Free Essay

Zzzz Best

In: Business and Management

Submitted By dieuhuyen
Words 2900
Pages 12
Phần 1
Ngày 19 tháng 5 năm 1987, một bài viết ngắn trong The Wall Street báo cáo rằng ZZZZ Company, Inc ..Reseda, California, đã ký một hợp đồng trị giá 13,8 triệu USD bảo hiểm cho dự án phục hồi. dự án này chỉ là gần đây nhất của một loạt các công việc phục hồi lớn có được của ZZZZ Best (phát âm là "Zee Best"). Nằm ở San Fernando Valley của miền nam California, ZZZZ Best đã bắt đầu hoạt động vào mùa thu năm 1982 giống như 1 doanh nghiệp nhỏ, với hoạt động là làm sạch thảm tại từng nhà. Dưới sự chỉ đạo của Barry Minkow, 1 người hoạt bát và hướng ngoại mới 16 tuổi đã thành lập công ty và bước đầu hoạt động nó từ nhà để xe của cha mẹ, Zzzz Best có những kinh nghiệm bùng nổ tăng trưởng doanh thu và lợi nhuận trong những năm đầu tiên tồn tại của nó. Trong ba năm từ 1984 đến 1987, thu nhập ròng của công ty tăng từ ít hơn $200000 đến hơn $5 triệu trên tổng doanh thu $50 triệu USD.
Năm 1986 ZZZZ Best trở thành công ty cổ phần và lên sàn, Minkow và một số các cộng sự thân cận của ông đã trở thành triệu phú trong 1 đêm. Bởi vào cuối mùa xuân năm 1987, giá trị thị trường của cổ phiếu công ty Minkow vượt quá $ 100 triệu USD, trong khi tổng giá trị thị trường của ZZZZ Best đã vượt ngưỡng 200 triệu USD. Giám đốc điều hành trẻ nhất trên cả nước được hưởng "good life", trong đó bao gồm một ngôi nhà sang trọng trong một khu ngoại ô của Los Angeles và một chiếc ô tô Ferrari màu đỏ. Minkow có 1 sức hút và với tài năng kinh doanh đã làm cho anh thành người được săn đón trên các chương trình truyền hình trực tuyến và các phương tiện truyền thông và hình ảnh của anh là một ví dụ cho thanh niên của Mỹ họ có thể đạt được nếu áp dụng cho bản thân. Trong thời gian xuất hiện trên Winfrey Oprath Show trong tháng 4 năm 1987, Minkow kêu gọi đồng nghiệp và bạn bè của mình với lòng nhiệt thành rằng "Hãy suy nghĩ lớn, và bạn sẽ thành công lớn" và khuyến khích họ áp dụng phương châm cá nhân của mình, "The sky is the limit".
Không đến hai năm sau khi xuất hiện trên Oprah, Barry Minkow bắt đầu chịu một án tù 25 năm. Barry Minkow bị kết án về 57 tội danh về gian lận chứng khoán, Minkow đã được tiếp xúc nhanh khi nói về chuyện những lừa người bạn thân nhất và phố Wall Street hàng triệu đô la. Các công tố viên liên bang ước tính rằng, ở mức tối thiểu, Minkow nợ các nhà đầu tư và các chủ nợ $100 triệu. Công ty Minkow được thành lập, 1 cách nhanh chóng và xây dựng 1 mô hình Ponzi. (Mô hình Ponzi (Ponzi scheme) là gì? Ponzi xuất phát từ tên của Charles Ponzi (sinh 1982 mất 1949), một người gốc Ý sống nhập cư tại Mỹ và từ nhà đầu cơ IRC đã trở thành một trong những người lừa đảo siêu nhất trong lịch sử Hoa Kỳ. Được coi là “Ông tổ” của các trùm lừa đảo tín dụng đa cấp (mô hình đa tầng, đa cấp), trong vòng 2 năm (1919 – 1920), Ponzi đã huy động được 15 triệu USD (tương đương với 160 triệu USD bây giờ) từ hàng vạn khách hàng đã bị mất tiền thông qua “kế hoạch Ponzi”, “Ponzi scheme”, mô hình lừa đảo “kiếm tiền nhanh” . Cho nên hiện nay, người ta coi Ponzi là tên gọi và điển hình cho những mô hình lừa đảo tài chính. Mô hình Ponzi đơn giản là việc thu hút vốn đầu tư với phương châm lấy tiền người sau trả cho người trước, trả tiền cho những người tham gia đầu tiên để tạo lòng tin tưởng, sau đó thì thay đổi chính sách trong phương thức thanh toán (rút tiền) để khống chế số lượng tiền rút ra. Như vậy, họ sẽ duy trì được mô hình lâu hơn và thu hút được thêm nhiều nhà đầu tư. Ponzi là một trong những hình thức phổ biến nhất của sự lừa đảo, là một kim tự tháp tài chính cổ điển mà lợi nhuận được tạo ra không phải do hoạt động hiệu quả kinh tế, mà bằng cách thu hút các nhà đầu tư mới tham gia vào dự án và dùng tiền của họ trả cho các nhà đầu tư cũ.Minh họa Mô hình Ponzi. Dự án mô hình Ponzi tương tự như một con rắn tự ăn đuôi của mình. Đến một lúc nào đó việc thu hút nhà đầu tư mới bị ngừng trệ, các khoản thanh toán cho những nhà đầu tư cũ ngày càng lớn, kim tự tháp Ponzi đạt cực hạn tới đáy của nó và bị phá vỡ, con rắn sắp ăn hết từ đuôi đến đầu của nó, Ponzi hết tiền. Tuy nhiên, những người sáng lập Ponzi không chờ đợi cho đến giai đoạn này để mà bị mất tất cả số tiền mà họ đã tích lũy được, dự án Ponzi đóng cửa, nó kết thúc vào lúc tốt đẹp nhất trong việc lựa chọn lừa đảo tài chính của nó. Lợi nhuận báo cáo của công ty đã không tồn tại và tất cả những hợp đồng phục hồi lớn, tất cả chỉ là tưởng tượng. Như một nhà báo nói rằng, thay vì xây dựng một công ty, Minkow đã tạo ra một hình ảnh đa chiều của một công ty. Tháng Bảy năm 1987, chỉ ba tháng sau khi cổ phiếu của công ty đạt đến một giá trị thị trường là $220,000,000, bán đấu giá tài sản của mình thu về chỉ được có $62.000.
Không giống như hầu hết các gian lận tài chính, ZZZZ Best đã gây ra vụ lừa đảo dưới sự giám sát của Ủy ban chứng khoán và sàn giao dịch Mỹ (SEC).SEC, một tổ chức lớn và có uy tín cao ở bên kia bờ Tây với những luật lệ phục vụ như là 1 tổng cố vấn luật cho các công ty, một công ty môi giới chứng khoán nổi bật như là phố Wall, và công ty kiểm toán quốc tế đều không phát hiện ra kế hoạch táo bạo của Minkow. Cuối cùng, với sự kiên trì của 1 vài người đã tìm ra được hóa đơn của một vài trăm đô la lập bởi ZZZZ Best kết quả là Minkow được đưa ra như là một sự gian lận.
