Free Essay

Proiect de Promovare Online

In:

Submitted By flavius5
Words 1726
Pages 7
Academia de studii economice bucurestiFacultatea de marketingMaster Marketing Online | Magazinul Ligo | Plan de promovare online | | | Echipa Studenti: |

Bucuresti 2013 |

Capitolul 1: Prezentarea magazinului

Ligo.ro este un site de fashion creat in anul 2011 ce comercializeaza haine apartinand diferitelor branduri (Fox, House of Art, Eponge si Hustle). Site-ul se adreseaza atat publicului feminin cat si celui masculin, avand haine atat pentru copii cat si pentru adulti. De asemenea, pe langa site, Ligo mai are si 14 magazine de deschidere in Romania, din care 4 in Bucuresti in diferite centre comerciale.
Site-ul ofera si posibilitatea de a cumpara tinute prestabilite de echipa Ligo.ro, atunci cand posibilii cumparatori sunt in pana de idei, pur si simplu acceseaza meniul “Tinute cu stil” si acolo le sunt oferite diferite tinute.
Meniul site-ului este unul simplu format din 4 module principale ( Femei, Barbati, Copii si Reduceri), fiecare modul avand submeniuri care te lasa sa iti alegi categoria de haine din care doresti sa achizitionezi un produs.
Auditul site-ului magazinului Ligo
Site-ul magazinului Ligo, si anume www.ligo.ro este un website foarte accesibil, din punct de vedere al uzabilitatii, avand o interfata simpla, care permite publicului tinta sa acceseze cu usurinta produsele dorite. Meniul principal este format din 5 module, dintre care un buton care ilustreaza meniul home, 3 clasificari module in functie de tipul de persoana careia i se adreseaza produsele (femei, barbati, copii), iar ultima clasificare permite publicului tinta accesul la reducerile oferite de catre magazin. Fiecare modul in parte permite accesul la categoriile de produse pe care le cauta un potential client.
In ceea ce priveste achizitionarea si livrarea produselor, cosul de cumparaturi este in partea de sus a paginii, permitand o vizionare constanta a produselor din el. Livrarea produselor se face gratuit la sume mai mari de 200 lei, de asemenea exista posibilitatea de a urmari comanda pentru a sti in permanenta in ce stadiu se afla aceasta.
Culorile utilizate in designul site-ului sunt culori simple care nu obosesc ochii, modul in care sunt aranjate toate elementele nu incarca aspectul site-ului, prezentand astfel un avantaj in mentinerea potentialilor clienti pentru o perioada cat mai indelungata pe site.

Capitolul 2: Analiza concurentei

Dupa cum se poate observa in poza de mai jos, Ligo este primul site care apare in zona anunturilor organice si nu in zona celor platite. Astfel Ligo se situeaza foarte bine pe parte de SEO. In ceea ce priveste concurentii, acestia sunt Bonprixro.eu, Brandcircus.ro, Haineromania.ro, Bysally.ro, Outletexpert.ro, Bfashion.com, Various-brands.ro, pe partea de cautari platite.
In schimb pe partea de cautari organice, concurentii pentru Ligo sunt: Fashionup.ro, Miniprix.ro.
Desi site-ul Ligo.ro are deja o pozitie foarte buna in cautarea organica, exista loc pentru mai bine, mai exact pentru a fi pe primul loc si in cautarea platita. Partea de SEO fiind foarte buna, este necesara doar investitia in partea de SEM pentru a consolida pozitia site-ului.

Bonprix.ro are o gama mai diversificata de produse comparativ cu Ligo.ro, de asemenea pe site-ul celor de la bonprix pot fi gasite si produse casnice, pentru baie, bucatarie, living si dormitor. In ceea ce priveste navigarea pe site, aceasta se realizeaza simplu fiind impartita in multe categorii.
Brandcircus.ro ofera aceeasi gama de produse ca si Ligo.ro doar ca de la alti producatori. Navigarea pe site este una facila, fiind primul site la care functia mouse over este dezactivata, fiind nevoie de a da click pe categorie pentru a deschide un submeniu de produse.
Haineromania.ro se adreseaza unei alte categorii de public, oferind haine care nu apartin unor branduri recunoscute. Navigarea pe site se realizeaza destul de greu, meniul fiind unul foarte greu de folosit, iar in cadrul acestuia nu exista posibilitatea de a alege hainele pe categorii de produse sau pe sex.
Fashionup.ro dupa cum se auto descriu vor sa fie un online mall, oferind cea mai diversificata gama de branduri si totodata de produse. Ca si in cazul celor de la Bonprix.ro, acestia ofera si produse casnice. Navigarea pe site se face usor, avand un meniu principal in care sunt gasite categoriile de produse, fiecare dintre aceste meniuri avand cate unul sau mai multe submeniuri.
Miniprix.ro se adreseaza unei alte categorii de public fata de Ligo.ro, oferind totodata haine care nu apartin unor branduri recunoscute dar si haine de brand. Navigarea pe site se realizeaza destul de usor, meniul fiind unul foarte bine construit pe categorii de produse. Acestia sunt principalii competitori ai site-ului Ligo.ro, atat in cautarea platita cat si in cea organica.

