fiind favorizata de brandul deja cunoscut in ceea ce priveste managementul si marketingul fiecarui sub-brand in parte se desfasoara la anumite standarde deja impuse de brandul mama
Dezavantajele strategiei de sub-brand sunt: cresterea competitoriilor pentru ca fiecare sub-brand are partea lui de competitori, asadar la nivelul brandului mare competitorii sunt multipli resursele brandului trebuie sa fie impartite tuturor sub-brandurilor astfel incat fiecare din ele sa aduca profit, respectiv sa nu inregistreze pierderi asocierea produselor individuale mereu cu atributele brandului
In opinia mea, strategia folosita pana acum de catre Nivea ar trebui continuata deoarece a dat roade, iar fosta incercare a companiei de a da o imagine individuala fiecarui sub-brand in parte nu a reusit, coform spuselor vice-presedintelui Norbert Krapp.
Rolul campaniilor publicitare Nivea Creme au rolul de a creste vanzarea acestui tip de produse pentru ca este produsul principal al companiei. De asemenea, Nivea Creme este produsul de baza, de la care s-a pornit crearea celoralte produse de ingrijire a pielii, iar ceea ce se intampla cu acest tip de produs se reflecta si in cadrul “vietii” celorlalte tipuri de produse.
Consider ca nu ar trebui schimbata deoarece este sursa tuturor beneficiilor brandului, de la crearea unei imagini puternice Nivea pana la crearea “Bibliei Albastre” - o carte care contine informatii despre identitatea, viziunea, misiunea Nivea, factorii succesului si rolul sub-brandurilor.

3. Discuss the risks and benefits of Nivea’s brand extension into new product categories and customers. How have Nivea’s executives managed this extension? Have they missed opportunities such as perfume or foot care?

In general riscurile care pot aparea atunci cand un brand incearca sa se extinda in alte categorii sau spre alte segmente de clienti sunt urmatoarele: pierderea interesului acordat producerii actualelor produse si focalizarea pe producerea noii categorii, pierderea clientilor actuali din cauza faptului ca acestia devin confuzi cu privire la identitatea brandului. De asemenea, pentru a intra pe o piata noua atat in ceea ce priveste produsele cat si in cazul consumatorilor, mereu trebuie sustinuta o corelatie intre sub-branduri astfel incat calitatea produselor si serviciilor sa nu fie pierdute pe parcus in nici o categorie de produse,
Beneficiile aduse de extinderea brandului Nivea a fost cresterea notorietatii brandului dar si a profitului, perceptia consumatorilor asupra brandului fiind una pozitiva rezultata din caracterul de inovatie si noutate; cresterea pietei tinta, rezultand astfel o gama mai larga de consumatori ai produselor Nivea.
Executivii Nivea au reusit aceasta extindere a gamei de produse deoarece s-au bazat pe notorietatea bradului la momentul inceperii extinderii si pe alte categorii de produse. Totodata, acestia si-au construit extinderea pe baza “Bibliei Albastre” adica pe baza misiunii, viziunii si a factorilor de succes reiesiti din ceea ce au reusit sa faca pana la momentul respectiv.
In ceea ce priveste extinderea pe domenii precum parfumuri si ingrijirea picioarelor, Nivea a ratat anumite oportunitati deoarece si aceste domenii se incadrau in ideea de ingrijire personala, respectiv ingrijirea pielii, insa important petru ei, consider ca a fost, calitatea produselor si nu multitudinea acestora.
Exista in schimb anumite limite pe care Nivea nu ar trebui sa le treaca precum intrarea pe piete total diferite fata de ceea ce se considera baza lor, respectiv crearea de produse de ingrijire personala si ingrijire a pielii.

4. Should Nivea pursue a Men’s grooming category? Does the company risk alienating it’s core consumer base of families and women or is this a natural next brand extension?

Consider ca extinderea categoriei de produse de ingrijire pentru barbati este un curs firesc al companiei, pentru ca deja au o baza, iar la momentul actual tot mai multi barbati pun foarte mare pret pe cum arata si pe ingrijirea personala, mult mai mult decat in trecut. De asemenea nu cred ca aceasta extindere a categoriei de produse pentru barbati ar diminua numarul consumatorilor actuali formati din familii si femei deoarece, asa cum este precizat si la inceputul studiului de caz, prima crema a fost considerata potrivita pentru orice tip de persoana, inclusiv pentru barbati.

5. What would you do now? What recommendations would you make to Nivea concerning next steps in their marketing program?

Dupa parerea mea, Nivea ar trebui sa continue in acelasi mod ca si pana acum, si sa isi extinda gamele de produse care aduc cel mai mare profit si dupa cum am spus, ar trebui ca aceasta extindere sa se faca tot in cadrul domeniului lor, nu ar trebui sa inceapa sa realizeze produse diferite, nereprezentative pentru brand.
In ceea ce priveste marketingul, Nivea ar trebui sa controleze foarte bine resursele financiare care se aloca acestei parti si sa realizeze campanii publicitare pentru toate sub-brandurile in aceeasi masura, continuand cu strategia de sub-brand ca si pana acum.