Làm thế nào mà 1 thanh niên có thể qua mặt một cơ cấu quản lý phức dưới sự giám sát của Ủy ban chứng khoán là câu hỏi hàng đầu được đặt ra bởi một ủy ban của Quốc hội rằng cuộc điều tra ZZZZ Best đã thất bại. Người đứng đầu ủy ban là Representative John D. Dingell, chủ tịch của Ủy ban Hạ viện Mỹ về Năng lượng và Thương mại. Trong suốt cuộc điều tra, Representative Dingell và các đồng nghiệp của ông tập trung vào vai trò của công ty kiểm toán độc lập trong vụ bê bối của công ty ZZZZ Best.
Bản cáo bạch của công ty ZZZZ Best nói với công chúng rằng doanh thu và thu nhập từ các hợp đồng phục hồi bảo hiểm đã tăng vọt nhưng không tiết lộ rằng hợp đồng là hoàn toàn hư cấu. Mà kiểm toán viên độc lập và những người khác khác được trả tiền để cảnh báo công chúng về sự gian lận và dối trá của các báo cáo tài chính?
Giống như nhiều vụ gian lận tài chính khác, vụ bê bối của ZZZZ Best gây ra buộc Quốc hội phải xem xét lại các quy tắc điều chỉnh báo cáo tài chính và nền tảng của hệ thống giám sát các của công ty của Hoa Kỳ. Daniel Akst, tuy nhiên một phóng viên của The Wall Street Journal từng đưa những sự thăng trầm của Barry Minkow, gợi ý rằng sự thăng trầm của ZZZZ Best là điều không thể tránh khỏi. Thay đổi các quy tắc kế toán và luật chứng khoán sẽ giúp cho tình hình tốt hơn, nhưng sau tất một Minkow mới cũng sẽ đến, và một công ty giống ZZZZ Best lại bắt đầu có. Gian lận là điều tự nhiên trong mọi sự xảy ra ngày hôm nay, tôi nghi ngờ, bây giờ và lâu dài giân lận là nhu cầu của con người.
The Early History of ZZZZ Best Company
Barry Minkow đã làm quen với ngành công nghiệp làm sạch thảm ở tuổi mười hai thông qua sự giới thiệu của mẹ của anh ấy, một cố vấn pháp lý qua điện thoại của một công ty làm sạch thảm nhỏ. Mặc dù đại đa số các công ty trong ngành công nghiệp làm sạch thảm là hợp pháp, bản chất của doanh nghiệp thu hút một số lượng khá lớn các nhân vật mờ ám. Không có rào cản nào lớn cho việc gia nhập: không có yêu cầu cấp phép, không có học nghề để được phục vụ, và chỉ cần một lượng tối thiểu vốn để khởi nghiệp. Một thanh niên 16 tuổi với một giấy phép lái xe có thể dễ dàng trở thành những gì trong ngành công nghiệp đề cập đến như một "kẻ hút thảm," đó là chính xác những gì Minkow đã làm khi ông thành lập ZZZZ Best Company.
Minkow nhanh chóng nhận ra rằng làm sạch thảm là một cách khó khăn để tìm kế sinh nhai. Sự phàn nàn của khách hàng, cạnh tranh khốc liệt, những rào cản xấu và sự cằn nhằn của các nhà cung cấp về việc thanh toán làm cho cuộc sống của những doanh nhân trẻ trở nên khó khăn. Trong vòng vài tháng nổi bật của riêng mình, Minkow phải đối mặt với kẻ thù lớn nhất đối với các doanh nghiệp nhỏ: thiếu vốn lưu động. Bởi vì độ tuổi của mình và thực tế rằng ZZZZ Best Company chỉ có một ít lợi nhuận, các ngân hàng địa phương đã từ chối cho vay liên anh ta tiền. Vốn rất lanh lợi, anh tự mình đưa ra những ý kiến rất sáng tạo để huy động vốn cho công việc kinh doanh của mình: làm giả check (séc), giả mạo thẻ tín dụng , và dàn dựng các vụ trộm cắp bông để lấy tiền từ công ty của ông bảo hiểm. Tuổi trẻ và say mê cá nhân cho phép anh ta lờ đi những hậu quả liên quan đến pháp luật do các phương pháp huy động vốn sáng tạo của mình. The ease with which the “system” could be beaten encouraged him to exploitit on a broader scale.
Trong suốt sự nghiệp kinh doanh ngắn của ông, Minkow nhận ra những lợi ích của việc có một mạng lưới xã hội của bạn bè và người quen. Nhiều trong số những mối quan hệ này được ông phát triển và gây dựng tại một câu lạc bộ sức khỏe ở Los Angeles. Ngay sau khi trở thành một người bạn của Tom Padgett, an insurance claim adjuster, Minkow nghĩ ra một kế hoạch để khai thác rằng tình bạn. Minkow hứa sẽ trả Padgett $100 mỗi tuần nếu anh ta chỉ đơn giản là xác nhận qua điện thoại cho các ngân hàng và bất cứ quan tâm bên thứ ba khác rằng ZZZZ Best là người nhận hợp đồng bảo hiểm sửa chữa không thường xuyên (the recipient of occasional insurance restoration contract). Bề ngoài, Minkow đã sử dụng các hợp đồng này để làm sạch và làm công việc tu sửa nhỏ trên tài sản hư hỏng do cháy, bão, hoặc các thảm họa khác. Minkow đã thuyết phục Padgett cả tin đã được dẫn dắt để tin rằng mục đích duy nhất của việc xác nhận như vậy là để cho phép ZZZZ Best phá vỡ sự quan liêu trong ngành công nghiệp bảo hiểm.
Từ bước khởi đầu này, gian lận ở ZZZZ Best bắt đầu nở rộ. Ban đầu Minkow sử dụng các hợp đồng các hợp đồng bảo hiểm này để làm giả lợi nhuận và doanh thu nhằm thuyết phục các ngân hàng cho anh ta vay tiền. Minkow làm giả các báo cáo tài chính để phục vụ cho mục đích của mình và mở rộng hoạt động kinh doanh của mình bằng cách mở một số đại lý làm sạch thảm trên toàn thung lũng San Fernando. Minkow sớm nhận ra rằng không cần phải buộc chặt tương lai của mình vào ngành công nghiệp làm sạch thảm khi mà ông có thể quyết định được quy mô và lợi nhuận của việc kinh doanh bảo hiểm sửa chữa của mình. Trong vòng một thời gian ngắn, bảo hiểm sửa chữa, chứ không phải là làm sạch thảm, đã trở thành nguồn gốc chính của khoản lợi nhuận và doanh thu trên báo cáo kết quả kinh doanh của ZZZZ Best.
Triết lý “bầu trời giới hạn” (sky is the limit) của Minkow đã đưa anh tới nhiều ý tưởng thậm chí còn táo bạo hơn. Nhà doanh nghiệp trẻ bắt đầu sử dụng báo cáo tài chính của mình giả mạo để lôi kéo các cá nhân giàu có trong mạng lưới quan hệ xã hội của ông không ngừng mở rộng đầu tư vào ZZZZ Best. Cuối cùng, Minkow nhận ra rằng việc lừa đảo cuối cùng sẽ sẽ giúp công ty của anh trở thành một công ty đại chúng (public company), một sự chuyển mình cho phép anh ta để khai thác các tài khoản ngân hàng của các nhà đầu tư trên toàn quốc (kiểu như thu hút sự đầu tư của các nhà đầu tư trên cả nước)

