Free Essay

The American Dream

In: People

Submitted By stof0721
Words 1677
Pages 7
Biologi
Kost og sundhed
Helene og Kristoffer

”Uden mad og drikke duer helten ikke”
Hvis Ikke kroppen får mad og drikke, kan den ikke fungere. En vigtig del af den daglige nærring er nærringsstoffer. Nærringsstoffer består af kemiske substanser, som vi finder i maden. Gennem den mad vi spiser optager vi de forskellige næringsstoffer så kroppen kan fungere optimalt. Kroppen har brug for alle de forskellige næringsstoffer dog i forskellig grad og mængde. Vi får energi fra de forskellige næringsstoffer, og det er derfor vigtigt at optage den rigtige mængde af hvert nærringsstof, for at undgå f.eks. undervægt og overvægt. De fleste næringsstoffer kan vi ikke leve uden, og er vigtige i forhold til kroppens organer. Kroppen kan ikke selv producere nærringsstoffer, og det er derfor vigtigt at spise varieret, så man optager lidt af hvert nærringsstof. Hvis ikke man får de anbefalede nærringsstoffer, kan det gøre at man taber sig meget, og det vil have store konsekvenser for helbredet.

Der findes 6 hovedkategorier indenfor næringsstoffer: Kulhydrater
Proteiner
Lipider (fedtstoffer og olier)
Vitaminer (både fedt- og vand opløselige)
Mineraler
Vand

Kulhydrater er den største energikilde og kender det i form af brød, pasta og stivelse. Kulhydrater er en hurtigt form for energi, som kroppen hurtigt optager, og der derfor god for kroppen, hvis man dyrker meget sport. Lige så god kulhydrater er når man dyrker sport, lige så dårlig er der hvis man ikke dyrker sport. Selvom man ikke anser kulhydrat for at være et essentielt nærringsstof, så kan kroppen ikke fungere uden. Hvis kroppen ikke får den mængde kulhydrat som den har brug for, vil kroppen lave aminosyreren fra proteiner om til glukose, som vil være usundt for kroppen.

Proteiner er også meget vigtigt hvis kroppen skal fungere. Proteiner er meget vigtig for kroppens knogler og muskler. Proteiner er det der hjælper musklerne hvis der er skade, eller hvis knoglen er brækket, hvilket også er grunden til folk der træner spiser meget protein. Proteiner opbygger vores væv og celler, og vi kender det i form af kød og fisk. Inden kroppen kan optage proteinerne skal kroppen først nedbryde aminosyrerne, som efterfølgende danner proteinsyrer, så vi kan optage det.
Lipider er et nærringsstof med et meget højt energiindhold. Lipider er det vi får fra fedtstoffer og olier. Selvom 1 gram lipid har et større energiindhold end proteiner, er det ikke lige så udbredt som protein, da det ikke findes i så’ mange forskellige fødevarer. Der findes 2 forskellige lipider: de umættede og mættede lipider. De soteres efter deres kemiske struktur.
f.eks. har folk der kæmper med overvægt, en tildens til at glemme Lipiders vigtighed.

Vitaminer har en speciel vigtig rolle igennem vores opvækst og udvikling. Næringsstoffernes funktioner

Næringsstoffer har 3 funktioner: Energitilførsel:
Kulhydrater
Proteiner
Lipider

Vækst og udvikling:
Proteiner
Lipider
Vitaminer
Mineraler
Vand

Regulere kropsfunktioner:
Proteiner
Lipider
Vitaminer
Mineraler
Vand

Næringsstoffer har 3 funktioner: Energitilførsel:
Kulhydrater
Proteiner
Lipider

Vækst og udvikling:
Proteiner
Lipider
Vitaminer
Mineraler
Vand

Regulere kropsfunktioner:
Proteiner
Lipider
Vitaminer
Mineraler
Vand

Der findes 13 vitaminer, som kan inddeles i 2 grupper: de 4 fedtopløselige vitaminer (A,D, E og K) de 9 vandopløselige vitaminer (B og C)

De to grupper er forskellige på mange områder, men de vigtigste forskel er, at de vandopløselige vitaminer nemt ødelægges ved kogning, og de fedtopløselige er svære for kroppen af udskille.

