Free Essay

Merck Case Study

In:

Submitted By allionto
Words 237
Pages 1
Εισαγωγή

Η αρχή της δεκαετίας του 1990 αποτέλεσε για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες το χρονικό ορόσημο, όπου άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα ανάπτυξης και κερδοφορίας για το συγκεκριμένο χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι παρατηρήθηκαν, σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις φαρμάκων και συνεπώς των κερδών, καθώς και πολύ μεγάλες πτώσεις στις τιμές των μετοχών των εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μία από τις κυρίαρχες εταιρείες του χώρου των φαρμάκων η οποία επηρεάστηκε σημαντικά από τις εξελίξεις της δεκαετίας ήταν η Merck. Αν συλλογιστεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος κλάδος προερχόταν από μία περίοδο τεράστιας άνθισης της κερδοφορίας (πριν το 1990), αξίζει να γίνει μία ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτήν την αρνητική μεταστροφή διερευνώντας τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό περιβάλλον της εταιρείας.

Προκλήσεις εταιρείας

Αναλύοντας το εξωτερικό μακροπεριβάλλον, θα πρέπει να σταθεί κανείς στη νομοθετική ρύθμιση των Waxman-Hatch (1984) στις Η.Π.Α. κατά την οποία μειώθηκαν ουσιαστικά τα εμπόδια εισόδου των γενοσήμων φαρμάκων (generics) στην αγορά. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, επιταγχύνθηκαν δραστικά οι διαδικασίες εγκρίσεων των φαρμάκων αυτού του τύπου, καθώς δεν απαιτούνταν πλέον χημικοί και βιολογικοί έλεγχοι προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Έτσι, οι εταιρείες παρασκευής των γενοσήμων φαρμάκων, απουσία των κλινικών δοκιμών αλλά και των δαπανών για την έρευνα καθώς πρόκειται για αντιγραφές φαρμάκων, είχαν σημαντικές μειώσεις στα κόστη παραγωγής με αποτέλεσμα να μπορούν να τα προσφέρουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.
Μία άλλη σημαντική αλλαγή που ήρθε στο πολιτικό σκηνικό, ήταν η εκλογή του Μπιλ Κλίντον ως προέδρου των Η.Π.Α. το 1992. Κατά την προεδρία του, έγινε αναθεώρηση του συστήματος υγείας των Η.Π.Α. προκειμένου να υπάρξει συγκράτηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό επετεύχθει μέσω του κρατικού ελέγχου των τιμών στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, με άμεσο αποτέλεσμα την ουσιαστική μείωση των ποσοστών κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών.
Διερευνώντας το εξωτερικό μικροπεριβάλλον του χώρου των φαρμάκων, μπορεί κανείς να παρατηρήσει, κυρίως την περίοδο μετά το 1993, το ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον που είχε προκύψει μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και των εταιρειών παρασκευής γενοσήμων φαρμάκων. Η μείωση δε των εμποδίων εισόδου, επέτρεψε σε νέες εταιρείες παρασκευής γενοσήμων να μπουν στον χώρο. Είναι προφανές ότι η γιγαντιαία ανάπτυξη των υποκατάστατων φαρμάκων (γενόσημα) με ιδιαίτερα χαμηλά κόστη, κατάφερε σημαντικότατο πλήγμα στα έσοδα της βιομηχανίας φαρμάκων, μια και οι διαφορές μεταξύ των τιμών των γενοσήμων έφταναν μέχρι και 90% χαμηλότερα από αυτές των πρωτοτύπων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το 1990, όπου υπήρχε και η μεγάλη κερδοφορία των εταιρειών, δεν υπήρχε ανταγωνισμός τιμών μεταξύ των ισχυρών φαρμακοβιομηχανιών (Merck, Bristol-Myers Squibb, Glaxo), καθώς η κάθε μία κυριαρχούσε σε συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων. Αυτό προφανώς απλοποιούσε ιδιαίτερα την τιμολογιακή πολιτική των εταιρείων δημιουργώντας ουσιαστικά μονοπωλιακά καθεστώτα προϊόντων τα οποία επέτρεπαν πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους.
Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας που επηρέασε αρνητικά τα κέρδη των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, ήταν η ανάπτυξη των διοικητικών οργανισμών περίθαλψης MCOs οι οποίοι αποτέλεσαν ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα των πελατών. Οι οργανισμοί αυτοί κατάφεραν να ελέγξουν τις τιμές περιορίζοντας τον αριθμό των φαρμάκων που προσέφεραν στους ασθενείς ανά θεραπεία. Παράλληλα, μεσολαβώντας των ιδιωτών, είχαν τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται σημαντικότατες ποσότητες φαρμάκων με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν χαμηλές τιμές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ το 1980 οι οργανισμοί αυτοί κάλυπταν το 5% των ασφαλισμένων, το 1993 το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 80%.

Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την ανάγκη αλλαγών και προσαρμογών των φαρμακοβιομηχανιών στα νέα δεδομένα. Έτσι, η Merck με διευθύνοντα σύμβουλο τον Roy Vagelo στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προχώρησε άμεσα σε μέτρα που ως στόχο είχαν περικοπές δαπανών εφαρμόζοντας πρακτικές ηγεσίας κόστους. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω μείωσης προσωπικού, προγραμμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης, μείωσης κόστους παραγωγής με οικονομίες κλίμακας και βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας. Μία σημαντική στρατηγική κίνηση οριζόντιας ολοκλήρωσης που έγινε από τη συγκεκριμένη διοίκηση το 1993, ήταν η εξαγορά της Medco, εταιρεία η οποία θα αποτελούσε για τη Merck το δούρειο ίππο με τον οποίον θα προσπαθούσε να διαμορφώσει τις εξελίξεις στο χώρο των οργανισμών περίθαλψης (MCOs).