Questions 1. Ernst & Whinney không bao giờ đưa ra một ý kiến kiểm toán về báo cáo tài chính của ZZZZ Best nhưng vấn đề nằm ở báo cáo hàng quý của công ty trong ba tháng kết thúc ngày 31 tháng 7 năm 1986. Làm thế nào để xem xét sự khác biệt về việc kiểm toán, đặc biệt là về mức độ bảo đảm của các báo cáo kiểm toán? 2. SAS No, 106, “Bằng chứng Kiểm toán", xác định rằng "management assertions" (sự xác nhận của quản lý) làm nền tảng cho việc thiết lập một báo cáo tài chính. Phải khẳng định được sự xuất hiện đặc biệt quan trọng của các hợp đồng bảo hiểm phục hồi của ZZZZ Best. Kiểm toán viên khi kiểm toán ZZZZ Best cần có được sự xác nhận của bên thứ ba để hỗ trợ tính trung thực của các hợp đồng, xem xét các tài liệu có sẵn, thực hiện các quy trình phân tích để đánh giá tính hợp lý của các khoản doanh thu ghi trên hợp đồng, và ghé qua các trang web có dự án phục hồi được lựa chọn. Nhận xét về sự hạn chế của các bằng chứng cho thấy sự thực hiện các thủ tục này đối với sự xác nhận của quản lý đã xảy ra. 3. Trong phiên điều trần trước Quốc hội, George Greenspan báo cáo rằng một trong những phương tiện được sử dụng để kiểm toán các hợp đồng bảo hiểm phục hồi là xác minh rằng khách hàng của ông có thực sự nhận được thanh toán vào những công việc đó hay không. Làm thế nào mà 1 bằng chứng rõ ràng đáng tin cậy như thế có thể làm 1 người kiểm toán viên đưa ra 1 kết luận không đúng như vậy? 4. Mục đích của người tiền nhiệm và kế nhiệm về thông tin kiểm toán là gì? Bên thứ 3 nào, người tiền nhiệm hoặc kiểm toán viên kế nhiệm, có trách nhiệm với sự bắt đầu cho các thông tin liên lạc? Tóm tắt ngắn gọn các thông tin mà một kiểm toán viên kế nhiệm nên có được từ người kiểm toán viên tiền nhiệm. 5. Minkow đã làm các thỏa thuận bí mật và yêu cầu Ernst & Whinney ký không đúng giới hạn phạm vi kiểm toán công ty ZZZZ Best? Tại sao lại có thể và tại sao không? Hãy thảo luận về trường hợp mà theo đó mối quan tâm bảo mật từ phía khách hàng có thể ảnh hưởng đến quyết định lập kế hoạch kiểm toán.Tại điểm nào áp dụng cho việc giới hạn phạm vi kiểm toán đến khách hành mà chịu ảnh hưởng từ các loại kiểm toán đã ban hành? 6. Những thủ tục gì, nếu có, làm tiêu chuẩn nghề nghiệp để yêu cầu kiểm toán viên phải thực hiện xem xét khách hàng trước khi kiểm toán but post-year-end earnings press release?

