Free Essay

Fashion Channel

In:

Submitted By benisti
Words 2241
Pages 9
תקציר מנהלים
דוח זה עוסק בשאלה מהי האסטרטגיה הטובה ביותר אשר תשיג לערוץ האפנה (FTV) קהל צופים מסוים ונאמן שיבדל את הערוץ ממתחריו ויעלה את רווחי הבעלים? 1. ניתוח מצב 1) לקוחות * על פי סקר שבוצע עבור הערוץ בוצע פילוח של השוק ל-4 קבוצות על פי זיקה לאפנה: * זיקה גבוהה לאפנה, "אנשי אפנה" * זיקה לאפנה, "אוהבי אפנה" * זיקה כלשהיא לאפנה, "אוהבי אפנה בהתאם לסיטואציה" * ללא זיקה לאפנה, "לא אוהבים קניות" * אפיון לקוחות ערוץ האפנה - קיימים נתונים דמוגרפיים בלבד המראים כי רוב צופי הערוץ הן נשים (61%) מתוכן 45% בטווח הגילאים 45-54. 2) אפיון הערוץ – ערוץ נישה העוסק בתכני אפנה בלבד 24/7. רווחי הערוץ נמצאים מעל הממוצע בתעשייה וצומחים באופן קבוע מאז הקמתו. רווחי הערוץ מקורם בפרסום והעלות נקבעת על פי כמות הצופים (רייטינג), מאפייני הצופים טרנדים כללים השולטים בשוק. העלות נמדדת ב- CPM , יחידת עלות לאלף צופים לדקה. 3) מתחרים – קיימים שני ערוצים מתחרים עם רצועות שידור יומיות בנושא אפנה שני הערוצים פונים לקהל שהינו אטרקטיבי עבור המפרסמים.
ערוץ " Lifetime" - הערוץ מושך אליו רוב נשי בגילאי 18-34.
ערוץ CNN - מושך רוב גברי
ערוצי שיווק 4) ערוצי שיווק - הערוץ נפוץ כחלק מחבילת הבסיס של רשתות הכבלים. 2. תאור הבעיה
חברות מתחרות מאיימות לנגוס ברווחי הערוץ. ערוץ האפנה צריך לייצר יתרון תחרותי אשר יבדל אותו מהמתחרים, ויעלה את ערכו . 3. אסטרטגיות חלופיות
נבחנו 3 אסטרטגיות חלופיות על סמך הערכות פיננסיות והערכות כמותיות ואיכותיות של השפעת המהלך על התנהגות הלקוחות. * אסטרטגיה חלופית 1- "80:20" פונה לכל הקהל בעל זיקה כלשהיא לאפנה. * אסטרטגיה חלופית 2 – "האסטרטגיה היוקרתית"- פונה לקבוצת אנשי האפנה בלבד. * אסטרטגיה חלופית 3 – "האסטרטגיה הבטוחה" – פונה לשתי קבוצות אנשי האפנה ואוהבי אפנה.

4. אסטרטגית השיווק המועדפת
האסטרטגיה שנבחרה הינה ה"אסטרטגיה הבטוחה" העונה בצורה הטובה ביותר על משתני המדידה. 5. תכנית השיווק * אפיון פלח המטרה , "אוהבי אפנה" – אופיין על פי תוצאות הסקר שהוגדרו מעלה. * מיצוב הערוץ - יציג את תועלותיו לקהל המטרה על ידי הצגת הערוץ כערוץ מקצועי המוקדש לעיסוק באפנה והמבין את הנושא לעומק. * תמהיל שיווק * מוצר - הוצגה שורת רצועות שידור חדשה בדגש על מקצועיות והעמקה בנושאי אפנה. * מחיר –CPM מוערכת 2.5$ * תכנית פרסום וערוצי פרסום - הערוץ יצא במערך פרסום בערוצי תקשורת שונים: טלויזיה, אינטרנט, שלטי חוצות. בנוסף לפרסום דרך אירועים ויוזמות חברתיות בנושאי אפנה. 6. תכנית שיווק חלופית
תשמש במקרה ותידרש תגובה מהירה העלאת המחיר למפרסמים בטווח הקצר. * אפיון פלח המטרה –פנייה ל"אנשי אפנה בלבד" * מיצוב – הערוץ ידגיש את תרומתו ללקוחות מתוך הבנה כי אפנה היא "דרך חיים".
תמהיל שיווק * מוצר - הוספת רצועות שידור בדגש על מקצועיות והעמקה בנושאי אפנה: * מחיר –CPM מוערכת 3.5$ * תכנית פרסום וערוצי פרסום - דומה לתכנית המקורית עם דגש על פעילות אינטראקטיבית באינטרנט ואירועי אפנה מקצועיים.