Τον Ιούνιο του 1994 ο Ray Gilmartin διαδέχτηκε τον Roy Vagelos και ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) της Merck . Ο Gilmartin ανέλαβε ηγεσία σε μία εταιρεία παγκοσμίου φήμης η οποία είχε εξαιρετική ικανότητα στην επιστημονική έρευνα, γεγονός που όφειλε κατά ένα μεγάλο μέρος στον προκάτοχο της θέσης Roy Vagelos o οποίος για πάνω από δύο δεκαετίες αφιερώθηκε στην ανάπτυξη της έρευνας της Merck. Η εταιρεία ήταν επίσης γνωστή για τις υψηλές της ηθικές αξίες. Θεωρούσε πρωταρχικό της σκοπό την ικανοποίηση της ανθρώπινης ανάγκης για φάρμακα και ίαση και έθετε την αύξηση των κερδών στόχο δευτερεύουσας σημασίας. Σε γενικές γραμμές η Merck ήταν μια εταιρεία στην οποία επικρατούσε κουλτούρα δύναμης με κεντρική πηγή τον Roy Vagelos και το R&D. Αυτή η πρακτική κουλτούρας παρουσίαζε δυσκολίες ελέγχου λόγω του μεγάλου μεγέθους της εταιρείας, ενώ παράλληλα τα μεσαία στελέχη εμφάνιζαν χαμηλό ηθικό λόγω ανταγωνισμού.
Αυτή η ισχύουσα πραγματικότητα είχε ως αποτέλεσμα να καθιερωθεί η λήψη αποφάσεων στον οργανισμό καθαρή αρμοδιότητα και ευθύνη των ανώτερων επιστημόνων και ερευνητών των εργαστηρίων έρευνας της Merck (MRL), γεγονός που είχε και την υποστήριξη του έως τότε Διευθύνοντος Συμβούλου Roy Vagelos. H εταιρεία την περίοδο εκείνη εμφάνιζε οργανωτική δομή κατά λειτουργία με ενισχυμένο ρόλο του MRL. Το marketing ήταν ιδιαίτερα αδύναμο και δεν είχε την αρμόζουσα υποστήριξη από το MRL, αφού θεωρούσαν ότι κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την κουλτούρα της εταιρείας. Η έλλειψη διαλειτουργικών σχέσεων μεταξύ των δύο τμημάτων είχε επιφέρει ιδιαίτερη σύγχυση στην οργάνωση και λήψη αποφάσεων ενώ δεν έδινε τη δυνατότητα στον παγκόσμιο οργανισμό WHHM να επηρεάσει το MRL και να βοηθήσει στη λειτουργία του marketing. Αυτή η έλλειψη συνεργασίας καθώς και τα έντονα προβλήματα γραφειοκρατίας που εμφανίζονταν είχαν ως συνέπεια την αδυναμία της εταιρείας να αντιδράσει γρήγορα και ευέλικτα στις εξελίξεις της αγοράς.
Άλλο ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Gilmartin ήταν ο τρόπος με τον οποίο αμείβονταν οι managers της εταιρείας. Οι αμοιβές διανέμονταν με κριτήριο την προσωπική επιτυχία και όχι την ικανότητα για συντονισμό της ομάδας και συλλογική επιτυχία. Οι managers διακρίνονταν για την ακεραιότητα τους, τις τεχνικές τους ικανότητες, τη γνώση, την αφοσίωση στη δουλειά, τη δέσμευση για τα αποτελέσματα και τη κερδοφορία και για την αυτοπεποίθησή τους. Ήταν όμως πολύ αδύναμοι στην οργάνωση και υποστήριξη της ομαδικότητας και δε ζητούσαν feedback από τους συνεργάτες τους.
Τέλος ο Gilmartin εισήρθε σε μία εταιρεία που τα προγενέστερα χρόνια της επιτυχίας την είχαν καταστήσει αλαζονική. Οι ίδιοι οι υπάλληλοι θεωρούσαν ότι η Merck διατηρούσε μια στάση αυταρέσκειας, εσωστρέφειας και αποφυγής συγκρούσεων. Επιπρόσθετα διαμαρτύρονταν για τη γραφειοκρατία και την σπατάλη πολύτιμου χρόνου σε διοικητικά meetings και προ-συναντήσεις πριν τη διεξαγωγή αυτών των meetings.

