Free Essay

Mediatica

In:

Submitted By ionuka
Words 2605
Pages 11
Emisiuni de tip tabloid

Componenţa echipei: Bãlaj Ioana, Covaşã Carina, Gaşpar Cristina

Introducere

Tema aleasã: Emisiunile de tip tabloid - invitaţii, prezentatorii şi publicul general

Proiectul se bazeazã pe urmãtoarele emisiuni: Cancan TV, D-Paparazzi, Un show Pãcãtos.

Emisiunile au apãrut în locul telenovelelor care au început sã piardã din public ducând la dependenţã, la pierderea nejustificatã a timpului şi creând o lume paralelã cu realitatea. La început emisiunile se bazau pe calitate şi informarea publicului larg, în legãturã cu viaţa persoanelor mondene însã cu timpul aceste au fãcut compromisuri, ajungând la indecenţã pentru creşterea ratingului. E curios ce se întâmplã în aceastã lume şi cum unii dintre noi se lasã conduşi de personaje ,,comice’’. Vrem în primul rând sã ştim cum aceşti “actori” reuşesc sã ne capteze atât de mult atenţia şi cum devin peste noapte atât de populari încât rating-ul emisiunilor este în continuã creştere.

Ele sunt urmãrite de majoritatea populaţiei cu vârsta cuprinsã între 18 şi 35 de ani din România şi sunt privite ca un mijloc foarte important de informare despre viaţa vedetelor.

Întrebãrile de cercetare

1. Cum au luat naştere astfel de emisiuni? 2. Cat de des sunt difuzate aceste emisiuni? 3. Ce teme sunt aduse în discuţie în cadrul emisiunilor? 4. Cine sunt prezentatorii? 5. Cine sunt invitaţii? (ce tip de oameni, ocupaţia lor) 6. Ce tip de oameni urmãresc aceste emisiuni? 7. Care e ratingul lor?

Ipoteza

Emisiunile de tip tabloid abordeazã teme care sã aducã audienţã cât mai mare posturilor TV.

Cadrul teoretic Cultura româneascã se bazeazã în zilele noastre pe aflarea tuturor secretelor persoanelor publice şi urmãrirea lor la fiecare pas pentru ştiri în exclusivitate, iar unele vedete considerã cã e mai bine sã fii exploatat decât neobservat.
“Mass media este o reflecţie a societãţii şi cred cã primim ceea ce meritãm.”
Televiziunea atrage atenţia imaginaţiei mai mult decât orice altceva în vieţile oamenilor. Ţara este oarecum ţinutã laolaltã de celebritãţi...talk-show-uri prezentate de celebritãţi, cu celebritãţi....este o junglã a gunoiului. Informaţii nefolositoare. Informaţii nefolositoare şi greşite pe deasupra. Informaţii pe jumãtate prefabricate. Opinii. Nu exişti dacã nu apari la TV.”
Aceste publicaţii nu ar exista dacã nu ar fi oameni care sã le cumpere şi sã se bucure de ele. Corporaţiile nu ar face atât de multã reclamã pentru nişte emisiuni care nu sunt urmãrite de cãtre public la o scarã largã, prin urmare, ratingurile mari şi profitul ridicat fac ca emisiunile de acest tip sã aibã o duratã de viaţã cât mai lungã.
Totul a început cu confruntãrile televizate între politicieni sau celebritãţi în conflict. Era important sã prezentãm aceste probleme sã acceptãm adevãrul şi sã ne asumãm responsabilitatea pentru propriile fapte. Dar în loc de asta, televiziunile au început sã dezvolte acest tip de emisiuni şi sã prospere de pe urma lor, folosindu-se de cele mai proaste motive pentru a atrage publicul larg: exploatarea, voyeurismul şi distracţia. Televiziunile urmãresc sã transforme oamenii obişnuiti în persoane de interes public pentru a le urmãri evoluţia. De aici s-a dezvoltat un adevãrat cult al introducerii de personaje noi în mass-media.

Explozia de emisiuni de tip reality tv, confesiuni şi telenovele din ultimul deceniu a determinat o creştere a dorinţei populaţiei de a deveni celebrã.

Termenul “celetoid” este folosit pentru persoanele publice care nu au nici un talent şi devin vedete peste noapte datoritã unor emisiuni sau ale relaţiilor pe care le au cu anumite vedete. Aceste persoane nu au în vizor o anumitã carierã, deoarece singurul lucru care le intereseazã este sã devinã personaje publice, constituind un accesoriu al culturii bazate pe comunicarea în masã. Exemplele includ câştigãtorii la loterie, cântãreţi sau formaţii cu un singur hit, huligani prezenţi la meciuri de fotbal, amante ale unor figuri publice sau alte tipuri sociale care vor sã atragã atenţia presei, dar sunt uitate a doua zi.
Aşteptarea cu nerãbdare a bârfelor, violenţei, scandalurilor şi imoralitãţii nu sunt un semn de sãnãtate mintalã a societãţii. Ar trebui sa acceptãm aceastã situaţie sau sã ne rãzvrãtim împotriva ideilor culturale pe care le considerãm negative? Orice societate are nevoie de un rege care sã fie lider, un poet care sã ne arate frumuseţea vieţii şi de un profet care sã ne spunã când lucrurile nu sunt aşa cum ar trebui şi cã putem face mai mult pentru noi înşine şi pentru lumea în care trãim.