Capitolul 3: Stabilirea bugetului

Avand in vedere faptul ca suntem in sezonul de iarna, vom realiza o serie de campanii care se vor axa strict pe tinuta groasa de iarna. Astfel vom avea 4 campanii: jachete, pulovere, hanorace si paltoane barbati. Campania se va realiza in perioada 1 decembrie 2013 - 1 martie 2014 si va avea un buget zilnic de 150 RON pentru fiecare campanie in parte, si vom permite sistemului AdWords sa liciteze automat, astfel incat sa obtinem un numar cat mai mare de clicuri in limitele bugetului zilnic actual al campaniei.

Capitolul 4: Campania de publicitate

Asa cum am mentionat si in capitolul anterior, campania de publicitate pe care dorim sa o realizam va promova tinutele groase de iarna, si ne vom axa pe 3 categorii principale de haine: jachete, pulovere si hanorace.
Campaniile vor avea drept targetare reteaua de cautare, iar numele fiecarei campanii va incepe cu W (winter) : W jachete - femei, W pulovere - general, W hanorace - copii, barbati, W paltoane- barbati.
Publicul tinta vizat este publicul din Romania, iar obiectivele principale sunt: * cresterea traficului pe website-ul www.ligo.ro cu 50% pe perioada celor 3 luni in care se va realiza campania. * cresterea vanzarilor pentru categoriile de tinute groase de iarna cu 30% pentru fiecare luna in parte.
Am stabilit obiective si pentru fiecare campanie in parte, astfel:
1. Pentru campania W jachete - femei, principalul obiectiv este targetarea potentialilor clienti si anume, femeile, care doresc sa achizitioneze jachete, geci groase sau diferite persoane care vor sa cumpere astfel de produse pentru daruirea unui cadou persoanelor de genul feminin.
Criterii dupa care cineva alege sa isi cumpere o jacheta: * dupa lungime: jachete lungi sau scurte. * dupa croiala : geci, paltoane, veste; * dupa tipul de material: stofa, fas, blana, doc; * dupa pret: ieftine, scumpe, de firma; * alte categorii de cautare: jachete cu nasturi, jachete cu fermoar.

Pentru ca exista mai multe denumiri folosite pentru jachete, vom folosi o targetare de tip “broad match”, astfel atunci cand un potential client scrie cuvantul geaca vor fi afisate tipurile de jachete pe care le are disponibile magazinul ligo. Aceeasi regula se aplica si pentru cautarea cuvintelor de tip singular sau plural. Deci grupul nostru va avea cuvintele +jachete+de+iarna , +jachete+lungi, +jachete+scurte, +jachete+de+stofa, +jachete+de+fas, +jachete+de+blana, +jachete+de+doc, s.a.m.d.

2. Pentru campania W pulovere - general
Obiectiv principal: targetarea potentialilor clienti care doresc sa achizitioneze pulovere, atat pentru uzul propriu, cat si pentru persoanele care obisnuiesc sa achizitioneze pulovere pentru membrii familiei sau pentru oferirea de cadouri celor dragi si prietenilor.
Puloverele se adreseaza atat persoanelor de genul feminin, masculin sau copiilor (fetite, baieti).
Criterii de alegere a puloverelor: * persoana care va purta puloverul: femei, barbati, copii; * stil vestimentar: casual, elegant, office, maneca scurta; * material textil: tricotat, cashemir, bumbac fin etc. * accesorii pulovere: paiete, nasturi, fermoar, sclipici, imprimeu, cordon, curea etc. * lungime: scurt, lung etc. * pret: ieftin, scump, de firma, de calitate etc.
Conform modului in care publicul tinta cauta pulovere, am putea avea urmatoarele grupuri de cuvinte cheie in campania W pulovere- general.