1. ניתוח מצב 1) לקוחות * פילוח השוק על פי זיקה לאפנה (מבוסס על ניתוח סטטיסטי שבוצע על נתוני סקר עבור ערוץ האפנה (ראה מוצג 3))
זיקה גבוהה לאפנה, "אנשי אפנה" – מהווים 15% מהשוק, 61% מתוכם הן נשים, 50% בגילאים 18-34.
מאפייני הקבוצה – אוהבים קניות ועבורם אפנה וקניות מהווים היא הנאה. צופים טרנדים בשוק, עוסקים הרבה בנושא ופיתחו מיומנויות בתחום עד כדי צפיית טרנדים בשוק. 30% מפלח זה אנשים בעלי יכולת כלכלית גבוהה (משכורת מעל 100K)
זיקה לאפנה, "אוהבי אפנה" – מהווים 35%, 53% מקבוצה זאת הן נשים, 25% בגילאי 18-34.
מאפייני הקבוצה – אוהבים קניות. מתעדכנים בטרנדים נוכחיים. האפנה מהווה עבורם פרקטיקה. מייחסים חשיבות לערך המוצר.
זיקה כלשהיא לאפנה, "אוהבי אפנה בהתאם לסיטואציה" - מהווים 30% מהשוק מתוכם 50% נשים, 30% בגילאים 18-34
מאפייני הקבוצה – נהנים מקניות עבור צרכים מסוימים וחושבים על אפנה בסיטואציות מסוימות. עבור קבוצה זאת אפנה הינה פרקטית ומהנה כאחד. מייחסים חשיבות לערך המוצר.
ללא זיקה לאפנה, "לא אוהבים קניות" - מהווים 20% מהשוק מתוכם 45% נשים.
מאפייני הקבוצה – לא נהנים מקניות, לא מבזבזים מחשבה על לבוש. מייחסים חשיבות לערך המוצר. * אפיון לקוחות ערוץ האפנה
נתונים דמוגרפיים מראים כי רוב צופי הערוץ הן נשים (61%) מתוכן 45% בטווח הגילאים 45-54. לא קיים אפיון של הלקוחות על פי העדפות וצרכים בנוגע לאפנה ולא ידוע לאילו מן הקבוצות המתוארות לעיל משתייך הקהל הקיים. אין מידע לגבי נאמנות קהל הלקוחות. 2) תאור הערוץ * ערוץ כבלים נישתי המקדיש את תכניו לתחום האפנה בלבד ומשדר 24 שעות שבעה ימים בשבוע. תכני הערוץ כוללים כתבות בנושא אופנה חדשות אפנה ותכניות בידור בתחום. הערוץ פונה לקהל רחב ככל הניתן תחת הכותרת "אפנה עבור כולם" * רווחי הערוץ נמצאים מעל הממוצע בתעשייה וצומחים באופן קבוע מאז הקמתו.
המחיר ליחידת פרסום מבוסס על מספר קריטריונים: כמות הצופים (רייטינג), מאפייני הצופים (גיל, נתונים דמוגרפיים, סגנון חיים), טרנדים כללים השולטים בשוק. המחיר למודעה מבוטא ב CPM –יחידת עלות לאלף צופים לדקה) מדובר בשוק מאוד דינמי ותהליך קניית מודעות בתבצע אחרי בדיקות מתוחכמות של קהלי היעד על ידי המפרסמות.
הקושי של ערוץ האפנה בערוץ זה שהוא פונה לקהל מסוים ולכן פחות יפנה למפרסמות של מוצרים גנריים מצד אחד, מצד שני ערוצים מתחרים מושכים מפרסמות של מוצרים הקשורים לתחום אליהן.
ניתן לאפיין שתי קבוצות עבורן ישולם מחיר פרימיום לפרסומת: גברים בכל הגילאים
ונשים בגילאי 18-34.
על מנת להעלות את הרווחים מערוץ שיווק זה יש למצוא דרך לפנות לסגמנטים המכילים את קבוצות אלה. ובכך להגדיל את פוטנציאל ה- CPM. 3) מתחרים * ערוץ " Lifetime" -תכנית השידורים של הערוץ כוללת בלוק שידור יומי של שעתיים העוסק באפנה במהלך ימי השבוע . התכנים המוצגים הם מידע וחדשות בתחום האפנה. הערוץ מושך אליו רוב נשי בגילאי 18-34. * ערוץ CNN - תכנית השידורים של הערוץ כוללת בלוק שידור יומי של שעתיים העוסק באפנה. בנוסף לשעה יומית בסופי השבוע. התכנים המוצגים הם בעיקר חדשות אפנה עם דגש על סלבריטאים. הערוץ מושך רוב גברי. שתי התחנות מהוות איום עבור ערוץ האפנה בשני מישורים (ראה פירוט נוסף בסעיף צינורות שיווק) 1. שני הערוצים פונים לקהל שהינו אטרקטיבי עבור המפרסמים. (פסקה 1 תחת כותרת איום תחרותי) 2. שני הערוצים קיבלו ניקוד גבוה יותר מערוץ האפנה בסקר שביעות רצון שבוצע בקרב הלקוחות של חברות הכבלים (פסקה 3, תחת כותרת איום תחרותי) 4) ערוצי שיווק