Πρόγραμμα αλλαγής Gilmartin

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1994 ξεκίνησε το πρόγραμμά του πραγματοποιώντας συναντήσεις-συνεντεύξεις με περίπου 80 άτομα από διαφορετικά τμήματα της Merck θέλοντας να μάθει την άποψή τους για τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία. Οι συνεντεύξεις αυτές εύκολα τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν η δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Υπήρχε μια γενική αντίληψη από το προσωπικό, όσον αφορά τη στρατηγική της εταιρείας, ότι υπήρχε έλλειψη ακρίβειας και σαφήνειας γεγονός που προκαλούσε ανησυχία για το μέλλον και τη διατήρηση της σημαντικής θέσης που κατείχε στην αγορά στον τομέα της έρευνας. Οι εργαζόμενοι επίσης δεν είχαν αντιμετωπίσει θετικά την αγορά της Medco. Δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τους ακριβείς λόγους για τους οποίους τελικά πραγματοποιήθηκε η παραπάνω αγορά και αυτή η άγνοια τους δημιούργησε καχυποψία για την ύπαρξη κρυφών συμφερόντων. Παράλληλα τους ανησυχούσε το γεγονός ότι η διαφορετική κουλτούρα της Medco θα επηρέαζε τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της Merck.
Το Σεπτέμβριο του 1994 ο Gilmartin προχώρησε σε αναδιοργάνωση της διοικητικής ομάδας. Κατήργησε τη δομή που είχε καθιερωθεί από τον Vagelos (Προεδρείο και Διοικητικό Συμβούλιο) και την αντικατέστησε με μια ενιαία διοικητική επιτροπή , το Management Committee (MC). Το Προεδρείο που είχε εδραιωθεί από τον Vagelos αποτελούνταν από επτά ανώτερες διευθύνσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούνταν από περισσότερα μέλη και λειτουργούσε με βάση τις άμεσες αναφορές του Προεδρείου. Η καινούργια ενιαία επιτροπή της Merck, το MC, απαρτιζόταν από έντεκα μέρη: τον Gilmartin, τον CFO, το γενικό συμβούλιο, τους επικεφαλείς του MRL, των εμβολίων, των Ανθρωπίνων Πόρων, της Medco και της AgVet και τους τρεις επικεφαλείς των επιχειρηματικών περιοχών, της Αμερικής, της Ευρώπης και της Διηπειρωτικής περιοχής της Merck. Με την κατάργηση των θέσεων των δύο αντιπροέδρων και την αναβάθμιση των επικεφαλών των επιχειρηματικών περιοχών σε μέλη του MC, o Gilmartin αποστρωμάτωσε την ανώτερη διοικητική δομή της Merck.
Η επόμενή του κίνηση ήταν να συγκαλέσει το MC σε meeting στο κέντρο συνδιάσκεψης Troutbeck στη Νέα Υόρκη με θέμα την αναθεώρηση της στρατηγικής της εταιρείας. Στο Troutbeck η επιτροπή πήρε μια σειρά από βασικές στρατηγικές αποφάσεις. Σε πρώτη φάση αποφάσισαν να ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να εστιάσουν στη θεμελιώδη ικανότητα της Merck. Η Merck θα έπρεπε να παραμείνει μια εταιρεία που να βασίζεται στην έρευνα φαρμάκων και εμβολίων, με στόχο όμως να καταλάβει και πάλι ανώτερη θέση ως προς την ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Merck να συναγωνιστεί τις εταιρίες με δραστηριότητα την υγειονομική περίθαλψη που βρίσκονται στο ανώτερο 25% επίπεδο ανάπτυξης. Για να γίνει αυτό πράξη το MC πίστευε ότι καταρχήν θα έπρεπε να αποσβεσθεί η απόκτηση της Medco.
Επιπλέον θεώρησαν ότι για να μπορέσει η εταιρεία να διατηρήσει την κερδοφορία που της απέδιδε η θεμελιώδης ικανότητά της, θα έπρεπε να αναπτύξει την δεξιότητα να αντιδρά άμεσα στις αλλαγές και τις ευκαιρίες, να ενισχύσει τους εργαζομένους δίνοντάς τους ευκαιρίες εκπαίδευσης και αναβάθμισης και να εστιάσει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας μειώνοντας την ιεραρχία και αυξάνοντας την ομαδικότητα. Επίσης η μείωση του κόστους στην παραγωγή και η διοχέτευση των ωφελειών σε R&D, πωλήσεις και marketing καθώς και η μεγιστοποίηση των πωλήσεων με επιμονή στο R&D και προώθηση υπαρχόντων και νέων προϊόντων θα έφερνε στην εταιρεία τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Τέλος στο meeting του Troutbeck, το MC αποφάσισε να βγει η εταιρεία από την αγορά των γενοσήμων και να παραμείνει ανεξάρτητη και βασισμένη στο δικό της πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης χωρίς να προβεί σε άλλες εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Το Νοέμβριο του 1994 ο Gilmartin ανακοίνωσε τις παραπάνω αποφάσεις του MC για τη νέα στρατηγική και τους στόχους της εταιρείας και διαβεβαίωσε όλους ότι η Merck τα επόμενα χρόνια θα καταφέρει να γίνει ξανά μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρίες και να συναγωνίζεται στις πωλήσεις και τα κέρδη τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου.
Το 1995 ο Gilmartin έθεσε σαν στόχο να κάνει έναν οργανισμό βασιζόμενο στη φιλοσοφία κουλτούρας έργου, ο οποίος θα ήταν λιγότερο ιεραρχικό και εμποτισμένος με την αρχή της ενεργής συμμετοχής εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και επιπέδων . Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Eπιτροπή Διαχείρισης (MC) αποφάσισε να εστιάσει στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών, αντί να προβεί σε συνολική αναδιάρθρωση της εταιρείας ή να κάνει δραματικές αλλαγές στη διοίκηση του προσωπικού.

Πρακτικά δρομολογήθηκαν δύο νέες επιχειρηματικές διαδικασίες, η διαδικασία PACE, για τα προϊόντα υπό ανάπτυξη και η διαδικασία «Worldwide Business Strategy Team» για τα εμπορεύσιμα προϊόντα.

Διαδικασία PACE
Ήταν μια μεθοδολογία που οδηγούσε σε οργανωτική δομή μήτρας προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση στην ανάπτυξη των προϊόντων, δημιουργώντας σαφώς καθορισμένες διαδικασίες και ρόλους σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Συγκεκριμένα έγιναν οι εξής ενέργειες και αλλαγές:
• Oι επί μέρους διαλειτουργικές ομάδες ανέπτυξαν στρατηγικές που ήταν ευθυγραμμισμένες με τις ευρύτερες εταιρικές στρατηγικές, αναλύονταν όσο αφορά τις εμπορικές επιπτώσεις τους, και συνίστανται στα ανώτερα διευθυντικά στελέχη για την έγκριση και την κατανομή των πόρων.
• O νέος κύκλος ανάπτυξης της εταιρείας αποτελούνταν από τρία στάδια: ανακάλυψη, ανάπτυξη τεχνολογίας και ανάπτυξη προϊόντος.
• Στην φάση της ανακάλυψης, επιστήμονες των Εργαστηρίων Ερευνών της Merck (MRL) διεξήγαγαν έργα βασικής έρευνας για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, που παρακολουθούνταν από την Συντονιστική Επιτροπή Ερευνών (RCC).
• Στην φάση της ανάπτυξης τεχνολογίας, τα ελπιδοφόρα υποψήφια φάρμακα λαμβάνονταν μέσω μιας διαδικασίας υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Διαχείρισης Έρευνας (RMC).
• H ανάπτυξη του προϊόντος, η τελευταία φάση, ξεκινούσε αφού ένα υποψήφιο φάρμακο είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Διαχείρησης Έρευνας, και στη συνέχεια θα μπορούσε να αποτελεί μία Νέα Οντότητα Χημικών Ουσιών (ΝCEs) και θα μπορούσε να πληρεί τις νέες απαιτήσεις ή σκευάσματα για τα εγκεκριμένα προϊόντα.
Αφού το νέο προϊόν εγκριθεί από την RMC, μια διαλειτουργική Επιτροπή Έγκρισης Προϊόντων (PAC), που αποτελείται από 11 ανώτερους μάνατζερ, και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του προϊόντος και την εμπορευματοποίηση του, θα παραχωρήσει δικαιώματα σε μια Ομάδα Εμπορευματοποιήσης, που θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του προϊόντος και τις επιχειρησιακές στρατηγικές. Ουσιαστικά, η PAC καθορίζει την κατεύθυνση των έργων και των διετιθέμενων πόρων, τις προτεραιότητες και τη διαχείρηση του έργου, παρακολουθεί τα σχέδια για να διασφαλιστεί ότι έχουν προγραμματιστεί και εκτελεστεί σωστά, και υπηρετεί ως όργανο επίλυσης των συγκρούσεων.
Οι Ομάδες Εμπορευματοποίησης είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και της προώθησης της παραγωγής από την αρχική υλοποίηση, μέχρι την πραγματοποίηση του κέρδους. Οι ομάδες αυτές αποτελούνταν από 8-10 άτομα από τις διάφορες επιχειρησιακές ομάδες της Merck. Μια υπομοομάδα ανάπτυξης του φαρμάκου αφιερώνεται στην μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας από τα Εργαστήρια Ερευνών της Μerck (MRL) στον Τομέα Παραγωγής της Merck (MMD).
Ξεχωριστά, άλλες Ομάδες Εργασίας κατά την ανάπτυξη του φαρμάκου είναι υπεύθυνες για όλες τις πτυχές της διαδικασίας, περιλαμβάνοντας την ασφάλεια, την δραστικότητα της ουσίας, την συσκευασία της τελικής φαρμακομορφής, την προώθηση, την πιστοποίηση, την χρηματική απόδοση, το κόστος και τη διανομή του φαρμάκου.
Στη διασικασία PACE, η αξιολόγηση μετριέται μέσω αναφορών πάνω στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Προϊόντος από τις Ομάδες Εμπορευματοποίησης, συμπεριλαμβάνοντας χρονοδιάγραμμα, αποθέματα, και προτεινόμενα επόμενα βήματα. Στο τέλος κάθε Ομάδα Εμπορευματοποίησης μεταφέρει τις αποφάσεις της PAC στις Ομάδες Εργασίας.
Η διαχείριση των διαλειτουργικών ομαδων του PAC και οι Ομάδες Εμπορευματοποίησης συντονίζονται από τα Εργαστήρια Ερευνών της Μerck (MRL), από το Τμήμα Μάρκετινγκ και από τον Τομέα Παραγωγής της Merck (MMD). Τα Εργαστήρια Ερευνών της Μerck (MRL) ελέγχουν τις Ομάδες Εργασίας για την ασφάλεια, τη δραστικότητα των ουσιών, την έγκριση και τη συσκευασία των φαρμάκων. Το Τμήμα Μάρκετινγκ ελέγχει την προώθηση, την χρηματική απόδοση και τις αξιώσεις των πελατών για τις ετικέτες. Ο Τομέας Παραγωγής της Merck (MMD) και τα Εργαστήρια Ερευνών της Μerck (MRL), μέσω του Συμβουλίου Διεργασίας του Φαρμάκου, επιβλέπουν τη πρόοδο της παραγωγής, το κόστος και τη διαχείριση αποθηκών και διανομής.