3. Pentru campania W hanorace - barbati, copii
Obiectiv principal - targetarea potentialilor clienti care doresc sa achizitioneze hanorace, atat pentru uzul propriu, cat si pentru persoanele care obisnuiesc sa achizitioneze pulovere pentru membrii familiei sau pentru oferirea de cadouri celor dragi si prietenilor.
Hanoracele care sunt puse in vanzare de catre magazinul Ligo se adreseaza barbatilor si copiilor.
Principalele criterii de alegere a hanoracelor: * persoana care va purta hanoracul: barbati, copii; * accesorii: fermoar, nasturi, cu imprimeuri, simple, cu gluga, fara gluga * lungime: lungi, scurte * pret: ieftine, scumpe, de firma, la moda.
Conform modului in care publicul tinta cauta hanorace, am putea avea urmatoarele grupuri de cuvinte cheie in campania W hanorace - barbati, copii.
Exemplu de reclame care vor fi realizate pentru fiecare campanie in parte:
Pentru fiecare grup de campanie vom crea reclame care sa vina in intampinarea cererilor facute de potentialii clienti, reclame ce vor contine promisiuni care sa atraga utilizatorii pe website in vederea gasirii produsului dorit.

Exemplu de reclama:
Pulover casual cu curea ieftin!
De la doar 79.9 RON.
Transport gratuit, comanda acum! ligo.ro/pullover-curea-2267-mt Capitolul 5: Masurarea rezultatelor

Masurarea rezultatelor este esentiala pentru orice campanie de publicitate online, fiind unul dintre avantajele majore de diferentiere fata de metodele traditionale.
La nivel macro, se vor folosi indicatorii clasici de masurare a unei campanii online: * CTR * Conversion rate * Quality rate * Cost per conversion * Return on investment (ROI) - cel mai important indicator

Pentru o masurare mai atenta si statistici privind impactul campaniei asupra vizitelor pe site, campania va fi integrata cu Google Analytics, produsul software Google gratuit pentru statistici web.
Astfel, putem afla ce procent din numarul de vizite pe site a fost generat de AdWords, care a fost “traseul” vizitatorilor pe site, etc. Pe baza acestor informatii putem afla multe lucruri despre vizitatorii site-ului si se pot lua decizii de imbunatatire a landing page-ului si a site-ului pentru campaniile viitoare.

Capitolul 6: Concluzii

Unul dintre atuurile principale ale publicitatii online este targetarea fina pe care aceasta o poate atinge printr-o optimizare atenta. Astfel, desi unul dintre obiectivele campaniei este cresterea pe termen scurt a vanzarilor, pe termen lung obiectivul departamentului de marketing este de a fideliza clientela si de a segmenta mai bine piata tinta. Pentru astfel de obiective, marketingul online este un instrument potrivit in conditiile unui buget ce poate fi restrans din cauza circumstantelor economice.
Alt atu al publicitatii online este posibilitatea masurarii mult mai exacte a clientilor adusi pe site prin intermediul unei campanii, in comparatie cu publicitatea clasica in care nu poti sti cu exactitate care dintre campanii a fost mai profitabila pentru companie.

Similar Documents

Free Essay

Plan de Afaceri

...Universitatea OVIDIUS Facultatea de Ştiinţe Economice Plan de afaceri Coordonator ştiinţific: Prof. univ. Dănuţ Tiberius EPURE Specializarea: Economia Firmei, anul I, grupa a-II-a Plan de afaceri Cuprins Capitolul I – Prezentarea firmei 1. Aspecte generale privind specificul firmei si situatia proprietarilor 2.1. Detalii privind firma 2.2. Detalii privind proprietarii 2. Planul de dezvoltare al firmei 3.3. Planul de dezvoltare pe termen scurt 3.4. Planul de dezvoltare pe termen mediu si lung 3. Analiza activitatii firmei 4.5. Puncte forte ale firmei 4.6. Puncte vulnerabile 4.7. Oportunitati de fructificat 4.8. Amenintari potentiale 4. Structura de personal Capitolul II – Analiza activitatii intreprinderii 1. Resurse materiale si furnizori 2. Aspecte privind sediul firmei/locul de desfasurare al activitatii 3. Produsele si serviciile oferite 4. Aspecte privind concurenta 5. Modul de promovare a afacerii si tactici de marketing folosite 6.1. Importanta folosirii unei strategii de marketing 5.2.Obiective de atins vs. buget alocat pentru marketing Capitolul III - Aspecte financiare ale intreprinderii 1. Costuri de infiintare a firmei 2.1. Autorizatii 2.2. Inscrierea in Registrul Comertului 2. Costuri curente 3.3. Materii prime, materiale consumabile...