Yaakov Astor crede cã secretul succesului de care s-au bucurat profeţii biblici este puterea de a ajunge la acea voce interioarã a fiecãrui ascultãtor şi sã îi redea conştiinţa şi moralitatea într-o clipã. Nu conteazã cât de mult suntem adânciţi într-o culturã goalã, rãtãciţi de adevãratul nostru eu, în subconştient încã putem face diferenţa dintre bine şi rãu, adevãr şi neadevãr. Poate cã rolul unui eticist sau al oricãrei persoane preocupate de adevãratele valori este acela de a avea curajul necesar pentru a înota împotriva curentului şi a încerca sã ridice standardele decenţei, civilitãţii şi a respectului în societate.

Emisiunea Cancan TV, prezentatã de Andreea Mantea şi Adrian Artene a obţinut premiul “Emisiunea Anului” şi premiul pentru cea mai vizionatã emisiune din ţarã între orele 22:30 şi 00:30 dupã doar un sezon.
Cancan TV a fost difuzatã în anul 2011 de miercuri pânã vineri de la 22:30, dar publicul a vrut mai mult, aşa ca anul acesta va fi difuzatã de luni pânã joi de la ora 22:30.

“Aceastã modificare este fireascã dat fiind faptul cã dupã primul sezon al emisiunii am primit semnale clare din partea telespectatorilor cã trebuie sa fim searã de searã alãturi de ei. Promitem sã aducem şi în sezonul urmãtor cele mai bune subiecte, iar fiecare ediţie sã aibã un conţinut editorial de excepţie”, a declarat Adrian Artene.
Emisiunea dureaza douã ore, aproximativ cât un film, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare pentru publicul curios.

Postul Kanal D mai are o emisiune de acest gen: D-Paparazzi, prezentatã de Adelina Pestriţu. În fiecare duminicã seara de la ora 19:45 toate vedetele din showbiz ajung un subiect de discuţie şi totul se dã în vileag. Telespectatorii aflã fiecare detaliu din viaţa vedetelor, cine cu cine se ceartã şi care sunt ultimele bârfe care mai circulã prin cluburi sau procentul de adevãr din afirmaţiile vedetelor.

Oricine este prezent în aceastã emisiune nu a fãcut nimic important, doar a apãrut la braţul unei vedete sau într-o ipostazã indecentã pe fundalul unei poze. În România, principalele subiecte de discuţie ale majoritãţii sunt constituite de bârfe sau politicã. Dacã un personaj politic apare în aceste emisiuni într-o luminã negativã, acesta va pierde puncte importante la urmãtoarele alegeri. Bineînţeles cã rareori avem ştiri pozitive despre politicieni, dar publicul nu este informat decât din aceste emisiuni, fãrã sã urmãreascã în mod constant politicienii. Oamenii discutã numai despre subiectele care apar în presa tabloidã şi se lasã influenţaţi de aceasta în luarea deciziilor. Îngrijorãtor este faptul cã majoritatea oamenilor care urmãresc aceste emisiuni au ca ultimã formã de învãţãmânt liceul, ceea ce prezice oarecum viitorul presei şi al culturii româneşti. Totul se vrea a fi un român de dagoste prost scris sau o telenovelã, deoarece asta a fost promovat în ultimii ani. Nu e de mirare cã populaţia apreciazã şi rãspunde la acest tip de pseudo-informare, dacã asta a fost difuzat în masã în ultimii ani.

Un show Pãcãtos aduce telespectatorilor, la Antena 1, de luni pânã joi la 23:45, dezvãluiri fabuloase, apariţii şocante, scandalurile momentului analizate şi întoarse pe toate feţele, iar cele mai controversate adevãruri sunt în sfârşit rostite.
Aceastã emisiune face parte din categoria emisiunilor de tip tabloid, reuşind sã fie una din emisiunile lider constant de audienţã, lucru remarcabil mai ales pentru o emisiune care începe cu puţin înainte de miezul nopţii, atunci când, vorba prezentatorului Dan Capatos, oamenii liniştiţi merg la culcare.
Audienţa se datoreazã atât subiectelor controversate dar şi datoritã asistentelor TV ale acestei emisiuni, care nu sunt altele decât renumitele Bianca Drãguşanu şi Daniela Crudu, fiind douã din cele mai sexy şi mediatizate vedete la aceastã orã.
Datoritã acestei "sete'" infinite de publicitate, unele vedete uitã de inhibiţii, de bun simţ, ajungând sã renunţe la viaţa lor privatã expunând-o cu amãnunte publicului. Mai nou vedetele autohtone îşi expun fãrã griji viaţa pe reţelele de socializare, deşi o parte din ele duc o luptã crâcenã împotriva multitudinii de profiluri false ce poartã numele lor, vedetele nu se sfiesc sã posteze poze incendiare.
Pe ideea că reclama negativă e chiar mai bună decât cea pozitivă, multe vedete creează momente penibile de fiecare dată când simt nevoia de a se vorbi despre ele. Fie că fac scăpate prin presă fotografii compromiţătoare sau lasã să se întrevadă zone intime în timpul unor evenimente, emisiuni, vedetele nu se dau în lături de la nimic pentru puţină publicitate.
Uneori dorinţa exageratã de publicitate şi popularitatea exageratã poate distruge vedetele. Chiar dacă noţiunea de publicitate rimează cu cea de vedetă, chiar dacă este obligatoriu să fii popular dacă vrei să fii vedetă, este foarte important să ai măsură. Este cazul multor vedete care din pãcate nu au mãsura când este vorba despre publicitate ajungând sã fie capabile de cele mai nebuneşti lucruri chiar şi în direct pentru a rãmâne pe prima paginã.
Partea negativã a acestor vedete este influenţa mare care o au asupra telespectatorilor, fie prin intermediul site-urilor de socializare, fie prin acţiunile şi declaraţiile lor, fie prin stilul vestimentar, prin consumul de droguri, sau prin prost gust. Lucrurile bune şi frumoase, pildele şi învãţãmintele, au fost înlocuite cu imagini deochiate, cu domnişoare dezgolite, cu subiecte "apetisante" şi tabloide şocante care influenţeazã caracterul unei persoane.