Similar Documents

Free Essay

Zzzz Best

...Case 4-6 ZZZZ Best* The story of ZZZZ Best is one of greed and audaciousness. It is the story of a 15-year old boy from Reseda, California who was driven to be successful regardless of the costs. His name is Barry Minkow. Minkow had high hopes to make it big – to be a millionaire very early in life. He started a carpet cleaning business in the garage of his home. Minkow realized early on that he was not going to become a millionaire cleaning other people’s carpets. He had bigger plans than that. Minkow was going to make it big in the insurance restoration business. In other words, ZZZZ Best would contract to do carpet and drapery cleaning jobs after a fire or flood. Since the damage from the fire or flood probably would be covered by insurance, the customer would be eager to have the work done. The only problem with Minkow’s insurance restoration idea was that it was all a fiction. There were no insurance restoration jobs, at least for ZZZZ Best. In the process of creating the fraud, Minkow was able to dupe the auditors, Ernst & Whinney into thinking the insurance restoration business was real. In fact, over 80 percent of his revenue was allegedly from this work. The auditors never caught on until it was too late. How Barry Became a Fraudster Minkow wrote a book, Clean Sweep: A Story of Compromise, Corruption, Collapse, and Comeback** that provides some insights into the mind of a 15-year old kid __________________ * The facts are derived from a......