חברות הכבלים
הערוץ הוא אחד מערוצי הנישה נפוצים ביותר ברשתות הכבלים. (פסקה 4 תחת כותרת רקע, מוצג 1)
תחנות הכבלים עוקבות אחר שביעות הרצון של קהל הלקוחות מהערוצים ובהתאם קובעות עמלת תשלום קבועה עבור כל לקוח. כיון שמדובר בערוץ נישתי התשלום נמוך אך קבוע ולא משתנה בתדירות גבוהה. על מנת לשמר את ערוץ הרווח הזה יש לשמור על שיווי משקל מבחינת שביעות רצון הלקוח על מנת שחברו הכבלים לא תבטלנה את הערוץ או תקטין את העמלה. 2. תאור הבעיה
כניסת חברות שידור מתחרות לתחום האפנה מאימת לפגוע ברווחים מצד המפרסמות ומצד שני להקטין את הרווח הקבוע מצד חברות הכבלים.
ערוץ האפנה צריך לייצר יתרון תחרותי אשר יבדל אותו מהמתחרים, יעלה את ערך הערוץ בעיני הצופים וייצר לו קהל נאמן. 3. אסטרטגיות חלופיות
האפשרויות נבחנו על סמך הערכות פיננסיות והערכות כמותיות ואיכותיות של השפעת המהלך על התנהגות הלקוחות: * העלאת הרווח השנתי * הגדלת כמות הצופים (רייטינג) * הגדלת ה CPM (רווח מפרסום) * שמירה על עניין מצד חברות הכבלים * בידול הערוץ * קהל נאמן * אסטרטגיה חלופית 1- "80:20"
פנייה לשלושת הסגמנטים בעלי זיקה כזאת או אחרת לאפנה.
שיווק לקבוצה זאת צפוי להעלות את הרייטינג ב20%.
שיווק לקבוצה זאת יכולה לשפר את שביעות הרצון בקרב צופי הכבלים.
כיון שאלטרנטיבה זאת אינה מציגה שינוי מהותי לקהל לא ניתן להעריך כי הרכב הצופים ישתנה כך שיוגדל CPM.
אסטרטגיה זאת אינה מבדלת את הערוץ ביחס לתכניות האפנה המשודרות על ידי המתחרות. ואינה מציגה אלטרנטיבה שתייצר קהל נאמן יותר. * אסטרטגיה חלופית 2 – "האסטרטגיה היוקרתית"
קבוצה חזקה בקרב נשים בגילאי 18-34 הכוללת אחוז גדול בעלת משכורת מעל 100K ולכן צפוי CPM גבוה שיעלה את רווחי החברה.
אסטרטגיה זאת תיצור בידול על פני החברות המתחרות ותייצר קהל נאמן לערוץ.
הפנייה אל קבוצה מצומצמת אחת עלולה להקטין את כמות הצופים (רייטינג 0.8) ולצמצם את האטרקטיביות בפני קהל הצופים דבר שעלול לגביל את הערוץ לחבילות כבלים צרות.
אסטרטגיה חלופית 3 – "האסטרטגיה הבטוחה"
קהל מטרה המורכב משני סגמנטים קורבנות האופנה אשר עבורם האפנה מהווה "דרך חיים" ו"אוהבי האפנה" שפנה ומותגים חשובים להם. פנייה אל קבוצות אלה תעזור לבדל את הערוץ ובמידה ותצליח לענות עךל צרכי שתי הקבוצות המדוברות, תצור קהל נאמן לערוץ. כיון שקהל זה כולל אחוז גבוה של נשים בקרב גילאי 18-34 יעלה גם הערך עבור המפרסמים ומשום שמדובר בקבוצה רחבה יותר עם הזמן צפויה גם עלייה באחוזי הרייטינג. שביעות הרצון בקרב לקוחות הכבלים יכולה לפנות בשני כיוונים מצד אחד הפנייה אל קבוצות ספציפיות יכולה לצמצם את שביעות הרצון בקרב הקהל הרחב והערוץ יכנס לחבילות כבלים פחות אטרקטיביות מצד שני העלאת הערך אצל שתי הקבוצות הללו יכולה להעלות את הניקוד בסקרי שביעות הרצון.