Cadrul metodologic

În perioada 28.12.2011- 02.01.2012 a fost organizat un sondaj de opinie cu tema “Emisiuni de tip tabloid”. Au fost chestionaţi aleatoriu un numãr de 120 de subiecţi cu vârste curpinse între 18-35 de ani, din care 58.33% de sex feminin şi 41.67% de sex masculin. Subiecţii au provenit în procent de 97.87% din mediul urban, iar 2.13% din mediul rural. Dupã studiile absolvite, subiecţii se grupeazã astfel: 54.78% au cel puţin studii liceale, 37.39% au facultate, iar 7.83% din subiecţi au studii postuniversitare. Dupã statutul profesional 68.25% din subiecţi sunt elevi-studenţi, 19.84% sunt angajaţi, 7.14% sunt patroni, 3.97% sunt şomeri, iar 0.79% nu se încadreazã în nici una dintre categoriile de mai sus.

Din analiza rãspunsurilor se pot trage urmãtoarele concluzii:

1. La intrebarea “1. Urmãriţi emisiuni de tip tabloid?”, 60.84% din subiecţi au rãspuns negativ, doar 39.16% au rãspuns pozitiv. Putem opina aici cã publicul ţintã ales de noi (18-35 de ani) urmãresc în micã mãsurã emisiunile de tip tabloid.
Dintre cei care au rãspuns pozitiv la prima întrebare, la intrebarea “2. Care sunt emisiunile pe care le vizionaţi de obicei?”, rãspunsurile au fost împãrţite astfel: * 27.87 % emisiunea D-Paparazzi; * 32.79 % emisiunea Cancan TV; * 39.34 % emisiunea Un show Pãcãtos;

Aici se poate observa cã preferinţele pentru emisiuni de tip tabloid se împart aproape egal.

2. Pentru cei interesaţi de emisiunile de tip tabloid, în situaţia în care aceştia nu pot viziona direct emisiunea preferatã 48,94% din ei se informeazã din alte surse, conform rãspunsurilor la întrebarea nr. “3. Dacã nu reuşiţi sã vizionaţi emisiunea la timp, vã informaţi din alte surse?”. Acest lucru denotã un interes aparte pentru acest tip de emisiuni, pentru aproape jumatate din subiecţi.

3. Dintre subiecţii care au rãspuns afirmativ la întrebarea nr. 3, conform întrebãrii nr.4 care cerea indicarea surselor folosite, rãspunsurile au fost urmãtoarele: 86.96% prin internet, 8.70% din reviste, 4.35% de la radio. Se poate constata cã majoritatea subiecţilor interesaţi de emisiunile de tip tabloid se informeazã de pe internet atunci când nu pot viziona în direct emisiunea preferatã.

4. Pentru a afla câtã importanţã se acordã acestui tip de emisiuni, subiecţilor le-a fost adresatã întrebarea “nr.5. Credeţi cã aceste emisiuni vã influenţeazã stilul de viaţã?”. Din cei 47 de subiecţi, 10, respectiv 21.28% din total au rãspuns afirmativ, ceea ce înseamnã cã un numãr relativ redus de persoane iau în serios acest tip de emisiuni.

5. Cei care au rãspuns afirmativ la întrebarea precedentã au fost rugaţi sã detalieze, conform întrebãrii “nr.6 Ce anume s-a schimbat datoritã acestor emisiuni?” . Rãspunsurile au fost destul de variate, de la stilul vestimentar, comportament, produse de igienã.

6. Care credeţi cã sunt punctele forte ale acestor emisiuni? | Audienţa | | Scandaluri mondene | | Divertisment | | Umor | | Diversitate | | Publicitate | | Charisma prezentatorilor | | Abordare uşor de înţeles pentru publicul larg | | Relaxeazã publicul | | Intrigi şi dezvãluiri din lumea mondenã | | Sexul vinde | | Prezintã realitatea mai bine | | Informarea despre noile bârfe | | Divertisment lowclass înainte de somn |

7. Care credeţi cã sunt punctele slabe ale acestor emisiuni? | Nu difuzeazã nimic productiv | | Scandal | | Foarte multe non-valori promovate pe nemeritat | | Falsitatea | | Prostia promovatã | | Greşelile | | Calitatea proastã a articolelor | | Bãtaie de joc | | Se exagereazã cu abordarea unor subiecte şi invitã tot felul de “maimuţoi” | | Promovarea unor non-valori | | Lungimea şi orele de difuzare | | Ore târzii | | Lipsa de culturã | | Vulgaritatea | | Subiecte superficiale | | Prea multe “piţipoance” care vor sã aparã la TV şi vor sã se afirme prin prostie | | Prezentatorii | | Anumite personaje mondene nu sunt potrivite în momentul respectiv la dezbaterea subiectului | | Aduc personaje nepotrivite pentru a-şi face rating | | Se întind prea mult pe subiect | | Încãlcarea intimitãţii persoanelor publice | | Exagerarea | | Manipularea | | Trivializarea |