Words: 3056 - Pages: 13

Premium Essay

Zzzz Best

...and you are only 20 years old. Your personal net worth is more than $100 million. You own a signature red Ferrari and Oprah is begging you to be on her show. It's the stuff of fairy tales, but for one man, it was the beginning of an odyssey that would lead to prison. Meet Barry Minkow who in 1982, when he was only16, founded ZZZZ Best Carpet Cleaning. Over the next several years, he franchised the chain and took it public. "In the three-year period from 1984 to 1987, the com¬pany’s net income surged from less than $200,000 to more than $5 million on reve¬nues of $50 million. When ZZZZ Best went public in 1986, Minkow and several of his close associ¬ates became multimillionaires overnight. By the late spring of 1987, Minkow’s stock in the company had a market value exceeding $100 million, and the total market value of ZZZZ Best surpassed $200 million." (Knapp) Less than two years later, Minkow had been exposed as a fast talking con artist who bilked his closest friends and Wall Street out of millions of dollars. Barry Minkow began serving a twenty-five-year prison sentence after being tried and convicted on fifty-seven counts of securities fraud. ZZZZ Best differed in part from a typical Ponzi scheme in that Minkow’s carpet-cleaning business was very real. "Indeed, the carpet-cleaning division won high marks for its quality." (Miller) However, its insurance restoration division, which eventually accounted for 86 percent of company revenues, was nonexistent. Minkow raised......

Words: 1322 - Pages: 6

Premium Essay

Zzzz Best

...documentation that was provided by the management of ZZZZ best company, they should verified from 3rd parties the claims made by ZZZZ best in their financial statement and also audits usually work according to the audit fees charged, depended on the audit fee agreed that will determine the scope of the audit. 3. The apparently reliable evidence can lead an auditor to an improper conclusion in the case where these evidence were fraudulently designed by the management and also where the auditor did not carry out an audit test, or where he did not do a physical inspection. 4. The purpose of predecessor-successor auditor communication is to ensure possible misstatements in financial statements are communicated from one auditor to the next. The successor has the responsibility of initiating these communications. In summary information that a successor should obtain include but not limited to * Information that might bear on the integrity of management. * Disagreements with management as to accounting principles, auditing procedures, or other similarly significant matters. * Communications to audit committees or others with equivalent authority and responsibility regarding fraud, illegal acts by clients, and internal-control-related matters. * The predecessor auditor's understanding as to the reasons for the change of auditors. 5. Yes, because he was unable to ask third parties working on any of ZZZZ best’s sites any questions without breaching......

Words: 313 - Pages: 2

Premium Essay

Zzzz Best

...financial statements is a form of attestation service that the auditor issued a written report to express an opinion. Financial statements are materials that correspond with generally accepted accounting principles. When giving the information of the financial statements, ZZZZ client makes several claims about their financial conditions and results of restoration business operations. External users that trust the financial statements to make business decisions to observe the auditor’s report a warning of the statements’ trustworthiness. ZZZZ best company value the auditor’s assurance because of the auditor’s independent firm from the client. The knowledge of these financial statements that they report matters is important. A review of the financial statements is another method of attestation service, used by Certified Public Accountants. An audit does provide the highest level of assurance, a review provision that delivers a reasonable amount of assurance on the financial statements. A review would be further acceptable to meet the external user’s requirements. A CPA firm can charge a small fee other than audit report. Ernst & Whinney, independent accountants, has never issued an audit opinion for ZZZZ Best Company; however, they decided to do a review report. As stated in their engagement letter, the auditors provided three months of service until the contract end. There was a limit to prepare less possibility to examine; therefore, it means a low level of......

Words: 889 - Pages: 4

Premium Essay

Zzzz Best

...A California appellate court recognized Ernst & Whinney not liable to Union Bank of California which allegedly relied on Ernst’s review report in extending $ 7 million to ZZZZ Best Co. I agree with court’s decision because Ernst & Whinney never issued an audit opinion on financial statements it was just a review report which was disclosed. However, I do not justify Ernst & Whinney because the auditors besides from failure to notice ‘red flags’ had done few mistakes which lead to the law suit. The first mistake that the auditors made involved Mr. George Greenspan during the 1986 audit. This was the first audit since ZZZZ Best became a public company and the mistake involved the inspection of the insurance restoration sites. Mr. Greenspan had talked with Tom Padgett, and Mr. Padgett confirmed the insurance contracts were real and showed proper documents to back them up, Mr. Greenspan never actually inspected any of the actual insurance restoration sites. Doing so could have stopped the scam from hurting the public stockholders, especially because they take in such a huge percentage of income for ZZZZ Best. The second mistake involved Ernst & Whinney, was that Greenspan reported during the interview to the congressional subcommittee, that Ernst & Whinney never got in touch with him to talk about ZZZZ. If this conversation occurred, Greenspan might have been able to discuss his neglection to inspect the insurance restoration sites, which therefore could have given Ernst &......