סיכום האסטרטגיות: אסטרטגיה | ללא שינוי | 80:20 | יוקרתית | בטוחה | פרמטר נבחן | | | | | רווח נקי מוערך (נספח 2) | 55043020 | 95391624 | 152122475 | 169538366 | רייטינג (ראה נספח 1) | 1 | 1.2 | 0.8 | 1.2 | CPM (ראה נספח 1) | 1.8 | 1.8 | 3.5 | 2.5 | שביעות רצון אצל חברות הכבלים | יתכן שתרד בשל כניסת המתחרות | יתכן שתרד בשל כניסת המתחרות | יתכן שתרד בשל פנייה לנישה צרה | יתכן שתעלה בשל הפנייה לשתי קבוצות המהוות 45 % מהשוק | בידול | - | - | + | + | נאמנות קהל | - | - | + | + |

4. אסטרטגית השיווק המועדפת
האסטרטגיה המועדפת הינה ה"אסטרטגיה הבטוחה" אסטרטגיה זאת מספקת את השילוב הטוב ביותר מבחינת המענה על הפרמטרים שנבחנו בשקילת האופציות האפשריות. אסטרטגיה זאת תייצר יתרון תחרותי על פני המתחרות הל נאמן לאורך זמן ובשורה התחתונה גם תספק את הרווח הגבוה (ראה נספח 2) 5. תכנית השיווק * אפיון פלח המטרה 1) בסיס דמוגרפי (מבוסס על נתונים במוצג 3 בטקסט ) הקבוצה אליה פונים מהווה כ 45% מהשוק מתוכם כ35%- הן נשים, 15% בין הגילאים 18-34, כ-10% בעלי הכנסה גבוהה. 2) בסיס התנהגותי- עבור 15% מקהל היעד האפנה מהווה" דרך חיים" , אפנה וקניות מהוות תחביב והנאה והם מועסקים בהן בשגרה עד כדי פיתוח מיומנויות מקצועיות בתחום. 35% מהקבוצה עוסקים רבות באפנה נהנים מקניות כחלק מהשגרה אך עוסקים באפנה באופן פרקטי חשוב להם ערך המוצר. עבור כל 45% ניתן לספק תכניות אפנה שיספקו להן ערך רב ולכן קיים פוטנציאל גבוה לפיתוח נאמנות אל הערוץ. * מיצוב
מיצוב הערוץ על פי תועלות הערוץ עבור הצופים ביחס לערוצים המתחרים. הגישה תציג את מקצועיות והתמחות הערוץ בתכני האפנה על פני המתחרות.
הצהרת המיצוב: " עבור אנשים שעוסקים באופנה FTV הוא המקום היחיד שמספק את כל הטרנדים המשמעותיים והעכשוויים זאת משום אנשי הערוץ הקדישו אותו רק לנושא אחד "אפנה" והם מבינים באמת את ההשפעה שלה על חיי הצופים" * תמהיל השיווק 1. מוצר - הוספת רצועות שידור בדגש על מקצועיות והעמקה בנושאי אפנה: * רצועות שידור "מקצועיות" העוסקות באפנה ובסטיילינג , ראיונות עם מעצבים חשובים וביקורים במגזיני אפנה ובחנויות אפנה, חשיפה לטרנדים עתידיים. * רצועת שידור שתחשוף את הקהל לאפנה שבשוליים אופנה יוצאת דופן ובמעצבים חדשים. * הוספת רצועת שידור שיעמיקו את הקשר של האפנה לאורח חייהם (חייהן) של הצופים * הוספת מגזינים העוסקים בחייהן האישיים של נשים בהקשר לאפנה. * הוספת מגזינים העוסקים בנושאים יומיומיים בהקשר לאפנה לדוגמא עיצוב חווית קניות בעולם של אנשי קריירה. 2. מחיר – עלות CPM למפרסמים תעלה בשל העלייה ב"איכות" הלקוחות CPM מוערך 2.5$( נספח 1)
תכנית פרסום וערוצי פרסום * טלוויזיה - שיווק יבוצע באמצעות פרסום רצועות השידור החדשות בערוץ עצמו, ברשתות מקבילות ועל שלטי חוצות. * אינטרנט מתן דגש על פעילות אינטראקטיבית ושיתוף הצופים. * פרסום הערוץ במרכזי אפנה עיקריים – תצוגות חשובות. * הפקת אירועים העוסקים באפנה ופיתוח יוזמות לעידוד טרנדים חדשים ומעצבים חדשים. 6. תכנית שיווק חלופית
תתבסס על ה"אסטרטגיה היוקרתית" תשמש במקרה ובו תידרש העלאת המחיר למפרסמים בטווח הקצר. * אפיון פלח המטרה 1) 15% מן האוכלוסיה, מתוכם 61% נשים ו 50% בגילאים 18-34 – קהל מטרה בעל ערך למפרסמים 2) האפנה מהווה" דרך חיים" , אפנה וקניות מהוות תחביב והנאה והם מועסקים בהן בשגרה עד כדי פיתוח מיומנויות מקצועיות בתחום. * מיצוב
הצהרת המיצוב: " עבור אנשים שאופנה מעסיקה אותם 24/7 FTV הוא המקום היחיד שמספק את כל הטרנדים המשמעותיים והעכשוויים זאת משום אנשי הערוץ מבינים שאופנה היא "דרך חיים". * תמהיל שיווק 1) מוצר - הוספת רצועות שידור בדגש על מקצועיות והעמקה בנושאי אפנה: 3. רצועות שידור "מקצועיות" העוסקות באפנה ובסטיילינג , ראיונות עם מעצבים חשובים וביקורים במגזיני אפנה ובחנויות אפנה, חשיפה לטרנדים עתידיים. 4. רצועת שידור שתחשוף את הקהל לאפנה שבשוליים אופנה יוצאת דופן ובמעצבים חדשים 2) מחיר – עלות CPM למפרסמים תעלה באופן משמעותי CPM מוערך 3.5$(ראה נספח 1)
תכנית פרסום וערוצי פרסום * פרסום בערוצי הטלוויזיה ועל שלטי חוצות אך מתן דגש בעיקר על פעילות באינטרנט. * דגש נוסף על אירועי אפנה חברתיים העוסקים באפנה.
נספח 1 - נתוני רווח מחושבים עבור חלופות הפרסום השונות

חישובי רווח מפרסומות | נוכחי (2006) | 2007 | אסטרטגיה חלופית 1 | אסטרטגיה חלופית 2 | אסטרטגיה חלופית 3 | | כלל צופים בארה"ב | 110000000 | 110220000 | 110220000 | 110220000 | 110220000 | עלייה ב 2% באוכלוסיה המחזיקה במכשיר טלויזיה | רייטינג ממוצע (%) | 1 | 1 | 1.2 | 0.8 | 1.2 | נתון מהטקסט | מספר צופים ממוצע (אלפים) | 1100 | 1102.2 | 1322.64 | 881.76 | 1322.64 | ריטינג*כמות צופים | CPM (רווח לדקה לאלף צופים) | 2 | 1.8 | 1.8 | 3.5 | 2.5 | נתון מהטקסט | רווח לדקת פרסומת (ממוצע) | 2200 | 1983.96 | 2380.752 | 3086.16 | 3306.6 | CPM*מספר צופים ממוצע | דקות פרסומת בשבוע | 2016 | 2016 | 2016 | 2016 | 2016 | | שבועות בשנה | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | | דקות פרסומת בשנה | 104832 | 104832 | 104832 | 104832 | 104832 | | רווח פרסום לשנה ($) | 230630400 | 207982494.7 | 249578993.7 | 323528325.1 | 346637491.2 | רווח לדקת פרסום*דקות פרסום בשנה |