8. Care este vedeta dumneavoastrã preferatã (TV)? | Horea Brenciu | | Cãtãlin Mãruţã | | Mircea Badea | | Bendeac Mihai | | Inna | | Pavel Bartoş | | Mihaela Rãdulescu | | Andra | | Andrea Berecleanu | | Adrian Artene | | Bianca Drãguşanu | | Gabriela Vrânceanu Firea | | Dan Capatos | | Andreea Tonciu | | Andreea Raicu | | Dan Negru |

Concluzii:

Emisiunile de tip tabloid au o influenţã negativã asupra telespectatorilor datoritã subiectelor neadecvate pe care le abordeazã precum şi datoritã vedetelor dornice de a se afişa prin orice modalitãţi. Prin metodele de cercetare folosite am ajuns la concluzia ca tabloidele TV au mai multe puncte slabe decât forte, promoveaza multe non-valori iar accentul este pus pe celetoizii dornici de scandal in detrimentul personalitatilor publice respectabile.

Anexe:

- Tabelele: 1-2;

Anexa 1 Tabel nr.1, privind programul sãptãmânal al emisiunilor

Tabel nr.2, privind ratingul şi cota de piaţã al emisiunilor Postul TV Gazda | Emisiunea | Luni | Marţi | Miercuri | Joi | Vineri | Sâmbãtã | Duminicã | Durata | Kanal D | D-Paparazzi | (R)11.45 | | | | | | 19.45(R)2.30 | 75 minute | Antena 1 | Un show Pacatos | 23.45 | 23.45 | 23.45 | 23.45 | | | | 75 minute | Kanal D | Cancan TV | | | 22.30 | 22.30 | 22.30 | | (R) 03.30 | 120 minute | Emisiune | Rating | Cota de piaţã | Cancan TV | 2.6% | 10.2 % | D-Paparazzi | 2.2% | 8.6 % | Un show Pãcãtos | 3.2% | 12.5% |

Bibliografie:

1. Vicki Abt and Leonard Mustazza - Coming After Oprah: Cultural Fallout in the Age of the TV Talk Show, Bowling Green State University Popular Press Bowling Green, OH 43403 - http://www.questia.com/PM.qst?a=o&d=101108038. 2. Turner - Ordinary people: celebrity, tabloid culture, and the function of the media, Chapter Two - http://www.sagepub.com/upm-data/29213_Turner___Chapter_Two.pdf 3. Carl Jensen - Tabloid Culture -http://www.ruderfinn.com/blogs/ethics/2011/07/tabloid-culture.html

--------------------------------------------
[ 2 ]. Carl Jensen - http://www.ruderfinn.com/blogs/ethics/2011/07/tabloid-culture.html
[ 3 ]. Coming After Oprah: Cultural Fallout in the Age of the TV Talk Show,
[ 4 ]. http://www.ruderfinn.com/blogs/ethics/2011/07/tabloid-culture.html
[ 5 ]. Turner, Ordinary people: celebrity, tabloid culture, and the function of the media, Chapter Two
[ 6 ]. Carl Jensen - http://www.ruderfinn.com/blogs/ethics/2011/07/tabloid-culture.html
[ 7 ]. Carl Jensen - http://www.ruderfinn.com/blogs/ethics/2011/07/tabloid-culture.html

Similar Documents

Free Essay

Comunicacion Mediatica

...Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla Comunicación y sociedad Ensayo comunicación mediática Melissa Rojas Erosa Catedrático. Laura Flores Puebla, Pue. Diciembre 2011 La comunicaciónn mediática se define como un tipo de comunicación que se produce cuando el mensaje es trasladado del emisor al receptor por un intermediario. Es decir, que la comunicación no es directa ni mucho menos inmediata, es a través de trípticos, carteles, panfletos, octavillas, etc. y el tiempo de su elaboración que llegan a manos de un receptor. Desde hace miles de años existe la comunicación mediática: Pinturas rupestres, signos y cuando nacio un lenguaje, el uso de este plasmados en cavernas, cuevas y paredes. Todos intentando transmitir un mensaje a su sociedad, pero no de manera directa, sino por medio de estos recursos mediáticos. La evolución de los medios mediáticos viene desde las pinturas rupestres, hasta la actual: El internet. Pero también han existido otro tipos, tales como: el lenguaje, la escritura y la imprenta. Todos los anteriores han evolucionado y han buscado como inflistarse en la sociedad y cumplir su función. Una de las características de la comunicación mediática es que por muy poco dinero pueden ser elaborados y controlados, ya que la publicidad en redes sociales o la impresión de carteles, trípticos, octavillas, etc. es más barato que el intentar anunciarce en el cine, la radio o la televisión. Otras de las características que distinguen a este tipo...