Ομάδες Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Στρατηγικής (WBSTs)
Το 1995 ο Gilmartin ανακοίνωσε τη δημιουργία των Ομάδων Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Στρατηγικής (WBSTs) για την ανάπτυξη συντονισμένων στρατηγικών franchise για τα προϊόντα της Merck παγκοσμίως. Αρχικά οι Ομάδες Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Στρατηγικής (WBSTs) δημιουργήθηκαν σε τέσσερις τομείς της εταιρείας: Υπέρταση/καρδιακές παθήσεις, μείωση χοληστερίνης, οστεοπόρωση και καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Αργότερα νέες ομάδες δημιουργήθηκαν για το ΕΪΤΖ, οφθαλμικά περιστατικά και ασθένειες του αναπνευστικού. Ο Gilmartin θεώρησε τις παραπάνω ομάδες πρώτη προτεραιότητα για τους συμμετέχοντες σε αυτές, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του και της Επιτροπής Διαχείρισης (ΜC).
O Gilmartin πίστευε ότι οι Ομάδες Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Στρατηγικής (WBSTs) μπορούν να οδηγήσουν τον οργανισμό σε μια διαδικασία μάθησης που θα διευρύνει τον τρόπο σκέψης, σχεδιασμού και δράσης των μάνατζερ πέρα από τις ήδη υπάρχουσες δομές. Μέσω της δυνατότητας μόχλευσης της υπάρχουσας λειτουργικής γνώσης, κάθε ομάδα θα έπρεπε να είναι ικανή να προσδιορίζει τις πρώτες προτεραιότητες σε ευκαιρίες επένδυσης και να αναπτύξει αληθινά μακροπρόθεσμες επιχειρησιακές στρατηγικές στη διαδικασία. Οι αναλύσεις και οι συστάσεις των ομάδων θα είναι χρήσιμο δεδομένο για το προγραμματισμό των δαπανών.
Υπήρχαν τέσσερις φάσεις στην πορεία μίας Ομάδας Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Στρατηγικής (WBST). Πρώτα, η κάθε ομάδα προέβαινε σε μια ανάλυση για τη στρατηγική σε προϊόντα της κατηγορίας της. Δεύτερον, οι ομάδες δημιουργούσαν προγράμματα και προτάσεις από την ανασκόπηση. Τρίτον, κάθε ομάδα παρακολουθούσε αυτές τις προτάσεις και τα προγράμματα. Τέταρτον, κάθε ομάδα διεξήγαγε μια συνεχή αναθεώρηση στην στρατηγική της. Οι ομάδες αυτές συναντιόντουσαν 8-10 φορές μέσα στο χρόνο, ενώ τα ευρήματά τους και οι προτάσεις τους μεταφέρονταν επίσημα δύο φορές το χρόνο στην Επιτροπή Διαχείρισης (MC).
Τον Μάρτιο του 1995 ο Gilmartin έφτιαξε μία αναλυτική έκθεση παρουσιάζοντας τα ζητήματα που αντιμετώπιζε τότε η εταιρεία. Δημιούργησε μία ομάδα 8 εργαζομένων στην εταιρεία των οποίων η αποστολή, ήταν να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις με τους εργαζόμενους (περίπου 100 άτομα) καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η προσπάθεια αυτή έγινε σε συνδυασμό με τον εξωτερικό σύμβουλο Michael Beer, καθηγητή του Harvard Business School και πήρε την ονομασία OFP (Organizational Fitness Profile).
Σχεδιασμένη από τον Beer, η OFP ήταν μία διαδικασία μέσω της οποίας η ομάδα που είχε συσταθεί από την Merck, σε συνεργασία με τους managers και των άλλων βαθμίδων προσπάθησε αρχικά να αναλύσει και στην συνέχεια να βελτιώσει την δυνατότητα της εταιρείας να υλοποιεί τους στόχους της στρατηγικής της μέσω της οργανωτικής της δομής.
Με την εκ νέου εφαρμογή της διαδικασίας bottom-up αναδείχθηκαν προβλήματα που σχετίζονταν με την εφαρμογή των διαδικασιών σχετικά με την βέλτιστη εφαρμογή του οργανωτικού μοντέλου της μήτρας. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων το MC αποφάσισε να λάβει μία σειρά μέτρων. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
1) Αναθεώρηση, βελτίωση και ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρείας για την χρονιά 2000 και μετά.
2) Επιθεώρηση των διαδικασιών σχεδιασμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο καταμερισμού των πόρων σε αυτές.
3) Ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού MC αποσαφηνίζοντας το καταστατικό, την δομή και τις διαδικασίες του, καθορίζοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς για τα μέλη του.
4) Διαχωρισμός του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των δύο ομάδων PACE και WBST.
5) Βελτίωση του συστήματος ανάπτυξης, εκπαίδευσης και ανταμοιβών της εταιρείας.
6) Αναθεώρηση της στρατηγικής όσο αφορά την παραγωγικότητα αλλά και την ισορροπία της ζωής των εργαζομένων.
7) Να γίνει η επικοινωνία προς τους εργαζομένους πιο ειλικρινής και αποτελεσματική.
8) Να αυξηθεί η κατανόηση των ρόλων της Merck και της Medco.
9) Να εντοπιστούν όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν ενσωματωθεί μέσα στην κουλτούρα της εταιρείας και που της μειώνουν την δυνατότητα να αλλάξει. Αξιολόγηση προσπαθειών