נספח 2 -הערכות מאזן לשנים 2006-2007 , כולל חלופות אסטרטגיות | נוכחי (2006) | 2007 | אסטרטגיה חלופית 1 | אסטרטגיה חלופית 2 | אסטרטגיה חלופית 3 | הנחות | רווח | | פרסום | 230630400 | 207982495 | 249578994 | 323528325 | 346637491 | חושב על פי CPM ממוצעָ*מספר צופים ממוצע | כבלים | 80000000 | 81600000 | 81600000 | 81600000 | 81600000 | 1. עלייה של 2% עם העלייה בגודל האוכלוסיה 2. תחת הנחה שחבילות הכבלים לא ישתנו | רוח כולל | 310630400 | 289582495 | 331178994 | 405128325 | 428237491 | | הוצאות | | תפעול | 70000000 | 72100000 | 72100000 | 72100000 | 72100000 | עלייה של 3% בשנה | עלות תוכניות | 55000000 | 55000000 | 55000000 | 70000000 | 75000000 | בתוספת הוצאות תוכניות לפי אסטרטגיה | עמלה על מכירת פרסומות | 6918912 | 6239474.842 | 7487369.81 | 9705849.75 | 10399125 | 3% מתוך הרווחים על הפרסום | שיווק וקידום מכירות | 45000000 | 60000000 | 60000000 | 60000000 | 60000000 | תוספת של 15000000 לעלויות | הוצאות כלליות | 40000000 | 41200000.00 | 41200000 | 41200000 | 41200000 | עלייה של 3% בשנה | סה"כ הוצאות | 216918912 | 234539475 | 235787370 | 253005850 | 258699125 | | רווח נקי | 93711488 | 55043020 | 95391624 | 152122475 | 169538366 | | מרווח | 30 | 19 | 29 | 38 | 40 | |

Similar Documents

Free Essay

The Channel Fashion

...data presented, The Fashion Channel (TFC) was the first TV channel to offer fashion TV shows, reaching 80 million viewers in the USA, initially giving the company an advantage as the original leader in the market. However, now the company is facing tough competition: “Fashion Today” on Lifetime and “Fashion Tonight” on CNN. At the moment this new competition arose, TFC did not have any plan for strategic segmentation or market positioning. The demographic data shows that 61% of the total audience for The Fashion Channel is comprised of women between 35-54 years old, similar to CNN’s audience. However, the Lifetime audience is 63% women between 18-34 years old; that means that TFC has older viewers than Lifetime. Another interesting figure is that CNN has the greater number of men with 45%, mostly between 35-40 years old. Given these figures, it’s clear that Dana Wheeler is focusing on attracting a younger segment of women to TFC, competing directly with Lifetime. She is not interested in reaching the male segment. TFC dedicates more broadcast time to fashion programming than any other network. However, TFC’s fashion programs rank lower in the ratings than its competitors’ shows. That negatively affects TFC because lower-rated shows are less attractive to advertisers, resulting in lower income from commercials. According to a study conducted by GFE Associates, people who are interested in fashion can be divided into four segments: Fashionistas (serious fashion followers), who represent...

Words: 2354 - Pages: 10

Free Essay

The Fashion Channel Analysis

...The Fashion Channel Analysis I. INTRODUCTION TFC adalah stasiun jaringan TV kabel yang sukses. Itu tidak lama sebelum jaringan TFC menyadari bahwa jaringan lain mencatat keberhasilan dan mulai menambahkan program fashion juga (seperti CNN dan Lifetime). The Fashion Channel merasa perlu untuk meningkatkan segmentasi, positioning dan iklan untuk mempertahankan eksistensi mereka saat ini. Dana Wheeler dipekerjakan untuk memanfaatkan kekuatan mereka sehingga diharapkan dapat mendapatkan kembali pangsa pasar mereka dari pesaing, membuat lebih banyak pendapatan dan memelihara posisi dan kondisi TFC ini seperti pada awal berdiri. TFC menyadari bahwa mereka perlu fokus pada target pasar mereka yaitu segmen perempuan antara usia 18 sampai 34 tahun. II. PROBLEM STATEMENT Dana Wheeler harus mempertimbangkan langkah-langkah berikut dalam mencoba untuk meningkatkan pendapatan iklan: 1. Menargetkan segmentasi dan posisi terhadap perempuan antara usia 18 sampai 34. 2. Menempatkan lebih fokus pada segmen Fashionista dan menghabiskan penghasilan tambahan pada pemrograman. 3. Menargetkan dua segmen-yang Fashionista dan Pembeli / Perencana. Saluran situasi muncul dari peningkatan kompetisi dari persaingan yang ada. Pada skala 1 sampai 5 (dengan 5 merupakan skor tertinggi), TFC mendapatkan rating 3.8, sedangkan dua kompetirornya mendapatkan rating yang lebih tinggi pada program fashionnya: CNN mendapat rating 4.3 dan Lifetime 4.5. Lifetime menarik...