Similar Documents

Premium Essay

Marketing

...MARKETING 7E People real Choices This page intentionally left blank MARKETING 7E People real Choices Michael R. SAINT JOSEPH S SOLOMON ’ U OLLINS NIVERSITY Greg W. MARSHALL R C OLLEGE Elnora W. THE UNIVERSITY OF SOUTH CAROLINA UPSTATE STUART Prentice Hall Boston Columbus Indianapolis New York San Francisco Upper Saddle River Amsterdam Cape Town Dubai London Madrid Milan Munich Paris Montreal Toronto Delhi Mexico City Sao Paulo Sydney Hong Kong Seoul Singapore Taipei Tokyo Editorial Director: Sally Yagan Editor in Chief: Eric Svendsen Acquisitions Editor: Melissa Sabella Director of Editorial Services: Ashley Santora Editorial Project Manager: Kierra Bloom Editorial Assistant: Elisabeth Scarpa Director of Marketing: Patrice Lumumba Jones Senior Marketing Manager: Anne Fahlgren Marketing Assistant: Melinda Jensen Senior Managing Editor: Judy Leale Project Manager: Becca Richter Senior Operations Supervisor: Arnold Vila Creative Director: Jon Christiana Senior Art Director: Blair Brown Text and Cover Designer: Blair Brown Media Project Manager, Production: Lisa Rinaldi Media Project Manager, Editorial: Denise Vaughn Full-Service Project Management: S4Carlisle Publishing Services Composition: S4Carlisle Publishing Services Printer/Bindery: Courier/Kendalville Cover Printer: Courier/Kendalville Text Font: Palatino Credits and acknowledgments borrowed from other sources and reproduced, with permission, in this textbook appear on appropriate page within text. Microsoft®...

Words: 160652 - Pages: 643

Premium Essay

Marketing

...MARKETING 7E People real Choices This page intentionally left blank MARKETING 7E People real Choices Michael R. SAINT JOSEPH S SOLOMON ’ U OLLINS NIVERSITY Greg W. MARSHALL R C OLLEGE Elnora W. THE UNIVERSITY OF SOUTH CAROLINA UPSTATE STUART Prentice Hall Boston Columbus Indianapolis New York San Francisco Upper Saddle River Amsterdam Cape Town Dubai London Madrid Milan Munich Paris Montreal Toronto Delhi Mexico City Sao Paulo Sydney Hong Kong Seoul Singapore Taipei Tokyo Editorial Director: Sally Yagan Editor in Chief: Eric Svendsen Acquisitions Editor: Melissa Sabella Director of Editorial Services: Ashley Santora Editorial Project Manager: Kierra Bloom Editorial Assistant: Elisabeth Scarpa Director of Marketing: Patrice Lumumba Jones Senior Marketing Manager: Anne Fahlgren Marketing Assistant: Melinda Jensen Senior Managing Editor: Judy Leale Project Manager: Becca Richter Senior Operations Supervisor: Arnold Vila Creative Director: Jon Christiana Senior Art Director: Blair Brown Text and Cover Designer: Blair Brown Media Project Manager, Production: Lisa Rinaldi Media Project Manager, Editorial: Denise Vaughn Full-Service Project Management: S4Carlisle Publishing Services Composition: S4Carlisle Publishing Services Printer/Bindery: Courier/Kendalville Cover Printer: Courier/Kendalville Text Font: Palatino Credits and acknowledgments borrowed from other sources and reproduced, with permission, in this textbook appear on appropriate page within text. Microsoft®...

Words: 160652 - Pages: 643

Premium Essay

Marketing Real People, Real Choices

...c MARKETING 7E People real Choices This page intentionally left blank MARKETING 7E People real Choices Michael R. SAINT JOSEPH S SOLOMON ’ U OLLINS NIVERSITY Greg W. MARSHALL R C STUART OLLEGE Elnora W. THE UNIVERSITY OF SOUTH CAROLINA UPSTATE Prentice Hall Boston Columbus Indianapolis New York San Francisco Upper Saddle River Amsterdam Cape Town Dubai London Madrid Milan Munich Paris Montreal Toronto Delhi Mexico City Sao Paulo Sydney Hong Kong Seoul Singapore Taipei Tokyo Editorial Director: Sally Yagan Editor in Chief: Eric Svendsen Acquisitions Editor: Melissa Sabella Director of Editorial Services: Ashley Santora Editorial Project Manager: Kierra Bloom Editorial Assistant: Elisabeth Scarpa Director of Marketing: Patrice Lumumba Jones Senior Marketing Manager: Anne Fahlgren Marketing Assistant: Melinda Jensen Senior Managing Editor: Judy Leale Project Manager: Becca Richter Senior Operations Supervisor: Arnold Vila Creative Director: Jon Christiana Senior Art Director: Blair Brown Text and Cover Designer: Blair Brown Media Project Manager, Production: Lisa Rinaldi Media Project Manager, Editorial: Denise Vaughn Full-Service Project Management: S4Carlisle Publishing Services Composition: S4Carlisle Publishing Services Printer/Bindery: Courier/Kendalville Cover Printer: Courier/Kendalville Text Font: Palatino Credits and acknowledgments borrowed from other sources and reproduced, with permission, in this textbook...