Mineraler og vitaminer bliver ofte blandet sammen, og betegnet som det samme selvom de har to vidt forskellige funktioner. Mineraler er stoffer, der både kan hjælpe og underbygge vitaminer, men også virke som helt elementære byggesten . Mineraler giver kalk, som styrker kroppens knogler og tænder. Mineraler kan også have den funktion at tilføre jern til blodet.

Selvom man i dagligdagen ikke tænker over det, så er vand også et vigtigt nærringsstof for at kroppen kan fungere. Vand er vigtig fordi kroppen har brug for væske, men også fordi det fungere som et opløsningsmiddel i maven. Den anbefalede mængde vand for et voksent menneske er 2 liter vand om dagen. Dette tal er selvfølgelig højere hvis man motionere meget.

Til vejledning og rådgivning har sundhedsstyrelsen lavet kostpyramiden. Kostpyramiden er lavet på baggrund af menneskets behov for nærringsstoffer fra de forskellige fødevarer.

Sund kost er vigtigt hvis man gerne vil have et godt helbred, og undgå de forskellige sygdomme, så kan medfølge, hvis man spiser usundt. Hvis man ikke spiser sundt og varieret kan kroppen blive overbelastet, og det kan i værste tilfælde gå ud overhjertet og organerne. Hvis man ikke spiser nok, og ikke får de nærringsstoffer man skal, kan det også medføre alvorlige følgesygdomme, og skader på organerne, der for altid vil være skadet. Udover at det er sundt at spise sundt, får man det meget bedre med sig selv psykisk. a)
Helenes energiindhold lå denne dag på omkring 11948KJ. Ud for den fysiske aktivitet, som Helene har haft, så har hendes krop et energikrav på 10579,2 KJ. Det anbefalet energiindhold varieres selvfølelig efter testpersonens fysik.

Ud for tallene så har Helenes indtaget omkring 1500 KJ mere end kroppens krav. Hvis denne rytme forsættes, så vil hun hende med at tage på. Det spiller dog en stor faktor, at forsøget kun er taget fra en dag.

Der er ingen tvivl om at alle fysiske faktorer, såsom vægt, højde, muskelmasse, alder, køn og hvor meget motion du dyrker dagligt, spiller en kæmpe rolle i forhold til kroppens energikrav. Da Helene er en ung pige, som har normal vægt og højde, og træne regelmæssigt. Så behøver hendes krop jo ikke ligeså meget energi, som Brian, som har vundet DM i bodybuilding. Brian vejer næsten 3 gange så meget som Helene, og træner 5 timer om dagen. På grund af den fysiske aktivitet(og den garanteret store forskel på muskelmasse), så skal Brians krop bruge MEGET mere energi end Helenes krop behøver.

Man kan se på fordelingen at den er sket meget ligeligt. Til venstre ses det anbefalede indtag af de forskellig nærringstoffer, og til højre ses den mængde som Helene har indtaget. Helenes indtag passer godt i forhold til det anbefalede mængder. Det eneste nærringstof hvor det faktisk går lidt galt er ved mængden af kostfibre. Det er ikke lige den værste post at indtage for meget på. Det ville være værre hvis der var blevet indtaget for meget fedt, sukker eller alkohol. Lige præcis indtaget af alkohol kan man ikke rigtig regne med. Dagen vi har fulgt Helene har været en hverdag. Vi kan jo ikke vide om Helene indtager mange genstande i weekenderne. Eller om Helene i det hele tager spiser meget mere usundt alle andre dage. Man ville kunne få et meget mere præcis resultat hvis man havde fulgt Helene i en længere periode.

Calcium: calcium bliver også i daglig tale kaldet for kalk. Kalk er det mineral i kroppen, som der er allermest af. I vores kost finder vi calcium i mejerprodukter, som mælk og ost. Der er også et par enkelte grønsager som broccoli og bønner som indeholder calcium.
Vi bruger bl.a. calcium til at styrke vores knogle, og det er også derfor at det er et vigtigt nærringsstof for kroppen.
Helenes indtag af calcium passer meget godt med den anbefalede mængde. Det vil sige at Helenes knogler formentlig er sunde og raske.
Jern: jerns vigtigste funktion i kroppen er at transportere ilten rundt i kroppen, via de røde blodlegemer. Derfor kan for lidt jern i kosten, skabe blodmangel hos personen.
Jern optages i kosten mest fra kornprodukter, men også lidt fra kød og grønsager. Af kød er specielt lever en rigtig god kilde til jern. Broccoli er også en af de gode kilder til jern.
Helene indtager også rigeligt med jern igennem kosten, så hun burde i hvert fald ikke havde problemer med at få blodet ordenligt rundt i kroppen.