Words: 1193 - Pages: 5

Free Essay

Effects of Mass Media Paper

...Effects of Mass Media Paper University of Phoenix HUM-186 Media Influences on American Culture Effects of Mass Media Paper Durante el último siglo los métodos de comunicación han evolucionado de lo oral a lo digital. Cada nuevo medio de comunicación y el desarrollo ha influido en cómo los estadounidenses viven y se representan a sí mismos. Creando así una serie de costumbres típicas, las cuales conocemos como cultura. Cuando el alfabeto surgió, el material escrito comenzó a desarrollarse. Comenzando así la era de la escritura. Todo lo que antes se hacía oralmente, ahora comenzaba a ser documentado. Y de este modo la palabra escrita venció a la oral. Las épocas orales y escritas de la comunicación define la evolución futura de los medios de comunicación masiva. A partir de las eras oral y escrita se emprendió la época de impresión, lo cual fue un enorme desarrollo en la comunicación masiva. La primera impresión era muy cara y sólo los ricos podían permitirse libros y papeles. Con los libros se llego a muchas más personas más rápidamente y más lejos que nunca. De hecho, “el desarrollo histórico de los medios tecnológicos y la comunicación pueden ser rastreados a través de varias fases superpuestas o épocas en las que las nuevas formas de tecnología interrumpe y modifica las formas más antiguas; proceso que muchos académicos, críticos y profesionales de los medios tecnológicos llaman convergencia” (Campbell, Martin, y Fabos; 2012)...

Words: 516 - Pages: 3

Free Essay

Comunicacion Y Poder

...Para Castells, el poder es “lo que constituye las fundaciones de la estructura de la sociedad” es por ello que afirma que “Quien tiene el poder organiza las reglas del juego”, donde el poder mismo define, selecciona o controla, pero este juego no es solo el político también incluye la tecnología, cultura, el mercado económico, etc. Sin embargo, frente a este poder (que no es único, sino variados y relacionados entre sí) siempre va a existir un contrapoder, los dos confluyendo en la misma sociedad a través de la dominación y la resistencia. Esta es una ley que siempre va a existir: donde halla poder, también se hallará el contrapoder, siendo este la capacidad del actor social para resistir y desafiar las relaciones de poder que están institucionalizadas. Ante esta lucha constante, el poder libra una batalla constante con el fin de manipular la mente de las personas a través de la comunicación y la información, siendo nosotras, las personas, los objetos de poder. Esta batalla se da a través de la comunicación socializada, la cual afecta a la sociedad y no solamente a unos cuantos, siendo efectiva en la sociedad red, donde la estructura social esta compuestas por redes de comunicación, afirmando Castells que las relaciones de poder se constituyen el ámbito de la Comunicación. La teoría Comunicativa del poder que propone Castells abarca a todas las redes (político, económico, tecnológico, cultural, etc.) y sus interrelaciones, pero se centra en el poder político. En base a...

Words: 517 - Pages: 3

Free Essay

Caso Shell

...son la arenas institucionales relevantes . 2.- Describa brevemente cuál es la información relevante que cada actor tiene. Shell UK: * Tiene estudios que avalan que la opción más viable es la eliminación de la plataforma Brent Spar, con sus respectivas valorizaciones en términos de costos. * Tiene la aprobación del Depto de Energía Británico y organismos gubernamentales. * Pese a las críticas de los gobiernos europeos ninguno de estos mostró oposición formal. Tenían 3 meses para protestar Greenpeace: * Realizaron estudio que indica no hundir el tanque; contrario a la opción del proyecto. * Dada su aceptación mundial, nadie cuestionó los resultados obtenidos. * Tienen recursos que le permiten hacer campañas mediáticas y de alto impacto. Pueblo Alemán: * Propaganda por la campaña difundida por Greenpeace. Gobierno Alemán: Información rescatada desde cada actor que apoya a Greenpeace. Manejo de información no pública para respaldar la posición de Greenpeace. Shell UK: Estudio realizado por su equipo de expertos que definen que la opción más viable de disposición del tanque es su hundimiento en medio del mar. Esta es una información de gran credibilidad y se presentó formalmente como BPEO Ministerio de Energía Británico. Universidad de Aberdeen: Esta realizo un estudio similar al de Shell, infiriendo la misma opción recomendada. El hundimiento del tanque. Esta información se considera de gran fiabilidad al ser generada por un ente neutral. ...

Words: 323 - Pages: 2

Free Essay

Antropologie

...impreuna cu , care creeaza conditiile schimbarii politice. Mai intai privirea ritualica se subsumeaza unei priviri colective, se topste in interiorul ei pt a-si regasi aici mijloacele simbolice dea performa spectacolul ceremonial pana la a transforma realitatile politice si institutionale. Mass-media ritualice se completeaza cu finalitatea aceleiasi participari colective si chiar adesea a “comunicarii universale”(L Sfez) gratie fortei lui “ a vedea impreuna cu”; obiectivul camerei televizuale constituind acest moment si in acelasi timp un ochi panoptic, o oglinda si un ecran, toate universale 1.a. riturile si mass-media: interese incrucisate, efecte cuplate. Marile rituri institutionale isi gasesc , in mod natural, o prelungire mediatica, retransmisiile ritualice care le prelungesc avand un caracter daca nu obligatoriu, macar obligat, “inconturabile”, in jargonul jurnalistic. Cvasi totalitatea evenimentelor politice de importanta sunt intradevar retransmise la tv si respectiv la radio. Sau sunt macar relatate pe lang in ziare mai ales in suplimente...