Words: 2282 - Pages: 10

Free Essay

Business Plan

...Facultate de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor PLAN DE AFACERI SC Innovation SRL CUPRINS INTRODUCERE ...………………………………………………………………………………………………………………………………...4 1.1 Descrierea ideii de afacere 5 1.2 Denumirea firmei 5 1.3 Logo-ul firmei 5 1.4 Obiectul de activitate al firmei 6 1.5 Localizarea firmei 6 1.6 Capitalul social al firmei 7 1.7 Forma de organizare 7 1.8 Acţionarii principali, asociaţii, angajaţii 7 1.9 Descrierea produselor şi a servicilor 8 1.9.1 Proiectarea şi realizarea paginilor web 8 1.9.2 Realizare designului pentru paginile create 8 1.9.3 Implementarea softwere 8 1.9.4 Mentenenţă softwere 8 1.10  Analiza mediului extern al firmei 9 1.11 Analiza PEST 10 1.11.1 Mediul Politic 10 1.11.2 Mediul Economie 11 1.11.3 Mediul Social 11 1.11.4 Mediul Tehnologic 11 1.12 Planul de marketing 11 1.12.1 Descrierea Pieţei 11 1.12.2 Segmentul de piaţă căruia ne adresăm 12 1.13 Concurenţa 12 1.14 Analiza SWOT 13 1.15 Strategia de marketing 14 1.15.1 Obiectivele de marketing 14 1.15.2 Mixul de marketing 15 1.16 Previziunea vânzărilor 17 1.17 Planul de management 18 1.17.1 Misiunea şi obiectivele generale 18 1.17.2 Planul operaţional 18 1.17.3 Riscurile associate ideii de afacere 19 2.1 Prezentarea situaţiei actuale a firmei 21 2.2 Prezentarea ipotezelor pe care se bazează previziunile 21 2.3 Prezentarea situaţiei previzionate 21 2.3.1 Fluxul de numerar 21 2.3.2 Factorii care influenţează...

Words: 7717 - Pages: 31

Free Essay

Plan Afaceri

...Date de identificare 1. Numele societatii S.C. SolarEnergy S.R.L 2. Logo societate Figura nr.1 3. Numar de inregistrare Oficiul Registrului Comertului: J33/702/2004 ; Cod unic de inregistrare RO 16577359 . 4. Forma juridica de constituire S.R.L. --- Societate cu Raspundere Limitata. 5. Adresa Judetul: Suceava Localitatea: Suceava Adresa: Calea Unirii 94 Bl. 62 Sc. B Ap. 1 Cod 720141 Telefon: 0230-257.373 6. Tipul activitatii principale si codul CAEN Comercializarea panourilor electrice de captare a energiei solare. Codul CAEN: • 5186 Comert cu ridicata a altor componente electronice ; • 5272 Reparatii de articole de uz gospodaresc 7. Natura capitalului Capitalul societatii este capital cu raspundere limitata. 8. Capital social Capital social subscris si varsat al S.C. SolarEnergy S.R.L este de 478.192,78 RON. 9. Asociati Arotaritai Ovidiu Constantin Victor Conducerea si personalul societatii 1. Conducerea societatii Administrator: Arotaritai Ovidiu; Studii: Universitatatea Politehnica Bucuresti Facultatea de Electronica si Telecomunicatii; Experienta profesionala: 2001-2003 S.C. bet Vect S.A Manager General 2. Personalul Numar total de salariati din care:  Cu contract de munca pe perioada nedeterminata: 10 persoane Structura numerica de personal:  Conducerea societatii:  administrator: 1 persoana;  Personal direct productiv:  Ingineri: 2 persoane;  Instalatori: 8 persoane;  Pesonal service: 3...