Natrium/Kalium: dette er to livsvigtige salte, som kroppen virkelig har brug for. De har indflydelse på kroppens væskebalance og blodtryk. De er også vigtige for at holde kroppens syre-base balance i orden. Man kan også finde disse to mineraler i musklerne, og i vores nervefunktioner. Kalium finde inde i vores celler, og natrium finder vi uden for vores celler.
Kalium får vi gennem grønsager og frugt.
Hvis man gar et for lavt indhold af kalium i kroppen, kan svækkelse af bevidstheden forekomme, men hvis indholdet er for højt, så kan der forekomme forvirring og talebesvær.

Kostfibre er en vigtig del af vores kost. Kostfibre har mange egenskaber. Det sætter gang i fordøjelsen. Det forebygger hjertekarsygdomme. Vigtigst og alt så kan da forbygge kræft.
Kostfibre indtages via grønsager og fuldkornbrød. Der er ikke rigtigt nogen bivirkninger ved at have indtager for mange kostfibre, så at Helene har indtage 2.5x så mange kostfibre som hun må har egentligt ikke nogen betydning. Det sikre bare at hendes krop holdes sund og rask.

Hvis kostplanen skulle være mere præcist skulle undersøgelsen have været over en længere periode. Undersøgelsen vil ikke være til at regne med 100 procent, da vi kun tager udgangspunkt i en dags næring, og ikke over flere dage. Ifølge vores kostplan, har Helene spist for meget af alt ting.
Helene har spist overvejende kulhydrat, og A-vitamin, hvilket på længere sig vil være usundt for hende. Kulhydrater ville være godt, hvis hun dyrkede meget motion, men da hun har spist mere end hun har forbrændt, vil hun på længere sigt tage på. Da vi kun tager udgangspunkt i en dag, vil det ikke have den største betydning for det samlede indtryk af Helenes sundhed, og vil derfor ikke være noget man lægger vægt på, men hvis man laver en undersøgelse over en længere periode, og hun igen vil spise en del over det hun skal, bør man nok ændre sin kostplan.
Til gengæld er Helene i stort underskud af vand, hvilket kan forudsagde at hendes væskebalance er meget lav, som kan gøre hun får hovedpine, og føler sig sløv. Vand er et vigtigt nærringsstof som er overset, men som har stor betydning for kroppens velvære. Selvom der er mange fødevarer med et stort indhold af vand, anbefales det at et voksent menneske drikker 2 liter vand dagligt.

Similar Documents

Premium Essay

American Dream

...Zheng fan Advanced Communication Strategies - ESLG 0610 - G04 Jeremy S. Gillette-Newman Date: 3/04/2013 American dream The American dream like the Statue of Liberty exists for people to have hope for a better future. In The Great Gatsby, it illustrated a man called Jay Gatsby was trying to win Daisy back by his richness. Recalling Gatsby’s life, he was always full of American dreams and his so-called success was also based on his American dream. Gatsby cared for Daisy so much but he failed to win his back because of his death. Jay Gatsby is merely a small character compared with the great American dream. He doesn’t represent the American dream since he misunderstands what is American dream. He uses illegal method to become rich and takes advantage of money to buy love. Eventually no one attend to his funeral. Before talking about Gatsby’s American dream, we take a glance of what is American dream. According to James Truslow, the American dream is, “Life should be better and richer and fuller for everyone, with opportunity for each according to ability or achievement’. In other words, American dream is an optimistic belief. It should have no connection with his or her original social class. The American dream evokes people to pursue their dream by hard- working. The Great Gatsby settings in 1920s, which is called Jazz age. In that period, the society was super flourishing; money and pleasure blinded people’s eyes. People were too passionate with physical......