Words: 1512 - Pages: 7

Free Essay

Titularidad

...ENSAYO: EL PELIGRO DE PERMANECER EN LA ZONA SEGURA El Peligro de permanecer en la zona segura: Cómo romper con el hábito de la titularidad que acaba con las empresas En gran parte de los análisis empresariales se parte de premisas generales, que den base de comparación global para saber qué lugares tienen las condiciones idóneas para desarrollar un proyecto. Lo anterior se traduce a inversiones y, al menos en México, es benévolamente publicada toda la inversión extranjera. Se desarrollará entonces el presente desde una panorámica nacional con algunos indicadores numéricos comparativos a nivel mundial que ayuden a ejemplificar, desde el punto de vista particular, la observancia de la conducta de titularidad. PricewaterhouseCoopers en su estudio Saratoga1 publicado en febrero pasado indica que México es el país en Latinoamérica con el mayor porcentaje de rotación de personal con el 17.8%, mientras que 11.2% a nivel LATAM, 8.4% para EU y 10% para Europa, por resultado es de los más altos a nivel mundial. Con este dato acerca de rotación, a primera vista, es difícil de considerar que las empresas mexicanas tienen problemas de titularidad, pero a su vez, puede ser causa de la misma. En el contexto propio se aprecian los síntomas de titularidad en todos los órganos socio-económicos, esta conducta de estancamiento que parece estar infiltrada en la cultura. En la opinión poblacional hacia lo gubernamental se dice que la titularidad viene a destruir la mayoría de los intentos de...

Words: 901 - Pages: 4

Free Essay

Primavera Árabe, Invierno Mediático: La Nueva Censura En Twitter

...Primavera árabe, invierno mediático: La nueva censura en Twitter Primavera árabe, invierno mediático: La nueva censura en Twitter “Estamos en medio de una revolución, pero no es una sola revolución”, Eric Hobsbawm. INTRODUCCIÓN Desde comienzos del último siglo, uno de los fenómenos más significativos de la web ha sido la aparición de las redes sociales. Estas se propagaron rápidamente, sobre todo entre los jóvenes, y se hicieron de un público creciente. La popularidad de cada una de estas redes varía de acuerdo con la región, si bien son Facebook y Twitter las redes sociales más consolidadas en la actualidad, con más de novecientos y doscientos millones de usuarios cada una, respectivamente. El auge de Internet y de las redes sociales ha abierto, sin dudas, nuevos horizontes a la libertad de expresión. En este sentido, Twitter constituye el caso más representativo ya que permite al usuario expresar, en no más de 140 caracteres, un mensaje sin ninguna restricción ideológica que puede ser leído por cualquier persona que tenga acceso a su página. De esta manera, esta red social es considerada por muchos usuarios como el gran bastión de Internet donde se predica la libertad de pensamiento. Sin embargo, en el primer mes del 2012, los directores de esta red de microblogging anunciaron el establecimiento de un sistema de control que les permite bloquear mensajes en función de las leyes específicas de cada país. El objetivo que perseguimos en este trabajo es demostrar que...

Words: 2818 - Pages: 12

Free Essay

Sendero Luminoso Después Del Golpe

...CERTADOMUS Martes, 13 de Agosto 2013 DESAFIOS SENDERO LUMINOSO DESPUES DEL GOLPE Alejandro Borda Casafranca (a) ‘Alipio’, Martín Quispe Palomino (a) ‘Gabriel’, miembros del Comité de Dirección de Sendero Luminoso en el VRAEM, fueron abatidos por las Fuerzas del Orden. La caída de dos importantes dirigentes de Sendero Luminoso este domingo por la noche constituye un hecho de consecuencias estratégicas y de singular importancia en la dinámica de los desafíos a la seguridad nacional que enfrenta el país. En este sentido, la crítica generalizada sobre la falta de liderazgo del Gobierno en asuntos de seguridad, el control de las zonas cocaleras en el VRAEM por Sendero Luminoso, así como el deterioro de las condiciones para la continuidad de las operaciones y nuevas inversiones en las áreas de energía, minería y petróleo en la sierra sur, enfrentarán un nuevo y desafiante escenario. Por el lado del Gobierno, las operaciones conducidas por el Comando Conjunto de las FFAA (CCFFAA) evidencian el desarrollo de una importante capacidad de inteligencia y de operaciones especiales para realizar acciones de precisión contra la dirigencia senderista, que ahora le otorgan espacio para recuperar la iniciativa luego de casi trece años en que Sendero Luminoso tuvo la oportunidad de recuperar sus capacidades militares y ejercer sin mayor dificultad el control territorial de las zonas del VRAEM. Hoy el CCFFAA capitaliza el arduo trabajo realizado desde el 2007 para enfrentar a los remanentes de...

Words: 1071 - Pages: 5

Free Essay

Comunicazione Politica Dopo L'11 Settembre

...INTRODUZIONE Questo lavoro si propone di descrivere come si sia svolta la comunicazione politica in relazione all’emergenza terroristica dall’11 settembre 2001 in poi. Verrà presa in considerazione soprattutto la comunicazione politica del governo statunitense, e sarà riservata un’analisi anche alla comunicazione mediatica operata dalle organizzazioni terroristiche. L’obiettivo è quello di mostrare quanto sia stato significativo, a partire da quella data in poi, il ricorso costante a una forte retorica nei frequenti discorsi da parte dei governi, o anche da parte dei cosiddetti terroristi (un elemento importante è proprio l’uso inflazionato dell’appellativo “terrorista”, senza che sia fissato un ambito semantico condiviso che lo racchiuda). Una retorica molto ostentata, spinta spessissimo a giustificare le scelte politiche con l’idealismo, fino a presentare il nuovo conflitto contro il terrorismo internazionale come una riproposizione dell’eterna lotta tra il Bene e il Male. Il ricorso a questo tipo di linguaggio è stato fatto proprio dall’amministrazione statunitense e in particolar modo dal presidente George W. Bush, che una quindicina di anni prima era diventato un metodista osservante dopo un periodo di crisi esistenziale. Secondo molti opinionisti, il ricorso a un tale linguaggio, negli anni precedenti assente nei discorsi politici da parte dei governi, avrebbe contribuito ad alzare la percezione di gravità dello scontro sentita da vaste fasce di popolazione nel mondo...