Words: 980 - Pages: 4

Premium Essay

Zzzz Best

...requires that an auditor discharges professional responsibilities with competence and diligence. It imposes the obligation to perform professional services to the best of the auditor’s ability with concern for the best interest of the public. The sole proprietor-auditor and Ernst & Whinney did not gather enough evidence on the restoration contracts, nor viewed the evidence gathered with skepticism. Between 1985 and 1986 there is a 390% increase in Revenue and 350% increase in Cost of goods sold. The auditors should question the increase in accounts receivable, which was 33% of sales and represents four months on an annualized basis. The auditors should question where the cash is from the collection of sales (Sales of $4,845 less A/R of $693 less Cost of goods sold of$2,050). The company should have approximately $2 million to pay down liabilities or invest in assets. With the cash flow with borrowings of current liabilities and notes payable, the company had approximately $6.5 million before paying cost of goods sold or approximately $4.5 to pay down liabilities or invest in the company, yet cash only increased $50,000 for the year. Where was the cash used? 1. ZZZZ Best Company, which was initially a small rug-cleaning business, was founded by Barry Minkow when he was sixteen years old. 2. Minkow transformed ZZZZ Best into a leading company in...

Words: 919 - Pages: 4

Premium Essay

Zzzz Best

...Zzzz Best Company, Inc. Case 1.9 Zzzz Best Company, Inc. Case 1.9 Case 1.9 ZZZZ Best Company, Inc. Delta. Describe the elements of the Fraud Triangle that apply to this case. Assume you are the perpetrator. Is there a better way to perpetrate this fraud? If there is, describe your method. Specify practical recommendations for the client to prevent this fraud from occurring in the future. The first element of the Fraud Triangle in the case of ZZZZ Best, case 1.9 is Incentives/Pressure. Incentives/Pressure- As a result of the pressure placed on a person who is only a teenager in a tough business, one who faced a lack of working capital, the lack of assets and little profit make it difficult for a person of this stature to achieve financing to produce cash flow for sustaining of operations. One quickly realizes that through fraud a person could obtain funding to sustain operations. Through credit card fraudulent charges and check kiting and to stage theft to fleece one’s insurance company, producing more cash flow, one can raise Is this essay helpful? Join OPPapers to read more and access more than 600,000 just like it! get better grades quick and easy money. Through this experience with these types of fraud, it is realized quickly that one could bypass internal controls and create assets to bolster the company’s financial statements. From this point, with beating the system proving to be so easy, the next step is to forge friendships and......

Words: 369 - Pages: 2

Free Essay

Zzzz Best

...MY RESUME Application for the position of : ACCOUNTANT, ACCOUNTS ASSISTOFF [pic] CAREER OBJECTIVES: • To be able to achieve and maximize my potential as an individual. • To be able to pursue my career wherein I can enhance my capabilities thus Contribute to the growth of the organization. QUALIFICATION/ SKILLS: • Specialized in Accounts / Finance profession- Bachelor’s Degree- B.B.A-(Business Administration) specialized in Accounting-From Manipal University- Dubai-UAE. Finished in July-2014. 3 years course completely taught in English. • Good communication (verbal, listening & writing) and interpersonal skills. • Fast learner and willing to learn new things. • Able to work under pressure, meet deadlines. • Able to work well in team environment. • Able to lead the team and be a good leader. • Mature & honest disposition. • Integrity and trustworthiness. • Computer skills in MS office and other systems • With specialization in Accounts / Finance I can foresee my career advancement. EMPLOYMENT / PROFESSIONAL EXPERIENCE: May, 2014 – June, 2014 Accounts Trainee Al Rais Enterprises- Dubai- UAE The company Al Rais Enterprises is a large scale company having four divisions of operations- Electro mechanical Projects division, General Trading Division, Restaurant outlets division and Paints trading Division. My Role and......