Words: 1179 - Pages: 5

Free Essay

The American Dream

...The American Dream 1. In text no. 2, Arnold Schwarzenegger has written a comment in the U.S. News & World Report. The American dream is interpreted as something you make yourself worthy for. Schwarzenegger came from Austria to the States in 1983, hoping to fulfill his dreams, instead of becoming a police officer like his father. Schwarzenegger succeeded, especially in his acting-career, but also in his political career. Today he is the governor of California. But there wasn’t anything given to him for free. According to this text, he had to work very hard to accomplish these achievements. In line 13 he writes that “Hard work and determination” was what it took for him to be successful. Schwarzenegger is very humble, when it comes to moving and adjusting to a new country, and he claims that it’s important that immigrants give something back, when they receive so much. Text no. 3 is an article from Yahoo! Finance. It has a much more negative/pessimistic point of view about the American Dream and the time we live in. Anya Kamenetz, the author of this article, supports her opinions on surveys and studies. For instance she found out that once people earn more than $50,000 a year, their level of happiness does not rise with the money they earn, as it should, according to the general idea of the American Dream (page 7, line 17). The last text is called “Is the American Dream still possible?”, and as the name of it indicates, it’s written with doubtfulness. David......

Words: 905 - Pages: 4

Free Essay

American Dream

...century, America was looked upon by the world as the superpower and dream continent where people’s visions came true. America became the melting pot of world and all the cultures of the world met here. There was a thirst for fame, power and money. This opened a door of commercialisation of the society. Many people became greedy and inhuman in their pursuit of fame and money. A famous essayist, Bacon is of the view, “Certainly fame is like a river that beareth up things light and swoln, and drowns things weighty and solid.” (Of Praise 133) Instead of a healthy competition and right path towards success, many were blinded by the materialistic aspect of life. American society also saw mushrooming of commercilisation and competition among the section of people, who were ready to sacrifice anything and everything for power and fame. This destroyed their family life and career. One of the most dominant beliefs of American society goes by the name of “the great American dream”. This concept is based on the doctrine of self-help, which assumes that a person having self-confidence and self-initiation can rise from a lower to a higher position. This doctrine is mostly highlighted by referring to famous personalities like Benjamin Franklin and John Garfield, who became role models for the posterity. Though many benefited by aiming high goals in their lives, a section of people attached false notion to the American dream. They became fervent believers of the romantic concept that......

Words: 815 - Pages: 4

Free Essay

American Dream

...Instructor: Jiang Xiying 2011.5.29 American Dream At the very beginning of movie "The legend of 1900", several words --" He'd look up for a second. A quick glance out to sea and he'd see her. Then he'd just stand there rooted to the spot, his heart racing. And every time every damn time, I swear, he'd turn to us, towards the ship, towards everybody and scream. America!"-- was said to portray how exciting a man felt when he first saw America. It is the "American Dream", as we all know, that keeps attracting different people from different countries to chase their dreams in America. James Truslow Adams once defined the American Dream in 1931, " life should be better and richer and fuller for everyone, with opportunity for each according to ability or achievement" regardless of social class or circumstances of birth. The meaning of the American Dream, however, does not remain the same over the course of history. Nowadays the American Dream, despite its contribution to building a cohesive American experience, has been blamed for over-inflated expectations, because it has done nothing to improve the situation in which the working class is hard to get ahead. Therefore a issue has been raised: Do we still need American Dream? This issue over whether the American Dream is dead is complex and controversial, and different people may hold different views due to their distinct backgrounds. As far as I am concerned, I believe that the American Dream is as significant as it was......