Words: 4185 - Pages: 17

Free Essay

Nike

...Case Title: Nike Inc. Developing an effective public relations strategy 1. SHORT CYCLE PROCESS | Who | Nike´s Corporation | What | La imagen de la compañía fue muy negativa, por lo que sus ventas bajaron considerablemente | Why | En los medios de comunicación afirmaron que las fábricas subcontratadas para Nike en China e Indonesia obligaban a los trabajadores a tener largas horas por bajos salarios y los gerentes abusaban verbalmente | When | En 1990 | Case difficulty cube How: x Analytical Conceptual Presentation 2. LONG CYCLE PROCESS | Problema | Raíz del problema | La mala publicidad perjudica a la organización terriblemente, ya que los consumidores toman la postura de prohibir la compra de sus productos. | El público fue informado de que Nike estaba maltratando a sus trabajadores en el extranjero | Nike ignoró los problemas y negó su responsabilidad hacia su fabricación por contrato | La compañía no se quería hacer responsable de las acusaciones que se le hacían, ya que culpaban a los contratistas en los países asiáticos | Nike no puede equilibrar entre el objetivo de actividades y cuestiones prácticas laborales | Nike no era coherente entre lo que tenía por escrito en su código de conducta y lo que realmente estaba pasando en las fábricas de China e Indonesia | Los grupos activistas no se convencieron con la implementación de su código de conducta y problemas de administración...

Words: 1051 - Pages: 5

Free Essay

Censura Gubernamental En Internet

...Gabriela Bastidas Rodríguez Universidad de Los Andes Las mil caras de internet Censura de contenidos en internet: Gobiernos temen lo que sus ciudadanos puedan saber Internet en las dos últimas décadas ha presentado un crecimiento exponencial. Actualmente, es uno de los medios de comunicación más usados en el mundo, pues alrededor del 30% de la población mundial es usuaria y comparte información en línea, haciéndose así internet cada vez más asequible a la población. De esta manera, en internet se encuentran publicados una infinidad de contenidos disponibles para todos los usuarios, representando un espacio apto para la libre expresión. Es consecuente preguntarnos ¿Es verdad que todas las personas que tiene acceso a internet también tienen acceso a todos los contenidos disponibles? ¿Cualquier persona puede publicar el contenido que desee en la red? ¿La censura de contenidos en un determinado país en verdad apoya la seguridad nacional de un país? Para dar respuesta a estas preguntas es necesario que las personas conozcan tanto sus derechos como la ley del país en que residen. Así, este ensayo tiene como propósito mostrar las leyes y censuras gubernamentales que cobijan los contenidos disponibles en la red. Algunos países en el mundo tienen leyes estrictas respecto a estos aspectos, pues no sólo censuran contenidos sino la publicación de ideas que vayan en contra del pensamiento impuesto por los gobiernos. Estos hechos nos llevan a preguntarnos ¿Por qué algunos países...

Words: 1413 - Pages: 6

Free Essay

Bocatta Empresa

...International Marketing Análisis Crítico 2 DG-PREMKT06A1M Profesor: Santillán Barcellos, Jorge Rafael Integrantes del grupo: * León Quiroz, Italo Guillermo 1311300 * Garcia Blazquez Ludeña, Diego 1320513 * Quiroz Alvarez, Roberto Daniel 1311980 * Werdan Vassallo, Samira 1310202 * Periodo 2015-01 ÍNDICE PARTE I: ¿POR QUÉ EL SOCIAL MEDIA MARKETING? F. EL COMMUNITY MANAGER F.1.- RESUMEN…………………………………………………………… F.2.- ANÁLISIS CRÍTICO………………………………………………... G. E- REPUTACIÓN PARA EMPRESAS G.1.- RESUMEN…………………………………………………………… G.2.- ANÁLISIS CRÍTICO………………………………………………… H. EL PERSONAL BRANDING: LA E-REPUTACIÓN PARA LAS PERSONAS E.1.- RESUMEN…………………………………………………………… E.2.- ANÁLIS CRÍTICO…………………………………………………… PARTE 2 : EL SOCIAL MARKETING PARA LA GESTIÓN INTERNA A. NETWORKING Y REDES SOCIALES A.1.- RESUMEN…………………………………………………………… A.2.- ANÁLISIS CRÍTICO………………………………………………… B. ¿POR QUÉ TENER SU PROPIA RED DE NETWORKING? B.1.- RESUMEN…………………………………………………………… B.2.- ANÁLIS CRÍTICO…………………………………………………… C. ¿CÓMO CREAR TU PROPIA RED NETWORKING? C.1.- RESUMEN…………………………………………………………… C.2.- ANÁLISIS CRÍTICO………………………………………………... D. GESTIONAR UNA RED NETWORKING D.1.- RESUMEN…………………………………………………………… D.2.- ANÁLISIS CRÍTICO………………………………………………… E. EL POTENCIAL DE LAS NUEVAS TECNOLOGÍAS E.1.- RESUMEN……………………………………………………………...