Ο Gilmartin στην προσπάθειά του να ευθυγραμμίσει τις πρακτικές της εταιρείας με την νέα ανταγωνιστική πραγματικότητα επέφερε αλλαγές σε οργανωτικό και σε στρατηγικό επίπεδο αλλά και στη γενικότερη φιλοσοφία και κουλτούρα της εταιρείας. Το Σεπτέμβριο του 1994 ο Gilmartin αποφάσισε να μην αναδομήσει πλήρως την οργανωτική δομή της εταιρείας αλλά προσπάθησε να την εξελίξει μεταβάλλοντας την διοικητική σύσταση με την ανάθεση διοικητικών καθηκόντων στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων, στο τμήμα εμβολίων και στους επικεφαλείς των επιχειρηματικών περιοχών της Αμερικής, της Ευρώπης και της Διηπειρωτικής περιοχής της Merck. Η κίνηση αυτή αναβάθμισε τον ρόλο συγκεκριμένων τμημάτων που μέχρι τότε δεν είχαν την απαραίτητη υποστήριξη από τις κεντρικές λειτουργίες της εταιρείας βελτιώνοντας τις διαλειτουργικές τους σχέσεις. Η νέα οργανωτική δομή βοήθησε την εταιρεία να αναπτύξει στρατηγική λήψης αποφάσεων (bottom-up), ενισχύοντας τον ρόλο των υπαλλήλων της εταιρείας και λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη πληροφόρηση (feedback). Το γεγονός αυτό βοήθησε τον Gilmartin να εντοπίσει αδυναμίες του υπάρχοντος συστήματος και να προσπαθήσει να τις διορθώσει. Παράλληλα η ενίσχυση του ρόλου των διευθυντών κατά γεωγραφική περιοχή βελτίωσε τον συντονισμό των παραρτημάτων της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπρόσθετα, η υποστήριξη της θεμελιώδους ικανότητας μέσω έρευνας και κατοχύρωσης πατέντων (R&D), οδήγησε τον Gilmartin στην απόφαση να βγει από την αγορά των γενοσήμων και να μην επιδιώκει ανάπτυξη μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Τέλος, ανακοινώνοντας τους νέους στρατηγικούς της στόχους στους κύκλους των επενδυτών κατάφερε να στηρίξει τη μετοχή της στη χρηματιστηριακή αγορά κάτι που ενίσχυσε την αξιοπιστία της εταιρείας.

Το 1995 ο Gilmartin προχώρησε σε πιο δυναμικές αλλαγές που αφορούσαν τις οργανωτικές δομές καθώς και την κουλτούρα της εταιρείας. Με τη διαδικασία PACE συνδυάστηκαν τα νέα προϊόντα με τις επιμέρους λειτουργίες της εταιρείας και η δομή της εξελίχθηκε σε οργανωτική δομή μήτρας με τα εξής πλεονεκτήματα:
 Χρήση των διαλειτουργικών ομάδων
 Ευελιξία και συντονισμός για τα έργα
 Μείωση των λειτουργικών εμποδίων
 Αύξηση της ενσωμάτωσης, της προσαρμογής και της μάθησης, της επικοινωνίας και της καινοτομίας
 Εξειδίκευση
 Ενδιαφέρον τόσο για το κόστος όσο και για την ποιότητα
 Οικονομίες εύρους
Παράλληλα με τη λειτουργία των ομάδων WBSTs για τα εμπορεύσιμα προϊόντα, ο Gilmartin δημιουργεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία πληροφόρησης η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις και βοηθάει στη διαμόρφωση νέων καινοτόμων μακροπρόθεσμων στρατηγικών.
Τέλος οι παραπάνω πρακτικές συνοδεύτηκαν και με αλλαγή στην κουλτούρα της εταιρείας ακολουθώντας τη φιλοσοφία της κουλτούρας έργου, ενισχύοντας την ευελιξία του οργανισμού στο ασταθές περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί εκείνη την εποχή. Επίσης επετεύχθησαν πιο επίπεδες δομές διευκολύνοντας τις διαλειτουργικές ομάδες εργασίας και δημιουργώντας κίνητρα για την επίτευξη στόχων.
Όλες οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της εταιρείας και την αύξηση των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους , κάτι που διαπιστώνεται και από τον πίνακα οικονομικών αποτελεσμάτων της περιόδου 1993 έως 1997. Μελλοντικές προκλήσεις

Οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε η εταιρεία στο άμεσο μέλλον σχετίζονταν με πιθανές συγχωνεύσεις μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, την λήξη προστασίας πολλών πατέντων της εταιρείας, την διατήρηση αξιοπιστίας της εταιρείας στους επιχειρηματικούς κύκλους και στο χρηματιστήριο καθώς και την σταθεροποίηση των πωλήσεων και κερδών σε διψήφιο ποσοστό.
Στο εσωτερικό της περιβάλλον ο ηγέτης της Merck αναρωτιόταν αν οι αλλαγές που είχε φέρει στις διαδικασίες το 1994 είχαν αφομοιωθεί και αν η Merck ως οργανισμός είχε ευθυγραμμιστεί με την στρατηγική ανάπτυξης και καινοτομίας ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επίσης υπήρχε ανησυχία για τον βαθμό ανταπόκρισή της στις προσδοκίες της στρατηγικής της, για ανάπτυξη νέων φαρμάκων σε νέες θεραπευτικές κατηγορίες.