Words: 901 - Pages: 4

Free Essay

American Dream

...What is the American Dream? When describing the American dream, there are endless possibilities. The beautiful thing about the American Dream is that it is different for every single person. One person’s dream may be to be an NFL superstar, making ten million dollars a year. Conversely, someone else’s dream can be making minimum wage just to ensure their family can eat. This alone is what makes America the greatest country in the world. Everyone can have a different dream, but they have every possibility to achieve it. Although, it is not a guarantee the person will achieve their dream, it is a guarantee they will have no unfair regulations stopping them. A neighbor of mine at home has a very sad story that led to his pursuit of the American dream. He was one of the highest regarded Medical Doctors in Egypt. He was making great money, and his family was very happy. Then his life was turned upside down when a family member of his was killed because of his religion. He was Christian, and some radical Egyptians hate Christians, so he had to move to America to keep his family safe. His story relates to a quote on page four, “The idea of the American dream has been attached to everything from religious freedom to a home in the suburbs” (Hochschild). Unfortunately his story does not end like the Hollywood motion pictures, but he is completely happy with his current life. He now lives in a two room apartment with his wife, and two daughters and he is working as a cab driver,......

Words: 869 - Pages: 4

Premium Essay

American Dream

...American Dream The term “American Dream” is used in a number of ways, but essentially the American Dream is an idea which suggests that all people can succeed through hard work, and that all people have the potential to live happy, successful lives. Many people have expanded upon or refined the definition of the American Dream, and this concept has also been subject to a fair amount of criticism. Many people believe that the structure of American society belies the idealistic goal of the American Dream, pointing to examples of inequality rooted in class, race, and ethnic origin which suggest that the American Dream is not attainable for all. The idea of an American Dream is older than the United States, dating back to the 1600s, when people began to come up with all sorts of hopes and aspirations for the new and largely unexplored continent. Many of these dreams focused on owning land and establishing prosperous businesses which would theoretically generate happiness, and some people also incorporated ideals of religious freedom into their American Dreams. During the Great Depression, several people wrote about an American Dream, codifying the concept and entrenching it in American society. For people who believe in the American dream, anything is attainable through hard work. The concept plays on the idea that American is a classless society, although it is obviously not, as any honest examination of the United States will reveal. The idealistic vision of the American......

Words: 451 - Pages: 2

Free Essay

The American Dream

...Savard English 101 1 April 2015 The American Dream In 1931, James Truslow Adams published a book titled "The Epic of America". He states that the American dream is a "dream of a land in which life should be better and richer and fuller for everyone, with opportunity for each according to ability or achievement." Throughout the years since publication, the American dream was something many families were able to achieve, that is until, perhaps, starting around 2008 when the "Great Recession" hit. Many Americans lost their jobs due to the country's fourth-largest investment bank going bankrupt. There was a job shortage, many Americans were laid-off, income was falling, and poverty was rising. Seven years have passed and slowly America has been recovering, but has it recovered enough for the American dream to be alive? For the average American the dream is perhaps a owning a house, car, children, a stay at home parent, medical insurance, vacations, and savings for retirement along with savings for college tuition. In today's society, the American dream is unobtainable because a stay at home parent is rare, bills are a struggle to pay for, vacations are rarely taken, most are not able to save for retirement because of debt, and many college students have to work while in school to pay off their college tuition. The American dream is in fact alive, but out of reach for the average American. In the article "7 facts that show the American Dream is Dead", Eskow states, "There......

Words: 1533 - Pages: 7

Free Essay

The American Dream

...The American Dream “the widespread belief that, by hard work and individual enterprise, even the most poor and lowly Americans can achieve economic success, a better way of life and enhanced social status in a land of immense opportunity (Watts).” Ragged Dick is really about rising from rags to respectable not rags to riches. I view that Dick is an exceptional character showing that true grit to get what he wants even if its almost out of reach, which shows “The American dream” is something you have to work for. Dick has all the qualities of someone who could achieve his goals with hard work. Dick is a young man who has lived on his own for years, meeting Mr. Whitney changed how Dick viewed people and life. How could a man Dick did not even know have faith in him to appreciate a new suit and not ask for anything in return? But when thinking how “The American Dream” is viewed in Dick’s eyes he sees it as having respect from all and when he is in a suit he receives the respect from his elders. Throughout the book you hear Dick use words such as “bully” when describing something that is very good. In the time that Dick and Mr. Whitney are together you find that Dick starts to show his real thoughts on what he wants to do in the future, which shows that Dick does have a “dream” in a way. When Dick meets Mr. Whitney’s nephew Frank they bond while Dick shows him around New York. During this time Dick discovers that being a boot black is not something he has to do for the rest......