Words: 1412 - Pages: 6

Free Essay

Foxconn Crisis

...Analiza unei situaţii de criză Criza companiei Foxconn Despre Foxconn Foxconn Technology Group este o companie taiwaneză fondată din anul 1974.  Compania este una dintre cele mai valoroase companii producătoare de componente electronice precum iPod, iPad şi iPhone şi are în portofoliul de clienţi firme cu renume precum: Apple, Amazon, Cisco, Nokia, Nintendo, Microsoft, Sony, Sony Ericsson şi Hewlett-Packard, etc. Iniţial, compania a avut numele de Hon Hai Precision Industry Co Ltd, iar începând cu anul 2000, aceasta şi-a schimbat numele în Foxconn. În 2010, furnizorii Apple din China au pus compania în faţa unei crize de imagine care afecta, de regulă, branduri din lumea modei - ale căror obiecte vestimentare sunt, foarte adesea, realizate cu costuri mici, prin exploatarea muncii copiilor. În cadrul acestei companii, 18 angajaţi au decis să îşi pună capăt zilelor datorită condiţiilor deficitare la locul de muncă şi orelor suplimentare. 1. Identificarea fazelor crizei Perioada pre-crizei Foxconn are aproximativ 900.000 de angajaţi în toată China. Conform unei cercetări de piaţă realizată de firma iSuppli Corp, în 2006 Foxconn deţinea 44% din totalul câştigurilor pentru întreaga industrie de fabricare a electronicelor. Tot aceeaşi firmă estima că Foxconn va acapara mai bine de jumătate din câştigurile industriei până în anul 2011. Performanţa financiară din anul 2005 i-au asigurat companiei locul I în topul furnizorilor de electronice. Cu toate...

Words: 6041 - Pages: 25

Free Essay

Brand Sense

...ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE Dr. BOGDAN-ALEXANDRU HALIC Dr. ION CHICIUDEAN ANALIZA IMAGINII ORGANIZAŢIILOR - BUCUREŞTI, 2010 - CUPRINS Cuvânt înainte / 2 1. Imaginea socială a organizaţiilor /3 2. Sistemul indicatorilor de imagine / 19 3. Instrumente de lucru / 38 4. Complexul imagologic / 51 5. Profilurile de imagine şi indicii de imagine / 60 6. Interpretarea profilurilor de imagine / 80 7. Profilurile de imagine evenimenţiale şi indicii evenimenţiali / 100 8. Profilurile mass-media şi indicii mass-media / 107 9. Diagramele dinamică şi indicii dinamică / 122 10. Cuantificarea datelor / 139 11. Analiza imaginii / 167 12. Planificarea imaginii / 181 Anexa 1. Profiluri de imagine primare/ 189 Anexa 2. Profiluri de imagine ponderate / 197 Anexa 3. Profiluri mass-media primare / 205 Anexa 4. Profiluri mass-media ponderate / 211 Orientare bibliografică / 215 1 Cuvânt înainte Elaborarea cursului Analiza imaginii organizaţiilor a constituit o interesantă experienţă, în primul rând pentru autori. Venind pe un teren nou în metodologiile de gestionare a imaginii organizaţiilor – în care se afirmaseră fructuoase preocupări pentru analiza (cu instrumente specifice sociologiei) a conţinutului şi a metodelor de prelucrare statistică a seriilor de date – a trebuit să construim sub o puternică presiune a timpului atât conţinutul cursului, cât şi instrumentele de investigaţie ştiinţifică necesare...

Words: 49127 - Pages: 197

Free Essay

Defensa de La Filosofía

...debe morir) Autor: Marcelo Colussi * (1) Comentarios * Imprimir * Enviar a un amigo * 948 Visitas * Publicado: May 09, 2009 Ahora el gobierno mexicano, en medio de su más mediática que real crisis creada por la nueva gripe “asesina”, ha decretado la eliminación de los cursos de filosofía en la escuela media. Pero pese a ello, todo indica que seguirá habiendo filosofía. O, al menos, eso debemos impulsar. La filosofía, esa gran aventura del pensamiento, no puede morir por un decreto. En definitiva: si eso fuera a lo que se apunta, no lo podemos permitir. La imaginación al poder “Hasta ahora los filósofos se han limitado a interpretar el mundo de distintas maneras; de lo que se trata es de transformarlo”, sentenciaba terminante el joven Marx en la tesis XI sobre Ludwig Feuerbach, en 1845. Para muchos esa fue la declaración de muerte de la filosofía clásica. De todos modos siguió habiendo filosofía. Para muchos, la obra del alemán Martin Heidegger fue la última expresión de un gran sistema filosófico, tal como existieron por más de dos milenios en la tradición occidental, desde los griegos clásicos hasta el idealismo alemán. Pero desaparecido Heidegger, el gran filósofo del siglo XX, siguió habiendo filosofía. Ahora el gobierno mexicano, en medio de su más mediática que real crisis creada por la nueva gripe “asesina”, ha decretado la eliminación de los cursos de filosofía en la escuela media. Pero pese a ello, todo indica que seguirá habiendo filosofía. O...

Words: 5374 - Pages: 22