Πιθανές μελλοντικές ενέργειες

Οι ενέργειες που θα μπορούσε να υιοθετήσει ο Gilmartin προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις της εταιρείας θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

 Στρατηγική ανάπτυξης αγοράς με δυναμική είσοδο σε νέες ανεκμετάλλευτες και ακόρεστες αγορές.
 Συνεργασία με βιομηχανίες ανάπτυξης γενοσήμων χρησιμοποιώντας το δικό της brand name και τα ίδια κανάλια διανομής.
 Τροποποίηση συσκευασίας μέσω των τμημάτων παραγωγής και marketing.
 Στρατηγική συγκομιδής κερδών δίνοντας έμφαση στα τμήματα πωλήσεων και marketing προκειμένου να αυξηθούν γρήγορα οι άμεσες παραγγελίες.
 Διατήρηση και ενδυνάμωση εσωτερικής στρατηγικής bottom-up λαμβάνοντας feedback από εργαζόμενους για την αφομοίωση των διαδικασιών.
 Διατήρηση κουλτούρας έργου με ταυτόχρονη ανταμοιβή της απόδοσης και όχι μόνο της προσπάθειας.
Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου των φαρμακοβιομηχανιών είναι πλέον επιτακτική η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων καθώς και η προσαρμογή της εταιρείας μέσω σύγχρονων πρακτικών οργάνωσης και διοίκησης στην νέα πραγματικότητα. Οι παραπάνω προτάσεις θεωρούνται ικανές να οδηγήσουν την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της, διατηρώντας την στην κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Similar Documents

Premium Essay

Merck Case Study

...Case Study: Merck Acquisition of Medco Professor Daniel Weiss FI561 January 23, 2011 DeVry University Case Study: Merck Acquisition of Medco Abstract The purpose of this case study is to determine whether it would be beneficial to merge Merck Corporation with Medco Containment Services Incorporated. The merger and acquisition between the world’s largest drug manufacturer and the largest prescription benefits management company (PBM) and marketer of mail order medicines in the United States would result in a successful campaign to take over the drug industry if handled appropriately. As Chairman and CEO of Merck Corporation, I have to consider all sides of the arguments, financially, marketing and cultural wise and come to a conclusion as to whether this merger would be a good idea for the company. Like any other investment and merger, there are risks, and I have to decide what would be best in the interest of this company. The details as to whether the decision to acquire or not acquire Medco will be described in this paper. Along with data that helps make that final decision. There are a few things one must take into account before making a decision. You have to look at the long term run, whether or not the merger and acquisition will be successful. You also have to take synergy into account; it is the most important reason why there are a lot of mergers and acquisitions. Synergy would be when two companies join forces to create additional value and cut costs...

Words: 2468 - Pages: 10

Free Essay

Merck Case Study

...Merck & Costa Rica Case Study Rory S Smith Ethics in Global Environment State University of New York Empire State College Introduction Companies globally are often times scrutinize for their business practices. They face strong opposition and public humiliation when they conduct their business in an unethical way. When companies operate globally, they must ensure they are operating in a socially responsible manner. Being socially responsible is not just giving back to the local community but to be aware of any unforeseen threats that may affect the business. Many countries around the world do not have strict laws governing the preservation of their natural resources. Global companies see this to their advantage to reap the natural resources and leaving back not an ounce of guilt, for a country’s social and economic instability caused by their actions. Industries like manufacturing, pharmaceutical and oil refinery, many corporations contribute to the injustice of violating human rights and the environment. As the business world and economy evolves into a free market enterprise, many corporations continue to demonstrate poor business practices and it is becoming difficult to hold them liable for their actions. Many corporations are also being very silent about their unjust business practices and have many ways to cover up any reported abuse. Countries that experience environmental violations, should impose strict regulatory policies so that...

Words: 2141 - Pages: 9

Free Essay

Case Study Merck Acquisition

...Case FIN561: Mergers and Acquisitions You decide: Merck Acquition of Medco Vikash Sharma In July 1993, Merck & Co., the largest pharmaceutical company in the world at that time, acquired Medco Containment Services for $6.6 billion. Medco was the largest prescription benefits management company. With the drug industry experiencing the effects of managed care, pharmaceutical companies had to adapt to new means of distribution. Merck realized that the decisions of what treatments and what drugs should be used in patients’ care were increasingly being influenced by the managed care environment rather than by physicians. In the world of managed care, it was no longer sufficient to market just to physicians. The successful pharmaceutical companies of the future would be companies that were able to adapt to the changed distribution system. This was a very strategic move my Merck and this vertical integration was a move that all its competitors were also targeting. In 1994 SmithKline acquired DPS for $2.2B and later that year Eli Lily acquired PCS for $4.1B. In order to understand why Merck acquired Medco, which was a pharmacy benefits management (PBM) company, we need to look at the role of this so-called PBM’s. These PBM’s have several functions * Process Pharmacy claims i.e. check for eligibility when an order is placed at the retail store, check for copayment etc * Set up Pharmacy benefit, which is to apply PBM codes to what drugs are covered under a particular...

Words: 973 - Pages: 4

Premium Essay

Ethics Case Study: Merck

...Merck 1. What products has Merck developed and introduced recently? On the Merck website they have developed a product pipeline. This is a very helpful tool for those who want to follow their progress. This pipeline allows for people to see what phase each developing medication is in. These phases include phase II, phase III, and under review. The pipeline also shows the medication category, therapeutic area, and whether or not the medication has advanced. According to the product pipeline medications that Merck have developed that are recently under review are Zerbaxa, Omarigliptin, Grazoprevir/Elbasvir, Bridion, and Keytruda. Two of these medications have been introduced and moved forward including Grazoprevir and Keytruda. Medications included on the phase III list include Verubecestat, Anacetrapib, Keytruda, Letermovir, Ertugliflozin, Omarigliptin, Zerbaxa, and Doravirine. Medications included on the product pipeline list for phase II include Relbactam, Keytruda, Vericiguat, and Grazoprevir. 2. What role does research play in Merck's success? How...