Words: 1480 - Pages: 6

Premium Essay

American Dream

...What is the American Dream, and who are the people most likely to pursue its often elusive fulfillment? Indeed, the American Dream has come to represent the attainment of myriad of goals that are specific to each individual. While one person might consider a purchased home with a white picket fence her version of the American Dream, another might regard it as the financial ability to operate his own business. Clearly, there is no cut and dried definition of the American Dream as long as any two people hold a different meaning. What it does universally represent, however, it the opportunity for people to seek out their individual and collective desires under a political umbrella of democracy. In the fifties, the 'age of suburbia', the American Dream was epitomized by the ability to own a home, live in safety and in a community of like minded souls. The great exodus from the cities to the suburbs defined the American idea of the good life'. The American Dream was and always will be something that makes America great. It allows those with aspirations to make them come true. In America alone needs is a dream and the motivation to carry out that dream. Ambition is the driving force behind the American Dream. It allows any one that has an aspiration, a desire, a yearning, to carry out the individual dream. It knows no bounds of race, creed, gender or religion. It stands for something great, something that every one can strive towards. A dream can be a desire for something great...

Words: 1974 - Pages: 8

Free Essay

The American Dream

...English 1101 14 January 2016 The American Dream The “American dream” is what we all strive for.  Immigrants come to the States in hopes of trying to achieve their dreams and better themselves for their families. But in all honesty what is the American dream?  It was once said that you could come to America and go from rags to riches; you could come with nothing and achieve everything. So, is the so-called “American dream” dead, alive, on hold, or is the definition of the said dream changing? This has been a searing topic and a widely debated discussion since the recession started. Brandon King seems to think the American dream is in fact alive and is simply just changing it’s meaning due to our economic hardships. He “would redefine the American Dream today as the potential to work for an honest, secure way of life and save for the future” (611).  King believes now people are tolerable with a middle-class lifestyle and just want to have a stable employment. To him, the American dream is very much alive; it’s just morphing and changing the meaning due to prolonged economic circumstances. King uses logos to adapt a form of credibility and prove he is knowledgeable. He quotes study after study and provides statistics from the year 2005 to 2010 which all makes his argument very convincing. King starts both ethos and logos for the essay when he gives a background for the American dream. “The original term ‘American Dream’ was coined during the Great......

Words: 553 - Pages: 3

Premium Essay

American Dreams

...American Dreams To many, America is the land of opportunity. In the early nineteen hundreds immigrants from all over boarded ships to come to America. These people had big dreams of making new lives for themselves in America. They knew they were going to have to work hard and most were willing to do whatever it took to become successful. If you are willing to put forth hard work and effort the American dream is possible for anyone to achieve. The American dream defined by many is the idea that anyone can succeed through hard work which potentially leads to a happy, successful life. Others also believe that freedom, relationships, and fulfillment play a role in the American dream. Critics often suggest that not everyone has the same opportunities of being able to “live the dream” because of class, race, religion, and ethnicity. In the story, The Great Gatsby, Fitzgerald symbolizes the hope and opportunity that can be found in the new land, what comes to be known as the American Dream in the quote, “a fresh, green breast of the new world(Chapter 9).” The color green symbolizes the hope and opportunity that can be found in the new land, what comes to be known as the American Dream. An example of a metaphor in the story is Gatsby’s house. This image serves as a key symbol of aspiration, reflecting on both Gatsby's success as an American self-made man and the mirage of an identity he has created to win Daisy's love. Gatsby follows his American Dream as he buys the house to be......

Words: 492 - Pages: 2

Free Essay

What Is American Dream

...November 2015 What Is The American Dreams? Fear and Loathing in Las Vegas is a book written by Hunter S. Thompson published in the year 1971. The book is a reflection of American politics during Thompson’s time. It is written with the author (Thompson) as the main character, but he uses a fictional name to avoid repercussions and allow for more artistic license. The book takes place in the early 1970s and the main character, Raoul Duke, is sent to Las Vegas to write an article on the 4th annual “Mint Race 400” buggy race. Under the advice of his lawyer (Dr. Gonzo) both drive out to Las Vegas on a nonstop LSD and mescaline trip. Unfortunately, Duke and Gonzo engage themselves in an adventure of the lifetime. Somehow things go berserk and both of them end up abandoning work and engaging in an experience that involves disparaging everyone around them. The obvious theme of the book is The American Dream. Thompson wrote a lot about the American Dream and just like most people, he believed in the American Dream. Hunter S. Thompson portrays the American Dream as illusionary, as there are some places where he says that the American Dream is about money. The American Dream is a phrase which is heard, at some point, by most people today and the meaning has been understood since the founding of America. The definition of the American Dream appears to be different for most people, depending on their views. Probably the most accepted explanation of the American Dream is that it “is......