Words: 3012 - Pages: 13

Premium Essay

Fashion Channel Case Hbr

...Case Report-1: The Fashion Channel 1) What is expected outcome of each of the targeting scenarios? (complete both the Ad Revenue and Financial calculators to fully understand the financial impact of the scenarios) Ad Revenue Calculator |   |   |   |   | |   | Current | 2007 Base | Scenario 1 | Scenario 2 | Scenario 3 | TV HH | 110.000.000 | 110.000.000 | 110.000.000 | 110.000.000 | 110.000.000 | Average Rating | 1,0% | 1,0% | 1,2% | 0,8% | 1,2% | Average Viewers (Thousand) | 1100 | 1100 | 1320 | 880 | 1320 | Average CPM* | $2,00 | $2,00 | $1,80 | $3,50 | $2,50 | Average Revenue/Ad Minute** | $2.200 | $2.200 | $2.376 | $3.080 | $3.300 | Ad Minutes/Week | 2016 | 2016 | 2016 | 2016 | 2016 | Weeks/Year | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | Ad Revenue/Year | $230.630.400 | $230.630.400 | $249.080.832 | $322.882.560 | $345.945.600 | Incremental Programming Expense |   | $ - | $ - | $ 15.000.000 | $ 20.000.000 |   | 2006 Actual | 2007 Base | Scenario 1 | Scenario 2 | Scenario 3 | Exhibit 5: Financials |   |   |   |   |   | Revenue |   |   |   |   |   | Ad Sales | $230.630.400 | $230.630.400 | $249.080.832 | $322.882.560 | $345.945.600 | Affiliate Fees | $80.000.000 | $81.600.000 | $81.600.000 | $81.600.000 | $81.600.000 | Total Revenue | $310.630.400 | $312.230.400 | $330.680.832 | $404.482.560 | $427.545.600 |   |   |   |   |   |   | Expenses |   |   |   |   |   | Cost of Operations | $70.000.000...

Words: 1027 - Pages: 5

Premium Essay

The Fashion Channel

...Case Activity: The Fashion Channel 1) What does Wheeler imply by “Deliver quality audiences, as demanded by advertisers” (p. 5)? Why is this important to TFC? ‘Deliver quality audiences, as demanded by advertisers’ means increasing viewership (rating). Moreover, increasing the audience quality, attracting more audiences who have the ability and possibility to buy the product advertised in TFC. From the Exhibit 5 we can see, FTC sales revenue comes from two sources, ad sales and affiliate fees. The more audience subscribe their channel the more viewership, the more probability they buy the product advertised on TV. If the TFC can reach the tight audience, they can get more advertisers, therefore, increase the advertising revenue. There are usually 6 minutes in every 30 minutes program, the time of the advertisement can be regarded as fixed, if the TFC raise the advertising price, the more revenue that can get. However the competition for ad revenue are always fierce as there are a numbers of networks, TFC cannot increase the advertising price by no reasons unless the audiences have the ability and possibility to buy the product. If the FTC’s audiences are likely to buy the advertising product in the future, the TFC could negotiate with the advertisers, and raise the fee somehow. TFC’s Ad Sales team usually sell the advertising spots to a variety of well-know cosmetics companies, clothing designers and automobile manufacturing, the quality audience then will be the...

Words: 522 - Pages: 3

Premium Essay

Fashion Channel

...Case Analysis Of “The Fashion Channel” Introduction and Problem Definition The Fashion Channel case illustrates the development of market segmentation options in implementing marketing strategies in a changing competitive environment, and demonstrates how quantitative analysis may be used to support a strategic marketing decision. The Fashion Channel (TFC) was a widely available niche cable network which only offers fashion-oriented programming. It was very successful until other regular networks began to copy its concept and take market share of it, which as a result, had a severe negative effect on TFC’s advertising revenue and affiliate fees. The problem is how to develop the segmentation and positioning, change the current content of programming, and reach the target customers, so as to get back those market shares from competitors, create more revenues and maintain TFC’s early standing. Situation analysis λ External Analysis: There were several hundred competitors in this industry and they took note of TFC’s concepts. TFC faced double-edged competition rendering it have to focus on not only ratings and demographics but also program subjects. Moreover, surveys showed that TFC had the lowest indexes, which actually made its affiliate fee at the low end as well. At the same time, the target consumers of competitors were premium CPM (cost per thousand)’s groups, while TFC only appealed to the less valued group. Ad industry was booming and competition was fierce...

Words: 2428 - Pages: 10

Free Essay

Fashion Channel

...Case 6 - The Fashion Channel 1. ISSUES Founded in 1996, TFC has been the only channel that is dedicated to fashion features 24 hours a day 7 days a week to a broad range of audience. This gave the channel a competitive edge marking it as the fashion leader channel in the market. However beginning 2006, the company noticed that other channel namely Lifetime and CNN were including fashion programs in their network and thus attracting audiences and advertisers. Advertisers had more choices to advertise through now and since these competitors were targeting the younger and stronger groups of audiences, this was affecting the commercial sales of TFC. The company is losing more advertisements to its competitors and it is estimated that TFC would need to drop its ad price by 10% if its performance doesn’t change. The current marketing theme of TFC is “Fashion for everyone” which means they are offering to broad range of viewers to get more viewership but the current market situation interprets that advertisers are interested in going to networks that target the strong segment of the market-Youth. Dana also found that TFC ranks lower in viewership ratings as compared to its competitor because of targeting broad audience and older females. Since ad rates are based on the number and demographics of the target market, lower viewership rate of TFC was resulting in lower income from commercials. Currently 61% of the total audience for TFC is women between 35-54 years old, similar...