Words: 532 - Pages: 3

Premium Essay

Zzzz Best

...1. P. Kemezis and W Clasgall, 'ATexas Wildcatter Cashes in on French Oil," Busrhess W-eek,'tsllay' ' 1985, 106-10i. 2. The dominant companies in the oil and gas industry include such firms as ExxonMobil and ConocoPhillips. These firms are often referred to as the "majors' or simply as "Big Oil." 207 208 !': $1 iil {r i. $- :..1 sEcTtoNTHREE INTERNALCournollssuas of oil and gas exploration by employing a rough-andtumble business strategy. Lee recognized that the large domestic oil firms in the U.S. had already identified the prime drilling sites in this country. So, Lee decided that Triton should focus its exploration efforts in other oil-producing countries, particularly in regions of those countries largely overlooked by "Big Oil." During Lee's tenure with Triton, the company launched exploration ventures in Argentina, Australia, Canada, Colombia, France, Indonesia, Malaysia, New Zealand, and Thailand. In the early 1970s, Triton discovered a large oil and gas field in the Gulf of Thailand. Recurring disagreements and confrontations with the Thai government stymied Triton from developing that field for more than l0 years. Lee's experience with the Thai government taught him an important lesson: If Triton's exploration ventures *.re io be successful in foreign countries, the company had to foster good relationships with key governmental officials in those countries. Lee created Triton Indonesia, Inc., a wholly owned......

Words: 4499 - Pages: 18

Free Essay

Zzzz Best

...After doing extensive researches us the research team of DooDads Inc. has determined that if we are operating at our most efficient level. The optimal level of widget production to maximize our profit will be to produce 1,763 widgets. We acquired this number by using the information we already have and creating a demand function. The steps we took to create a demand function are the following 1. Using the number of widgets demand and their prices at two intervals and finding the slope.2. Once the slope is found from these two intervals we chose one interval and plug it into the point slope form, giving us our demand function. This allows us to acquire our revenue function, which is the demand function time the number of widgets.3. We create our cost function “price per widget time number of widgets plus fixed cost”.4. Of course (revenue – cost=profit) so now all is left to do is to solve the equation. So, now we have determined from this solving this equation the optimal level of widgets sold is 1,763 however we still need to know the maximum profit. This is determined by plugging optimal level of widgets sold into the profit function; we came out with an optimal profit of $21,170.24. The average cost of each widget (1763plugged into our cost function divided by 1763) is $7.84 per widget. The average revenue per widget (21170.24/1763) is $12.01.Average profit per widget (1,763 plugged into profit function) is $4.17. Since our breakeven point ( where cost = revenue or where...

Words: 416 - Pages: 2

Free Essay

Zzzz Best Fraud

...Barry Minkow founded ZZZZ Best (pronounced Zee Best) while 15 years old and a sophomore in high school. The business started in his parent’s garage with three employees and four telephones. Minkow struggled to meet basic expenses in the beginning. In January 1986, ZZZZ Best went public and began to sell shares on NASDAQ. However, the company began to rapidly decline. In July 1987, Minkow resigned and the company sued him for fraud allegations. This landed Minkow in federal prison, with a sentence of 25 years for 57 counts of fraud. In the beginning, Minkow struggled to meet the basic expenses of his company. Two banks closed his business accounts because the California Law did not allow minors to sign binding contracts, including checks. He began to receive several customer complaints as well as the demand for payment from suppliers. At times, Minkow also found it hard to meet payroll. Because of the lack of operating capital, Minkow financed his business by check kiting, stealing and selling his grandmothers jewelry, staging break-ins at his offices, and running up fraudulent credit card charges. With the help of Tom Padgett, an insurance claims adjuster, ZZZZ Best branched into the “insurance restoration” business. Minkow forged many documents which claimed that the company was involved in several restoration projects for Padgett’s company. Both Minkow and Padgett formed a fake company, Interstate Appraisal Services, which verified the details of the restorations to......

Words: 626 - Pages: 3

Free Essay

Zzzz Best Company

...CASE 1.9 ZZZZ Best Company, \nc. On May 19,1987, a short article in The Wall Street Journal reported that ZZZZ Best Company, Inc., of Reseda, California, had signed a contract for a $13.8 million insurance restoration project. This project was just the most recent of a series of large restoration jobs obtained by ZZZZ Best (pronounced "zee best"). Located in the San Fernando Valley of southern California, ZZZZ Best had begun operations in the fall of 1982 as a small, door-ta-door carpet cleaning operation. Under the direction of Barry Minkow, the extroverted 16-year-old who founded the company and initially operated it out of his parents' garage, ZZZZ Best experienced explosive growth in both revenues and profits during the first several years of its existence. In the three-year period from 1984 to 1987, the company's net income surged from less than $200,000 to more than $5 million on revenues of $50 million. When 72ZZ Best went public in 1986,Minkow and several of his close associates became multimillionaires overnight. By the late spring of 1987,the market value of Minkow's stock in the company exceeded $100 million, while the total market value of 72ZZ Best surpassed $200 million. The youngest chief executive officer in the nation enjoyed the "good life;which included an elegant home in an exclusive suburb of Los Angeles and a fire-engine red Ferrari. Minkow's charm and entrepreneurial genius made him a sought-after commodity on the television talk show circuit and......