Words: 5597 - Pages: 23

Free Essay

Marketingul Serviciilor

...Universitatea Dunǎrea de Jos, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor PROIECT DE MARKETING Serviciile IKEA Îndrumǎtor: Conf.univ.dr.Irina Olimpia Susanu Realizator: Popa Nicoleta Galaţi, 2012 Cuprins 1. Scurt istoric 2. Viziunea IKEA 3. Produsele si serviciile IKEA 4. Evaluarea mediului de marketing: consumatori,furnizori 5. Mixul de marketing 6. Analiza swot 7. Obiective,strategia de marketing pentru IKEA 8. Modelul BCG 9. Modelul porter 10. Evolutia Ikea-grafice 1.Scurt istoric Istoria IKEA - cum a început totul Rândurile ce urmează conţin povestea magazinului înfiinţat în zona pădurilor sudice ale Suediei, care s-a transformat în decursul a peste 60 de ani într-o experienţă comercială de mobilă cunoscută în mare parte din lume.   Fondatorul companiei IKEA, Ingvar Kamprad, s-a născut în 1926 în Småland, sudul Suediei. Creşte la Elmtaryd, o mică fermă de lângă satul Agunnaryd. Încă de mic, Ingvar ştia că vrea să construiască o afacere. Anii '20 La vârsta de 5 ani, Ingvar Kamprad începe să vândă chibrituri vecinilor din apropiere şi, până la vârsta de 7 ani, ajunge şi la clienţii care locuiau mai departe de casa lui, mergând cu bicicleta. Când descoperă că poate cumpăra chibrituri mai ieftine dacă le ia en-gros din Stockholm, începe să le vândă cu bucata la...

Words: 4793 - Pages: 20

Free Essay

Management-Marketing

...Conceptul de management-marketing Management- marketing, in sens practic, are semnificatia de management bazat pe marketing, altfel spus semnifica conducerea firmei care a acceptat, inteles si utilizeaza in derularea proceselor optica, viziunea filosofia marketingului. Management- marketing este opus unui alt tip de management, care in esenta nu este bazat pe marketing. Managementul bazat pe marketing presupune utilizarea arsenalului de metode si tehnici ( a instrumentarului stiintific) in derularea proceselor. Acesta are rolul de a operationaliza filosofia marketingului. Din punct de vedere practic, in centrul demersului de management se afla instrumentarul de marketing, motiv pentru care management – marketingul se afla mai aproape de marketing decat de management, fiind dezvoltat in lucrari apartinand unor reputati specialisti ai marketingului. Cea mai cunoscuta, in acest sens este Marketing Management a parintelui marketingului modern Ph Kotler . 2. Locul managementului in cadrul activitatii de marketing Managementul studiaza procese si relatii de munca. Intelegerea caracterului de proces, in sensul de activitati derulate in succesiune, cele din “aval” depinzand de cele din “amonte” reprezinta o importanta majora pentru intelegerea corecta a marketingului deoarece intreaga teorie a fost dezvoltata ca proces. Din acest motiv continutul multor instrumente nu poate fi inteles decat in relatie cu continutul altor instrumente. Managementul a dezvoltat o serie de instrumente...

Words: 8934 - Pages: 36

Free Essay

Publicitatea Online

...UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA Centrul de Formare Continuă şi Învăţământ la Distanţă Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Master Publicitate Publicitate online Lect. dr. Ioan Hosu Cluj-Napoca 2012 Informaţii generale • Date de identificare a cursului |Date de contact ale titularului de curs: |Date de identificare curs şi contact tutori: | | | | |Nume: Hosu Ioan |Publicitate online | |Birou: str. Traian Moşoiu nr. 71, et. V, sala V/1 |Codul cursului: MP 1206 | |Telefon: 0264-431505 |An I, sem II | |Fax: 0264-406054 |Curs obligatoriu | |E-mail: crp.ubb@gmail.com |Tutore: | | |Lect.dr. Kadar Magor | |Consultaţii: în fiecare marţi în intervalul orar...

Words: 16544 - Pages: 67

Free Essay

Developing Plan for Farmec

...FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR PROIECT DE DEZVOLTARE ECONOMICĂ A SOCIETĂȚII ~ FARMEC S.A. CLUJ-NAPOCA~ * AUTORI : - MOLDOVAN ANDREEA - SAVA ANDREEA - TODERUȚĂ ANIELA * SPECIALIZAREA : AI , GRUPA 8402 * AN : III BRAȘOV, 2012 CUPRINS I. PREZENTAREA FIRMEI 4 I.1. SCURT ISTORIC 4 I.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE 6 I.3. TIPUL FIRMEI 7 I.4. LOCAȚIA FIRMEI 7 I.5. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ 7 I.6. PRODUSELE OFERITE 9 I.7. INDICATORI ECONOMICI 13 II. APRECIERI ASUPRA GAMEI DE PRODUSE 15 II.1. APRECIERI ASUPRA CALITĂȚII PRODUSELOR 15 II.2. POSIBILITĂȚI DE DIVERSIFICARE 17 II.3. FIDELIZAREA CLIENȚILOR 18 II.4. DIFERENȚIEREA PRODUSELOR FIRMEI FAȚĂ DE CONCURENȚĂ 19 II.5. MATRICEA BCG 20 III. ANALIZA PIEȚEI ȘI ACTIVITĂȚILE DE MARKETING ALE FIRMEI 23 III.1. PIAȚA ȚINTĂ 23 III.2. SEGMENTAREA CONSUMATORILOR 23 III.3. POZIȚIONAREA FIRMEI PE PIAȚĂ 24 III.4.1. ANALIZA CONCURENȚILOR 26 III.4.2. ANALIZA FURNIZORILOR 28 III.5. COMPORTAMENTUL DE CUMPĂRARE AL CONSUMATORILOR 29 III.6. MIXUL DE MARKETING 29 III.6.1. STRATEGII DE PRODUS 29 III.6.2. STRATEGII DE PREȚ 30 III.6.3. STRATEGII DE DISTRIBUȚIE 31 III.6.4.STRATEGII DE PROMOVARE 31 III.7. ANALIZA SWOT 33 IV. PROGRAM DE ÎMBUNĂTĂȚIRE...