Words: 1082 - Pages: 5

Free Essay

Death of American Dream

...Death of the American Dream What is the “American Dream”? Does everybody have the same dream; does everybody want the same thing? Does everyone who tries for his or her dream achieve it? This unit we have read and discussed different literature that has dealt with aspects of the “American Dream”. Two of those texts that have had the most impact on me personally and my vision of my dream were “Death of a Salesman” by Arthur Miller and “Winter Dreams” by F. Scott Fitzgerald. These two pieces of literature deal with aspects of each of the main characters pursuit of what they feel is their “American Dream”. It’s safe to say that both of these depictions end in a sorrowful way; with both of the main characters realizing that their dream won’t be fulfilled. Both of these authors show how the typical American Dream of having wealth and glory won’t bring one true contentment; it is this aspect of the “American Dream” that both of the main characters of the stories strive to attain. It seems that with every greedy aspiration for the “American Dream” comes unfulfilled lives and missed experiences; for this is what happens to Dexter Green in “Winter Dreams” and Willy Loman in “Death of a Salesman”. The two texts portray the false determinations and unrealistic visions that can plague a man or woman with a strong thirst for the “American Dream” and end up leading a person to the edge of destruction. This thirst for the “American Dream” can blind someone from recognizing...

Words: 1819 - Pages: 8

Free Essay

The American Dream Analysis

...The American Dream For generations, the American dream has floated around society in different forms. In the 19th century, it was viewed as an independent and cowboy-worthy lifestyle, whereas in the early 20th century, it corresponded to nationalism and unity. In today’s society, young generations often fantasize the lavish lifestyle of Beyoncé and Justin Timberlake while declaring it their American dream. The origin of the term dates back to 1931, where it was first coined in James Truslow Adams’ The Epic of America. Adams claims that the egalitarian nature of this dream began to take shape when the early Puritan colonists settled in America with the hopes of living in freedom from governmental persecution. Like the Puritans, millions of immigrants leave their country every year with the hopes of building a better life. Because of different generations’ perspective and individual values, it is difficult to assign a certain definition to the American dream. For example, to some people, the dream is often associated with success, while to others, it corresponds to future family stability. Whatever the version may be, America’s countless prospects guarantee every American the opportunity to achieve their dream through hard work and dedication. While every American has heard the phrase, “American Dream” at least once in their lifetime, every non-American has heard it at least a 100 times. The opportunity to live in America was, and still is, a privilege that most......

Words: 1554 - Pages: 7

Free Essay

The American Dream Essay

...The American Dream will never truly have a solid definition; it is ever evolving, molding into a new meaning as society develops and changes. It is like a fire; ever turning in one way or another; impossible to grasp, but yet never changing its basic identity. Throughout its history, the United States has endured many trials and obstacles. These trials have changed the way American citizens view the Dream’s preliminary ideals. Regardless of its history and the people involved in its development, America’s dream will always be—at the very least— loosely based on the principles upon which it was founded—those of life, liberty, and the endless pursuit of happiness. When the United States was initially founded in the late 1700’s, it was viewed as a pioneering wilderness; an escape where a person was free to believe what he or she wanted without opposition. Indeed, a home where people could start a new life, free from the pressures of religion and the government they bore in the lands they came from. Over time, others began to hear of this great new land and they too sought after this dream of freedom. These people saw America as a beacon which gave them hope of a new life. The interpretation of the American Dream has evolved over time. Conflicts have arisen, injustice has spread, and many have been martyrs as a result of the Dream that they believed in. For instance, in the 1800s, it was the white Southern man’s Dream to own slaves and property. The black man, however, had a......

Words: 1120 - Pages: 5