Words: 227255 - Pages: 910

Premium Essay

Manager

...Learning with Cases INTRODUCTION The case study method of teaching used in management education is quite different from most of the methods of teaching used at the school and undergraduate course levels. Unlike traditional lecture-based teaching where student participation in the classroom is minimal, the case method is an active learning method, which requires participation and involvement from the student in the classroom. For students who have been exposed only to the traditional teaching methods, this calls for a major change in their approach to learning. This introduction is intended to provide students with some basic information about the case method, and guidelines about what they must do to gain the maximum benefit from the method. We begin by taking a brief look at what case studies are, and how they are used in the classroom. Then we discuss what the student needs to do to prepare for a class, and what she can expect during the case discussion. We also explain how student performance is evaluated in a case study based course. Finally, we describe the benefits a student of management can expect to gain through the use of the case method. WHAT IS A CASE STUDY? There is no universally accepted definition for a case study, and the case method means different things to different people. Consequently, all case studies are not structured similarly, and variations abound in terms of style, structure and approach. Case material ranges from small caselets (a few paragraphs...

Words: 239776 - Pages: 960

Free Essay

Child Labour

...10000 quiz questions and answers www.cartiaz.ro 10000 general knowledge questions and answers 10000 general knowledge questions and answers www.cartiaz.ro No Questions Quiz 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Carl and the Passions changed band name to what How many rings on the Olympic flag What colour is vermilion a shade of King Zog ruled which country What colour is Spock's blood Where in your body is your patella Where can you find London bridge today What spirit is mixed with ginger beer in a Moscow mule Who was the first man in space What would you do with a Yashmak Who betrayed Jesus to the Romans Which animal lays eggs On television what was Flipper Who's band was The Quarrymen Which was the most successful Grand National horse Who starred as the Six Million Dollar Man In the song Waltzing Matilda - What is a Jumbuck Who was Dan Dare's greatest enemy in the Eagle What is Dick Grayson better known as What was given on the fourth day of Christmas What was Skippy ( on TV ) What does a funambulist do What is the name of Dennis the Menace's dog What are bactrians and dromedaries Who played The Fugitive Who was the King of Swing Who was the first man to fly across the channel Who starred as Rocky Balboa In which war was the charge of the Light Brigade Who invented the television Who would use a mashie niblick In the song who killed Cock Robin What do deciduous...

Words: 123102 - Pages: 493

Free Essay

Publicity

...Introducere în publicitate cursuri universitare Dan Petre Mihaela Nicola Introducere în publicitate comunicare.ro Ilustraþia copertei: Cristian Kit Paul, Brandient Toate drepturile asupra acestei ediþii aparþin Editurii Comunicare.ro, 2004 SNSPA, Facultatea de Comunicare ºi Relaþii Publice „David Ogilvy“ Strada Povernei 6–8, Bucureºti Tel./fax: (021) 313 58 95 E-mail: difuzare@comunicare.ro www.editura.comunicare.ro Descrierea CIP a Bibliotecii Naþionale a României PETRE, DAN Introducere în publicitate / Dan Petre, Mihaela Nicola. – Bucureºti: Comunicare.ro, 2004 Bibliogr. ISBN 973-711-004-8 I. Nicola, Mihaela 659.1 Cuprins Notã introductivã / 7 Introducere: surse teoretice ºi delimitãri conceptuale / 9 Surse teoretice / 10 Delimitãri conceptuale. Definiþii. Distincþii faþã de domeniile înrudite / 18 Scurt istoric al publicitãþii / 25 Scurt istoric al publicitãþii la nivel internaþional / 25 Scurt istoric al publicitãþii în România / 34 Publicitatea ca proces de comunicare / 41 Funcþiile publicitãþii / 44 Tipuri de publicitate / 47 Rolul publicitãþii în activitatea de marketing / 52 Obiectivele campaniei de publicitate / 55 Canalele media utilizate în publicitate / 56 Agenþia de publicitate / 67 Agenþia de publicitate / 67 Scurt istoric / 68 Agenþia de publicitate modernã / 71 Cercetarea pentru publicitate / 87 Cercetarea exploratorie ºi de dezvoltare a campaniei (developmental research) / 93 Cercetarea confirmatorie de testare (confirmatory research...

Words: 106426 - Pages: 426