Words: 12574 - Pages: 51

Free Essay

Aspecte Moderne Ale Marketingului Promovat Prin Internet

...popularitătii Webului - instrument primordial de utilizare a Internetului - o activitate din ce în ce mai profitabilă a început să fie exploatată de către un număr crescând de companii: publicitatea şi marketingul electronic, instrumente ce oferă posibilităţi enorme la un cost minimal. Cu mai mult de 30 milioane de utilizatori în toată lumea şi o rată de creştere a numărului de utilizatori de 10-15% pe lună, activitatea de marketing pe Internet devine mult mai uşoară decât cea prin metodele clasice. Dacă se ia în consideraţie faptul că o campanie tipic de marketing determină o rată de răspuns de cel puţin 2%, teoretic rezultă un număr de răspunsuri pe Internet de câteva mii, cel puţin. Din ce în ce mai multe întreprinderi - din toate sectoarele economice - încep să realizeze potenţialul enorm al noului mediu de comunicaţie electronică, internetul. Pentru a avea acces la un auditoriu de câteva milioane de "spectatori" - şi potenţiali clienţi - marile reţele de televiziune oferă preţuri de ordinul zecilor sau sutelor de mii de dolari pentru spoturi publicitare de 30 de secunde; pentru a atinge o asemenea audienţă, doar giganţi ca IBM, Coca Cola sau Ford îşi puteau permite campanii publicitare de milioane de dolari. Însă prin Internet, orice companie îşi poate asigura o prezenţă neântreruptã, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru preţuri incomparabil inferioare. În plus, prin această prezenţă permanentă compania îşi asigură un serviciu de suport şi informare continuu, rapid şi eficace...

Words: 30989 - Pages: 124

Free Essay

Publicity

...2004 SNSPA, Facultatea de Comunicare ºi Relaþii Publice „David Ogilvy“ Strada Povernei 6–8, Bucureºti Tel./fax: (021) 313 58 95 E-mail: difuzare@comunicare.ro www.editura.comunicare.ro Descrierea CIP a Bibliotecii Naþionale a României PETRE, DAN Introducere în publicitate / Dan Petre, Mihaela Nicola. – Bucureºti: Comunicare.ro, 2004 Bibliogr. ISBN 973-711-004-8 I. Nicola, Mihaela 659.1 Cuprins Notã introductivã / 7 Introducere: surse teoretice ºi delimitãri conceptuale / 9 Surse teoretice / 10 Delimitãri conceptuale. Definiþii. Distincþii faþã de domeniile înrudite / 18 Scurt istoric al publicitãþii / 25 Scurt istoric al publicitãþii la nivel internaþional / 25 Scurt istoric al publicitãþii în România / 34 Publicitatea ca proces de comunicare / 41 Funcþiile publicitãþii / 44 Tipuri de publicitate / 47 Rolul publicitãþii în activitatea de marketing / 52 Obiectivele campaniei de publicitate / 55 Canalele media utilizate în publicitate / 56 Agenþia de publicitate / 67 Agenþia de publicitate / 67 Scurt istoric / 68 Agenþia de publicitate modernã / 71 Cercetarea pentru publicitate / 87 Cercetarea exploratorie ºi de dezvoltare a campaniei (developmental research) / 93 Cercetarea confirmatorie de testare (confirmatory research sau advertising testing) / 100 Cercetarea evaluatorie (evaluative research) / 109 Strategia ºi planificarea în publicitate / 117 Comportamentul consumatorului / 118 Procesul de planificare strategicã. Rolul în desfãºurarea campaniei de publicitate / 124 Etapele...