Words: 471 - Pages: 2

Premium Essay

Strategy Case Studies

...beginning of the 21st century, its CEO/ Chairman, Yang-Ho Cho undertook various transformation initiatives - for instance, improving service quality and safety standards, technology integration, upgrading pilot training, better business focus; putting in place a professional management team, improving corporate image through sponsorship marketing, etc. He gave a new corporate direction in the form of '10,10,10' goal. However, Korean Air is held up by a slew of challenges. Among which are inefficiencies of - Chaebol system of management, possible clash of its cargo business with its own shipping company, limited focus on the domestic market and growing competition from LCCs. How would Korean Air manage growth as a family-owned conglomerate? The case offers enriching scope for analysing a family business’s turnaround strategies, with all the legacy costs involved. Pedagogical Objectives • To discuss the (operational) dynamics of Korean Chaebols - their influence/ effects on the country’s industrial sector and the economy as a whole • To analyse how family-owned businesses manage the transition phase - from a supplier-driven economy to a demanddriven economy • To identify all the possible reasons for Korean Air ’s turbulent times and assessing whether they are controllable or not • To critically evaluate Korean Air ’s transformation efforts - in terms of growth, productivity and cost cuts, especially the efficacy of '10,10,10' goal in a family-run business • To identify various challenges...

Words: 71150 - Pages: 285

Premium Essay

Merck and Lab Pharmaceuticals Case Study

...Business description In 2000 Merck is a successful pharmaceutical company with a handful of drugs developed internally as well as in joint-ventures. Its success however linked to the exclusivity rights of its patents, which makes its investors concerned about the close expiration (2002) of several patents of its blockbusters, which would dry out future revenues. The long-term viability of the company depends thus on the ability to refresh its portfolio of patent-protected drugs in order to counterbalance the loss of sales resulting from the generics. The large financial capacity of Merck & Co enables the company to buy rights to test, manufacture and market compounds which were generated by smaller companies which lack the capital or want to avoid the risk; in case the FDA is successfully completed Merck & Co. profits by having bought the patent at a cheap price. In this context a young pharma company, LAB Pharmaceuticals has approached Merck offering them to license one of their compounds called Davanrik. The company is in an uncomfortable financial situation and hesitates to launch the testing of this promising Davanrik, a drug whose use could be dual for weight and depression problems. Davanrik has already successfully completed the preclinical testing and has to complete the approval phases 1 to 3 and the final FDA approval. LAB proposed to Merck to be in charge of the approval of Davanrik, its manufacture and its marketing and would in exchange pay to LAB an initial fee,...

Words: 1029 - Pages: 5

Free Essay

Role of Power

...contemporary organizational issue you find intriguing. Use one field site or example for the entire paper. Also, be explicit about the level issue. For example, if you are using the concept of personality then it is an individual level issue. A list of concepts and their related levels is provided in a separate document. Focus of paper-related requirements: Outline: Submit a formal outline for your paper, complete with references. The purpose of the outline is to help you organize your content, which also results in increased clarity, improved logic, and better structure of the paper. There may be adjustments from this document to your final paper, but at this stage the paper should not require major revisions. Final Paper: Use a case study format for the structure of your paper. Identify and analyze issues using course concepts, and propose recommendations for the organization you are focusing on. Use of course concepts 1. Use a minimum of 8 concepts for the paper. Include a list of the concepts you used at the beginning of the paper. 2. Briefly define each concept you use within the text (a paragraph or two). 3. For each concept, write a diagnosis at one level (e.g., the person level). For example, you might write “The employee misses work frequently due to stress from conflict with her supervisor.” Note, stress and conflict would require definitions.) 4. For each concept, write a solution or solutions. Identify the level(s) you addressed in Step 2...

Words: 594 - Pages: 3

Premium Essay

Ungs2050

...Calendar Overall for Case-Study Presentation & Mid-Term Exam – MGT 4760 (Strategic Management) Sem 1, 2012/2013 Sec 8 (M-W) No. | Week | Topics | Class Day | Date | Schedule | Details | | 1 | Chapter 1: The Nature of Strategic Management | 1- Mon 2- Wed | 10/912/9 | | | | 2 | Chapter 2: The Business Vision and Mission | 3- Mon 4- Wed | 17/919/9 | | | | 3 | Chapter 3: The External Assessment | 5- Mon 6- Wed | 24/926/9 | | | | 4 | Chapter 4: The Internal Assessment | 7- Mon 8- Wed | 1/103/10 | Quiz 1 (Chapter 1.2.3) | | | 5 | Chapter 4: The Internal Assessment | 9- Mon 10- Wed | 8/1010/10 | | | | 6 | Chapter 5: Strategies in Action | 11- Mon 12- Wed | 15/1017/10 | | | | | BREAK(22/10 – 28/10) | 13- Mon 14- Wed | 22/1024/10 | | | | 7 | Chapter 5: Strategies in Action | 15- Mon 16- Wed | 29/1031/10 | Case Presentation Session 1Case Presentation Session 2 | Group 1:L: Lia Hilaliah (Case Study 3)Group 2:L: Mas Syairah bte Mohamad (Case Study 5) | | 8 | Chapter 6: Strategy Analysis and Choice | 17- Mon 18- Wed | 5/117/11 | | (Mid-Term Exam 7/11 Wednesday)Seminar Room 1.1 | | 9 | Chapter 6: Strategy Analysis and Choice | 19- Mon 20- Wed | 12/1114/11 | Case Presentation Session 3Case Presentation Session 4 | Group 3:L: Mohamed Sheikh (Case Study 9) Group 4:L: Izzati Nor binti Salleh (Case Study 14) | | 10 | Chapter 7: Implementing Strategies: Management and Operations...

Words: 418 - Pages: 2

Premium Essay

Ob, Arctic Minings Consultants, Case Study

...ARCTIC MINING CONSULTANTS Case Synopsis Arctic Mining Consultants is a mining company that deals with mineral exploration. In this case study, the project given is staking 15 claims in Eagle Lake, Alaska. The project Manager was Tom Parker, who has a wide experience and specialized knowledge in all nontechnical aspects of mineral exploration. He is a geological field technician and field coordinator for Arctic Mining Consultants. He assigned his previous field assistants John Talbot, Greg Boyce and Brian Millar to help him complete the project. The job required them to stake at least 7 lengths each day in order to be completed on time. However, the whole team has became very tense and agitated, especially Tom Parker, as the deadline was just around the corner and there’s still many to be finished within the limited time. The problem became worse with the way Tom managed and treated his team. The only motivation to the team was the $300 bonuses promised by the company when the job is done on time, otherwise, they might wished to give up already. This happened because working as a field assistant and in long-working hours only giving them low wages, which is considered unreasonable compared to what they have to do. During the eight hard days, everything had actually proved the strengths and weaknesses of each of the team members, including Tom. Case analysis symptoms 1) What symptom(s) exist in this case to suggest that something has gone wrong? The symptom(s) to suggest...