Words: 1999 - Pages: 8

Premium Essay

The Fashion Channel

...Case: * Fashion Channel Read the Fashion Channel case and answer the questions below. Please note the following additional guidance: The discussion of alternatives indicates that for the first scenario, an investment in programming would be required but the case does not indicate how much that might cost.  You can either assume that this spending was flat or you can assume an increase. In either case, specify your assumption and base your findings on that assumption. Questions: 1. What is your interpretation of the consumer and market data presented in the case? What key conclusions do you draw from these data? Explain. TFC meets the needs of women 35-54, who have a passion for fashion. As a result of TLC success, existing networks are launching fashion-specific programming because it is an opportunity to strength its existing ratings/viewership from it core women audience (Lifetime) or gain viewership by expanding its offering to include lifestyle content (CNN). The total population does not have the same attitudes, views and opinions regarding fashion. TFC cannot meet the needs of all the different \’€˜fashion’ segments/clusters. In a fragmented market, thfor programming content with a specific viewer in mind. There is an opportunity for TFC to be a market leader to a particular segment/clusters. Bottom-line, it is not about generalization but specializing \’€“ focus at being meeting the needs of one segment to gain loyalty. 2. What...

Words: 593 - Pages: 3

Premium Essay

The Fashion Channel

...Case study Analysis: The Fashion Channel Introduction: “The Fashion Channel” which is a successful cable TV network and which had been started by two entrepreneurs in 1996, with up to date and entertainment features and information broadcast 24×7 which was related to fashion only. The channel was actually dedicated to fashion only and its main audience were women of 35-54 age group. Earlier TFC’s tagline was “Fashion for Everyone” In 2006 TFC has earned the revenue of $310.6 Mn out of which their target was to earn a profit of $230 Mn only through advertisement. Till 2006 TFC was the market leader in fashion related programs and one of its more popular series in 2005 had been “Look Great on Saturday Night for Under $100. In 2006 TFC has realized that some of the other channels like CNN and Lifetime are following the footsteps of TFC and also they are telecasting the programs related to the fashion world, which were now started to become more popular in comparison to the programs of TFC. These channels were giving competition to the TFC directly by taking the share of its ad revenue; these channels were giving a double edged competition to TFC. Norm Frazier, senior vice president of advertising sale, advised that in order to increase the TFC’s ad revenues either TFC has to decrease its ad pricing by 10% or to increase its viewership by improving the quality n contents of the programs. There were around 110 Mn households in USA with cable network and TFC’s average rating...

Words: 1336 - Pages: 6

Free Essay

Fashion Channel

...Fashion Channel Questions Please answer the following questions in no more than 3 pages single spaced or 6 pages double spaced using a 12pt font. Exhibits such as your excel results do not count against the page limit. Please note that the column “2007 base” in the excel spread sheet assumes you do not segment the market. It is critically important that you communicate your reasoning clearly. You MUST NOT talk about the case in depth with anyone else. 1. How would you interpret the consumer and market data if you were Dana Wheeler? Develop a factual analysis of the segmentation options, and evaluate the pros and cons of each. (1) With the total 110 million TV householders with televisions in the United States, the channel reached nearly 80 million householders that subscribed to cable and satellite television, and women between 35 and 54 years were its most avid viewers. However, these are only general data. For The Fashion Channel, the average viewers are 1.1 million which is much less than 3.3 million of Lifetime and 4.4 million of CNN, two main and strong competitors. Because raise cable affiliate fee will bring wicked effects on consumer satisfaction, the only two key levers to increase revenue would be increase viewership and increase advertising pricing. In addition, the common junction of these two is “deliver quality audiences”, who is willing to become loyal to TFC and also in highly valued to advertisers. According to the GFE Association report which constructed...

Words: 1591 - Pages: 7

Free Essay

The Fashion Channel

...Fashion Channel: new SEGMENTATION & POSITIONING strategy Which scenario should be chosen? Why? Players Dana Wheeler – vice president of marketing department CEO Jared Thomas Norm Frazier – vise president of advertising sales Company | How they make money | Concept “FASHION for EVERYONE”TV network dedicated solely to fashion with up-to-date and entertainment features;Information broadcast 24 hours per day, 7 days per weekFounded in 1996Forecast revenue for 2006 - $ 310.6 mil;Reached 80 mil households Women b/w 35-54“Look great on Saturday night for under $100” – most viewable series in 2005 | Revenue streams from advertising sales Revenue streams from cable-affiliate fees | Place | Product | Price | Promotion | Chicago office Traditional and internet advertising Public relationspromotions | TV network dedicated solely to fashion | Subscriber fee is $1 per year | Cable & satellite TV | Customer Needs | Company Skills | Competition | Collaboration | Context | | Readiness to spend $60 mil in all advertising, promotion and public relations;Growth without segmentation, positioning and branding strategy | Lifetime taking away a lot of ad buys because they are attracting younger female demographics M-F 9-11 pm CNN delivers some great numbers of men M-F 8-9 pm, Sat-Sun 10-11 pmOutdo TFC in ratings on consumer interest | | Dependence on MSO since they withdraw unpopular channels | Strengths | Weaknesses | Extensive niche market; Ability to realize threats...

Words: 732 - Pages: 3

Premium Essay

The Fashion Channel

...Question #2 What would you recommend to The Fashion Channel?  The Fashion Channel has enjoyed great success with programming targeting everyone from the Fashionista who lives for high fashion, to the busy mom in search of the best deals with which to dress her family, to the bachelor who just needs something to wear. However, competition from other networks including CNN and Lifetime dictates that The Fashion Channel consider segmenting their viewers and determine which markets would be both the most profitable and allow them to gain a competitive advantage. According to our text, market segmentation not only assists companies in effectively serving their customers in a way that is beneficial to both parties, but also assists in indentifying market segments that should not be pursued. As indicated in the data, the broad market segment that The Fashion Channel has employed since the network started is no longer feasible because advertisers are being lured to other channels whose viewership provides the most benefit for their advertising dollars. If TFC does not make a move, their profit margin could potentially drop to 19% in 2007. For the Fashion Channel, male viewers, the “Situationalists,” and the “Basics” do not provide enough benefits to the network (or advertisers for that matter) to include them in their market segmentation strategy moving forward. Therefore, our recommendation is for The Fashion Channel to implement scenario three, which targets the Fashionista’s...