Words: 106426 - Pages: 426

Free Essay

Analiza Pietei Virtuale a Transporturilor îN RomâNia

...Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STUDII EUROPENE LUCRARE DE LICEN Ă Coordonator ştiin ific Prof.Dr.Radu-Adrian Mlesnita Lector Dr.Nicoleta Racol a-Paina Absolvent Tăut Adelina-Georgia 2008 1 Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STUDII EUROPENE Sec ia Managementul Institu iilor Europene Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România Coordonator ştiin ific Prof.Dr.Radu-Adrian Mlesnita Lector Dr.Nicoleta Racol a-Paina Absolvent Tăut Adelina-Georgia Cluj-Napoca 2008 2 Tăut Adelina-Georgia Analiza pie ei virtuale a transporturilor în România ________________________________________________________________________ Cuprins Introducere ........................................................................................pag.3 I. Capitolul 1. Introducere în teoria pie ei virtuale 1.1. Pia a virtuală ....................................................................pag. 4-10 1.2. Pia a virtuală a transporturilor..........................................pag.10-34 a) Transport rutier..............................................................pag.14-19 b) Transport feroviar...............

Words: 19587 - Pages: 79

Free Essay

Practica.Doc

...Antreprenoriatul - de la zero la succes printr-o idee genială Duminică, 21 Martie 2010 21:36 Andra Larisa Zaharia Articole - Start-up PR [pic][pic] [pic][pic][pic][pic] [pic]De când lucrez în online am observat o "specie" aparte de om de afaceri. Sunt sigură că l-aţi văzut şi voi la conferinţe şi chiar la TV. Nu poartă costum decât rareori şi nu prea conduce maşini scumpe. Nu-i plac nici servietele din piele şi nici Rolex-urile, dar o să-l vedeţi cu siguranţă cu rucsacul după el, fiindcă nu pleacă nicăieri fără laptop şi stabileşte orice întâlnire de afaceri doar în locuri cu wireless. Dincolo de semnele exterioare distinctive, veţi observa că "subiectul" nostru este vorbăreţ şi foarte informal, un amestec de trainer şi coordonator, dar care se dezice cu fermitate de eticheta "manager" sau "CEO". O să-l vedeţi cu câtă pasiune vorbeşte despre proiectele sale şi veţi mai observa şi cu ce rapiditate îi vin idei noi, pe care nu aşteaptă prea mult să le pună în aplicare. După cum probabil v-aţi dat seama, omul despre care vorbesc este Antreprenorul. Cel care nu stă prea mult pe gânduri şi se aventurează mai ceva ca Indiana Jones în jungla business-ului. Am vrut să aflu mai multe despre acest tip, pentru a-i putea face un "portret-robot", aşa că m-am gândit să-i intervievez pe câţiva dintre cei mai cunoscuţi antreprenori de la noi. Iată setul de întrebări şi răspunsurile lor.   1.    Cum crezi că este perceput antreprenoriatul în România, având în vedere faptul că nu...

Words: 43937 - Pages: 176

Free Essay

Campaign to Reduce Truancy and School Dropout in Rural Areas

...lucrarea de fata ne vom referi doar la invatamantul obligatoriu de 10 clase, conform legii Ministerului Educatiei Nationale nr. 1/2011, la nivelul judetului Cluj. Reducerea absenteismului şcolar, a riscului de abandon şcolar, prevenirea violenţei şi creşterea siguranţei elevilor este unul dintre obiectivele Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ Cluj), iar ceea ce vom prezenta in continuare se subscrie atat din punct de vedere al actiunilor, cat si din punct de vedere comuncational acestui obiectiv general al ISJ Cluj, insa din perspectiva unui ONG, mai precis World Vision Romania. Concepte cheie : Abandonul şcolar: din punct de vedere legislativ, un elev se află în situaţie de abandon şcolar în România doar dacă nu frecventează cursurile de zi ale unei clase din învăţământul obligatoriu, depăşind cu mai mult de doi ani vârsta clasei respective. Cadrele didactice definesc abandonul şcolar insa prin încetarea elevului de a mai frecventa orele în timpul unui semestru, respectiv an şcolar, dar şi actul de părăsire a sistemului de învăţământ înaintea absolvirii unui an şcolar sau a ciclului gimnazial. O parte dintre unităţile de învăţământ sunt de părere că se poate considera abandon şcolar şi situaţia în care un elev de vârstă şcolară nu se înscrie la şcoală sau nu se prezintă la nicio oră de curs, deşi este înscris 1. Absenteismul este o problema sociala caracterizata prin conduita evazionista cronica a elevilor (fuga de la ore), iar cauzele sunt: lipsa de interes...