Words: 2346 - Pages: 10

Premium Essay

Case Study Sample

...Running head: CASE STUDY XYZ Case Study XYZ: An Examination of Project Procurement Management Practices Group 12 John Doe Jane Smith Bobbie Sue University of Maryland University College Project Procurement Management, Semester XXXX, Section XXXX Professor Stephen R. Guth MMMM DD, YYYY [No Abstract or Introduction required for this assignment] The Inception Phase Rating Scale: 5—Excellent, 4—Very Good, 3—Good, 2—Poor, 1—Very Poor |Project Management Area |Inception Phase | |Scope Management | | |Time Management | | |Cost Management | | |Quality Management | | |Human Resource Management | | |Communication Management | | |Risk Management | | |Procurement Management | ...

Words: 804 - Pages: 4

Premium Essay

Organizations Conflicts

...policy. 2) Employee conditions: a. Lack of motivation  b. Compensate for low wages by over indulgence of free food allowance c. High turnover rate due to availability of high application rates. d. Employees are mostly college and high school students e. Lack of respect for managers. f. No incentive to increase motivation. In the case study Perfect Pizzeria, the area supervisor has many problems that need his attention. The largest appears to be the organization. In this case study I will assume that the area supervisor has the authority to affect change within his organization (i.e. he is the franchise owner). Being in an area with few job opportunities should give him the perfect opportunity to recruit bright, ambitious, and motivated people to staff his pizzerias. How can the area supervisor change his organization to achieve a more fluid corporate culture? I think this change can be achieved by human resource changes, structure changes, motivational changes, and reward for good performance as well as accountability for poor performance. Each one of these areas will require a change from the corporate level. For the sake of my case study I am going to assume that the area supervisor (franchise owner) can lobby to achieve this change within the organization. The first area to look...

Words: 445 - Pages: 2

Free Essay

Why Financial Intermediaries Exist

...letters in industry or for a class, knowing your purpose and audience will help determine what information to include. Generally, business letters follow a particular format, although your instructor or company may require you to use alternative formats. This guide provides writers with an introduction to writing business letters. Case Studies: This guide examines case studies, a form of qualitative descriptive research that is used to look at individuals, a small group of participants, or a group as a whole. Researchers collect data about participants using participant and direct observations, interviews, protocols, tests, examinations of records, and collections of writing samples. Starting with a definition of the case study, the guide moves to a brief history of this research method. Using several well documented case studies, the guide then looks at applications and methods including data collection and analysis. A discussion of ways to handle validity, reliability, and generalizability follows, with special attention to case studies as they are applied to composition studies. Finally, this guide examines the strengths and weaknesses of case studies. Desktop Publishing: Desktop publishing is the process of laying out and designing pages with your desktop computer. With software programs such as PageMaker and Quark Xpress, you can assemble anything from a one-page document to a...

Words: 795 - Pages: 4

Premium Essay

Brussels and Bradshaw

...Brussels and Bradshaw In response to the case study, Brussels and Bradshaw is a well-established financial institution that offers their clients competitive and innovative solutions for their community and work environments. The banking institution offers a summer internship to bright and driven individuals. The internship includes 14 weeks of very intense training and long hours. Interns are paid $20,000 for the contract. During the screening process, out of all the possible candidates Audrey Locke was selected. Audrey has some experience as an assistant, assurance analyst and financial planning analyst. Brussels and Bradshaw is operating in more than 25 countries globally; this case study takes place in Toronto. Many behavioral issues in the Brussels and Bradshaw institution are unprofessional and stressful. Job stress is defined as feeling one’s capabilities, resources, or needs that do not match the demands or requirements of the job (Hitt, Miller, & Colella, 2011 p. 249). Working 70 and 80 hours per week or possibly 120 hours will put a major burden on anyone, especially someone new to the working environment. Audrey is excited with her internship and very eager to learn. She is assigned a mentor and buddy by the business development manager, Kelly Richards. Kelly has 10 years of experience. Although associates consider her human resources, Kelly’s job is strictly administrative. Audrey is never introduced to her mentor and her buddy, Christine Page is very...

Words: 509 - Pages: 3

Premium Essay

Coach Purses

...Business case studies determine and define the primary issues that a company faces in the modern world market. A well designed business case study can provide a detailed contextual analysis of limited conditions and their horizontal relationships to other entities. In the case of Coach, they are an international clothing accessory company with a reputation of making pristinely handcrafted items with unique designs and a label that represents over seventy years of craftsmanship. In order to fully understand Coach’s business model, empirical data must be collected and analyzed to include the historical and current financial statistics, an in-depth analysis of the company overall, an analysis of the company’s business model, and finally current issues and future forecast that affect the longevity of the enterprise. By studying the history of Coach, both investors and those with an interest in the company can gain insight into key factors that motivate company decisions. Background/History The history of Coach starts in 1941 in a small family run leather workshop with six primary artisans in Manhattan that had skills passed down from generation to generation. It was not long until leather good become sought after for their high quality and workmanship. Through the guidance of the longtime and current CEO, Lew Frankfort, Coach expanded their business from just 6 million dollars 30 years ago to current sales exceeding 3.6 billion dollars. (Coach, 2012) From 1941 to present, the...

Words: 1026 - Pages: 5

Premium Essay

Muller Case Study

...Case Studies and Exercises Lecture 2. The Rise of Multinational Companies Case: MUELLER: China Bound? (A), (B) and (C). (308-358-1, 308-359-1 and 308-360-1). Discussion Questions: 1. What are the primary ownership advantages of Mueller? 2. What are the major ways in which Mueller could serve the China market? 3. What are their primary advantages and disadvantages?? 4. If Mueller decided to invest in China, what would be the main functions of its subsidiary? 5. How could the risks involved in the FDI to China be managed? Lecture 3. The Myth of the Global Company Case: Lafarge: From a French Cement Company to a Global Leader (304-019-1) Discussion Questions: 1. What are the main characteristics of Lafarge’s internationalisation strategy and competitive competences and how do these differ from those of other cement companies such as Cemex and Holcim? 2. What were the assumptions underlying Lafarge's strategy and how justified were these? 3. To what extent is Lafarge a French company with foreign operations, as distinct from a global MNC, and how is it likely to develop as a MNC? 4. What are the implications of Lafarge’s growth for the internationalisation of other French firms? Lecture 4. Competing Capitalisms in the 21st Century Case: Messier's Reign at Vivendi Universal (9-405-063) Discussion Questions: 1. What was Messier's strategy in transforming CGE into Vivendi, what assumptions was it based on and how justified were these? 2. What does this transformation reveal about the...

Words: 961 - Pages: 4