Words: 733 - Pages: 3

Premium Essay

The Fashion Channel

...THE FASHION CHANNEL CASE STUDY: In reference to the case study, Dana Wheeler can invest in one of the following 3 scenarios to generate better output for ‘The Fashion Channel’ (TFC): Scenario1: Broad appeal to a cross segment of Fashionistas, Planner & Shoppers and Situationalists Advantages: Investing in marketing and advertisement campaign for new target segment, will lead to increase in the rating from 1.0 to 1.2 and also increase in average viewers. Disadvantages: Since there is no real change in viewers’ type and programming, the CPM will drop by 10% or more and competitors will continue taking its market share. Scenario2: Focus on Fashionistas segment Advantages: This segment has the highest interest in fashion and is strong in the highly valued 18-34 female demographic, which will lead to increase in CPM. Disadvantages: Fashionistas is the smallest segment in four clusters .Require spending of additional $15million per year on programming to attract and retain interest of this segment. Scenario3: Focus on both Fashionistas plus Shoppers & Planners clusters Advantages: Dual-targeting will ensure the average viewers and rating. It is expected that rating will grow to 1.2 with a potential CPM of $2.50 Disadvantages: Require spending of additional $20million to ensure there were selections aimed at both segments. Recommendations: Observing the advantages and disadvantages of the three options, Scenario 3 looks to be the most appropriate...

Words: 517 - Pages: 3

Premium Essay

The Fashion Channel

...2075 JUNE 1, 2007 WENDY STAHL The Fashion Channel Introduction Dana Wheeler, senior vice president of marketing for The Fashion Channel (TFC), sat in her Chicago office and scrolled through the email messages in her inbox. Thankfully, none required an urgent reply. She toggled over to her calendar: no meetings for the rest of the day. Finally, she could focus her thoughts on reviewing her recommendations for TFC’s new segmentation and positioning strategy. Wheeler believed that she had prepared a solid analysis; she felt confident about the strategy she was proposing. But next week’s senior management meeting would mark her first big presentation to the company’s leaders since she had joined TFC, and, she admitted to herself, she was eager to gain the support of her colleagues. There was a lot riding on the outcome of this meeting, both for Wheeler and for the channel. If founder and CEO Jared Thomas and his team liked what they heard, Wheeler would move forward to implement her recommendations. The company needed to strengthen its competitive position and would be spending more than $60 million in all national and affiliate advertising, promotion, and public relations in 2007, based on these recommendations. This would be an increase of $15 million over 2006 spending. Background TFC was a successful cable TV network– and the only network dedicated solely to fashion, with up-to-date and entertaining features and information broadcast 24 hours per day, 7 days per week...

Words: 5199 - Pages: 21

Premium Essay

The Fashion Channel

...WENDY STAHL The Fashion Channel Introduction Dana Wheeler, senior vice president of marketing for The Fashion Channel (TFC), sat in her Chicago office and scrolled through the email messages in her inbox. Thankfully, none required an urgent reply. She toggled over to her calendar: no meetings for the rest of the day. Finally, she could focus her thoughts on reviewing her recommendations for TFC’s new segmentation and positioning strategy. Wheeler believed that she had prepared a solid analysis; she felt confident about the strategy she was proposing. But next week’s senior management meeting would mark her first big presentation to the company’s leaders since she had joined TFC, and, she admitted to herself, she was eager to gain the support of her colleagues. There was a lot riding on the outcome of this meeting, both for Wheeler and for the channel. If founder and CEO Jared Thomas and his team liked what they heard, Wheeler would move forward to implement her recommendations. The company needed to strengthen its competitive position and would be spending more than $60 million in all national and affiliate advertising, promotion, and public relations in 2007, based on these recommendations. This would be an increase of $15 million over 2006 spending. Do No Background TFC was a successful cable TV network– and the only network dedicated solely to fashion, with up-to-date and entertaining features and information broadcast 24 hours per day, 7 days per week. Founded...

Words: 5643 - Pages: 23

Premium Essay

Fashion Channel

...Case Description The Fashion Channel (TFC) was a widely available cable niche network, reaching 80 million U.S. households. It offers only fashion-oriented programming 24 hours per day, 7 days per week. TFC didn’t have any detailed segmentation and positioning strategy. It attempted to appeal to as broad a group as possible in order to have the highest ratings. It was very successful until other regular network, such as CNN and Lifetime began to emulate its concept and take market share of it. This affected negatively TFC’s advertising revenue and affiliate fees, so the network started to rethink its approach to marketing. In this case, the problem is how to develop the segmentation and positioning and change the current content of programming, so as to get back those market shares from competitors, create more revenues and maintain its leader status. How would you interpret the consumer and market data if you where Dana Wheeler? TFC channel, initially, was a market leader, since it had no significant competition in terms of the fashion- specific content it offered. As a matter of fact, the channel was one of the most widely available niche networks, reaching a penetration in the market (market size) of almost 80 million US households. Its profit growth was above the industry average and its distribution system was through cable and satellite television, where the TFC was positioned as a basic channel, so most consumers received it automatically when they signed up for basic...

Words: 1978 - Pages: 8