Words: 8634 - Pages: 35

Free Essay

Strategia de Produs

...Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Marketing şi Comunicare în Afaceri Anul I, grupa IV Strategii de produs | | | | | | | | | | |Lidia Bourceanu | |Florin Ciompu | |Alexandra Gavril | |Cătălina Grumezescu | |Violeta Pamparău | | | | | | | | | |Profesor: Adrian Monoranu | | | |Ianuarie 2010 | | ...

Words: 13015 - Pages: 53

Free Essay

Bussines Asociation

...ABORDA URMÃTOARELE CHESTIUNI: 1. De ce este important marketingul? 2. Care este sfera de acÆiune a marketingului? 3. Care sunt conceptele fundamentale ale marketingului? 4. Cum s-a schimbat managementul marketingului? 5. Care sunt activitåÆile absolut necesare pentru un management de succes al marketingului? Marketingul este peste tot. În mod formal sau informal, oamenii çi organizaÆiile desfåçoarå un mare numår de activitåÆi care s-ar putea numi „marketing“. Marketingul bine fåcut a devenit din ce în ce mai mult o componentå vitalå pentru succesul în afaceri. Çi ne influenÆeazå profund viaÆa de zi cu zi. Marketingul este înglobat în tot ceea ce facem: de la hainele cu care ne îmbråcåm, la site-urile Web pe care intråm çi la reclamele pe care le vedem! ouå adolescente intrå în cafeneaua Starbucks din cartierul lor. Una se duce la tejghea çi-i då barmanului carduri pentru douå ceçti de cafea cu lapte çi mentå gratuite, lângå care cumpårå çi câteva produse de patiserie. Cealaltå se açazå la o maså çi-çi deschide laptopul Apple PowerBook. În câteva secunde, s-a conectat la Internet, graÆie acordului încheiat de Starbucks cu T-mobile pentru crearea unei reÆele de conectare fårå fir, HotSpots, în peste o mie de localuri Starbucks. Odatå intratå pe Net, fata tasteazå în motorul de cåutare Google numele formaÆiei care interpreteazå muzica filmului våzut asearå. Pe ecran apar mai multe site-uri Web, plus douå reclame: una pentru bilete la turneul de concerte al formaÆiei çi una pentru...

Words: 48572 - Pages: 195

Free Essay

Evaluarea Intreprinderii

...VIDRASCU - EVALUAREA ÎNTREPRINDERII 1/105 UNIVERSITATEA HYPERION FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE Prof.Univ.Dr. ANCA GHEORGHIU Asist. Univ. Drd. ANGELA VIDRASCU EVALUAREA INTREPRINDERII (PARTEA 1-A) CURS PENTRU INVATAMANTUL LA DISTANTA BUCURESTI 2012 Prezentul material poate fi reprodus sau utilizat de ter ț i cu precizarea sursei bibliografice: Anca Gheorghiu – Evaluarea intreprinderii, partea I-a, curs digital, Universitatea Hyperion, 2012 ANCA GHEORGHIU * ANGELA VIDRASCU - EVALUAREA ÎNTREPRINDERII 2/105 T1 ASPECTE GENERALE LEGATE DE TEORIA VALORII T2 TIPOLOGIA VALORII ECONOMICE. DEFINIȚ II Ș I INTERPRETĂRI T3 SCOPUL Ș I OBIECTUL EVALUĂRII T4 METODE PATRIMONIALE T5 COMPARAȚ IA DIRECTĂ DE PIAȚ Ă A ACTIVELOR T6 METODE PROIECTIVE T7 SISTEMUL INTERNAȚ IONAL DE INDICI T8 METODA MULTIPLILOR T9 PRINCIPII DEONTOLOGICE Ș I DE ETICĂ ÎN EVALUARE T10 STANDARDE Ș I REGLEMENTĂRI PRIVIND EVALUAREA ÎNTREPRINDERII. CONȚ INUTUL RAPORTULUI DE EVALUARE Prezentul material poate fi reprodus sau utilizat de ter ț i cu precizarea sursei bibliografice: Anca Gheorghiu – Evaluarea intreprinderii, partea I-a, curs digital, Universitatea Hyperion, 2012 ANCA GHEORGHIU * ANGELA VIDRASCU - EVALUAREA ÎNTREPRINDERII 3/105 Precizarile autorului  Datorita evolutiilor financiare mondiale care au afectat indeosebi valoarea (mai ales valoarea proprietatilor imobiliare), standardele internationale de evaluare au fost amplu re-abordate si inca sunt supuse unei dezbateri publice. ...

Words: 29823 - Pages: 120