Words: 3832 - Pages: 16

Premium Essay

Zzzz Best Company

...ZZZZ Best company Inc. Summary “ZZZZ Best company” was founded by 16-year old Barry Minkow. The core activity of company was carpet cleaning. As he began doing business, Minkow soon realized that carpet cleaning was a difficult way to earn money because customers always complained and vendors demanded payments. Soon Minkow started seeking for financing but realized that bank were not willing to lend him money due to his age and low profitability of his business. That’s why he came up with the idea of forgeries and thefts from his insurance company. Later on, making friends he asked the insurance claim adjuster - Tom Padgett to confirm from time to time that Minkow’s company received occasional insurance restoration contracts on remodeling works on properties damaged by fire, storms and other catastrophes. Soon he realized that there was no need in development of carpet business because the main “income” was obtained by restoration operations. Then, Minkow decided to go public and for that purpose he hired independent auditor – George Greenspan. By that time Minkow had established fake insurance company and Padgett had got the top position in it to confirm fraudulent restoration contracts, so Greenspan didn’t notice any problems with those sites. By the end of the year he was dismissed and Minkow retained “Ernst & Whinney” to enhance creditability of his operations on restoration contracts. “Ernst & Whinney” agreed to provide 4 types of services to “ZZZZ best......

Words: 1399 - Pages: 6

Premium Essay

Zzzz Best Company

...Transcript of ZZZZ Best Company, Inc ZZZZ Best Company, Inc Case 1.9 Audit Review VS Full Audit Review • The accountant is not aware of any misstatements or material modifications that need to be made • Limited assurance • Auditor has no opinion on the financial statements, just looks them over Barry Minkow- 16 years old 1982 Carpet cleaning business turned insurance restoration Tom Padgett and Interstate Appraisal Services Ernst & Whinney- elaborate scheme to convince them History 1. Client imposed audit limitations 2. Limitations of audit evidence 3. Importance of auditor communication when one resigns & 8K filing Key Issues Audit- • Auditor obtains a high level of assurance • Auditor can express an opinion about the accuracy and level of assurance • Auditor tests internal controls and tests for misstatements and obtains and understanding of the entities internal control and fraud risk Matt Sepiol Samantha Claysen Limitations of Audit Evidence AU 326- Audit Evidence Auditors Used Confirmation, Documentation, and Analytical Procedures AU 326.08- Information from outside sources is better than from internal sources Confirmations were made by Tom Padgett who was involved in the scheme. Interstate Appraisal Services and Assured Property Management provided the Documentation Was Involved in Fraud Collusion amongst outside Parties Gives Evidence Limitations The client receiving payment doesn't prove the existence of those contracts. No......

Words: 496 - Pages: 2

Free Essay

Zzzz Best Company

...mengeluarkan opini audit atas laporan keuangan Best ZZZZ tetapi mengeluarkan laporan review terhadap laporan kuartalan perusahaan untuk tiga bulan yang berakhir 31 Juli 1986. Bagaimana tinjauan berbeda dari audit, terutama dalam hal tingkat jaminan tersirat oleh laporan auditor? Jawab : Riview dilakukan untuk mendapatkan dasar memadai untuk memberikan jaminan terbatas yang laporan keuangan klien telah disusun sesuai dengan prinsip akuntansi yang berlaku umum. Audit independen dirancang untuk memberikan dasar memadai untuk menyatakan pendapat tentang apakah atau tidak laporan keuangan klien ini telah disusun sesuai dengan prinsip akuntansi yang berlaku umum. Ada juga perbedaan besar antara review dan audit dalam hal lingkup pekerjaan yang dilakukan. Ketika review ini dilakukan, teknik pengumpulan bukti utama adalah prosedur analitis dan pertanyaan dari personil klien. Padahal, dalam audit, berbagai macam teknik pengumpulan bukti yang tersedia kepada auditor kemungkinan akan digunakan. Riview tidak menilai risiko pengendalian, tes catatan akuntansi dan tanggapan terhadap pertanyaan dengan mendapatkan memvalidasi bukti melalui inspeksi, pengamatan atau prosedur audit lain. Hal ini dapat menunjukkan hal-hal yang signifikan dari laporan keuangan tetapi tidak memberikan jaminan keakuratan. Karena riview umumnya tidak seperti audit, bukti yang dikumpulkan dari riview lebih sedikit dibandingkan dengan audit. Masalah dengan kasus Best ZZZZ adalah bahwa review auditor tidak cukup......

Words: 838 - Pages: 4